Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

jak tam krzysiu zaprzyjazniłeś sie juz z moderatorami ?

Nie. Ala ja założyłem temat i mogę banować bez moderatorów i w skrajnych przypadkach typu "jebie ci z pod pachy głupotą" będę banował bez ostrzeżenia.

Wszystko jasne? Jeżeli tak to zapraszam do dyskusji.

Ale przyznasz że PDP lest lepsze?

Witek dobrze wiesz co ja myślę. Na temat plazmy.

Nie. Ala ja założyłem temat i mogę banować bez moderatorów i w skrajnych przypadkach typu "jebie ci z pod pachy głupotą" będę banował bez ostrzeżenia.

Wszystko jasne? Jeżeli tak to zapraszam do dyskusji.

dostałem bana w temacie założonym przez Szybkiego Gonza a nie przez ciebie , kiedy przestaniesz oszukiwać , kręcic i mówić nie prawdę na tym forum ?

dostałem bana w temacie założonym przez Szybkiego Gonza a nie przez ciebie , kiedy przestaniesz oszukiwać , kręcic i mówić nie prawdę na tym forum ?

Owszem ale w tym temacie dostaniesz ode mnie. Oczywiście jak na to zasłużysz.

Witek dobrze wiesz co ja myślę. Na temat plazmy.

W kuluarach mówią że na następny rok pionki będą świecić po gałach jak diabli no i jakoś mają podwoić (całkiem inna zasada działania) ilość klatek.

W kuluarach mówią że na następny rok pionki będą świecić po gałach jak diabli no i jakoś mają podwoić (całkiem inna zasada działania) ilość klatek.

ponoc Cameron kręci najnowszy film w technice 60klatek na sek, ciekaw jestem na jakiej technologii będzie lepiej wyświetlane te 60klatek

Focal + Naim

KrzysiekA podsumuj wyniki i zamykaj temat.

Mogę podsumować. Tylko że jak ja podsumuję to się znowu zacznie kłótnia. Może po prostu zamknę bez podsumownia.

ponoc Cameron kręci najnowszy film w technice 60klatek na sek, ciekaw jestem na jakiej technologii będzie lepiej wyświetlane te 60klatek

Ostatnio oglądałem Sanctum Camerona. Mogę jedynie polecić. W Full HD robi wrażenie.

Pragnę zauważyć że Pioneer owszem, chce wrócić na rynek telewizorów. Będzie teraz robił LCD we współpracy z Sharpem w technologii Quattron.

Wynik głosowania jest nie 16:56 ale 16:56:33. Dlatego ze wszech miar godnym poparcia jest wniosek, który tu już padł. Aby mianowicie osoby, które wybrały opcję 3 wycofały swoje głosy, a następnie opowiedziały się jednoznacznie za opcją 1 lub 2.

nie zamykaj tematu

No dobra ale napisz coś ciekawego.

Dzisiaj się bawiłem kolorymetrem(Spyder2). I zauważyłem że poniżej 30 IRE wychodzą totalne bzdury. Niby skalibrowałem do 6500K a jak się okazało to poniżej 30 IRE było widać na oko że ma bardzo silne czerwone podbiarwienie szczególnie przy 20 IRE. Dlatego straciłem całkowicie zaufanie do tego dziadostwa. W przyszłym tygodniu wyląduje na Ebayu. Zastanawiam się tylko co kupić.

Moja "kochana" plazma też nie jest idealna w stopniach szarości, i choćbym niewiem jak ustawiał nie da się tego skorygować - krew mnie zalewa. (oczywiście na wejściu antenowym)

W tym aspekcie LG-ik bobcata bije mojego na głowę.

Moja "kochana" plazma też nie jest idealna w stopniach szarości, i choćbym niewiem jak ustawiał nie da się tego skorygować - krew mnie zalewa. (oczywiście na wejściu antenowym)

W tym aspekcie LG-ik bobcata bije mojego na głowę.

U mnie da się skorygować tylko trzeba wiedzieć co się robi. Skoro poniżej 30 IRE widać na oko że kolorymetr mierzy źle jaką mam gwarancję że mierzy prawidłowo powyżej.

U mnie da się skorygować tylko trzeba wiedzieć co się robi. Skoro poniżej 30 IRE widać na oko że kolorymetr mierzy źle jaką mam gwarancję że mierzy prawidłowo powyżej.

Spydery mają kiepską powtarzalność i ogólnie są niedokładne. "Wyżej" są niedokładne, a "niżej" z tego co piszesz to dno.

A jak innym sposobem można podać na wejscie antenowe sygnał testowy?

Sygnał testowy to płyta DVD którą ściągasz tutaj.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Jak podłączyć DVD do telewizora chyba wiesz.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Mam propozycję żeby dyskusję wyższości jednej technologii nad drugą prowadzić jedynie w tym wątku w wszelkie próby schodzenia z tematu w innych wątkach przekierowywać tutaj przy pomocy linka.

jak dla mnie bardziej odpowiada mi obraz z solidnego lcd.glosowalem na trojke bo sa wady i zalety dwoch technologii i wszystko zalezy od oka odbiorcy.cos jest lepsze teoretycznie i niby praktycznie tez ale duzo jest przypadkow ze stoi dobry pdp i lcd a ludziom odpowiada lcd jak i odwrotnie to temat rzeka.mozna sie sprzeczac co do podzespolow ale o obraz to juz idywidualna sprawa.pozdrawiam spageti

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.