Skocz do zawartości
IGNORED

Al Stewart - najlepsze płyty

soundchaser

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

jak w tytule - proszę o Wasze rekomendacje najlepszych płyt w dyskografii Al Stewarta.

Od wielu lat wiem, że istnieje taki muzyk, ale nigdy jakoś nie trafiłem na jego muzykę.

Dopiero ostatnio wpadły mi w ręce 2 płytki: Year of the Cat i Time Passage, które uznawane są za jedne z najlepszych.

Wiem z wikipedii, że gość działa od 1967 roku i początkowo grał w stylu folk, później momentami jego muzyka ocierała się o psychodelię i progresję, aby zwrócić się w kierunku pop-rocka.

Przyznam, że te dwie płytki, które właśnie poznałem w pewnym sensie mnie urzekły. Czuć tu trochę klimat The Alan's Parsons Project, jako że Parsons w tym czasie był producentem tych płyt.

Jakie są Wasze ulubione pozycje w dorobku Al Stewarta?

https://www.audiostereo.pl/topic/85979-al-stewart-najlepsze-p%C5%82yty/

Dla mnie Year of the Cat jest niesamowita a w wydaniu MFSL to już w ogóle perełka w mojej kolekcji.

"Talking me at last to the World where uncertainty does not exist.

In Heaven or Underground..." - Mr. Doctor

"rok kota" jest ponadczasowy

podobnie jak "Between the wars"

kapitalne płyty, z genialnym (różnym) klimatem

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.