Skocz do zawartości
IGNORED

Utworzenie zakładki 'Akustyka'

romekjagoda

Czy jesteś za utworzeniem nowej zakładki 'Akustyka'?  

222 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy popierasz pomysł utworzenia zakładki 'Akustyka'?

• Tak
    • Nie jestem zdecydowany / nie wiem
    • Jestem zdecydowanie przeciwny

Rekomendowane odpowiedzi

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Do właścicieli i moderatorów.

Steve Jobs (Apple) powiedział, że gdyby słuchał jakie potrzeby mają jego klienci to nigdy nie zrobił by niczego innowacyjnego.

Klienci mają potrzeby umiarkowane i dla tego warto je rozbudzić żeby coś sprzedać :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Klienci mają potrzeby umiarkowane i dla tego warto je rozbudzić żeby coś sprzedać :)

potrzeby sie nie rozbudza tylko uswiadamia

mylisz marketing z salonem masazu

Szanuj zdrowie należycie, bo jak umrzesz, stracisz życie

Koncepcja wydaje się słuszna - do tej zakładki mogłyby trafiać zarówno wątki związane z budową kolumn, jak i akustyką pomieszczeń. Jedno i drugie w końcu związane jest z drganiami powietrza, stanowi ważną ale i odrębną część audio.

to już kompletne porąbane, stolarka i zwrotnice z diy do akustyki :(((((((((((((

"Klienci mają potrzeby umiarkowane i dla tego warto je rozbudzić żeby coś sprzedać"

"zróbcie tę zakładkę - będą repy miały gdzie naciągać frajerów na rury kanalizacyjne obciągnięte pluszem"

:DDD

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

to już kompletne porąbane, stolarka i zwrotnice z diy do akustyki :(((((((((((((

ja też byłbym osobiście za zostawieniem budowy kolumn w dziale DIY. Wydaje mi się, że takie przenosiny mogłyby zrobić krzywdę zarówno tematom o budowie kolumn jak i zagadnieniom z zakresu akustyki pomieszczeń.

Powrót po dłuższej przerwie...

Co z tą likwidacją wyszukiwarki?Zakładki mogą wystarczyć...rozbudowane.

No. już zróbcie tę zakładkę - będą repy miały gdzie naciągać frajerów na rury kanalizacyjne obciągnięte pluszem.

Chyba wygineli ostatnio...frajerzy.Bo niby skąd taki pęd do tych zakładek?Za ciemno i nie widzą...frajerzy?

Co z tą likwidacją wyszukiwarki?Zakładki mogą wystarczyć...rozbudowane.

Chyba wygineli ostatnio...frajerzy.Bo niby skąd taki pęd do tych zakładek?Za ciemno i nie widzą...frajerzy?

Bardzo proszę Kolegów o ograniczenie się do merytorycznych wpisów. Z góry dziękuję.

A co z moim wpisem?Jest może mało merytoryczny?Przecież wyszukiwarke można zamienić...zakładkami.To też propozycja...jest!

Łatwiej będzie znaleść...przecież.Czy nie o to chodzi?Z wątku wynika,że właśnie o to.

A co z moim wpisem?Jest może mało merytoryczny?Przecież wyszukiwarke można zamienić...zakładkami.To też propozycja...jest!

Łatwiej będzie znaleść...przecież.Czy nie o to chodzi?Z wątku wynika,że właśnie o to.

Modrzew, miałem napisane PS do poprzedniego posta, ale go wyciąłem, w nadziei, że nie będzie potrzebny. Brzmiał on tak: 'Prewencyjnie proszę, by nie argumentować, że powyższe wpisy były merytoryczne. Każdy potrafi ich merytorykę ocenić, nawet autorzy, więc prosze o odrobinę samodyscypliny'.

Równie głupio mógłbym pytać: po co wszelkie zakładki, skoro mamy wyszukiwarkę? Tylko, czy to jest merytoryczne i poważne...?

No własnie!Po co tyle zakładek?Jeszcze troche a zaczniemy się gubić wśród...zakładek.Moje zdanie nie ulega zmianie.Albo słabiutkie argumenty

albo coś,ktoś ściemnia.

No własnie!Po co tyle zakładek?Jeszcze troche a zaczniemy się gubić wśród...zakładek.Moje zdanie nie ulega zmianie.Albo słabiutkie argumenty

albo coś,ktoś ściemnia.

Problemu z liczbą zakładek nie było, gdy postanowiono o utworzeniu Hi-end. Podwójne standardy?

...

Sztuczne podziały.

A świat w zakresie audio zbudowany jest następująco:

Akustyka.

Sprzęt.

Twórczość.

Słuchacze.

Handel.

Pozostałe dziedziny stanowią poddziały.

Np:

DIY i Hi-End może być w działach: Akustyka i Sprzęt.

Stereo i MCh to poddział Sprzętu, Twórczości.

Analog i Cyfra to poddziały Sprzętu.

Lampa i Tranzystor to poddziały Sprzętu.

Film i Muzyka to poddziały Twórczości.

Spotkania i Kluby to poddziały Słuchaczy.

Handel to handel;)

:D

Odsyłam do haseł: systematyka, klasyfikacja, taksonomia, ontologia.

Def:

Klasyfikacja taksonomiczna - umieszczanie obiektów lub koncepcji w zbiór kategorii (np. taksonomia lub indeks przedmiotowy) na podstawie właściwości obiektu lub koncepcji. Osoba może zaklasyfikować obiekt lub koncepcję zgodnie z ontologią.

Jeżeli nie zrobi się klasyfikacji działów AS w sposób zgodny z zasadami to wprowadzi się większy chaos. To nie jest zabawa w chciejstwo, obrażalstwo, udowadnianie jeden drugiemu. To poważne zagadnienie!

Przedstawiłem w poprzednim poście propozycję. Nie została wyśmiana. Natomiast dalej nastąpiło ponownie szarpanie zagadnienia. Czy jest więc chęć załatwienia sprawy raz na zawsze, czy robienia chaosu? Decyzja należy do Właściciela Portalu.

Zrobienie przejrzystej struktury Portalu z całą pewnością kosztowałaby trochą pracy od Administratorów, Moderatorów i wyrozumiałości Nas wszystkich. Czy nas na to stać?

Jeśli nie to nie warto czegokolwiek zmieniać!

Do właścicieli i moderatorów.

Steve Jobs (Apple) powiedział, że gdyby słuchał jakie potrzeby mają jego klienci to nigdy nie zrobił by niczego innowacyjnego.

Do Harpia Acoustics

CZy to oznacza że też nie kierujecie się potrzebami klientów? :).

"Aby w pełni zadowolić wytrawnych słuchaczy, gotowych poświęcić potęgę basu w zamian za jego wyższą jakość, niektóre modele mogą być używane z zamkniętym otworem bass-reflex, co poprawia charakterystyki impulsowe."

Harpia Acoustics

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

Ujmując rzeczy najprościej: NIE.

Każda nasza kolumna jest "robiona" "jak dla nas samych"!!!

Nie ma w nich żadnej próby przypodobania się jakiejś grupie klientów.

Albo słuchającym się one podobają takie jakie są albo.............jest dużo kolumn na rynku.

Zamieszczony przeze mnie cytat z Waszej strony o filozofii firmy temu przeczy. Nawet napisaliście "Aby w pełni zadowolić wytrawnych słuchaczy..."

A to sa przecież klienci. Mało tego Wy nawet chcecie zadowolić ich żony!(sic):

"Tak zwany "współczynnik akceptacji przez Żonę" staramy się podnosić poprzez ..."

Sami sobie przeczycie :).

A zabieracie się już widze za doradzanie innym firmom jak prowadzić swoją filozofię. A to Forum ją już ma:

"Otwieram nowy wątek z prośbą o wpisywanie propozycji usprawnienia funkcjonowania Forum Audiostereo"

Administrator (tego forum)

i jak widać chce słuchać swoich czytelników.

Wy macie swoja filozofie i nie chcecie słuchać swoich klientów a inni chcą :))).

Powiało demagogią z Waszej strony :). Tak to odebrałem jako potencjalny klient :)))

A skoro zabieracie tu głos to powinniście wypowiedzieć się chyba w temacie? Waszym zdaniem Akustyka pomieszczenia jest ważna czy nie?

Jeśli idzie o akustyke w budowach kolumn: moim zdaniem nie warto robić zakładki bo to rozerwanie działu DIY poza jego obręb i wprowadzenie chaosu, wszystko co dotyczy kolumn niech sobie jest w DIY i w Lampie poniekąd bo w Lampie jest dużo DIY lampowego a co za tym idzie i DIY kolumn przeznaczonych do lamp.

Na pewno potrzebny jest porządny temat o akustyce pomieszczenia i ustawianiu sprzętu i będzie to cenne dla początkujących.

Gość HarpiaAcoustics

(Konto usunięte)

jarkog

Napisałem tylko ,że właściciel ma prawo zrobić to co uzna za stosowne.

TYLKO TYLE.

p.s. mam wrażenie,że próbujesz zastąpić kogoś nieobecnego:):):)

Harpia,jarkog tobie doradza...zwyczajnie i zwyczajowo wie lepiej od ciebie,co dla twojej fimy będzie lepsze.

On jak widać chce zastąpić obecnego...ciebie.

Tak jak modrzew47 wie lepiej od większości czy ta wiekszość chce czy nie nowej zakładki :))))

HarpiaA., nie wiem nawet kogo masz na myśli, powiedz głośno to razem się pośmiejemy :). Wskazałem tylko na Waszą niekonsekwencję w związku z tym co napisaliście tutaj a co na własnej stronie :))) I tyle. Może warto wyraźnie napisać jednak na własnej stronie, że te kolumny robicie wyłącznie pod Wasze gusta. Będzie jasno i uczciwie. :) A i przeedytowanie tekstu, który jest w sprzeczności z waszą filozofia, przy okazji nie zaszkodzi zrobić :). A mini amstafy ładnie grają nawet na moich lampach. Nie zamierzam tu nikogo atakować a jedynie pisze co mnie wyraźnie zaabsorbowało w Waszym HarpiaA., wystąpieniu :).

To jak z tą akustyką pomieszczenia ważna jest czy nie? Możecie napisać jak to wygląda w świetle waszych produktów. Tez będzie ciekawie i chociaż raz w miarę na temat. Mniej będzie podejrzeń o autoreklamę czyli pisanie bez powodu a tylko po to aby zaistnieć z nazwą swojej firmy :). W głosowaniu też nie widzę jakoś Waszego udziału. Prosimy głosować zgodnie z własnym sumieniem. Przecież chyba i Wasze kolumny lepiej zagrają w dobrze przygotowanym pomieszczeniu? Więc powinno Wam zależeć chyba na wzrastającej świadomości ludzi w tym temacie?

pozdrawiam :)

Nigdy za nikogo sie nie wypowiadałem,jeśli chodzi o głosowanie w sprawie akustyki.Nie inputuj mi czegoś czego nawet nie rozumiesz.

Mam prawo mieć swoje zdanie i je wypowiedzieć.Zachowujesz się jak nieopierzony dzieciak...może jesteś.Mój rok ur.jest w nicku.

A puki co to większość zadecyduje o zakładce akustyka,tak jak o zakładce Hi-end (a byłem za)z której nic dobrego nie wynika.Nikt jeszcze nie powiedział,że w większości jest mądrość,tylko i wyłącznie.......większość.

Nigdy za nikogo sie nie wypowiadałem,jeśli chodzi o głosowanie w sprawie akustyki.Nie inputuj mi czegoś czego nawet nie rozumiesz.

Jak będziesz przestrzegał sam tej zasady to będzie wszystko w najlepszym porządku.

Mam prawo mieć swoje zdanie i je wypowiedzieć.Zachowujesz się jak nieopierzony dzieciak...może jesteś.Mój rok ur.jest w nicku.

Pewnie sam nie zauważyłeś, Staruszku, że twoje zdanie powtarzasz co chwila choć wystarczyłoby raz. A to już nie wypowiadanie zdania tylko nudzące już zrzędzenie jakieś.

Chociaż raz mogę się z tobą zgodzić. Większość to faktycznie nie zawsze mądrość ale tak samo i starość tego nie gwarantuje :). Niestety.

Ale większość jednak jest ciekawa skupienia wiedzy czy doświadczeń kolegów o akustyce pomieszczenia w jednym miejscu i należałoby to uszanować zamiast na siłę psioczyć na okrągło.

A założymy się że w w nowym dziale w co drugim wątku dłuższym niż 4 strony i tak będą dyskusje o wpływie kabli?

Jestem przeciwny. Im więcej zakładek tym mniejsze prawdopodobieństwo, że ktoś tam zajrzy i odpowie na nasze pytanie. Jest jakaś optymalna liczba zakładek, której, moim zdaniem, nie warto przekraczać.

Poza tym można założyć działy:

Przewody

Stolarka

Akcesoria

itp

tylko czy na pewno trzeba?

Wolałbym o akustyce czytać w dziale Stereo.

PS. Ankieta jest tendencyjna - odpowiedź na tak brzmi po prostu "tak" bez rozróżniania czy zdecydowanie tak czy raczej tak, za to w odpowiedzi na nie dodano "zdecydowanie". To błąd.

• Administratorzy

Panowie możemy dodać nową zakładkę, ale jest mały problem z miejscem w górnym menu. Jest tam już sporo rzeczy. Jakieś pomysły?

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Panowie możemy dodać nową zakładkę, ale jest mały problem z miejscem w górnym menu. Jest tam już sporo rzeczy. Jakieś pomysły?

a jaka jest "klikalność" poszczególnych pozycji? wywalić, to co ma najmniejszą (zapewne Sponsorowane ;-)) i tyle.

Kilka pomysłów do wybrania:

Sponsorowane zmienić na Oferty (troche krócej, ale tym faktycznie są)

Kino domowe można na KD

Auto stereo na CarAudio (trochę krócej) a nazwa powszechna w sieci. Słowo Auto stereo kojarzy się jakoś z automatycznym stereo bardziej chyba :)))

A Akustyka to może mieć i skrót AA :))))))) jak Akustyka Audio, bo nie chodzi nam o akustykę pomieszczeń konferencyjnych czy hal produkcyjnych czy biurowców itp. I będą też powody do żartów z powodu skrótu :).

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.