Skocz do zawartości
IGNORED

Oceny postów

Gość rochu

System oceny postów  

24 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy system reputacji powinien zostać na forum?

• Tak, ale tylko z ocenianiem pozytywnym
      7
    • Tak, z ocenami pozytywnymi i negatywnymi
      12
    • Nie
      5

Rekomendowane odpowiedzi

Czyli wszystko to złoto?!

dziadekwłodek, każde Twoje słowo jest na wagę złota.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Misiomor, a co Ty masz do Trolli?

Jestem trollem od powstania netu.

Trolling jest potrzebny, żeby uświadomić głupotę.

Oczywiście nie trolluję w wątkach tematycznych jak fox, chyba, że nie wyrobię podczas dyskusji o np. kablach.

Dlaczego mówisz, że jesteś Trollem?

Twoje wpisy są głęboko merytoryczne.

Podobnie cenie Fox`a, zależy którego...? Obu...

Jak ktoś wypisuje głupoty to najbardziej zgodny z prawdą wpis jest przez niego uważany za trolling...

Nie jestem Alfem, nie musisz (złośliwcze) drapać mnie za uchem!

Rzeczywiście, nie każde słowo... ja rozumiem że nerwowy okres, wybory, huśtawka na giełdach, truskawki na grządkach we wrześniu, ale mimo wszystko, proszę nie przesadzać.

Before you criticize someone, you should walk a mile in their shoes. That way, when you criticize them, you're a mile way and you have their shoes

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Rzeczywiście, nie każde słowo... ja rozumiem że nerwowy okres, wybory, huśtawka na giełdach, truskawki na grządkach we wrześniu, ale mimo wszystko, proszę nie przesadzać.

Dostosuje się. Niestety z tym synkiem przesadził, mój komentarz o dyskusji Lisa z prezesem był na miejscu. Jak nie może zapanować nad swoim uczuciem do prezesa, to niech o proszkach nie zapomina.

Prawdy nie ustala się w najbardziej nawet demokratycznym głosowaniu. Usuwanie postów niestety najlepiej pozostawić moderacji - bo w takim przypadku jest przynajmniej cień osobistej odpowiedzialności, a nie totalnie anonimowe klikanie minusów, dostępne dla trolli.

Nic nie stoi na przeszkodzie aby po osiągnięciu krytycznej ilości punktów dla danego pasta, moderacja mogłaby podejmować decyzję. Nie widzę problemu.

A za nieuzasadnioną walkę na minusy przecież zawsze można obdarować ostrzeżeniem. Takie prawo moderacji :).

Taka punktacja jest zupełnie niepotrzebna. Moderacja powinna skupić się na tym, aby wpisy nie zasadniczo odbiegały od tematu wątku. Tego jednak nie robi.

I właśnie minusami można by to nieco poprawić :).

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Nic nie stoi na przeszkodzie aby po osiągnięciu krytycznej ilości punktów dla danego pasta, moderacja mogłaby podejmować decyzję.

Od tego są raporty - zgłoszenia do moderacji.

Wiem, ale raporty to ktoś w ogóle zgłasza? Chyba tylko na pyskówki i inne obrażania wyzwiskami a na wskazanie zerowej wartości danego posta najlepsze były by właśnie minusy.

Szukaj swojego dźwięku ale... nie wciskaj na siłę go innym :)))

Zgłasza, zgłasza.

Dziennie co najmniej kilka sztuk

A ile postów o zerowej wartości dziennie powstaje? :)))

Ile? Sam jestem ciekaw.

Jeśli poszukasz trochę na forum, zobaczysz że od początku dążyłem do stosowania zarówno plusów jak i minusów. Wówczas nie przewidziałem jednego - przekornej natury userów, używających tego narzędzia zupełnie niezgodnie z przeznaczeniem.

• 4 miesiące później...
  • Administratorzy

Przywracam temat do życia.

Jak zapewne część z Was już zauważyła opcję "+" zastąpiło "postaw kolejkę". Obecna ikona nie spodobała się części osób. Możemy ją zmienić na ładniejszą, ale musi ona być na licencji umożliwiającej bezpłatne wykorzystanie.

Padła też propozycja ustalenia poszczególnych stopni reputacji.

Na chwile obecną skala nie jest zbyt rozbudowana i wygląda następująco:

0-99 neutralny

100-199 dobry

200-499 bardzo dobry

500+ audioholik

Sprawdź nasze recenzje sprzętu w Magazynie Audiostereo:
https://www.audiostereo.pl/magazyn/

Chcesz zostać partnerem audiostereo? Zajrzyj tutaj.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Przywracam temat do życia.

Jak zapewne część z Was już zauważyła opcję "+" zastąpiło "postaw kolejkę. Obecna ikona nie spodobała się części osób. Możemy ją zmienić na ładniejszą, ale musi ona być na licencji umożliwiającej bezpłatne wykorzystanie.

Jeśli chodzi o "+" moze być! Tylko dlaczego niema "-", który jest niezbędny do obiektywnej oceny. Dlatego też proponuję "klozecik "- może być z dolnopłukiem!

Dlatego powinna być osobna statystyka dla zakładek tematycznych i dla bocznicy albo w ogóle nie wliczać postów z bocznicy do statystyki profilu użytkownika jak to było na starym(lukarowym) forum.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Skoro już wprowadzono oceny postów to może dać użytkowaniom wybór czy dany post oceniają na plus czy na minus?

Przecież nie będę stawiał plusa jakiemuś bucefałowi, który po raz dwudziesty z rzędu wkleja tą samą graficzkę w tym samym wątku o gęstej zupie.

Ja chcę mieć wybór.

A Wy?

Dzieki temu każdy niepiśmienny debil który otworzy watek będzie mógł bez czytania wyrażac swoją dezaprobatrę. W pisy rocha sa w zasadzie tak samo treściwe jak te plusy/minusy wiec będzie mógł wtedy trolowac zza wegła.

Ta nowa ikona wygląda jak wiadro. Plusik był lepszy. Co do wynikającej oceny - uważam, że plusy zbierane na bocznicy nie powinny się do niej doliczać. Dziwne bowiem by było, gdyby do "tytułu" audioholika dochodziło się pisząc o Tusku, Palikocie albo religiach.

Statystycznie rzecz biorąc muls albo Mcgywer.

Skoro można punktować do woli to jedna osoba jeśli jej by sie chciało może każdemu zrównać reputację z liczbą postów,choć pewnie zajęło by to parę lat:)

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

to ze starego systemu gdzie minusy były dostępne, aż stach pomyśleć, że mógły(ś)(ktoś) mieć -2360 punktów! :D

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 8 Marca 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta
Ukryte przez Fr@ntz, 8 Marca 2012 - wpis odnosi się do skasowanego posta

Cadam, czujny jestś, postawić Ci kolejkę czy wręcz przeciwnie? ;)

Te plusy i minusy nic nie znacza, bo czesto nadaje sie je w afekcie.

Nie analizuje sie merytorycznej wypowiedzi, tylko najczesciej popiera sie punkt widzenia zgodny z wlasnymi przekonaniami w temacie.

Wielokrotnie widze punkty za nic nie znaczace wpisy.

"Po raz pierwszy w historii ludzkości możesz przenieść chorobę, na którą nie chorujesz, na kogoś, kto został na nią zaszczepiony !!!" u2be

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.