Skocz do zawartości
IGNORED

Manipulacje machiny medialnej

Mart2M

Rekomendowane odpowiedzi

Ostatnio znany amerykanski aktor (chyba J. Phoenix) zaczal sie zle obnosic...przychodzil "pijany" na wywiady zapuscil sie itd...

Media oczywiscie zaczely kreowac upadek gwiazdy, brukowce jak i szanujace sie gazety opisywaly ekscesy itd..

Kiedy juz wszyscy postawili na nim kreske wraz z Afleckiem stwierdzil ze to wszystko fikcja, ze media to ciemnota ktora nawet nie ma pojecia o czym pisze. Ze to byla jego zyciowa rola i zagral lepiej niz myslal :)

Ot takie czasy...ogladasz to co masz ogladac.

Wierzysz w to co masz wierzyc...

Myslisz ze myslisz a g.. prawda.

W najlepszym czasie antenowym puszczane są programy dla upośledzonych typu "dlaczego ja", rozrywka która robi sieczkę z mózgu

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

oraz płytki bezsensowne filmy pełne przemocy a efekt jest taki(na faktach)- autobus z 30 młodzikami zakopuje się w zaspie i po godzinie 20 z 30 osób zaczyna się napier.... o jedną kurtkę. Hm sam bym tego nie wymyślił.

Ukryta Zawartość

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

mnie osobiscie najbardziej odpowiadał czas wiadomosci za telewizji picu.Wiedzialem ze jak nachodzi TA pora- to czas...wylaczyc.

prezesem był taki smieszny grubiutki specjalista...ale jak latwo umykajom nazwiska idiotów???

mnie osobiscie najbardziej odpowiadał czas wiadomosci za telewizji picu.Wiedzialem ze jak nachodzi TA pora- to czas...wylaczyc.

prezesem był taki smieszny grubiutki specjalista...ale jak latwo umykajom nazwiska idiotów???

ciekawy skład polemistów....co niektórzy odsyłali do "Gazety Polskiej"

jak rozumiem wzoru niezależności i obiektywizmu a nie cmentarnego biznesu

gazeta polska to jezd to.sztuka nad sztuki zrobic takie łajno w glowie czytelnika.AAAAAle sie.....udaje.

ale przebiegły,jak naczelny cmentarnej Sakiewicz

Ciekawa historyjka.

Niby same aluzje, jakaś dyskusja, a przekaz jasny.

Ciekawy przykład manipulacji.

Celem jest z pewnością powstrzymanie potencjalnych czytelników przed sięgnięciem do "Gazety Polskiej". Wypowiedź w tak niejasnej formie ma pewnie chronić autorów. Skojarzenia, które będzie miał potencjalny czytelnik najpewniej powiążą negatywne emocje z "Gazetą Polską".

Jakieś dowody, czy to tylko opinie?

Czy opinia jest dowodem?

Ziarno jednak zostało zasiane, a to właśnie chodziło, wkrótce pewnie ciąg dalszy.

ale przebiegły,jak naczelny cmentarnej Sakiewicz

Czlowieku, Ty az kipisz nienawiscia. Te drobne zlosliwosci to zakamuflowane poklady ogromnej agresji. Zrob cos z soba, idz na spacer, spojrz w niebo, posluchaj muzyki...

Ta sprawa, ktorej tak zaciekle bronisz skazana jest na przegrana. Pewnie jeszcze nie teraz, ale w przyszlosci - na pewno.

Czgo bronisz? Klamstwa? Nieprawosci? Braku sprawiedliwosci? Jak sie z tym czujesz w glebi siebie? Zdaowolony? Dumny?

Wiem - belkocze i jestem glupi :-)

Pozdrawiam mimo wszsytko :-)

dorzucem jesce uwazam rze do gazetki polskiej.czytelnikow tych gazetek powinni badac socjolodzy traktujac ich jako...materiał.takze samo jak sluchaczy radyjka.nie jezdem w stanie nikogo zniechecic.to tak jakby swini zabronic tarzania sie w gownie.zginie z rozpaczy.

dorzucem jesce uwazam rze do gazetki polskiej.czytelnikow tych gazetek powinni badac socjolodzy traktujac ich jako...materiał.takze samo jak sluchaczy radyjka.nie jezdem w stanie nikogo zniechecic.to tak jakby swini zabronic tarzania sie w gownie.zginie z rozpaczy.

Dzieki muls za Twoj wklad w rozwoj watku :-) A jaka jest Twoja opinia na temat Gazety Wyborczej? Podzielisz sie z nami swoimi przemysleniami?

GW jako wyściółka do słoja to jest jakieś rozwiązanie dla rozszerzenia horyzontów n/t higieny osobistej i surowców wtórnych.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

zauwazylem xinwax twoje merdniecie ogonkiem.............................Kupiłem kiedys jak zwykle wprost ktore po upadku komunistyczno prawicowego krola zaczeło nosic cechy dobrej gazety.po przyniesieniu do domu i zaczeciu czytania zaczolem miec bóle glowy i pewne cechy paranoiczne, w tym zaczeło mi sie wydawac ze wskazówki zegarka zaczeny sie krecic odwrotnie.Kiedy dobrnołem do isakiewicza ksiendza i zaremby...to jeszce raz popatrzyłem na okladke.to było uwazam rze.Kioskarka pomyliła sie, albo wziena udział w reklamie szeptanej.

...ale "rze" co? Pisali co innego niż GW i rozbolała Ciebie głowa...Rozumiem, że wolisz jedynie słuszną prasę, której nie wypada używać oczami na kibelku. Najlepiej by była jedna może trzy jednomyślne i wygodne w użyciu wszechstronnym.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

Ciekawa historyjka.

Niby same aluzje, jakaś dyskusja, a przekaz jasny.

Ciekawy przykład manipulacji.

Celem jest z pewnością powstrzymanie potencjalnych czytelników przed sięgnięciem do "Gazety Polskiej". Wypowiedź w tak niejasnej formie ma pewnie chronić autorów. Skojarzenia, które będzie miał potencjalny czytelnik najpewniej powiążą negatywne emocje z "Gazetą Polską".

Jakieś dowody, czy to tylko opinie?

Czy opinia jest dowodem?

Ziarno jednak zostało zasiane, a to właśnie chodziło, wkrótce pewnie ciąg dalszy.

spokojnie,idiotów nie przekonamy

Czlowieku, Ty az kipisz nienawiscia. Te drobne zlosliwosci to zakamuflowane poklady ogromnej agresji. Zrob cos z soba, idz na spacer, spojrz w niebo, posluchaj muzyki...

Ta sprawa, ktorej tak zaciekle bronisz skazana jest na przegrana. Pewnie jeszcze nie teraz, ale w przyszlosci - na pewno.

Czgo bronisz? Klamstwa? Nieprawosci? Braku sprawiedliwosci? Jak sie z tym czujesz w glebi siebie? Zdaowolony? Dumny?

Wiem - belkocze i jestem glupi :-)

Pozdrawiam mimo wszsytko :-)

i piana leci..ciekawe czym kipi Sakiewicz reklamując cmentarnym klipem

Zakaz reklamowania gazety polskiej w TVP- chyba ciekawszy nius niż wasze "a ty jesteś h..."

Brak informacji pejsowych w mediach też jest ciekawe np. Turcja zerwała cześć kontaktów z Izraelem bo o ile zgodziła się na przelot samolotów (atak na Iran) o tyle nie zgodziła się na wykorzystanie innego kraju arabskiego na atak na Iran.

Oczywiście w Izraelu 90% ludzi też ma takie same pranie mózgu i nie widzi co się dzieje- przygotowania do totalitaryzmu. Świat dla 10 % bogatych.

Jak można dostrzec piękno niedoskonałym spojrzeniem?

Jak jest Gazeta Polska wszyscy powinni wiedzieć,jak też o wiarygodności jej dziennikarzy,ale jednak jest to tytuł legalnie działający na rynku i wszelkie zakazy dotyczące reklamowania tego wydawnictwa są czymś niebywałym.

Rozumiem żeby odmowa nastąpiła ze strony mediów prywatnych,ale firma publiczna ?

To niebywałe!

A,jak to wygląda od strony prawnej,mają prawo odmówić,czy też nie?

mniej więcej tak

Ukryta Zawartość

"Wydawca „Gazety Polskiej Codziennie” przekazał Helsińskiej Fundacji Praw Człowieka dwa materiały reklamowe, których emisji odmówiła Telewizja Polska S.A. Swoją negatywną decyzję, która ostatecznie miała dotykać tylko jednego spotu, TVP S.A. uzasadniła wyborczym charakterem materiału. Jak oznajmiono, spot mógłby się ukazać, ale „wyłącznie w płatnym bloku wyborczym, jedynie na zlecenie zarejestrowanych komitetów wyborczych” (zob. Informacja prasowa 4 września 2011 r. o odmowie emisji jednego spotu reklamowego dziennika „Gazeta Polska Codziennie”, wydana przez Zespół Prasowy TVP S.A.)."

Obejrzałem jeden z spotów.Żałosna forma biznesu na robieniu patriotycznym dzieciakom wody z mózgu.Stare barany są niereformowalne i nie ma czego żałować.

Najciekawsze w wpisach cynicznie robionych w balona jest przekonanie o kontakcie z prawdą objawioną.Nie wiem na jakiej podstawie akurat Gazetę Polską uważają za jedyną słuszną.Przypomina to wypranych z myślenia młodzieżowych aktywistów PZPR z lat 50 przeczących rzeczywistości.Też Trybuna Ludu była jedyną słuszną

Ukryta Zawartość

Nie wiem na jakiej podstawie akurat Gazetę Polską uważają za jedyną słuszną.Przypomina to wypranych z myślenia młodzieżowych aktywistów PZPR z lat 50 przeczących rzeczywistości.Też Trybuna Ludu była jedyną słuszną

To była opinia (Twoja), a teraz ją potwierdź przedstawiając swoją listę słusznych/niesłusznych mediów i uzasadnij.

To była opinia (Twoja), a teraz ją potwierdź przedstawiając swoją listę słusznych/niesłusznych mediów i uzasadnij.

jesteś w stanie zrozumieć ,że każde media reprezentują określony punkt widzenia.I tak to funkcjonuje w demokracji.Twoja gazeta mająca przed katastrofą smoleńską problemy finansowe poczuła zapach pieniędzy w lansowaniu nieprawdopodobnych teorii. Bazując na naszej niechęci do Rosji.Obecnie dorzuciła samobójstwo Leppera.Tworzy obraz państwa totalitarnego w którym jest osaczona za głoszenie jedynej prawdy.Nie uwzględnia jakichkolwiek faktów utwierdzając czytelników w ich jedynej racji.

Czy znalazło się sprostowanie kłamliwych artykułów o przyczynach katastrofy smoleńskiej?

wladz,

odpowiadaj na temat:

Użytkownik wladz dnia 09.09.2011 - 08:45 napisał

Nie wiem na jakiej podstawie akurat Gazetę Polską uważają za jedyną słuszną.Przypomina to wypranych z myślenia młodzieżowych aktywistów PZPR z lat 50 przeczących rzeczywistości.Też Trybuna Ludu była jedyną słuszną

Dasz radę?

Tymczasem...

jesteś w stanie zrozumieć ,że każde media reprezentują określony punkt widzenia.I tak to funkcjonuje w demokracji.

A więc uważasz, że gazety mogą prezentować różne punkty widzenia (różne opinie) ?

Obywatele w demokracji mogą czytać różne gazety?

Tworzy obraz państwa totalitarnego w którym jest osaczona za głoszenie jedynej prawdy.Nie uwzględnia jakichkolwiek faktów utwierdzając czytelników w ich jedynej racji.

Jesteś stałym czytelnikiem i stąd to wiesz? Od kiedy to wiesz przestałeś czytać? Nie czytałeś nigdy, bo od początku to wiedziałęś?

Ostatnie zdanie dosyć ryzykowne, nieprawdaż?

wladz,

odpowiadaj na temat:

znaczy coś sobie ubzdurałeś i teraz KAŻESZ mi odpowiadać.Właśnie podobne typy kleją się do Gazety Polskiej.

A więc uważasz, że gazety mogą prezentować różne punkty widzenia (różne opinie) ?

Obywatele w demokracji mogą czytać różne gazety?

Jesteś stałym czytelnikiem i stąd to wiesz? Od kiedy to wiesz przestałeś czytać? Nie czytałeś nigdy, bo od początku to wiedziałęś?

Ostatnie zdanie dosyć ryzykowne, nieprawdaż?

przedstawiłem swoją opinię o funkcjonowaniu mediów.Wdaje się logiczna mając do czynienia z zróżnicowanym światopoglądowo społeczeństwem.

Czytam czasami fragmenty powielane przez inne media.Stąd pytanie o sprostowanie kłamliwych artykułów o katastrofie smoleńskiej.

Wskaż , zmienię w tym punkcie zdanie.

znaczy coś sobie ubzdurałeś i teraz KAŻESZ mi odpowiadać.Właśnie podobne typy kleją się do Gazety Polskiej.

wladz,

co masz na myśli, bo nie rozumiem? Ubzdurałem sobie, że potwierdzisz dowodami swoje opinie?

"takie typy" - jakie typy, scharakteryzuj. Co "takie typy" powinny czytać?

formę twojego wpisu "wladz, odpowiadaj na temat:", gdy odpowiedziałem, uważam za rozkaz osoby zupełnie obcej.W swoim życiu już spotkałem osoby o podobnych pretensjach.Dla ułatwienia wrzuciłem je do worka z napisem typy....i leży ten wór na następnych czekając.

teraz przeproszę....może muls pociągnie twoje problemy.Mi wystarczy 747

przedstawiłem swoją opinię o funkcjonowaniu mediów.Wdaje się logiczna mając do czynienia z zróżnicowanym światopoglądowo społeczeństwem.

Czytam czasami fragmenty powielane przez inne media.Stąd pytanie o sprostowanie kłamliwych artykułów o katastrofie smoleńskiej.

Skoro tak, to:

Przyznajesz, że w zróżnicowanym światopoglądowo społeczeństwie mogą powstawać gazety, które prezentują różne opinie? Uważasz, że ludziom wolno czytać rożne gazety i mogą sobie kształtować na ich podstawie dowolne opinie?

Moja opinia jest taka (i uzasadnienie)

Gazety mogą wybierać źródło informacji, mogą decydować, która informacja trafi do czytelników. Z tego powodu jest konieczne czytanie o tym samym w różnych mediach, a raczej korzystanie z niezależnych źródeł informacji.

Różne opinie to nie to samo.

Jeśli chodzi o katastrofę smoleńską, to mamy dużo źródeł informacji, opinii bardzo dużo. Opinie zmieniają się w miarę jak przychodzą nowe informacje, sprawa jest w toku. Media relacjonują i opiniują na podstawie informacji, którymi aktualnie dysponują.

formę twojego wpisu "wladz, odpowiadaj na temat:", gdy odpowiedziałem, uważam za rozkaz osoby zupełnie obcej.W swoim życiu już spotkałem osoby o podobnych pretensjach.Dla ułatwienia wrzuciłem je do worka z napisem typy....i leży ten wór na następnych czekając.

wladz,

nie miałem takich intencji, nie bierz tego do siebie. Niczego Tobie nie narzucam, ani tym bardziej nie rozkazuję.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.