Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory z dobrym basem

audiohz

Rekomendowane odpowiedzi

miałem wcześniej tą wieże

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) i stała właśnie na tej szafce teraz mam wafle 9.5 i denona dra 700 i z basem jest gorzej bo kolumienki za nisko mają głośniki

Głośniki wysokotonowe powinny być gdzieś na wysokości uszu (czasem nieco wyżej w zal. od zestrojenia) ... inaczej nie będzie poprawnej zgodności fazowej.

Co do basu - Wharfedale 9.5 mają go za wiele (jest podbity). Jeśli miałeś na nich za mało basu to albo jesteś przyzwyczajony do łomotu, albo podpiąłeś kolumny w przeciwfazie, albo coś masz rozregulowane z akustyką pomieszczenia włącznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

@audiohz to był klasyczny bumbox z bajerami :)

bajerem był też nadmuchany bas nie mający nic wspólnego z niskimi tonami. Ot. Magia Sony.

albo podpiąłeś kolumny w przeciwfazie, albo coś masz rozregulowane z akustyką pomieszczenia włącznie.

albo ta szafka ...........

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Wiem tyle że bez subwoofera te pierdziawki sony lepiej dawały sobie radę z basem niż te wafle może mam coś z akustyką właśnie te sony stały o połowe wyżej jak nie więcej i bas był a tu jest krucho z nim. Właśnie dlatego zmieniam na monitory a niechce suba kupywać bo z tamtego sony też nie korzystałem

Jeśli nie masz miejsca na standy to proponuje chociaż coś takiego. Według mnie lepsze rozwiązanie niż taka szafka. Problem tylko ze znalezieniem optymalnego miejsca bo po zawieszeniu ciężko jest głośniki przesunąć :) także lepiej to robić przed malowaniem. Mocowanie to B Tech (coś tam), głośniki MA BX2 odsunięte od ściany od 10 do 15cm. Możliwość obracania i pochylenia. Bas nie dudni, generalnie całkiem przyjemnie to gra.

Czy basu jest dużo? Chyba to zależy od tego kto słucha, czego i na czym, według mnie jest ok.

Pamiętaj też o tym, że najlepsze głośniki nie zagrają dobrze jeśli są podłączone do kiepskiego sprzętu, a wręcz przeciwnie mogą wypaść nawet gorzej od tych gorszych (czytaj tańszych, mniejszych).

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) post-30343-0-55122000-1314394487_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli nie masz miejsca na standy to proponuje chociaż coś takiego. Według mnie lepsze rozwiązanie niż taka szafka. Problem tylko ze znalezieniem optymalnego miejsca bo po zawieszeniu ciężko jest głośniki przesunąć :) także lepiej to robić przed malowaniem. Mocowanie to B Tech (coś tam), głośniki MA BX2 odsunięte od ściany od 10 do 15cm. Możliwość obracania i pochylenia. Bas nie dudni, generalnie całkiem przyjemnie to gra.

Czy basu jest dużo? Chyba to zależy od tego kto słucha, czego i na czym, według mnie jest ok.

Pamiętaj też o tym, że najlepsze głośniki nie zagrają dobrze jeśli są podłączone do kiepskiego sprzętu, a wręcz przeciwnie mogą wypaść nawet gorzej od tych gorszych (czytaj tańszych, mniejszych).

Czasem warto przeskalować zdjęcie w dół, szczególnie kiedy fotografujemy niskiej jakości aparatem i wysoka rozdzielczość pozwala zobaczyć głównie ... zniekształcenia tego aparatu (szum np.). Twoje zdjęcie nie potrzebnie zajmuje niemal 1 MB. Moja wersja ułamek z tego a więcej nie potrzeba by pokazać ... wieszak.

test2dl.jpg

Sonics Argenta 18cm seas badz Arkadia 22cm.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

5977787769_g.jpg

1164378940_g.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Już tu była ta firma wymieniana - Paradigm! Bas jest ich firmowym daniem. Efekt jest taki, że szukasz, gdzie schowali subwoofer... :)

Moim zdaniem, jeśli kupisz podstawkowce z serii Studio np. S20 to nie będzie problemu z kontrolą basu. Słuchałem ich i to są naprawdę dobre kolumny + wielka dawka efektowności.

Może nie są dla każdego ale byle jaki koncert rockowy słuchany na tych kolumnach zamienia się w WYDARZENIE.

307Paradigm.1.jpg

@kichanadeta: myślałem, że to co wstawiłeś to zdjęcia ProAc... :)

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Monitor Audio Rx2, tu masz w dobrej cenie z podstawkami:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Less is More

Dzięki wszystkim za propozycje :). Po niedzieli jadę posłuchać i wezme z br przodu i z tyłu na próbę czy mogą być takie czy takie :p

O i jeszcze jedno czy ten dra 700 sobie poradzi z takimi kolumienkami zwłaszcza 4 ohmowymi ?

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.