Skocz do zawartości
IGNORED

WYJŚCIE VCR OUT W AMPLITUNERZE - PYTANIE O SYGNAŁ

kardas

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam takie pytanie, pewnie banalne do posiadaczy amlitunerów. Zamierzam połączyć amlituner z zestawem stereo i mam małe pytanko. Do czego służy wyjście VCR/DVR OUT ?

Czy jest to wyjście sygnału jaki aktualnie podawany jest do amlitunera? Czyli jeśli gra radio to na tym wyjściu jest w tym samym czasie podawane radio w systemie dwukanałowym? Jeśli gra aktualnie odtwarzacz DVD to aktualnie tam znajduje się stereofoniczny sygnał z odtwarzacza DVD ? Zmieniając zatem na panelu czołowym źródło sygnału automatycznie ten sygnał pojawia się na VCR/DVR OUT ? Czy może jest inaczej, do VCR/DVR OUT jest przypisany tylko jeden sygnał wybrany przez użytkownika? Amplituner nie posiada wyjścia pre-out dlatego potrzebuję informacji na temat VCR/DVR OUT

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

Witam

Mam takie pytanie, pewnie banalne do posiadaczy amlitunerów. Zamierzam połączyć amlituner z zestawem stereo i mam małe pytanko. Do czego służy wyjście VCR/DVR OUT ?

Czy jest to wyjście sygnału jaki aktualnie podawany jest do amlitunera? Czyli jeśli gra radio to na tym wyjściu jest w tym samym czasie podawane radio w systemie dwukanałowym? Jeśli gra aktualnie odtwarzacz DVD to aktualnie tam znajduje się stereofoniczny sygnał z odtwarzacza DVD ? Zmieniając zatem na panelu czołowym źródło sygnału automatycznie ten sygnał pojawia się na VCR/DVR OUT ? Czy może jest inaczej, do VCR/DVR OUT jest przypisany tylko jeden sygnał wybrany przez użytkownika? Amplituner nie posiada wyjścia pre-out dlatego potrzebuję informacji na temat VCR/DVR OUT

To jest wyjście do nagrywarki ( tak zwana potocznie pętla , tak jak tape do magnetofonu ) .

Twój ampli ma na pewno Audio out LR ( kanał lewy , kanał prawy ) tam możesz podłączyć .

Z tym że na tym wyjściu w czasie odtwarzania sygnału wielokanałowego np . DTS 5.1 dostaniesz na kolumny frontowe sygnał zmixsowany do postaci dwukanałowej .

Co do pytania czy będzie sygnał z tego wyjścia przy zmianie źródła selektorem to tego nie wiem .

Kiedyś w wzmacniaczach z tape out i input była taka funkcja tape monitor i to działało .

Daj linka co to za ampli .

Dzięki za info. Amplituner to Onkyo 609.

Tutaj link do zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Oprócz VCR OUT nie widzę tu innego wyjścia audio. Może ZONE 2 ? Tylko nie wiem czy tam może byc każdy aktualnie używany sygnał czy tylko jeden przypisany?

Chciałbym aby było to coś w rodzaju wyjścia liniowego. To co aktualnie gra jest podawane na jedno wyjście stereo.

No bo jesli podłączę do amplitunera tuner satelitarny i DVD to jak zrobić nie mając Pre-Outa aby mieć te dwa sygnały plus jeszcze sygnał radiowy we wzmacniaczu stereo?

Ukryta Zawartość

Naim CD5XS + NAT05XS + Supernait + Hicap 2 + FlatCap x2 + HiLine + Naca5 + Spendor A5

Edytuję : z tą funkcją tape monitor to jednak nie pamiętam jak ona działała, nie jestem pewien.

Jesteś pewien że VCR/DVR OUT to nie jest to czego szukam ? Czyli że tam jest każdy sygnał automatycznie. Każdy sygnał który akurat jest podawany do ampli ?

Dzięki za info. Amplituner to Onkyo 609.

Tutaj link do zdjęcia:

Ukryta Zawartość

Oprócz VCR OUT nie widzę tu innego wyjścia audio. Może ZONE 2 ? Tylko nie wiem czy tam może byc każdy aktualnie używany sygnał czy tylko jeden przypisany?

Chciałbym aby było to coś w rodzaju wyjścia liniowego. To co aktualnie gra jest podawane na jedno wyjście stereo.

No bo jesli podłączę do amplitunera tuner satelitarny i DVD to jak zrobić nie mając Pre-Outa aby mieć te dwa sygnały plus jeszcze sygnał radiowy we wzmacniaczu stereo?

TO podłącza się na takiej zasadzie :

Pozwolę sobie wkleić opis mego systemu : Ampliltuner wielokanałowy wyjście pre - out wielokanałowe analogowe , wykorzystuje front kana lewy, prawy --- do wzmacniacza dwukanałowego np. wejście aux DVD cyfrowym z amplitunerem wielokanałowym cd analogowym z dwukanałowym wzmacniaczem tuner ( oddzielne pudełko ) analogowym z dwukanałowym wzmacniaczem dekoder N telewizja analogowym z dwukanałowym wzmacniaczem dekoder N telewizja cyfrowym z amplitunerem wielokanałowym komputer przez usb z dwukanałowym wzmacniaczem Kolumny frontowe podpięte z dwukanałowym wzmacniaczem Reszta kolumn i sub z amplitunerem wielokanałowym. Amplituner wielokanałowy - yamaha rxv 750 Wzmacniacz dwukanałowy ( bez wbudowanego tunera , nie mylić z amplitunerem dwukanałowym ) - pioneer a 9 CD pioneer D6 DVD - yamaha S577 Tuner radiowy Yamaha TX- 492 RDS Kolumny front - Definitive Technology BP 8 Centralna - ACOUSTIC ENERGY EVO CENTER Tylne - monitor audio bronze b2, dwie sztuki sub - Definitive Technology ProSub 80

Źródło:

Ukryta Zawartość

Copyright © Audiostereo.pl

W twoim ampli wyjście będzie działało , poczytaj tylko spokojnie instrukcję .

Na razie wychodzę z domu , później może ściągnę instrukcję i wszystko powiem

Nara

Edytuję : w tym linku jest jest lepiej opisany system

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bardzo fajny masz system ale zaznaczyłem że amplituner Onkyo 609 nie ma wyjścia pre-out.

Więc może ktoś ma podobny problem do mojego?

Bardzo fajny masz system ale zaznaczyłem że amplituner Onkyo 609 nie ma wyjścia pre-out.

Więc może ktoś ma podobny problem do mojego?

Czytaj instrukcję i podłącz pod zone

Czytaj instrukcję i podłącz pod zone

Zone 2 to jest wyjście dla drugiej strefy. Jeśli chcemy na przykład słuchać innego źródła w innym pokoju. To raczej nie rozwiązuje problemu

Może ktoś używa VCR OUT w amplitunerze i wie jaki tam jest podawany sygnał ?

Zone 2 to jest wyjście dla drugiej strefy. Jeśli chcemy na przykład słuchać innego źródła w innym pokoju. To raczej nie rozwiązuje problemu

Podłącz tak jak jest na rysunku po prawej str.61

Ukryta Zawartość

Spróbuj nic nie zaszkodzi ( pamiętaj kolumny frontowe podłącza się pod wzmacniacz dwukanałowy )

Ukryta Zawartość

Podłącz tak jak jest na rysunku po prawej str.61

Ukryta Zawartość

Spróbuj nic nie zaszkodzi ( pamiętaj kolumny frontowe podłącza się pod wzmacniacz dwukanałowy )

Dzięki już znalazałem. Druga strefa może wysyłać każdy aktualnie podany sygnał. Dzięki za instrukcję i rady

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.