Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Wyświetl postUżytkownik don111 dnia 03.11.2011 - 21:52 napisał

piszesz o tych zdjęciach Miksona ?

Dokładnie.

chyba negujesz wszystko dla zasady, jak ktoś złapie Cię za rękę to krzyczysz że to nie Twoja ręka... więc co tu komentować, na tych zdjęciach jest przepaść na korzyść plazmy, ślepy z kulą by po tym LCD nie kupił gdyby miał wybierać na podstawie tych zdjęć swój telewizor...

te dziesiątki klatek/sek zaczynają przypominać wyścig zbrojeń w kartach graficznych - A potrafi 500/sek a B 1500/sek. tylko, że obie pracują na monitor z odświeżaniem 50/100/200 Hz. sens?

Pograj sobie w jakiegoś FPS przy 30 FPS i 60 FPS - tylko ślepy nie zobaczy różnicy w płynności.

chyba negujesz wszystko dla zasady, jak ktoś złapie Cię za rękę to krzyczysz że to nie Twoja ręka... więc co tu komentować, na tych zdjęciach jest przepaść na korzyść plazmy, ślepy z kulą by po tym LCD nie kupił gdyby miał wybierać na podstawie tych zdjęć swój telewizor...

pisałem już że dyskusja z tym kolesiem to kopanina z koniem...

dla niego to sprawa osobista i będzie bronił nawet takiego gówna jak ten led (a raczej jego obraz) ze zdjęcia Miksona

żałosne...

don111 jedno słowo jeśli mogę

te fotki faktycznie są słabe, w realu obraz troszkę inaczej wygląda, może nie ma takiej mgiełki poświaty okalającej obraz uwiecznionej przez nieudolny aparat na obrazie leda

ale jest w nim coś takiego lekko krzyczącego starającego się ale nie tylko niego w większości starających się przekrzyczeć i skupić na sobie uwagę w sposób "hej tu jestem popatrz na mnie ! jestem najnowszej generacji mam zajebiste kolory kontrast i świetny obraz w sam raz do rosołu w dzień i do reklam!" coś w tym stylu natomiast idąc prze ciąg tv typowy kowalski nawet nie zauważy lekko przyciemnionego obrazu lub nie zwróci intuicyjnie na niego uwagi stwierdzi mimo chodem że jakiś taki niewyraźny przytępiony albo cuś,, i zapewniam że nawet nie zada sobie trudu żeby przyzwyczaić dostroić swój zmysł odbioru obrazu przez minutę i dlatego jest jak jest :) więc sytuacja jest taka że ja osobiście plazm widziałem gdzieś pewnie pod 100 tv może tam było ich z 10 :) ale 3 obok siebie potem gdzieś samsung 51cali d8000 i 3 panasy niższe od gt30 na ścianie ale o nich nie będę pisał bo to nie topówki ;) , ale o tym rozmawialiśmy już, zawsze sprzedaje się coś co potrafi "zabłysnąć" wyróżnić się , i oczywiście o gustach się nie dyskutuje :)

Pograj sobie w jakiegoś FPS przy 30 FPS i 60 FPS - tylko ślepy nie zobaczy różnicy w płynności.

zgadzam się im więcej tym lepiej w tym wypadku :)

Focal + Naim

To jakby teściową sfotografować z tyłu a żonę z przodu którą akurat pszczoła w środek nosa ugryzła a później mówić że teściowa lepiej wyszła na tych zdjęciach. Najpierw to trzeba by było wszystkie telewizory skalibrować a później robić zdjęcia to wtedy można coś na ich temat powiedzieć. W LCD brak szczegółów w światłach bo zdjęcia są po prost prześwietlone.

pisałem już że dyskusja z tym kolesiem to kopanina z koniem...

dla niego to sprawa osobista i będzie bronił nawet takiego gówna jak ten led (a raczej jego obraz) ze zdjęcia Miksona

żałosne...

Dziękuję za komplement. Panowie jak na razie to wy się podniecanie a nie ja.

Jasne, bo ty tylko cynicznie trollujesz i pewnie się ślinisz wyprowadzając z równowagi kolejnych forumowiczów

ty to jesteś gość...

Z równowagi to się wyprowadzacie sami. Ja z konsekwencją trzymam się przy swojej opinii na temat LCD i Plazmy. Może przypomnę.

Jakość obrazu w plazmie i LCD jest mniej więcej podobna. Kto którą technologię wybierze zależy tylko i wyłącznie od tego której technologii wady działają bardziej na nerwy.

Z równowagi to się wyprowadzacie sami. Ja z konsekwencją trzymam się przy swojej opinii na temat LCD i Plazmy. Może przypomnę.

Jakość obrazu w plazmie i LCD jest mniej więcej podobna. Kto którą technologię wybierze zależy tylko i wyłącznie od tego której technologii wady działają bardziej na nerwy.

jasne wina wszystkiego , brak ustawień zły aparat światło brak kalibracji oczywiście bo ona jest najważniejsza i zawsze i wszędzie każdemu pomoże z obrazem i jego detalami i wyciągnie maks szczegółów zwłaszcza podczas nocnego oglądania itd na wszystko jest przepis ! kalibracja i plansze testowe a jak nie wiecie jak to zrobić to na szybko troszkę podpisanej teorii z wikipedii i dalej plastykowy obraz! tak to wygląda! :)

krzychu chłopie przestań wypisywać takie banialuki bo to głowa boli! masz tv jesteś zadowolony super! ale nie pokazuj tych fotek statycznych jako przykładowych twoim zdaniem skalibrowanych "referencji" :)

a co do podniecania się to robisz to najlepiej na świecie

bo gdyby zliczyć fotki na forum to okazało by się że twoich i tych wypieszczonych kalibrowanych obrazów jest najwięcej!

więc komu tu staje jak nastolatkowi??? !!

Focal + Naim

KrzysiekA, powiedz tak szczerze - ty masz w ogóle jakichś kolegów?

Mam. Ale obawiam się że do tego tematu niewiele istotnego wprowadzają. Żaden nie ma ani plazmy ani LCD.

jasne wina wszystkiego , brak ustawień zły aparat światło brak kalibracji oczywiście bo ona jest najważniejsza i zawsze i wszędzie każdemu pomoże z obrazem i jego detalami i wyciągnie maks szczegółów zwłaszcza podczas nocnego oglądania itd na wszystko jest przepis ! kalibracja i plansze testowe a jak nie wiecie jak to zrobić to na szybko troszkę podpisanej teorii z wikipedii i dalej plastykowy obraz! tak to wygląda! :)

krzychu chłopie przestań wypisywać takie banialuki bo to głowa boli! masz tv jesteś zadowolony super! ale nie pokazuj tych fotek statycznych jako przykładowych twoim zdaniem skalibrowanych "referencji" :)

a co do podniecania się to robisz to najlepiej na świecie tak jak twój telewizor !

bo gdyby zliczyć fotki na forum to okazało by się że twoich i tych wypieszczonych kalibrowanych obrazów jest najwięcej!

więc komu tu staje jak nastolatkowi??? !!

:-)

Mam. Ale obawiam się że do tego tematu niewiele istotnego wprowadzają. Żaden nie ma ani plazmy ani LCD.

:-)

krzychu ustalmy, masz zajebisty skalibrowany tv

ale wiesz są lepsze od niego zapewniam :)

Focal + Naim

Panowie. Spokojnie. Tu chodzi tylko o telewizor a nie o złote kalesony.

krzychu ustalmy, masz zajebisty skalibrowany tv

ale wiesz są lepsze od niego zapewniam :)

Nie wątpię że są lepsze. Mam tylko pewne wątpliwości co do tego że to jest plazma.

Panowie. Spokojnie. Tu chodzi tylko o telewizor a nie o złote kalesony.

Nie wątpię że są lepsze. Mam tylko pewne wątpliwości co do tego że to jest plazma.

wątpliwości możesz mieć

ważne że są osoby których ich nie mają :)

to przyjdzie z czasem :)

Focal + Naim

Brak wątpliwości zahacza o fanatyzm. Być może dlatego tak łatwo wyprowadzacie się z równowagi.

jesteś tego pewien? czy tylko ugruntowujesz się sam w tym spolaryzowanym toku myślenia? :)

Focal + Naim

dzień dobry krzychu!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

mamy następcę vt30??

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

dzień dobry krzychu!

Ukryta Zawartość

mamy następcę vt30??

Cześć.

Na pewno ciekawy kąsek dla fanów plazmy.

Ukryta Zawartość

dzień dobry krzychu!

Ukryta Zawartość

mamy następcę vt30??

Dlaczego to się nazywa "ekran plazmowy" a nie "telewizor"?

Ukryta Zawartość

nie ma nowych fotek nie ma o czym pisać ;)

Wkleił bym jakieś ale i tak muszę wyjść to nie będzie się z kim kłócić.

A co mi tam. Wrzucę wam coś na pożarcie. W prawdzie jakość zdjęć w dalszym ciągu odbiega od tego co widać na telewizorze ale jest coraz lepiej.

Na jednym to nawet widać moje odbicie.

Ukryta Zawartość

post-13669-0-47548800-1320429669_thumb.jpg

post-13669-0-65238800-1320429676_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

dobra lepiej już nie wklejaj tych pauzowanych fotek bo i tak nie ma co tu dużo pisać :)

zrób fotki w terenie bez pauzy

Nie wiem czy zauważyłeś ale tylko pierwsze jest z pauzą. Fakt zrobić nieporuszone zdjęcie to sztuka.

Tak z ciekawości tylko zapytam gdzie to słynne przepalenie świateł znane z LCD.

Coś widzę że dzisiaj naparzania nie będzie. Koledzy najwyraźniej nie są w bojowym nastroju.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.