Skocz do zawartości
IGNORED

Podłogowe -ale jakie ? :)

Kamil1610

90 użytkowników zagłosowało

1. 1. Które ?

• Paradigm monitor 11v6
      12
    • Monitor Audio rx8
      31
    • AE Aelite III/Radience
      15
    • Kef iq90
      8
    • Dali Ikon7
      18
    • Jamo c809
      6

Rekomendowane odpowiedzi

Witam :)

Poszukuje kolumn podłogowych cnea do 5000zł za parę chyba że warto pare stów do czegoś dołożyć. Pomieszczenie 30m2 6x5. Muzyka jakiej słucham to praktycznie wszstko po trochu. Zależy mi by dźwięk był w miary poukładany, oczywiście nie pogardze wysuniętym dołem pasma. Wysokie by nie kuły w uszy i w miare czytelne wokale. Będzie to grać albo z denonem pma1500/1510ae albo z anthem 225.

https://www.audiostereo.pl/topic/86377-pod%C5%82ogowe-ale-jakie/

Witaj,

Zdecydowanie polecam zwrócić uwagę na kolumny Dali Ikon a także do podanej stawki dołożyłym koniecznie Dynaudio DM 3/7. Zwróć także uwagę na kolumny Triangle.

Proponuję jednak odsłuch porowanawczy poszczególnych konfiguracji wzmacniacz i kolumny.

W przypadku pytan służę pomoca

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Oczywiście jest możliwość wypożyczenia sprzętu/kolumn, rozwiązanie takie daje możliwość sprawdzenia nowych urządzeń we własnej konfiguracji i we własnym pomieszczeniu o określonej akustyce. Wszelkie odsłuchy są bezpłatne. W przypadku wysyłki jedynym Twoim kosztem jest koszt dostawy. Wymagana jest tylko kaucja, która w przypadku zwrotu sprzętu jest natychmiast zwracana.

Serdecznie zapraszam

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

A co Ci da Kolego Kamil wypożyczenie jednej pary kolumn z salonu i wydanie pieniędzy za transport, weż swoje zabawki do salonu, odsłuchaj 3-4 modeli i kup te które beda grały najlepiej.

To tez nie takie proste, bo najlepiej zagraja te ktore beda juz ulozone, a prosto z pudelka zagraja gorzej. I badz tu madry.

Paradigm monitor 11v6 Monitor Audio rx8 AE Aelite III/Radience Kef iq90 Dali Ikon7 Jamo c809

Co to za lista? Reklam się naoglądałeś? Można lepiej wydać te pieniądze.

Tu masz inną listę:

Akkus

Audio Academy

Studio 16Hz

QBA

itp, itd

He,he, mącenie w głowie - nie da rady przesłuchać kilkunastu par kolumn. Ja zdołałem przesłuchać chyba 6 par... No chyba,że Kolega ma dużo czasu. Aha - rób notatki bo zapomnisz brzmienia już odsłuchanego sprzętu.

"Oni rzekli: Panie, tu są dwa miecze. Odpowiedział im: Wystarczy." (Łk 22, 38)

"Lecz teraz - mówił dalej - kto ma trzos, niech go weźmie; tak samo torbę; a kto nie ma, niech sprzeda swój płaszcz i kupi miecz!" (Łk 22, 36)

Witam!

Jestem wpodobnej sytuacji co Ty Kamil1610 :-)

Również szukam podłogówek pod ten wzmacniacz. Byłem już w kilku salonach i przypadły mi do gustu Dynaudio DM3/7 oraz Akkus X3. Akkus według mnie grał bardzo ładnie nawet przy niskim poziomie głośności co mi się bardzo spodobało. Basik ładnie masował :-). Może byłtrochę mało "punktowy" ale mimo to bardzop rzyjemny.

Nie wiem, czy sam się nie skuszę pod koniec roku na nowe X3, a jeśli bym trafił używane w b. dobrym stanie i cenie to bym wziął bez zastanowienia.

No no juz sam nie wiem co mam robić. Z odsłuchem jest duży porblem bo mieszkam w okolicy Kielc i tam żadnych modeli z tego sprzętu nie ma :(((

Kielce? To smigaj do Studio 16 hertz Masz blisko ;-)

Ja dymalem 250km w jedna strone...;-)

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Co to za lista? Reklam się naoglądałeś? Można lepiej wydać te pieniądze.

Tu masz inną listę:

Akkus

Audio Academy

Studio 16Hz

QBA

itp, itd

Therion - popieram. Pan Michał z Audio Academy jak go znam to swoim opelkiem moze sie nawet wybrac do szanownego klienta ;-)))

------------------------------------------------------------------------------------------

Gdyby mi się chciało, tak jak mi się nie chce...

Gość rydz

(Konto usunięte)

<< Kolega Kamil chce kupić NOWE kolumny więc niech odsłucha kilka kompletów w jednym miejscu, telefon najbliższy salon i umówienie się na konkretny dzień i kilku godzinny odsłuch nie stanowi problemu.

Zabierasz sprzęt i dwie, tak, dwie płyty, co by nie robić sobie mętliku, jedna z muzyką dynamiczną,dobrą podstawą basową,( muzyka z prądem).

Druga płyta z muzyką akustyczną( bez prądu) do odwzorowania brzmień takich instrumentów jak trąbka,kontrabas, saksofon,fortepian, gitara akustyczna

itp.

Zapewniam Cię że po odsłuchu 4-5 kompletów kolumn dokonasz właściwego wyboru.

Najpierw dokonaj selekcji kolumn na muzyce akustycznej, pozdrawiam.

Najlepiej poszukaj takich, których nikt nie: modernizował, tuningował, przerabiał, narzekał, dopasowywał w nieskończoność do reszty sprzętu, a w końcu szybko sprzedawał po opluciu przez innych forumowiczów, a będziesz szczęśliwy. ;). AB.

Nie ma nic gorszego, niż człowiek wykształcony ponad własną inteligencję.   Jerzy Dobrowolski

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.