Skocz do zawartości
IGNORED

Policyjne pościgi, wypadki, i inne drogowe szaleństwa

mikson

Rekomendowane odpowiedzi

Dziś wyprzedził mnie radiowóz bynajmniej nie-na-sygnale, przekraczając dozwoloną prędkość o jakieś 40kph. Widziałem go wcześniej w lusterku i dlatego sam jechałem z dozwoloną.

Moje zaufanie do policji jest takie, że nawet nie pomyślałem o spisaniu jego numerów i zgłoszeniu tego na komisariat.

Bo motorem trzeba umiec jezdzic a nie tylko sobie go kupic :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

mikson czy Ty nie jestes przypadkiem z tych co lewym pasem "bezpiecznie" sie wloka pol miasta?

No i poza miastem to tym bardziej ;-)

Za to przynajmniej po śniegu nie sunie dwie paki jak romekxxx w swoim śnie :-))))

Bo motorem trzeba umiec jezdzic a nie tylko sobie go kupic :)

Ukryta Zawartość

Gościu ma wyczuty motocykl, widać to po tym jak śmiga między autami w korku, wciska się momentami niemiłosiernie. Ale jest przede wszystkim chyba samobójcą. On sam może być niezły, ale niech ktoś zrobi mu psikusa i na tej podwójnej ciągłej zawróci, albo skręci na parking w lewo... Ja wiem, że takie akcje / filmiki imponują, ale pokazują one niestety brak wyobraźni.

Co do techniki trzeba by zobaczyć jak się np. zachowuje w zakrętach. Z tego co widziałem, to nie zna np. techniki bezsprzęgłowej zmiany biegów.

Ukryta Zawartość

Powrót po dłuższej przerwie...

oglądałem to wczoraj w nocy, nie powiem, podniosło mi ciśnienie. Że nikt akurat przed nim nie zmieniał pasa... Ja takich ludzi nie rozumiem. Może ja po prostu nie jestem samiec alfa, ale widziałem na tym nagraniu śmierć co kilka sekund.

Ogólnie ci dwuśladowcy to tak dość grzecznie jadą. Chyba, że to wygląda tak tylko z perspektywy motocyklisty???

oglądałem to wczoraj w nocy, nie powiem, podniosło mi ciśnienie. Że nikt akurat przed nim nie zmieniał pasa... Ja takich ludzi nie rozumiem. Może ja po prostu nie jestem samiec alfa, ale widziałem na tym nagraniu śmierć co kilka sekund.

Ogólnie ci dwuśladowcy to tak dość grzecznie jadą. Chyba, że to wygląda tak tylko z perspektywy motocyklisty???

Przy tej prędkości, to wydaje się, że nie jadą, a stoją. Większość z nich nie miała nawet czasu zareagować, ale wystarczy, że któryś zacząłby zmieniać pas i miazga...

mikson czy Ty nie jestes przypadkiem z tych co lewym pasem "bezpiecznie" sie wloka pol miasta?

powiem tak,

lubię szybką jazdę ale wtedy gdy nie zagraża to nikomu nikt nie wykonuje nerwowych manewrów widząc moją jazdę co świadczy że nie zestresowałem kierowcy , jeżdżę płynnie sprawnie dynamicznie skutecznie

ale bez chamstwa czy agresji wtedy kiedy trzeba ustępuję ale wymuszania czy cwaniactwa nie toleruję i nie ustępuję wtedy, mam duży zmysł przewidywania na drodze co wielokrotnie pomogło mi uniknąć zagrożenia i odpowiednio wcześniej zareagować, życzyłbym każdemu aby jeździł z głową szybciej niż wolno jak ostatni patafian, nie prędkość jest zagrożeniem ale brak umiejętności dostosowania się do warunków na drodze i intensywności ruchu oraz brak myślenia lub myślenie "wszystko mi wolno bo jadę motorem", jeżeli taki motor odwala jak w linku jazdy to jest to już przegięcie pały w drugą stronę i powinni taką bezstronność tępić i dobrze że go dorwali dostanie po kieszeni to przemyśli na drugi,

Focal + Naim

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Gościu ma wyczuty motocykl, widać to po tym jak śmiga między autami w korku, wciska się momentami niemiłosiernie. Ale jest przede wszystkim chyba samobójcą. On sam może być niezły, ale niech ktoś zrobi mu psikusa i na tej podwójnej ciągłej zawróci, albo skręci na parking w lewo... Ja wiem, że takie akcje / filmiki imponują, ale pokazują one niestety brak wyobraźni.

Co do techniki trzeba by zobaczyć jak się np. zachowuje w zakrętach. Z tego co widziałem, to nie zna np. techniki bezsprzęgłowej zmiany biegów.

Mnie interesuje jedno - czy założył sobie przed tą jazdą linkę hamulcową na szyje?!

Mnie interesuje jedno - czy założył sobie przed tą jazdą linkę hamulcową na szyje?!

To jest chyba jakiś chory mit. Nigdy się z tym nie spotkałem, tylko w opowieściach internetowych. Widział to ktoś na żywo, taką linkę? Bo jeśli nie, to powtarzacie głupoty tylko.

a gdzie wy tam chcecie pas zmieniac ?

Przeciez wszystkie pasy sa zajete wiec zaden samochod nie skreci , nikt tez podczas jazdy drzwi nie otwiera.

Ogolnie samobojcza jazda , ale umiejetnosci gosc ma :)

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

To jest chyba jakiś chory mit. Nigdy się z tym nie spotkałem, tylko w opowieściach internetowych. Widział to ktoś na żywo, taką linkę? Bo jeśli nie, to powtarzacie głupoty tylko.

Tak! I nic wiecej na ten temat nie napiszę!

a gdzie wy tam chcecie pas zmieniac ?

Przeciez wszystkie pasy sa zajete wiec zaden samochod nie skreci , nikt tez podczas jazdy drzwi nie otwiera.

Ogolnie samobojcza jazda , ale umiejetnosci gosc ma :)

Wszystkie pasy zajęte? Obejrzyj dokładnie filmik jeszcze raz, bez podniecania się i wyboraź sobie, w ilu momentach i w których konkretnie mógł mu wyjechać samochód. Jeśli Ty takich nie widzisz, to gratuluję wyobraźni za kierownicą.

Tak! I nic wiecej na ten temat nie napiszę!

5 lat jeżdżę na moto, obracam się w środowisku motocyklistów, jeżdżę od czasu do czasu na zjazdy, czytam fora motocyklowe - i nigdy w praktyce nie spotkałem sie z kimkolwiek, kto wiązałby sobie linkę na szyi. Dlatego powiątpiewam w Twoje osobiste doświadczenie z takim zachowaniem, ale co tam - może się mylę...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

5 lat(...) Dlatego powiątpiewam w Twoje osobiste doświadczenie z takim zachowaniem, ale co tam - może się mylę...(...)

(...)!

Wcale na nim nie jeżdżę, ale nie ma to żadnego znaczenia!

Obawiam się, że może mieć znaczenie dla oceny wiarygodności wypowiedzi. Osobiście dyskutując o budownictwie za bardziej wiarygodne uważam wypowiedzi osoby, która z budowlanką miała w życiu do czynienia i to w sposób bezpośredni, a nie z kimś, kto jak cały polski naród, na budowlance zna się teoretycznie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Obawiam się, że może mieć znaczenie dla oceny wiarygodności wypowiedzi. Osobiście dyskutując o budownictwie za bardziej wiarygodne uważam wypowiedzi osoby, która z budowlanką miała w życiu do czynienia i to w sposób bezpośredni, a nie z kimś, kto jak cały polski naród, na budowlance zna się teoretycznie.

O budownictwie chętnie z Tobą sobie porozmawiam, choć nie jestem ani architektem, ani budowlańcem - sam sobie dom zaprojektowałem i wiele w nim sam zrobiłem! Co do tamtego, to możesz uznać moja wypowiedź za niewiarygodną.

Gość romeksz

(Konto usunięte)

Widział to ktoś na żywo, taką linkę?

linka jest? jest.

przyczepia linkę do motocykla? przyczepia.

linka szarpie motocyklistę podczas wypadku? szarpie.

a że działa to zupełnie odwrotnie, to dla urban legend nieistotne.

O budownictwie chętnie z Tobą sobie porozmawiam, choć nie jestem ani architektem, ani budowlańcem - sam sobie dom zaprojektowałem i wiele w nim sam zrobiłem! Co do tamtego, to możesz uznać moja wypowiedź za niewiarygodną.

Dziadekwłodek, o budownictwie chętnie z Tobą porozmawiam również, bo właśnie skończyłem samodzielnie kompletny remont domu, więc możemy wymienić doświadczenia (jestem amatorem).

Co do motocykla i linki, to nic osobistego, ale jak sugerujesz Twoją odpowiedź uznaję za zupełnie niewiarygodną (tzw. urban legend).

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dziadekwłodek, o budownictwie chętnie z Tobą porozmawiam również, (...)ale jak sugerujesz Twoją odpowiedź uznaję za zupełnie niewiarygodną (tzw. urban legend).

Niech tak będzie!

• 2 tygodnie później...
Gość Cadam

(Konto usunięte)

ciekawe czy w polsce by uciekła :)

ale niezle krecia kółka scionem :)

Pod filmem niezły komentarz: "This is what happens when woman are out of the kitchen."

Polecam ostatni "Uwaga pirat" na TVN Turbo i kierowce Peugeota 406 chyba. To co czlowiek robil za kierownica ogladalo się jak film sensacyjny. 170km/h w zabudowanym, jazda pod prad m.in. na rondzie etc. I skonczylo się to 1000 zl madatu bo facet mlody i ma rodzine. Aha, bez punktow bo jak się nie ma prawa jazdy to punktow się nie dostaje;) W kazdym razie bohaterowie filmow w necie o tytulach 61 punktow w 5min moga mu buty czyscic.

Walery... dodaj jeszcze ucieczke na piechote

Widzialem widzialem. Jeden z nielicznych w tym programie ktorzy zasluguja na miano pirata drogowego

1000 zł bo chyba więcej nie mogą dać, nawet jeśli z taryfikatora wychodziło więcej

BTW o tym pisaliście?

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

:)

Ukryta Zawartość

troszkę takie naciągane ale ... wszystko możliwe

Ukryta Zawartość

Focal + Naim

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.