Skocz do zawartości
IGNORED

DAC do RLS CALLISTO, IBUKI AMP I DAC

narlen

Rekomendowane odpowiedzi

Mój zestaw to w tej chwili Tonsil Siesta, Ibuki AMP polecone przez Wojtka Pacułę ;-) i ps3 jako źródło. Siesty będę wymieniał na RLS callisto, choć z ibuki grają naprawdę nieżle... I cały czas nie wiem czy brać Dactiliusa czy Icona, Icon bardziej mi pasuje funkcjonalnie, ibuki brzmi mocno analogowo, więc nie wiem czy jeszcze go wygładzać Dactiliusem czy dać uniwersalne źródło jak Icon, oglądam na tym sporo filmów i boje się że dactilus będzie za stonowany do tego co tu mam...

Co myślicie, podoba mi się HDP (szczególnie że nie mam z tv jak słuchać na słuchawkach bo mój sharp szumi i tryka na słuchawkach) ale nie wiem czy będzie dobry do calllisto... dacitulus to jednak bardziej wyrafinowany Dac.

Pomieszczenie mam 3 na 7 metrów, ale dzieli się na dwie części (to prostokąt) i cześć do słuchania to 9 metrów kwatradowych 2,5 na 3,5 metra.

PS. Co myślicie o moim upgradzie ze siest na callisto?

AHA KABLE TO:

CHORD ODDYSEY

i do daca planuje CHORD CHAMELEON (teraz z ps3 idzie na kabelku sznurowadle ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/86615-dac-do-rls-callisto-ibuki-amp-i-dac/

PS. Co myślicie o moim upgradzie ze siest na callisto?

Koniecznie posłuchaj wcześniej czy da radę bo o ile w teście wzmacniacza WP pisał, że by go z nimi zestawił to juz w teście tych kolumn napisał że potrzebuja mocnego wzmacniacza żeby dobrze grały więc jest niekonsekwentny w sowich wypowiedziach.

Jako dac proponuje posłuchać rDAC-a.

.

• 1 miesiąc później...

Koniecznie posłuchaj wcześniej czy da radę bo o ile w teście wzmacniacza WP pisał, że by go z nimi zestawił to juz w teście tych kolumn napisał że potrzebuja mocnego wzmacniacza żeby dobrze grały więc jest niekonsekwentny w sowich wypowiedziach.

Jako dac proponuje posłuchać rDAC-a.

Wybrałem ICON HDP i kable chamelon Plus, bardzo fajna energia! Zapraszam do dyskusji na temat głośników do tego zestawu RLS kontra Audio Academy ;-) ->

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Wybrałem ICON HDP i kable chamelon Plus, bardzo fajna energia! Zapraszam do dyskusji na temat głośników do tego zestawu RLS kontra Audio Academy ;-) ->

Ukryta Zawartość

też zastanawiam się nad nuforcem hdp bo mam udac2 malutki fajny dac :)

ale ostatnio przykuł moją uwagę Hegel hd2 :)

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.