Skocz do zawartości
IGNORED

Odtwarzacz Blu Ray do Yamaha RX 497

Grisza1010

Rekomendowane odpowiedzi

Witam serdecznie,

Jestem w posiadaniu amplitunera Yamaha RX 497. Amplituner podłączony jest do otwarzacza CD Yamaha MK397. Jeżeli chodzi o telewizor to jest to narazie Toshiba Regza 32 3500PG. W przyszłości napewno zostanie zmieniony.

Jak do tej pory jako odtwarzacz Blu Ray używałem konsoli Playstation 3. Postanowiłem zamienić kombajn multimedialny na coś bezpośrednio skierowanego tylko i wyłącznie na filmy.

No właśnie, na filmy. Poszukuję zatem odtwarzacza Blu Ray który:

-bez problemu odtworzy MKV czy H.264

-będzie przystosowany do technologii 3D

-będzie perfekcyjnie współgrał z amplitunerem Yamaha RX497 po podłączeniu kablami chinch

-bez problemu odtworzy filmy (divix, mkv itp itd) z dysku zewnętrznego na usb

-bez problemu odtworzy filmy z pen drive'a

Jak widać z powyższego opisu nie potrzebne mi są przeglądarki, wifi czy inne bajery rowery. Ew. podpięcie pod internet w celu aktualizacji owszem, ale nic poza tym mnie nie interesuje.

Kwota jaką mogę przeznaczyć na takowy odtwarzacz to 600-700 zł.

liczę na profesjonalną pomoc za którą z góry dziękuję bardzo serdecznie,

pozdrawiam.

https://www.audiostereo.pl/topic/87336-odtwarzacz-blu-ray-do-yamaha-rx-497/

Ok dzięki.

A co powiesz/powiecie o tym:

SAMSUNG BD-C5900 w stosunku do tego co podał kolega sittek. Jakieś różnice przemawiające za albo przeciw jednemu lub drugiemu?

Witaj,

zwróć uwagę na odtwarzacze Blu-Ray marki Pioneer - modele BDP-430 lub BDP-140.

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Q21 dzięki za pomoc, jednak wydaje mi się, ale czytając na kilku stronach specyfikację tych odtwarzaczy Pioneera doszedłem do wniosku, że nie ma możliwości odtwarzania formatu MKV na którym mi zależy.

EDIT: Oj przepraszam, ten 140 ma możliwość odtwarzania MKV (akurat sprawdzam na waszej stronie).

Zaletą Panasonica jest jak zwykle doskonały obraz z DVD oraz Divx. Dlatego potem jeśli chcesz wybierać TV poleciłbym do niego jakąś plazmę Panasonica. Będziesz miał kompatybilne 2 urządzenia poprzez Viera Link i jednego pilota mniej.

Co do jakości dźwięku i opcji wszystkie podane wyżej modele BD są zbliżonej jakości. Jeśli TV to odległa przyszłość i skoro masz sprzęty Yamahy nie lepiej kupić Yamaha BD-S667? Będziesz miał znowu jednego pilota mniej :)

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

jak nie jak tak? :)

poczytaj:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.