Skocz do zawartości
IGNORED

Marantz BD5004 a Pioneer BDP-430

parman

Rekomendowane odpowiedzi

Witam! Mam pytanie: mogę w dobrej cenie nabyć odtwarzacz blu-ray Marantz BD5004. Czy jest sens zmieniać? Zamierzam później dokupić amplituner Marantza. Coś da taka zmiana? Wiem, że Marantz BD5004 nie odtwarza 3D, ale mi to jest zbędne. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/86755-marantz-bd5004-a-pioneer-bdp-430/

Witam! Mam pytanie: mogę w dobrej cenie nabyć odtwarzacz blu-ray Marantz BD5004. Czy jest sens zmieniać? Zamierzam później dokupić amplituner Marantza. Coś da taka zmiana? Wiem, że Marantz BD5004 nie odtwarza 3D, ale mi to jest zbędne. Z góry dziękuję za odpowiedzi. Pozdrawiam.

Nie specjalnie lubie Marantza,ale ten model to lipa długo wczytuje płyty,nie odtwarza SACD tak jak nodel nowszy 5005,5006.Cena okazyjna ....wart z 700 pln nic wiecej.Nie czyta wielu formatów.

Zapraszamy na profil Triangle Audio Polska

www.facebook.com/TrianglePolska/

bardzo ciekawie zapowiada się Pioneer BDP-440!

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

To może być rzeczywiście b. ciekawy model.

Ukryta Zawartość

Jakość wniosków w porównaniach audio jest zawsze zgodna z jakością procedury porównawczej.

Pasja bez precyzji to chaos. DOBRZE ŻE JEST MUZYKA

• 1 miesiąc później...

raczej nie doszedł, bo go jeszcze w Europie nie ma

To chyba masz błędne informacje, bo jest u mnie od początku października i to z polskiej dystrybucji.

No więc sprzęt jak dla mnie jest w porządku. Start jest szybki. Nie trzeba czekać niewiadomo ile czasu.

Posiada dużą ilość ustawień jakości obrazu. Na pewno ma kłopot z odczytem niektórych plików MKV.

• Moderatorzy

front wygląda na solidny, wyświetlacz chyba czytelny i 2 usb - za źródło może robić , a jak dostanie dac to i do muzyki choć startowa cena 1200 to nie bardzo

" Mądry głupiemu ustępuje więc głupota triumfuje"

Nadal nie potrafią zrbić odtwarzacza który czytałby mkv i m2ts,jak dla mnie to sobie jaja robią ,celowa zagrywka,ma czytać ale każdy nowszy model,tylko tak piszą aby nabierać ludzi i sprzedawać swoje produkty.Wstyd jakoś LG i Samsung nie ma z tym problemów ,chyba też nowy Philips 7600,i 9600 odtwarza wszystko,ale tego nie sprawdzałem,może ktoś z forum ma te modele i coś napisze.

• 2 miesiące później...

Witam. Ja odnośnie odtwarzacza Pioneer BDP-440. Zakupiłem go wczoraj, a wybrałem ten model, bo oprócz płyt BD i DVD-Video odtwarza też SACD, DVD-Audio, MKV a także pliki FLAC. Po przywiezieniu do domu zacząłem testy kompatybilności z w/w formatami. Płyty BD i DVD-Video - obraz bardzo dobry, ale wydaje mi się, że moja konsola Xbox 360 ma lepszy upscaling filmów DVD do 1080p. Flaków nie czyta (zabić tego, kto w jakiejś reklamie Pioneera napisał, że obsługuje FLACki, to mało), chociaż to mogę przeboleć. Problem zaczyna się przy plikach MKV. Odtwarzacz wczytał wszystkie pliki mkv, jakie mu zapodałem, jest obsługa zmiany ścieżki dźwiękowej czy wewnętrznych napisów zapisanych w pliku (z zewnętrznymi jeszcze nie testowałem). Problem pojawia się przy prawidłowym wyświetlaniu proporcji obrazu. Dopóki odtwarzany jest film 16:9 (1,85:1) jest okej, gorzej z kinówkami (2,35:1 itp.), nie ma pasów na górze i na dole, obraz jest rozszerzony na cały ekran telewizora, aktorzy wyglądają jak po slim faście. Dotąd nie znalazłem żadnej opcji na pilocie, która pozwoliłaby na korekcję proporcji. Jest jedynie ZOOM, funkcja zupełnie mi niepotrzebna, i co najciekawsze, przy pomniejszeniu do 1/2 obraz jest wyświetlany poprawnie. Szlag może człowieka trafić, 3/4 filmów w mojej kolekcji jest w tym momencie nie do obejrzenia. Czy ktoś miałby na to jakieś rozwiązanie? Może to kwestia softu?

Poniżej parę fotek:

Ukryta Zawartość

post-26247-0-26850000-1326881878_thumb.jpg

post-26247-0-70381700-1326881893_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• 3 tygodnie później...

Witam, jestem na etapie zakupu pionieera bdp-440 - prosze mi powiedzieć (zwracam się do osób, które to urządzenie posiadają) czy podczas odtwarzania płyt BLU-RAY jest słyszalny napęd?

• 3 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.