Skocz do zawartości
IGNORED

kable głośnikowe do HK + Magnat 605

noquarter

Rekomendowane odpowiedzi

Posiadam zestaw Hk3490 + HD980 + Magnat 605. Jestem w sumie bardzo zadowolony z brzmienia tego zestawu.Bardzo przydał się zintegrowany w ampli DAC przy podłączaniu playera BD i komputera. Gra bardzo ciepło bez przejaskrawionych wysokich tonów i dobrze kontrolowanym mocnym basem.Interkonekt to Klotz. Kolumny są podpięte na kablu Jamo o przekroju 4mm który kupiłem z 8 lat temu to poprzedniego zestawu. Co byście polecili do ok 150 do tego zestawu i czy jest sens takiej inwestycji.

Myślę, że nie ma sensu - do tej kwoty 150 zł (za całość okablowania) nie osiągniesz zamierzonego efektu. Ewentualnie pożycz od kogoś droższe kable i posłuchaj (najlepiej w parę osób, aby osąd był obiektywny.

W tym przypadku ma sens tylko zmiana tego beznadziejnego IC. Nie dosc ze Quantum 605 daja dosc bułowatym basem z dosc delikatnie wycofana serednicą to do tego są duszone tym zmulony kablem. Kup jakis sensowny IC, ktory je troche rozjasni.

?👈

Jestem w sumie bardzo zadowolony z brzmienia tego zestawu. Gra bardzo ciepło bez przejaskrawionych wysokich tonów i dobrze kontrolowanym mocnym basem.Interkonekt to Klotz. Kolumny są podpięte na kablu Jamo o przekroju 4mm który kupiłem z 8 lat temu to poprzedniego zestawu.

Witam,

Kable to można zmieniać nawet jak nie ma potrzeby, a przecież jesteś zadowolony z efektu. Harman ogólnie gra równo bez przejaskrawień, podbarwień, myślę że Magnaty ładnie się tu wpasowały ze swoim nieco twardym, ale poprawnym brzmieniem (tradycja). Można by popracować kablami nad zwiększeniem przejrzystości, rozdzielczości średnicy i góry. Może być przecież ciepło i przejrzyście, dlatego można jednak tego zrobić powodując ostrość lub rozjaśnienie, a to potrafią najczęściej tanie kable. Na razie spróbuj wypożyczyć trochę różnych kabli w cenie 500-1500 zł aby się zorientować jak zmienia się brzmienie. Jak stwierdzisz, że warto to kupuj, wymieniaj. Mam na myśli wyraźną zmianę, a nie autosugestię. Najlepiej kupić używane z oryginalną konfekcją, koszt zwykle < 50% ceny nowych.

AudioQuest Bedrock mogły tu zrobić dużo dobrego, koszt 500 zł używany, łatwiej sprzedać niż kupić, więc ryzyka nie ma.

Poczytaj

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) , pojawia się w tym temacie kilka tanich kabli.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Witam,

Kable to można zmieniać nawet jak nie ma potrzeby, a przecież jesteś zadowolony z efektu. Harman ogólnie gra równo bez przejaskrawień, podbarwień, myślę że Magnaty ładnie się tu wpasowały ze swoim nieco twardym, ale poprawnym brzmieniem (tradycja).

Jak Quantum 605 sa twarde to ja juz nie wiem... One maja wrecz przeciwny charakter.

?👈

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.