Skocz do zawartości
IGNORED

Plazma vs LCD

KrzysiekA

Plazma vs LCD  

326 użytkowników zagłosowało

1. 1. Ktróra z technologii wyświetlania obrazu jest lepsza.

• LCD
    • PDP
    • Jedna i druga technologia ma swoje wady i zalety.

Rekomendowane odpowiedzi

Witku powtarzam: realia ekonomiczne są nieubłagane. Produkcji zaprzestaje się w sytuacji braku zainteresowania klientów.

Co nie znaczy , że produkt jest zły. Znaczy to wprost przeciwnie, produkt był zbyt dobry i za drogi. Niestety zastosowane technologie i zbyt wysokie koszta były tymi ekonomicznymi nieubłaganymi realiami. Obraz świetny ale na tle chińskiego i koreańskiego rynku zbyt drogi. Skoro bojaźliwy, niedouczony i leniwy klient łapie się na reklamę LCD niech je kupuje. To produkt idealnie dla niego. Przyjdzie nowy model, wprowadzi się kosmetyczne zmiany, podepnie się parę testów, drukowanymi napisze parametry i wciśnie mu się, że jest dużo lepszy od poprzedniego więc kupi. Bo głupi.

Wiele świetnych produktów na rynku przestało istnieć z powodów kosztów. Toyota Celica, Toyota Supra. Kojarzysz te marki?

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Z pewnoscia za drogi a czy za dobry...dla konsumenta nie ma czegos takiego jak zbyt dobry produkt:)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

ja pier...olę, ale jak czytam po raz któryś tam te brednie Bobcata o zakończeniu produkcji Kuro i doborze probki, to dochodzę do wniosku że ma coś jednak z głową. Zgłaszajcie sobie do moderacji, mam to gdzieś, trudno: Bobcat, uważam że masz niepełnosprawność umysłową.

Nic nie kumasz. Rozmowa z tobą to dialog typu: mów do Joli a Jola cię pier**li. Klepiesz w kółko to samo jak jakaś katarynka, frazes za frazesem i po prostu nic, ale to nic nie kumasz.

KrzysiekA widzę z kolei troluje już na całego, czasem jakiś taki podniecony w tym wszystkim, jakby coś tam przy okazji majstrował ręką, wyprowadzając z równowagi kolejnych dyskutantów.

Dream team normalnie.

Wybacz ale trzeba być naprawdę niepoważnym żeby tą dyskusję traktować na poważnie. No jak tu kogoś traktować poważnie kto insynuuje mi samogwałt.

i gowno sie znaja

KrzysiekA a jakiego koloru masz rmke w tv?

Czy przypadkiem nie srebrna?

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

• Użytkownicy+

Co nie znaczy , że produkt jest zły. Znaczy to wprost przeciwnie, produkt był zbyt dobry i za drogi. Niestety zastosowane technologie i zbyt wysokie koszta były tymi ekonomicznymi nieubłaganymi realiami. Obraz świetny ale na tle chińskiego i koreańskiego rynku zbyt drogi. Skoro bojaźliwy, niedouczony i leniwy klient łapie się na reklamę LCD niech je kupuje. To produkt idealnie dla niego. Przyjdzie nowy model, wprowadzi się kosmetyczne zmiany, podepnie się parę testów, drukowanymi napisze parametry i wciśnie mu się, że jest dużo lepszy od poprzedniego więc kupi. Bo głupi.

Wiele świetnych produktów na rynku przestało istnieć z powodów kosztów. Toyota Celica, Toyota Supra. Kojarzysz te marki?

sittek ma rację. Bentley jak zwinie żagle, to nie będzie to dowodem na niższą jakość, tylko na zbyt wysoką cenę ...

Z Toyotą nie do końca tak chyba było, Lexus to lepsza Toyota :)

PDP : LCD 39:10 :) poproszę o mały komentarz.

Już na temat wyników ankiety dyskutowaliśmy. Może przypomnę co ja napisałem.

Z ankiety wynika bez żadnych wątpliwości że większość głosujących woli plazmę.

Z bardzo dużym prawdopodobieństwem można powiedzieć że większość forumowiczów odwiedzających dział Kino Domowe wolałoby plazmę.

Z powodu małej próbki trudno powiedzieć co wybrali by użytkownicy forum audiostereo.

Na podstawie tej ankiety zupełnie nic nie da się powiedzieć co wybrał by ogół populacji.

Wyniki sprzedaży telewizorów pozawalają przypuszczać że przy bardzo dużej próbce wynik ankiety byłby odwrotny od wyniku naszej ankiety.

Ankieta z powodu bardzo małej próbki jest po prostu niereprezentatywna. Zresztą wyniki takiej ankiety hdtv.com.pl wypadły trochę inaczej.

Ale znalazłem coś co jeżeli chodzi o reprezentatywność powinno was zadowolić.

Ślepy test telewizorów(o ile można w ogóle takiego sformułowania użyć w przypadku telewizorów).

Próbka to ponad 1500 osób.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

I co my tu widzimy wśród ośmiu telewizorów ocenianych bez wiedzy jaki jest to telewizor jedyna plazma w teście uzyskuje jedynie 7% głosów i przedostatnie miejsce. Dziwne 90% ludzi nie wiedząc co ogląda wolało wolało jednak LCD. A plazma to nie jakiś tam tani model ale VT20 Panasonika.

A teraz proszę o mały komentarz do ślepych testów.

A tu wyniki ankiety w której udział brało. Prawie 3000 osób.

Ukryta Zawartość

Żeby zobaczyć wyniki trzeba zagłosować.

Może krótko. Na PDP głosowało 28%, na LCD 53%. Tu raczej trudno dyskutować o reprezentatywności ankiety przy tak dużej próbce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

widzisz tylko tam 90% glosujących pewnie to kowalscy bez pełnej świadomości wad i zalet obu technologii

na tym forum jest odwrotnie ludzie tu zaglądający nie są już w ciemię bici i mają jakieś pojęcie o AV

i jak widać z pełną świadomością wybierają PDP

a więc co efekt "marketingu został pominięty" przez posiadanie rozeznania w rynku i szala przechyla się nagle na PDP?

tak samo było na forum hdtv pdp też była częściej wybierana

to jest właśnie sterowanie rynkiem, marketing uczynił lcd częściej wybieraną przez kowalskiego w MM technologią,, jednak jeżeli znajdzie się grupa osób jak tu na forum

mająca większe rozeznanie nagle okazuje się że jest odwrotnie!

Focal + Naim

widzisz tylko tam 90% glosujących pewnie to kowalscy bez pełnej świadomości wad i zalet obu technologii

na tym forum jest odwrotnie ludzie tu zaglądający nie są już w ciemię bici i mają jakieś pojęcie o AV

a więc co efekt "marketingu został pominięty" przez posiadanie rozeznania w rynku i szala przechyla się nagle na PDP?

A co powiesz na temat wyników ankiety? Nie powiesz mi chyba że artykuł o telewizorach czytają gospodynie domowe. Jeżeli ktoś czyta taki artykuł to jest to ktoś kto się takimi tematami interesuje.

Na hdtv.com.pl było 40%LCD i 60 % plazma. Nie muszę chyba mówić że jest to forum tylko i wyłącznie o telewizji. Czyżby ci ludzie się nie znali?

to jest właśnie sterowanie rynkiem, marketing uczynił lcd częściej wybieraną przez kowalskiego w MM technologią,, jednak jeżeli znajdzie się grupa osób jak tu na forum

mająca większe rozeznanie nagle okazuje się że jest odwrotnie!

Tatarata...Kowalscy to oklepany slogan plazmowców powtarzany niczym mantra....:D robiono kiedyś test - zasłonięto ramki TV, tak ze widoczny był tylko ekran - zwiedzający wystawę wybierali LED LCD...widocznie byli tak zaślepieni marketingiem, że w ciemno wybierali LCD :-)))))) zapewne można powiedzieć, że była to grupa Kowalskich...i tak się można bawić w nieskończoność :-)))))

A co powiesz na temat wyników ankiety? Nie powiesz mi chyba że artykuł o telewizorach czytają gospodynie domowe. Jeżeli ktoś czyta taki artykuł to jest to ktoś kto się takimi tematami interesuje.

Na hdtv.com.pl było 40%LCD i 60 % plazma. Nie muszę chyba mówić że jest to forum tylko i wyłącznie o telewizji. Czyżby ci ludzie się nie znali?

takie artykuliki są dla kowalskiego a nie dla kogoś kto zna się na temacie

Tatarata...Kowalscy to oklepany slogan plazmowców powtarzany niczym mantra....:D robiono kiedyś test - zasłonięto ramki TV, tak ze widoczny był tylko ekran - zwiedzający wystawę wybierali LED LCD...widocznie byli tak zaślepieni marketingiem, że w ciemno wybierali LCD :-)))))) zapewne można powiedzieć, że była to grupa Kowalskich...i tak się można bawić w nieskończoność :-)))))

masz problem z zaakceptowanie fakty ze wynik na tym forum i na sąsiednim hdtv jest zdecydowanie na korzyść PDP

co zrobić taki life!

Focal + Naim

Co do naszej ankiety to w zasadzie jest 40 : 26, bo pkt 3 zazwyczaj wybierali niefanatyczni zwolennicy LCD. Poza tym przy takiej małej grupie osób głosujących taką ankietą można sobie dupkę podetrzeć ;)

Co do naszej ankiety to w zasadzie jest 40 : 26, bo pkt 3 zazwyczaj wybierali niefanatyczni zwolennicy LCD. Poza tym przy takiej małej grupie osób głosujących taką ankietą można sobie dupkę podetrzeć ;)

tak samo jak twoimi argumentami :)-

Focal + Naim

masz problem z zaakceptowanie fakty ze wynik na tym forum i na sąsiednim hdtv jest zdecydowanie na korzyść PDP

co zrobić taki life!

Wręcz przeciwnie, mam to głęboko, to plazmowiec walczy z pianą na ustach, mnie to ani ziębi ani grzeje :-)))) Ja wybieram to co mi odpowiada, a nie niby-to elicie plazmowej, którzy na dźwięk KURO stają na baczność, bo tak im marketing sprzed paru lat w główkach namieszał :-))))

tak samo jak twoimi argumentami :)-

Raczej fanatyczną krucjatą wyznawców jedynie słusznej prawdy :-))))

Wręcz przeciwnie, mam to głęboko, to plazmowiec walczy z pianą na ustach, mnie to ani ziębi ani grzeje :-)))) Ja wybieram to co mi odpowiada, a nie niby-to elicie plazmowej, którzy na dźwięk KURO stają na baczność :-))))

piana na ustach to jest po każdej stronie więc.....

zawsze możesz kupić pdp , ja na przykład tak zrobię a mam obecnie lcd :)=

Focal + Naim

Zastanówmy się. Co może robić "Kowalski bez pełnej świadomości" na Targach Elektroniki Użytkowej i Gier Video gdzie był przeprowadzony test?

Pewnie rozdawali tam piwo za darmo dlatego zapłacił za bilety.

A nie jest przypadkiem tak że na takie targi idą ludzie którzy interesują się tematem i są to tysiące a z takim teście biorą udział ludzie którzy naprawdę interesują się telewizorami?

Raczej fanatyczną krucjatą wyznawców jedynie słusznej prawdy :-))))

fanatycznie to sam to powtarzasz jak zacięta płyta :)=

Zastanówmy się. Co może robić "Kowalski bez pełnej świadomości" na Targach Elektroniki Użytkowej i Gier Video gdzie był przeprowadzony test?

Pewnie rozdawali tam piwo za darmo dlatego zapłacił za bilety.

A nie jest przypadkiem tak że na takie targi idą ludzie którzy interesują się tematem i są to tysiące a z takim teście biorą udział ludzie którzy naprawdę interesują się telewizorami?

a dlaczego zakładasz że każdy kto idzie na targi ma "pojęcie"? może idzie z ciekawości sam chodzilem na wystawy ceramiki bo żona lubiła, na wystawy kotów bo dzieci chciały , sam bylem wielokrotnie na targach komputerowych i ludzie czasem tak zadawali śmiesznie głupie pytanie co świadczyło że nie mają o niczym pojęcia etc więc jeżeli ankieta jest taka prawdomówna to dlaczego w niej nie zrobili statystyki

o świadomości wad i zalet obu technologii? dla mnie to był spend kowalskiech i tyle!

Focal + Naim

Pewnie dlatego, że wszystko zostało już powiedziane wielokrotnie :-) Różnica między plaszmowcem, a zwolennikiem LCD jest jednak diametralna - plazmowiec uważa siebie za wybrańca, VIP-a o sokolim wzroku, a zwolennika LCD traktuje jako plebejskiego ślepca....dzieje się tak pewnie dlatego, by siebie utwierdzić w słuszności wyboru, bo też nieraz szlag niejednego plazmowca trafia od tego ciemnego obrazu, gdy ledwie promyczek słońca do pokoju wpadnie :-))))

a dlaczego zakładasz że każdy kto idzie na targi ma "pojęcie"? może idzie z ciekawości sam chodzilem na wystawy ceramiki bo żona lubiła, na wystawy kotów bo dzieci chciały , sam bylem wielokrotnie na targach komputerowych i ludzie czasem tak zadawali śmiesznie głupie pytanie co świadczyło że nie mają o niczym pojęcia etc więc jeżeli ankieta jest taka prawdomówna to dlaczego w niej nie zrobili statystyki

o świadomości wad i zalet obu technologii? dla mnie to był spend kowalskiech i tyle!

A dlaczego zakładasz że każdy głosujący w naszej ankiecie ma pojęcie. Większość nie widzi tego że plazma miga.

Gość Gosc

(Konto usunięte)

Z pewnoscia za drogi a czy za dobry...dla konsumenta nie ma czegos takiego jak zbyt dobry produkt:)

Wojtek76.

Teraz takie czasy że już za dobre produkty są. Niestety. Jeśli np. firma samochodowa zrobi auto które przez 10 lat nie będzie wymagało serwisu poza wymiana części eksploatacyjnych to niestety zbankrutuje. 60% dochdów koncernów samochodowych to serwis. Dlatego nawet Merc i Audi się sypie na potęgę.

Również mało który telewizor wytrzyma tyle co stare CRT. Bo mają głównie gwarancję wytrzymać a potem przyjdziesz po nowy.Dlatego serwisy nawet do nowych TV nie maja części zamiennych.

A co za dobrych produktów które przyczyniły się do upadku frmy, to można zapoznać się z hitorią NSU. Wyprzedzili swoją epokę i niestety została po nich tylko nazwa ulicy.

I dla wszystkich zwolenników LCD. Popytajcie speców od ekonomii i rynku. To że produkt w obecnych czasach dobrze się sprzedaje wcale nie świadczy o jego wysokiej jakości. Uważasz że produkty MCDonalda to żarcie o najlepszej jakości? Chipsy na półkach to też coś co powinno się wszystkim polecać ponieważ tyle tego schodzi? Pomyślcie trochę.

Gdyby potencjalny klient szukał jakości to to forum by miało jakieś 20mln aktywnych uczestników.

A dlaczego zakładasz że każdy głosujący w naszej ankiecie ma pojęcie. Większość nie widzi tego że plazma miga.

zakładam dlatego że jak ktoś zadaje sobie więcej trudu aby trafić tu na forum lub np hdtv jako uczestnik a nie czytacz-oglądacz to znaczy że aktywnie interesuje się audio video technologiami a nie tylko na zasadzie popatrzeć i poczytać i pójść dalej jak kowalski w MM, jest zasadnicza różnica !! szkoda że w ankiecie nie było ilu ludzi pasjonuje się technologiami i spędza wiele czasu na forach tej tematyce poświęconej, dla mnie większość użytkowników typu kowalski na targi trafia z ciekawości dostając przy okazji milion broszur reklamowych w łapę to taki sposób marketingu!

dla ciekawości na audioshow bylem z dwoma kumplami którzy poszli z ciekawości a nie z zamiłowania , poszli popatrzyli wzięli ulotki bez emocji , potem pytałem co im się podobało , to tak mniej więcej wyglądało...

A przecież mają sokoli VIP-owski wzrok i nie widzą :-)))))

każdy widzi inaczej ale musisz pogodzić się że na forach o tematyce AV

ludzie częściej wybierają PDP! może boleć zagryź zęby jesteś już dużym chłopcem ! :)

Focal + Naim

zakładam dlatego że jak ktoś zadaje sobie więcej trudu aby trafić tu na forum lub np hdtv jako uczestnik a nie czytacz-oglądacz to znaczy że aktywnie interesuje się audio video technologiami a nie tylko na zasadzie popatrzeć i poczytać i pójść dalej jak kowalski w MM, jest zasadnicza różnica !! szkoda że w ankiecie nie było ilu ludzi pasjonuje się technologiami i spędza wiele czasu na forach tej tematyce poświęconej, dla mnie większość użytkowników typu kowalski na targi trafia z ciekawości dostając przy okazji milion broszur reklamowych w łapę to taki sposób marketingu!

dla ciekawości na audioshow bylem z dwoma kumplami którzy poszli z ciekawości a nie z zamiłowania , poszli popatrzyli wzięli ulotki bez emocji , potem pytałem co im się podobało , to tak mniej więcej wyglądało...

Zadam proste pytanie. Widzisz że plazma miga czy nie? I nie dorabiaj filozofii do wyników ślepego testu.

! może boleć zagryź zęby jesteś już dużym chłopcem ! :)

I przestań trolować.

Zadam proste pytanie. Widzisz że plazma miga czy nie? I nie dorabiaj filozofii do wyników ślepego testu.

I przestań trolować.

co do mrugania to kolega ma panasa gt20 i kilka godzin na nim już oglądałem i jakoś nie miałem efektu mrugania który zmęczyl by mi wzrok czy popsuł przyjemność oglądania mało tego ma też lcd sonego 42cale zestawialiśmy je razem i sam powiedział że pdp lepiej wypada też dla niego.

sorki ale w którym miejscu troluję?

jakie teorie do jakiś ślepych testów???????

oj coś kombinujesz tylko nie wiesz w którą stronę

Focal + Naim

Zastanówmy się jaki jest problem na takich wystawach: wydaje mi się że oświetlenie w takim pomieszczeniu jest mocne a to przekłada się właśnie na to że lepiej prezentuje się LCD i dlatego częściej jest wybierany, idąc dalej każdy niedoświadczony widz wybierze obraz który jest ostry lub bardzo często przeostrzony, właśnie na tych wystawach telewizory pracują w trybach fabrycznych - ot i cała prawda o popularności LCD.

Wojtek76.

Teraz takie czasy że już za dobre produkty są. Niestety. Jeśli np. firma samochodowa zrobi auto które przez 10 lat nie będzie wymagało serwisu poza wymiana części eksploatacyjnych to niestety zbankrutuje. 60% dochdów koncernów samochodowych to serwis. Dlatego nawet Merc i Audi się sypie na potęgę.

Również mało który telewizor wytrzyma tyle co stare CRT. Bo mają głównie gwarancję wytrzymać a potem przyjdziesz po nowy.Dlatego serwisy nawet do nowych TV nie maja części zamiennych.

A co za dobrych produktów które przyczyniły się do upadku frmy, to można zapoznać się z hitorią NSU. Wyprzedzili swoją epokę i niestety została po nich tylko nazwa ulicy.

I dla wszystkich zwolenników LCD. Popytajcie speców od ekonomii i rynku. To że produkt w obecnych czasach dobrze się sprzedaje wcale nie świadczy o jego wysokiej jakości. Uważasz że produkty MCDonalda to żarcie o najlepszej jakości? Chipsy na półkach to też coś co powinno się wszystkim polecać ponieważ tyle tego schodzi? Pomyślcie trochę.

Gdyby potencjalny klient szukał jakości to to forum by miało jakieś 20mln aktywnych uczestników.

Ciekaw jestem jak wytłumaczysz większą sprzedaż LCD w tych samych klasach cenowych. Prawda jest taka że z dwóch tyle samo kosztujące telewizorów klienci wolą LCD. A więc jedno jest pewne. Wyznacznikiem nie jest cena towaru. Jakiś powód takie stanu rzeczy musi być. Może chodzi właśnie o jakość?

sorki ale w którym miejscu troluję?

Przecież ci wkleiłem gdzie trolujesz. Nazywaniem kogoś dużym chłopcem jest po pierwsze niegrzeczne, po drugi nie ma nic wspólnego z tematem dyskusji, a w końcu po trzecie jest najzwyklejszym trolowaniem. Radził bym mniej wycieczek personalnych ale za to bardziej trzymać się tematu.

oj coś kombinujesz tylko nie wiesz w którą stronę

I znowu trolujesz. Jak uważasz że kombinuję to proszę o argumenty a nie złośliwości.

co do mrugania to kolega ma panasa gt20 i kilka godzin na nim już oglądałem i jakoś nie miałem efektu mrugania który zmęczyl by mi wzrok czy popsuł przyjemność oglądania mało tego ma też lcd sonego 42cale zestawialiśmy je razem i sam powiedział że pdp lepiej wypada też dla niego.

To radziłbym się zastanowić nad obiektywnością twojej oceny obrazu tv skoro nie widzisz migania.Osoba zajmująca się zawodowo oceną telewizorów w czasopiśmie o telewizorach to miganie widzi. Nie chcesz chyba twierdzić że profesjonaliści mają omamy.

Gdy wspomniano na Forum, że plazma miga odezwały się chóry oburzenia. Że nieprawda, że u nich nic nie miga. Niektórzy pisali coś, co zapewne w intencji autora miało być dowcipne a wyszło jak zawsze. Wziąłem więc do ręki Numer 7/8 Audio Video, gdzie red. Kulpa testuje Panasonica TX-P46GT30. I cóż tam czytamy (str. 72): "Ponadto migotanie jasnych płaszczyzn - zjawisko typowe dla plazm - tym razem dokuczało mi bardziej niż zwykle".

Już na temat wyników ankiety dyskutowaliśmy. Może przypomnę co ja napisałem.

Ankieta z powodu bardzo małej próbki jest po prostu niereprezentatywna. Zresztą wyniki takiej ankiety hdtv.com.pl wypadły trochę inaczej.

Ale znalazłem coś co jeżeli chodzi o reprezentatywność powinno was zadowolić.

Ślepy test telewizorów(o ile można w ogóle takiego sformułowania użyć w przypadku telewizorów).

Próbka to ponad 1500 osób.

Ukryta Zawartość

I co my tu widzimy wśród ośmiu telewizorów ocenianych bez wiedzy jaki jest to telewizor jedyna plazma w teście uzyskuje jedynie 7% głosów i przedostatnie miejsce. Dziwne 90% ludzi nie wiedząc co ogląda wolało wolało jednak LCD. A plazma to nie jakiś tam tani model ale VT20 Panasonika.

A teraz proszę o mały komentarz do ślepych testów.

A tu wyniki ankiety w której udział brało. Prawie 3000 osób.

Ukryta Zawartość

Żeby zobaczyć wyniki trzeba zagłosować.

Może krótko. Na PDP głosowało 28%, na LCD 53%. Tu raczej trudno dyskutować o reprezentatywności ankiety przy tak dużej próbce.

Wiec zapytam...Po co robiles ta ankiete skoro wiedziales, ze bedzie nierprezentacyjna?

Na sile chcesz sie utwierdzic, ze jednak zrobilem jedynie slusznego wyboru? A moze jednak nie jestes pewien?

Wyniki sprzedazy sa niereprezentatywne, poniewaz wiekszosc ludzi kupuje tv w rozmiarach w jakich plazma nie wystepuje, czy MALE.

Co do tych ankiet, testow to juz bylo o tym pisane. W necie znalezdz mozna WSZYSTKO i kazdy moze w jakis sposob podeprzec swoja teze.

Inna sprawa Krzysoiek slepe testy przy ocenianiu tv, to Ci dopiero testy byly!

Wynocha samemu porownac!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wiec zapytam...Po co robiles ta ankiete skoro wiedziales, ze bedzie nierprezentacyjna?

Już pisałem dlaczego zrobiłem ankietę. Żeby się zwolennicy obu technologii nie naparzali po całym forum co częściowo skutkuje. Ale nie do końca.

Tutaj przykład jak to się zaczyna.

Ukryta Zawartość

Najpierw ktoś prosi o poradę jaki telewizor kupić a potem zaczyna się wojenka. I wierz mi konwencja genewska w tej wojence nie obowiązuje.

Inna sprawa Krzysoiek slepe testy przy ocenianiu tv, to Ci dopiero testy byly!

Wynocha samemu porownac!

To mi musisz wyjaśnić bo nie za bardzo rozumiem co chciałeś przez to powiedzieć. Pierwsze zdanie to pewnie żart. Też uważam że "ślepe testy" i telewizor jakoś do siebie nie pasuje.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.