Skocz do zawartości
IGNORED

Kabel sieciowy - czy to ma sens?

soso

Rekomendowane odpowiedzi

No ro następny do golenia!

Djeight, to samo pytanko jak zwykle: ile sieciówek, jakich i na jakim sprzęcie porównywałe?

Wiecie co, zaczyna mnie bawić ta zabawa! Ile razy ktoś się mądrzy i ja zadaje swoje słynne już chyba pytanie (od dziś będzei się to nazywało "Pytanie Stempura"), to okazuje się, że delikwent nigdy żadnych sieciówek nie porównywał! Ciekawe jak bądzei tym razem.

Pozdrawiam Stempur

abudzik, 25 Lip 2006, 11:11

>Do tysiąca jakiś sznurek ansae.

>Do dwóch shunyata.

>W najdroższych chyba shunyata i ansae.

A teraz zerknij we wszystkie numery HI-FI i Muzyka (tegoroczne) i policz ile reklam ANSAE zostało w nich zamieszczone :)

Shunyata - to specjalista (ponoć) w tej materii więc musiał wygrać :)

zdezintegrowany_3PO

zdezi

Jeśli chodzi o ansae, to pewiem mój znajomy ma te kable od ponad roku, od kiedy nawet chyba nikt nie wiedział, że ta firma istnieje, i już wtedy mówił, że są rewelacyjne. Jeszcze ich u niego nie słuchałem, bo mieszka w moich rodzinnych stronach a od dawna tam nie byłem. Ale jak tylko pojadę, to posłucham

Stempur

zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 11:23

A widziałeś kiedykolwiek reklamy VELUM ?

Pewnie nie, a jednak VELUM N1.3 uznany został za najbardziej muzykalny kabel całego testu.

swięte słowa marku

A z drugiej strony gdybym był zwolennikiem spiskowej teorii recenzji to właśnie przykład, który podałeś skłoniłby mnie do zaciekłego atakowania red. M.

Ale tak nie uczynię, bo moja subiektywna opinia nie może być podstawą obrażania kogokolwiek, tylko dlatego, że słyszy inaczej :)

Hm znow mnie nie bylo i sie zaczelo :)

Mam jeszcze jedno pytanie do "Pytania stempura". Dlaczego zagorzali kablosceptycy w muszaja na sile slepe testy a ich nie mozna zmusic nawet do naocznych testow czyli rowniez odrobiny zaangarzowania i sprawdzenie w swoim takim czy innym domowym systemie.

Lenistwo i z jednej i z drugiej strony :-))))

A ja dzis Xindaka podlorzylem :))))

marekzawa, 25 Lip 2006, 11:35

>zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 11:23

>

>A widziałeś kiedykolwiek reklamy VELUM ?

>Pewnie nie, a jednak VELUM N1.3 uznany został za najbardziej muzykalny kabel całego testu.

Od jakiegoś czasu nie kupuję gazet o tej tematyce ... ale swego czasu Velum się trochę reklamował !!!

marekzawa -->

co to znaczy najbardziej muzykalny w teście? bo nie bardzo rozumiem :(

.. że niby co? ... dośpiewywał frazy ;)

zdezintegrowany_3PO

zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 11:53

>co to znaczy najbardziej muzykalny w teście? bo nie bardzo rozumiem :(

>.. że niby co? ... dośpiewywał frazy ;)

To, ze prawdopodobnie jest zbudowany z tzw. "metalu z pamiecia" ;) Po odlaczeniu od systemu zrodla, kabel juz sam gra ;D

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

larson3

A ja dzis Xindaka podlorzylem :))))

NA BOGA!!!

Zdradziłeś polską myśl techniczną (czyt. gumiaki TREMBLER) na rzecz chińskiego drewienka :) i stalowej kuleczki z łożyska ;)

Jak mogłeś ... zwątpić... wszak cuda czyniły owe gumowe tremblerowe cudaki ;)

zdezintegrowany_3PO

foxbat -->

To, ze prawdopodobnie jest zbudowany z tzw. "metalu z pamiecia" ;) Po odlaczeniu od systemu zrodla,

kabel juz sam gra ;D

aaaaa wiem ... nawet film był kiedyś o tym PAMIĘĆ ABSOLUTNA :)

słuszną linię obrała firma Velum ... najpierw pocieńkowali trochę kable a teraz kompresują w nich nagrania :)

zdezintegrowany_3PO

btw. zacnej firmy Velum, na ich stronie nie ma juz "watku" niemieckiego (pisali cos o uczelni jakiejs, zdaje sie hamburskiej) :D Te "zdjecia" na ich www to kto ;) zalozyciele firmy? ;)

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 11:56

>larson3

>

>A ja dzis Xindaka podlorzylem :))))

>

>NA BOGA!!!

>Zdradziłeś polską myśl techniczną (czyt. gumiaki TREMBLER) na rzecz chińskiego drewienka :) i

>stalowej kuleczki z łożyska ;)

>Jak mogłeś ... zwątpić... wszak cuda czyniły owe gumowe tremblerowe cudaki ;)

>

>zdezintegrowany_3PO

Powiem, ze pierwsze odczucia mam mieszane dalekie od waszych ochow i achow. Hm! Ale to dopiero pierwszy kontakt. W piatek poswiece temu caly wieczor.

Narazie roznica jest bardzo subtelna w kierunku rozjasnienia lekkigo dziweku. Ale do prawdziwych testow trzeba sie bedzie przylorzyc.

No ale bez pieprzenia farmazonow o podkladkach. Przecierz my tu o wazniejszych rzeczach prawimy! Kable ponad wszystko!!!

:-))))))))

czas jakis temu postawiłem pytanie dlaczego nie zacząć budować systemu od sieciówki ;)

Nio i dostałem rzeczową odpowiedź.

A tu proszę - lelum polelum i gra muzyka :) i do tego muzykalnie.

Ciekawie nt. muzykalności wypowiedzieli się na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

To też jest dobre :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

abudzik, 25 Lip 2006, 12:29

>foxbat

>

>Na kanale Kilońskim kiedyś pływał prom co nazywał się BRESLAU :)

No to mamy zboja! ;)

stempur, 25 Lip 2006, 11:19

"No ro następny do golenia!

Djeight, to samo pytanko jak zwykle: ile sieciówek, jakich i na jakim sprzęcie porównywałe?

Wiecie co, zaczyna mnie bawić ta zabawa! Ile razy ktoś się mądrzy i ja zadaje swoje słynne już chyba

pytanie (od dziś będzei się to nazywało "Pytanie Stempura"), to okazuje się, że delikwent nigdy

żadnych sieciówek nie porównywał! Ciekawe jak bądzei tym razem."

Pozdrawiam Stempur

Ja miałem kilka w domu :)

Supra, Neel, Bartek1, Nordost :) ... ślepych testów nie robiłem i tak wiadomo że najgrubsza zagra najlepiej :)

Kupiłem najgrubszą :)

zdezintegrowany_3PO

ps. sieciówka to nic !!! listwa sieciowa to Panowie czyni cuda ;)

Djeight! Djeight! Djeight!

Pytanbie Stempura padło. I jak tam, przeczytałeś pytanie? Zrozumiałeś? Jak nie, to powtórzę:

Ile sieciówek, jakich i na jakim sprzęcie porównywałe?

No to czekamy niecierpliwie na odpowiedź.

Pozdrawiam Stempur

PS. Zdezi, ale Bartka sprzedajesz. Jakaś zmiana w siecióweczkach :-)?

Stempur

Cytuję fragment z "o mnie" kolegi Djeighta:

„Dwa lata póżniej tkneło mnie , aby coś zmienić z głośnością i poszedłem dalej , po swoich 18 urodzinach zaszedłem do lombardu i tam zauważyłem AKAI AM 57 , piękny , gała kręcąca sie na pilota, moc 2x180W przy 4 ohm pracujacy od 4-16ohm pasmo przenoszenia od 20hz-20khz , zniakształcenia w całym paśmie 0,05% , 7 wejść w tym gramofon , CD , aux, 3 razy Tape, Tuner, bydle ważyło około 17kg.

Kupiłem go :D podłaczyłem pod niego 4 kolumny 2 x tonsil ZG30C i 2x JVC s-88 i po dziś dzień nie mogę sie nadziwic że tak głośno i czysto mogą te kolumny przetwarzać dzwięki :)”

I co ci kolega będzie na „oszołomskie” pytania o sieciówki odpowiadał, jak tu z wyrafinowaną kwadrofonią mamy do czynienia...

stempur, 25 Lip 2006, 11:19

"No ro następny do golenia!

Wiecie co, zaczyna mnie bawić ta zabawa! Ile razy ktoś się mądrzy i ja zadaje swoje słynne już chyba

pytanie (od dziś będzei się to nazywało "Pytanie Stempura"), to okazuje się, że delikwent nigdy

żadnych sieciówek nie porównywał! Ciekawe jak bądzei tym razem."

Pozdrawiam Stempur

>stempur

TO MI SIĘ PODOBA ;))

osobiście słyszałem lepsze sieciówki od mojej Supry, choćby taniutkie Audiograde ... ale niestety facet zwinął interes i nie robi. A można było za dosłownie parę stówek mieć bardzo udany kabel. Ci którzy mają go wiedzą o tym.

zdezintegrowany_3PO, 25 Lip 2006, 12:53

ps. sieciówka to nic !!! listwa sieciowa to Panowie czyni cuda ;)

oj, zdezintegrowany muszę to potwierdzić, mimo mojego malutkiego sceptyzmu do tego całego bajzlu ;))

pozdrówka jodel

Kolego Djeight! No i jak tam! Ponawiam Pytanie Stenpura ostatni raz:

Ile sieciówek, jakich i w jakich systemach testowałeś?

Coś mi się Panowie wydaje, że oto poległ kolejny antykablarz siecówkowy.

dzarro

Wiesz, tak sobie myślę, że nawet w wyrafinowanej stereofoniii czasami przyzwoita sieciówka mogłaby zdać egzamin. Ale chyba już kolejny raz nie będę koledze zadawał pytania :-)

Pozdrowienia Stempur

Ech..,nie miałem dziś czasu zajrzeć na ten temat,ale wiecej się nie wypowiadam w tym temacie bo mnie wpływ kabla po stronie uzwojenia pierwotnego transformatora nie interesuje,nie ma co się tu rozpisywać jak ktoś usłyszy różnice to na pewno będzie mniejsza od rożnicy w kablach głośnikowych,czy cinch(prawie żadna),a kabel zasilający nie jest w torze sygnałowym,jak ktoś się nie chce narażać innym forumowiczom to niech pisze :tak słyszałem poprawę

ten temat dorówna ilością wypowiedzi : GAINCLONE który jest jeden z lepszych na forum(jak dla mnie),a co do testów w gazetce to mam ograniczone zaufanie,sponsoring,etc....

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.