Skocz do zawartości
IGNORED

Czy słuchacie kabli sieciowych?

Lesław01

Różnica między kablami sieciowymi  

931 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy słyszysz różnicę mędzy kablami sieciowymi

Rekomendowane odpowiedzi

Nie wiem, czy zdajesz sobie sprawę, że Shunyata to czysty marketnig. Jej założyciel jest specjalistą od manipulacji - pracował w NSA i tym dokładnie się tam zajmował. Na stronie Shunyaty znaleźć można tylko ogólniki, nie poparte żadną analizą ilościową. Dla niezorientowanego czytelnika teksty te brzmią wiarygodnie, a jest to nic innego jak wykorzystanie hiperbolizacji. Wystarczy zajrzeć do wnętrz Hydry - gniazdka łączone są tam w magistralę, zamiast w gwiazdę - jak doświadczony producent może popełnić tak podstawowy błąd? Firma ta jest jedną z moich ulubionych - oczywiście w cudzysłowie.

Ale czad! Tego, że kable mają efekt pamięciowy to chyba nawet na zagranicznych audiofilskich forach nie wymyślili.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

fox. na zagranicznych forach nie wymyślili. ale dyskutują. i biorą informacje nie z czapy czy od swojej matki...

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

są zdania przeciw. ale i za. poparte żródłami poza forum. a nie bo nie

Ukryta Zawartość

Dzięki Bart, właśnie na to liczyłem, że ktoś podeśle jakiegoś linka.

Ale tam jest mowa o półprzewodnikach! Podane tam linki do Lavardina nie działają.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

zaglądam czasem na zagraniczne fora

ale juz pisałem że atlas cables twierdzi na tej samej podstawie o pamięci kabli. mam to w notce dołączonej do płyty wygrzewającej. po za tym ja nie twierdzę że we wszystko wierzę. ale staram się dogrzebać do prawdy jak najlepiej sie da

kończy się wiosna, niedługo lato,

i..,i dalej zimno.Na rtęci 12,a w porywach 14 st.

Wpatrzony za okno,poszukiwałem zbawczych promieni słońca...planowałem trasę rowerową.

Raptem..,podjechał kurier i oznajmił,że ma przesyłkę za pobraniem.

Rozpakowałem kartonik i...

ha,ha..,

-kto pomyślał o kablach sieciowych???:)))

Nic z tego.

Paczka zawierała 3 pozycje xrdc Milesa,Garsona i Rollinsa.

Odpaliłem zestaw,a rowerowy plan pozostawiłem swojemu losowi.

Choć jestem zwolennikiem kabli,to brak szczytowych produktów w moim zestawie wcale nie przeszkadzał mi w rozkoszowaniu materiałem muzycznym.

Jezeli ktoś,będąc w podobnej sytuacji zawaha się przed rozpakowaniem z folii cd,bo nie ma kabla czy innego ustrojstwa,to znak,że zapędził się w niewłaściwym kierunku.

:))

Daj mi trochę posłuchać,bo po 1 odsłuchu trudno mi się odnieść do materiału.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

i..,i dalej zimno.Na rtęci 12,a w porywach 14 st.

Wpatrzony za okno,poszukiwałem zbawczych promieni słońca...planowałem trasę rowerową.

Raptem..,podjechał kurier i oznajmił,że ma przesyłkę za pobraniem.

Rozpakowałem kartonik i...

ha,ha..,

-kto pomyślał o kablach sieciowych???:)))

Nic z tego.

Paczka zawierała 3 pozycje xrdc Milesa,Garsona i Rollinsa.

Odpaliłem zestaw,a rowerowy plan pozostawiłem swojemu losowi.

Choć jestem zwolennikiem kabli,to brak szczytowych produktów w moim zestawie wcale nie przeszkadzał mi w rozkoszowaniu materiałem muzycznym.

Jezeli ktoś,będąc w podobnej sytuacji zawaha się przed rozpakowaniem z folii cd,bo nie ma kabla czy innego ustrojstwa,to znak,że zapędził się w niewłaściwym kierunku.

Słuchałeś może w hi-fi ty i ja Vitusa ri-100?Dzięki uprzejmości właściciela tego salonu będę miał możliwość odsłuchania tej integry w Toruniu.Ale to dopiero gdzieś za 10-12 dni

Dzięki Bart, właśnie na to liczyłem, że ktoś podeśle jakiegoś linka.

Ale tam jest mowa o półprzewodnikach! Podane tam linki do Lavardina nie działają.

Z Lavardinem to znana sprawa. Dziwne tylko, że firma robiąca calkiem niezłe wzmacniacze podpiera się ideologią stworzoną dla mącenia w głowach. Chodzi tam o znane do dawna efekty termiczne i rozwiązanie układowe temu zjawisku zapobiegające. Zaprzęganie mechaniki kwantowej do wyjaśnienia tego efektu to już czyste bajdurzenie po to aby dodać sobie splendoru. Lavardin nie dysponuje ani środkami finansowymi, ani aparaturą, ani gronem specjalistów, aby prowadzić badania na takim poziomie. To nie CERN. Ale są tacy co uwierzą i o to chodzi. Pamiętam jak kiedyś do Programu III PR przyszła pani "lecząca" kolorami - też coś tam mówiła o kwantach. Bo to modne, nikt nie rozumie o co chodzi, a ponieważ kwarki mają kolory - to pani znalazła punkt odniesienia. Kolor kwarka w rzeczywistości oczywiście nie ma nic wspólnego z optyką, jest to tylko określenie ładunku związanego z oddziaływaniem silnym. Ale wszystko można wykorzystać do wlasnych celów. Nawet jeśli się tego nie rozumie ;-))))

Wracając jeszcze do tekstow w stylu "a co, nie mówiłem?" etc. chciałbym aby ich autor lub autorzy odnieśli się do tego co napisałem o Shunyacie i o efekcie pamięciowym i pokazali w którym miejscu popełnilem błąd lub dlaczego nie mam racji. Ale proszę o konkrety, a nie stwierdzenia bo słyszę! Jestem otwarty na dyskusję, ale opartą o rzeczowe argumenty poparte opisem konkretnych zjawisk.

Cześć,:)

Słuchałem,ale pozwolę powstrzymać się od wypowiedzi,dlatego,że vitek współpracował z

Ukryta Zawartość

,a to specyficzne granie-przyjemne,ciepłe,zachęcające do późnowieczornej kontemplacji z kieliszkiem w ręku,ale zupełnie nie moje.

Niemożliwą zatem wydaje mi się ocena Vitusa w jakimkolwiek aspekcie.

Mam w planach takie hmm,audiofilskie ognisko z kiełbachą,piwem i może(?) uda mi się ściągnąć Jacka z Vitusem,choć on o pomyśle z witkiem jeszcze nic nie wie:))Jeśli się uda,to zapraszam na spotkanko z noclegiem.Termin jeszcze nieustalony,ale i tak zimnica,więc trza czekać na łaskawość Heliosa:)

Słuchałeś może w hi-fi ty i ja Vitusa ri-100?Dzięki uprzejmości właściciela tego salonu będę miał możliwość odsłuchania tej integry w Toruniu.Ale to dopiero gdzieś za 10-12 dni

Ukryta Zawartość

a Ty oczywiście dysponujesz odpowiednim potencjałem intelektualnym , aby to ocenić. Może Twoja wiedza jest wystarczająca do tego, aby wypowiadać się o gramofonach, bo to tylko prosta mechanika, ale gdybym miał polegać na Twoich opiniach w innych dziedzinach, podchodziłbym do tego z dużą rezerwą.

Pisanie o niczym jest tutaj dosyć powszechne, bo w końcu pisanie o kablach i o ich "brzmieniu" to właśnie najlepszy przykład tego, ile tekstu można stworzyć na temat czegoś co nie istnieje, nie istniało i nie będzie istnieć. Coś jak fantastyka, ale teksty te dobrą literaturą raczej nie są.

Coś jak fantastyka, ale teksty te dobrą literaturą raczej nie są.

Bumek, dlatego czytania Twoich "tekstów" nikomu nie polecam, a wręcz przeciwnie - zdecydowanie odradzam :) Z naciskiem na słowo: zdecydowanie.

Ale wszystko można wykorzystać do wlasnych celów. Nawet jeśli się tego nie rozumie ;-))))

sama szczerość bumie

a Ty oczywiście dysponujesz odpowiednim potencjałem intelektualnym , aby to ocenić. Może Twoja wiedza jest wystarczająca do tego, aby wypowiadać się o gramofonach, bo to tylko prosta mechanika

Prosty to nawet h u j w d u p i e nie jest !

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Gratuluję wyrafinowanego języka. Pewnie jest tak samo wyrafinowany, jak poziom wiedzy Kolegi, a także poziom jego produktów, które poza przewodzeniem prądu nie majążadnych innych własności, bo są one jedynie wymysłem chorej wyobraźni.

Bumek, dlatego czytania Twoich "tekstów" nikomu nie polecam, a wręcz przeciwnie - zdecydowanie odradzam :) Z naciskiem na słowo: zdecydowanie.

Podobnie jak ja Twoich, bo niczego nie można się z nich nauczyć, poza generowaniem złośliowości i pisaniem nie na temat, z braku wiedzy umożliwiającej jakąkolwiek argumentację.

Nie gratuluj tylko zostaw tę klawiaturę w spokoju bumie

Yul chyba nas dopadł zniżylismy się do poziomu jego myślenia.

Z Lavardinem to znana sprawa. Dziwne tylko, że firma robiąca calkiem niezłe wzmacniacze podpiera się ideologią stworzoną dla mącenia w głowach. Chodzi tam o znane do dawna efekty termiczne i rozwiązanie układowe temu zjawisku zapobiegające. Zaprzęganie mechaniki kwantowej do wyjaśnienia tego efektu to już czyste bajdurzenie po to aby dodać sobie splendoru. Lavardin nie dysponuje ani środkami finansowymi, ani aparaturą, ani gronem specjalistów, aby prowadzić badania na takim poziomie. To nie CERN. Ale są tacy co uwierzą i o to chodzi. Pamiętam jak kiedyś do Programu III PR przyszła pani "lecząca" kolorami - też coś tam mówiła o kwantach. Bo to modne, nikt nie rozumie o co chodzi, a ponieważ kwarki mają kolory - to pani znalazła punkt odniesienia. Kolor kwarka w rzeczywistości oczywiście nie ma nic wspólnego z optyką, jest to tylko określenie ładunku związanego z oddziaływaniem silnym. Ale wszystko można wykorzystać do wlasnych celów. Nawet jeśli się tego nie rozumie ;-))))

Wracając jeszcze do tekstow w stylu "a co, nie mówiłem?" etc. chciałbym aby ich autor lub autorzy odnieśli się do tego co napisałem o Shunyacie i o efekcie pamięciowym i pokazali w którym miejscu popełnilem błąd lub dlaczego nie mam racji. Ale proszę o konkrety, a nie stwierdzenia bo słyszę! Jestem otwarty na dyskusję, ale opartą o rzeczowe argumenty poparte opisem konkretnych zjawisk.

Ale na stronie lawardina jest tylko o efekcie pamięciowym półprzewodników, shunyaty nie sprawdzałem:). Jest gdzieś coś o pamięci kabli?

Ale na stronie lawardina jest tylko o efekcie pamięciowym półprzewodników, shunyaty nie sprawdzałem:). Jest gdzieś coś o pamięci kabli?

jest ale w innej dziedzinie niż audio :)

Nie gratuluj tylko zostaw tę klawiaturę w spokoju bumie

Yul chyba nas dopadł zniżylismy się do poziomu jego myślenia.

Nie denerwuj się bo to źle wpływa na pracę i kabelki mogą bumić, tfu brumić:))

jest ale w innej dziedzinie niż audio :)

Mogę prosić o linlk?

Bumek, pisałem Ci kiedyś, że Ty i tzw. wiedza jesteście jak bieguny jednoimienne - zawsze i wszędzie odpychacie się, nigdy nie mogąc się spotkać. Czytając Twe posty, wiedzy żadnej bynajmniej w nich nie dostrzegam, a jak chcesz wiedzieć co dostrzegam, to Ci ewentualnie mogę napisać - tęsknotę za rozumem oraz miłość do trollingu.

Mogę prosić o linlk?

Literatura drukowana nie wszystko jeszcze można znaleźć w necie :)

Aby zrozumieć dogłębnie zasady działania półprzewodników to technikum elektroniczne może mi nie wystarczyć, dlatego odpuszczam i ograniczam się do kawałka druta:))

Literatura drukowana nie wszystko jeszcze można znaleźć w necie :)

Można prosić o jakieś namiary?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.