Skocz do zawartości
IGNORED

Nergal

winylon

Rekomendowane odpowiedzi

Jak poczytałem teksty nergala to zbaraniałem,nie chcę brnąć w spór ideologiczny,jestem wierzący i regularnie uczęszczający na Mszę Świętą-to jest mój wybór i moja radość,ale jak rozumiem zwolenników "wolności artystycznej"jak kibole zaczną lżyć i szydzić z np.z ludzi o odmiennym kolorze skóry,lub wyznania a w ramach performansu podpalą im chaupę,broń Boże nie wolno wzywać policji bo przecież jest to ograniczanie kibolskiej "wolności" i prymitywny faszyzm. Tym co w swoich tekstach epatuje nergal mnie uwiera i jak pisał DeeS tam gdzie zaczyna się moja wolność kończy się wolność nergala a niedowiarkom zalecam lekturę tekstów tego kolesia,możecie przeżyć szok,warunek znajomość jęz. Angielskiego.

Autora wątku proszę o wybaczenie za ot.

Człowieku ale o czym ty tu opowiadasz? Facet maluje się i tworzy muzę + oprawę do tego oraz czasem podrze jakaś książeczunię o bajdurach. Wlazł Ci do domu? Kazał Ci wypierniczać z kościoła i modlić się za miastem? Odwołuje Twoje smutne modły coniedzielne? NIE. Po prostu sprzeciwia się tym czarnoksiężnikom w sukieneczkach wyciągających łapy po nieswoje, obśmiewa tę religię bidną (umysłowo bo nie finansowo niestety) bezmyślną. Tyle. Ci słuchający ciężkiej muzy, której nie rozumiesz to w większość inteligentni i dobrze wykształceni mądrzy ludzie.

Żałość w tym Poznaniu. Miejmy nadzieję z w Warszawie zagrają :-) i na przyszłość, nie bój się Nergala, nic ci nie zrobi, najwyżej wyśmieję zaściankowość religii wiaddomej, której nazwy tu nie wolno wymienić bo ban grozi ;-)

Jakby Ci coś umknęło, to Nergal nie obraził niczyich uczuć rwąc książeczkę.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3250905

Nie zgadzam się, by w imię spaczonego rozumowania pojęć takich jak tolerancja, wolność, równość; pozwalać żyć każdej durnocie jaka się tylko objawi.

Nie udzielam się na tym forum, aczkolwiek czasami zaglądam.

Czy ktoś to widzi???

Ten człowiek odbiera prawo do życia!!! Czyli prawie nawołuje do mordu!!! Ucieszyłby się gdyby ktoś nie żył!!!

Na to jest prokurator!!!

Ohyda!!!

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251058
Gość jamówię

(Konto usunięte)

Autora wątku proszę o wybaczenie za ot.

Człowieku ale o czym ty tu opowiadasz? Facet maluje się i tworzy muzę + oprawę do tego oraz czasem podrze jakaś książeczunię o bajdurach. Wlazł Ci do domu? Kazał Ci wypierniczać z kościoła i modlić się za miastem? Odwołuje Twoje smutne modły coniedzielne? NIE. Po prostu sprzeciwia się tym czarnoksiężnikom w sukieneczkach wyciągających łapy po nieswoje, obśmiewa tę religię bidną (umysłowo bo nie finansowo niestety) bezmyślną. Tyle. Ci słuchający ciężkiej muzy, której nie rozumiesz to w większość inteligentni i dobrze wykształceni mądrzy ludzie.

Żałość w tym Poznaniu. Miejmy nadzieję z w Warszawie zagrają :-) i na przyszłość, nie bój się Nergala, nic ci nie zrobi, najwyżej wyśmieję zaściankowość religii wiaddomej, której nazwy tu nie wolno wymienić bo ban grozi ;-)

Jakby Ci coś umknęło, to Nergal nie obraził niczyich uczuć rwąc książeczkę.

http://radiogdansk.pl/index.php/wydarzenia/item/10773-nergal-nie-obrazil-uczuc-religijnych-sad-zakonczyl-trwajacy-szesc-lat-proces.html

Może i szydełkować w Cepelii,ale merytoryczna dyskusja z Tobą jest niemożliwa bo zwyczajnie nie znasz tekstów tego gościa,niech Ci je ktoś przetłumaczy jeśli nie ogarniasz angielskiego. Na temat darcia Biblii nic nie pisałem,więc domniemuję że mnie z kimś mylisz. Polemikę mogę rozpocząć jak zaczniesz przytaczać rzeczowe argumenty, jak na podstawie tekstów nergala(musisz je najpierw poznać)można określać granice artystycznej wypowiedzi i wolności,teraz w agresywny sposób mnie atakujesz,co generalnie mnie wali i zwalnia z polemiki.

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251068

W przypadku Behemotha zdecydowanie lepiej angielskiego nie znać,aczkolwiek to teksty niekiedy ocierające się o kabaret.

No,ale ten gatunek tak ma,to nie jest twórczość dla intelektualistów.

Typowy tekst:

Głosie aeonu

Aniele Diabelski

Módl się za nami Lucyferze

Tyś jeden cierpiał

Upadek i męczarnie wstydu

Pokonam złotą dumę niebios

I nigdy się nad Tobą nie zlituję

Niepokalany boski

Szatanie Elohima

Nikt nie śmie stać na twej drodze

Tyś nie uginasz się żadnym

Z fekaliów Edenu

Wezwij Węża wysłanniku

Zbawiciela (porządku w) zapaści świata

Zgodo w kuszeniu

I upadku Ewy

Bo Twoje jest królestwo

I potęga

Bo Twoje jest królestwo

I chwała

Na wieki

Uczony nieświatłych

Wielki wulkanie ekskrementów

Szemrzący żądny wybuchnąć

Zrekonstelizuj firmament

Ujrzyj wielkiego oskarżyciela

Megalingo pulsującego zapału

Drapieżniku żądny przebić

Zgwałcić siódmą pieczęć

Niszczycielu kosmosu

Błagaj Antyboga

Zimploduj Słońce

Nie ma pokrzywdzenia

Kultu Węża

A trąby dmą

W cieniu rogów

Piorunie któryś dźgasz niebiosa

Tyś trzęsiesz Górą Synaj

Przełam skały na tablicach Przymierza

Słuchaj zgrzytu nawałnicy

Azazelu! Apolionie!

Czarne Słońce nigdy nie zachodzi

Bo nigdy nie wzeszło

Mamy Szatana

Gniewie Cesarza

Upadku imperium

Błagaj Pana ogniem

Stolica Święta płonie

Fallusie Boży

Wznieś się od bieguna po biegun

Niech żyje bluźnierstwo

W godach nieskończonych

Usłysz krzyczące uniwersum

Krwawiące z czarnych dziur

Które rogi pieszczą

I które Bóg opłakuje

+ Wstęp: "Módl się za nami Lucyferze" to antynomia upadłego antagonisty, rozdartego między świętymi i zbrodniarzami, posiadającego zarówno moc jak i wrażliwość, istoty raptownej i kruchej zarazem, sprzecznej na najskrytszym poziomie... lecz zupełnej. Mój protagonista jest wahadłem kołyszącym się pomiędzy tymi ekstremami - nieustannie napędzany mocami, które uwalniają, zbierającym impet ich radosnych tańców. Brak wewnętrznego dramatu, brak zahamowań przeciw zakochiwaniu się w ulotności wyzwala mnie od konsekwencji i zezwala na zmazanie ustanowionych moralnych i społecznych wzorców zachowań. Niech żyje sztuka! Niech żyje bluźnierstwo!"

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251072

Może i szydełkować w Cepelii,ale merytoryczna dyskusja z Tobą jest niemożliwa bo zwyczajnie nie znasz tekstów tego gościa,niech Ci je ktoś przetłumaczy jeśli nie ogarniasz angielskiego. Na temat darcia Biblii nic nie pisałem,więc domniemuję że mnie z kimś mylisz. Polemikę mogę rozpocząć jak zaczniesz przytaczać rzeczowe argumenty, jak na podstawie tekstów nergala(musisz je najpierw poznać)można określać granice artystycznej wypowiedzi i wolności,teraz w agresywny sposób mnie atakujesz,co generalnie mnie wali i zwalnia z polemiki.

Jakie by te teksty nie były to ani Ty ani żaden inny spod krzyżyka nie ma prawa zabraniać ich tworzyć i "wyśpiewywać", nawet growlem :-) Powyżej kolega przytoczył jedną "piosenkę" Nergala :-) podobne do tego co pan w czarnej sukience z miną znudzonego mopsa wydala z siebie co nie dzielę i często gęsto w dni powszednie kilku starowinkom bladym świtem w nadętych budowlach :-) To nie jest pochwała diabła tylko satyra na kościółek i ogólnie religie jeśli nie zauważyłeś :-) nikt tej muzyki ani ogólnie gatunku nie traktuje poważnie. Tylko WY ;-) to wszystko jest z przymrużeniem oka - jeśli potrzebujesz aż tak łopatologicznego wyłożenia. Czy te testy są bardziej szkodliwe niż jad wylewany z radyja przez ojca inkasenta antychrysta?

"Proszę państwa. Ja nie jestem przeciwny zebraniom, wręcz przeciwnie, nie mam nic naprzeciwko, ale..."

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251095

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik DeeS dnia 07.10.2014 - 09:37 napisał

Nie zgadzam się, by w imię spaczonego rozumowania pojęć takich jak tolerancja, wolność, równość; pozwalać żyć każdej durnocie jaka się tylko objawi.

Nie udzielam się na tym forum, aczkolwiek czasami zaglądam.

Czy ktoś to widzi???

Ten człowiek odbiera prawo do życia!!! Czyli prawie nawołuje do mordu!!! Ucieszyłby się gdyby ktoś nie żył!!!

Na to jest prokurator!!!

Ohyda!!!

Ło matko!

Z takim postrzeganiem świata lepiej sprawdzaj czy wchodząc do łazienki nie wpadniesz pod tramwaj.

Czytać! Więcej czytać zwykłych książek!

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251163

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) Użytkownik DeeS dnia 07.10.2014 - 09:37 napisał

Ło matko!

Z takim postrzeganiem świata lepiej sprawdzaj czy wchodząc do łazienki nie wpadniesz pod tramwaj.

durnota:

1. brak rozsądku; bezmyślność;

2. coś pozbawione sensu; bzdura;

3. osoba mało rozgarnięta lub robiąca rzeczy niemądre; dureń

Wpadłem na chwilę i więcej się nie pojawię.

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251188

To nie jest pochwała diabła tylko satyra na kościółek

Jak Tobie dom "wyczyszczą", to pamiętaj. To satyra na drobnomieszczaństwo jest :)

A wracając do Nergala. Jak ktoś hołduje wartościom powszechnie uznawanym za złe, tak w swojej "twórczości" jak też i w życiu osobistym; to nie może być na to społecznej zgody zdrowej części społeczeństwa. I nie ma tu nic do znaczenia czy ktoś jest wierzący czy nie. A już sam gatunek muzyczny (którego nie słucham) już mi zwyczajne obojętny.

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251191

Jak Tobie dom "wyczyszczą", to pamiętaj. To satyra na drobnomieszczaństwo jest :)

A wracając do Nergala. Jak ktoś hołduje wartościom powszechnie uznawanym za złe, tak w swojej "twórczości" jak też i w życiu osobistym; to nie może być na to społecznej zgody zdrowej części społeczeństwa. I nie ma tu nic do znaczenia czy ktoś jest wierzący czy nie. A już sam gatunek muzyczny (którego nie słucham) już mi zwyczajne obojętny.

Nergal ani ludzie którzy słuchają jego muzyki nikomu krzywdy nie zrobili. W Lublinie po koncertach nikt afterparty na cmentarzu nie urządza, nie demoluje miasta, co często czyni tzw. "dobra i zdrowa część społeczeństwa" po wyjściu z tzw modnych klubów dla "aspirujacych". Gość ma po prostu taki sposób na życie i trzeba to uszanować.

Ukryta Zawartość

Akurat czytam Dana Browna "Inferno" :-), wiele zła jest w tej książce, dobrze, że nie wiecie gdzie mieszkam bo byście mi jakiś protest przed chałupą zorganizowali...

W przypadku Behemotha zdecydowanie lepiej angielskiego nie znać,aczkolwiek to teksty niekiedy ocierające się o kabaret.

No,ale ten gatunek tak ma,to nie jest twórczość dla intelektualistów.

teksty dla Behemota pisze Krzysztof Azarewicz, i o co się ocierają to indywidualna sprawa każdego odbiorcy. Taka jest konwencja tej muzyki od lat: scenografia, teksty, muzyka. Wszystko ma być spójne jak w operze...

Jeśli uważasz, że ta twórczość nie odpowiada jak mniemam twojej wysokiej samoocenie w kwestii inteligencji, to nie słuchaj a tym mniej inteligentnym daj spokój, poradzą sobie ze swoimi ułomnymi osobowościami.

Temat uważam za wyczerpany, poza wzajemnymi inwektywami nic więcej nie wniesie.

Ukryta Zawartość

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251232

Jak ktoś hołduje wartościom powszechnie uznawanym za złe, tak w swojej "twórczości" jak też i w życiu osobistym; to nie może być na to społecznej zgody zdrowej części społeczeństwa

hahahaha, jakie bdzury

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251374
Gość

(Konto usunięte)

Pewnie...zdrowa część społeczeństwa to mohery ładujące kasę do kieszeni plebana, zamiast dać potrzebującym bliźnim...a młody pleban jeździ ścigaczem i zabawia laseczki ...to jest k...wa bardzo zdrowe ...ha ha ha

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251393

Słuchamy wszyscy muzyki, która podobno łagodzi obyczaje więc skąd u niektórych z was tyle złości, cynizmu?

Po co te wszystkie osobiste wyzwiska, obarczanie kto jest winny a kto nie, kto dobry a kto zły.

Najgorzej że tracą na tym wszyscy i do tego obmawianie tych którzy nie mogę się obronić czy nawet zabrać głosu w sprawie, która ich dotyczy?

Pozdrawiam serdecznie wszystkich, dosłownie :-)

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251424

Użytkownik DeeS dnia 08.10.2014 - 10:19 napisał

Jak ktoś hołduje wartościom powszechnie uznawanym za złe, tak w swojej "twórczości" jak też i w życiu osobistym; to nie może być na to społecznej zgody zdrowej części społeczeństwa

hahahaha, jakie bdzury

To pozdrów Hartmana i... kup bilet na Behemotha.
https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251434

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

We stand in the Atlantic
We become panoramic

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251439

Ha ha ha... ale jaja! Nawet muzyka dzieli, nie tylko partie i opcje polityczne!

- Ustawiają się ze swoim kramikiem przed każdym klubem, tam śpiewają kolędy czy coś tam. Żyjemy w fajnej symbiozie - tak o protestujących przeciwko koncertom mówi lider Behemotha, Nergal. I dodaje: - W wolnym kraju nie mogę wykonywać swojego zawodu.

Behemoth nie zagra w Poznaniu. Fani oburzeni: "Witamy w 1136 roku"

Adam "Nergal" Darski po raz kolejny wyraził swoje oburzenie w związku z odwołanym koncertem w Poznaniu. - W wolnym, demokratycznym kraju nie mogę wykonywać swojego zawodu. To śmierdzi poprzednim reżimem - powiedział.

Koncert w poznańskim Eskulapie jest jedynym odwołanym występem z trwającej właśnie trasy zespołu. Behemoth dwa dni temu zagrał we Wrocławiu.

Jak mówi wokalista, trudno jest rozmawiać z protestującymi. - To przeważnie grupy fanatyczne, nigdy nie dyskutują. Nie dopuszczają, że może być inny porządek świata, niż ten, który sobie wymyślili.

Po Poznaniu Gdańsk?

Koncert miał się odbyć 6 października w klubie Eskulap, zarządzanym przez Uniwersytet Medyczny w Poznaniu. Na trzy dni przed występem rektor uczelni cofnął zgodę. Jako powód podał protesty mieszkańców i grup wyznaniowych oraz troskę o bezpieczeństwo studentów i pracowników kampusu.

Na koncert sprzedano około 700 biletów.

Kolejny protest zapowiedziała Krucjata Różańcowa za Ojczyznę na 12 października. - Spotykamy się na przebłagalnej modlitwie różańcowej pod klubem B90 na terenie Stoczni Gdańskiej - informuje stowarzyszenie na swojej stronie internetowej. Wcześniej w Bazylice św. Brygidy odbędzie się msza święta. - Modlić się będziemy o nawrócenie Adama Darskiego i pozostałych członków jego satanistycznego zespołu - zapowiadają.

Autor: mm/r / Źródło: TVN24 Poznań

Tutaj na żywo z Nergalem >

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Parker's Mood

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251570

@krzysiek, mam nadzieję, że mnie nie pobiją :P

No też tak się zastanawiałem, ja jeszcze większy ryzykant jestem, bo młodego ze sobą biorę :)

We stand in the Atlantic
We become panoramic

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251581

....Wcześniej w Bazylice św. Brygidy odbędzie się msza święta. - Modlić się będziemy o nawrócenie Adama Darskiego i pozostałych członków jego satanistycznego zespołu - zapowiadają.

Czy ktoś te stare baby jęczące prosił o zbawianie???!!! Czy Adam je prosił? Zbawimy cię, nie chcę, zabawimy cię, nie chcę, zabawimy cię, odp...cie się!! O zaatakował nas biednych katolików!! :-)

z9730401K,Nergal.jpg

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251682

Ten cwelebryta - DJ.Holokausto vel Nergal - powinien się cieszyć że protesty wobec jego "twórczości" ograniczają się w Polsce do odwołania koncertu czy pikiety ...

Jeśli byłby rzeczywiście tak antyreligijny - to na scenie powinien po równi traktować Biblię , Koran i Torę ...

Tchórz ogranicza się tylko do Bibli i Chrześcijaństwa - bo wie że nikt mu krzywdy nie zrobi ...

Za taki numer jak z Biblią - to muslimy za podarcie Koranu - uj***ły by mu ten durny łeb - jak temu reżyserowi w Holandii , co zrobił film o tym jak muslimy traktują kobiety ...

Tamci się nie pierdzielą - tylko rezają ...

A swoją droga - dzisiaj za słuchanie płodów łba darskiego - powinien dopłacać ... To taki syf że ...

Popsatanic ...

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251683

Ten cwelebryta - DJ.Holokausto vel Nergal - powinien się cieszyć że protesty wobec jego "twórczości" ograniczają się w Polsce do odwołania koncertu czy pikiety ...

Jeśli byłby rzeczywiście tak antyreligijny - to na scenie powinien po równi traktować Biblię , Koran i Torę ...

Tchórz ogranicza się tylko do Bibli i Chrześcijaństwa - bo wie że nikt mu krzywdy nie zrobi ...

Za taki numer jak z Biblią - to muslimy za podarcie Koranu - uj***ły by mu ten durny łeb - jak temu reżyserowi w Holandii , co zrobił film o tym jak muslimy traktują kobiety ...

Tamci się nie pierdzielą - tylko rezają ...

A swoją droga - dzisiaj za słuchanie płodów łba darskiego - powinien dopłacać ... To taki syf że ...

Popsatanic ...

dziękujemy za ten jakże cenny i wyważony głos w dyskusji. Tytułem komentarza. Te muslimy których przywołujesz są tam gdzie Europa była kilkaset lat temu. Teraz nazywa się to u nich święta wojna a wtedy nazywało się święta inkwizycja. Współcześni wojownicy dżihadu jeszcze zapewne wiele mogliby się nauczyć jeśli chodzi o metodologię eksterminacji innowierców.

Mnie do słuchania twórczości Behemotha i każdej innej dobrej muzyki dopłacać nie trzeba, wręcz przeciwnie uważam, że wszystkie zakupione płyty to dobrze wydana kasa. Niemniej jednak jak to w demokracji ty masz prawo mieć swoje zdanie a ja mam prawo mieć je w doopie. Co niniejszym deklaruję z nieukrywaną satysfakcją dopasowując się poziomem dyskusji do Twojej.

Pozdrawiam

CD, pliki, analog

wieczorami słuchawki

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251713

... jak to w demokracji ty masz prawo mieć swoje zdanie a ja mam prawo mieć je w doopie...

Pozdrawiam

O nieee nie w demokracji katolandu :-)

To idealnie pokazuje jak miłujący bliźniego element społeczeństwa podchodzi do wolności słowa i posiadania swojego zdania. Możesz mieć swoje zdanie ale musi być takie jak nasze!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3251733

Wartości jakim hołduje Darski nie odnoszą się tylko i wyłącznie do katolików jako osób wyznających religię - wiarę w Boga. Czy kto wierzy w Boga czy nie, czy w szatana... Istnieje, nie istnieje.

Szatan (satanizm) w kulturze ludzkiej jest choćby tylko symbolem pewnych cech, które normalny zdrowy na umyśle człowiek nigdy nie poprze. Darski nie walczy nawet tyle z religią ile bardziej z tą częścią społeczeństwa, która śmie siebie określać mianem homo sapiens.

Współcześni wojownicy dżihadu jeszcze zapewne wiele mogliby się nauczyć jeśli chodzi o metodologię eksterminacji innowierców.

Nie powtarzaj internetowych mitów.

To idealnie pokazuje jak miłujący bliźniego element społeczeństwa podchodzi do wolności słowa i posiadania swojego zdania

Ja nikomu nie bronię mówić co chce. Tylko jak ktoś gada głupoty, to mu mówię, że gada głupoty.
https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3252313

Ja nikomu nie bronię mówić co chce. Tylko jak ktoś gada głupoty, to mu mówię, że gada głupoty.

To ja ci mówię, że jestes polskim naziolkiem i nic sie nie różnisz od niemieckich.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3252320

DeeS co się tak spinasz.

Olał Nergala i jego głos z dupy wrzechświata.

Ma chłopak przesłanie takie a nie inne.

Zwolenników niezgorszych jak owi przeciwnicy co za nim latają i się spinają.

Jeśli jakiś palant wyzywa od nazistów to w zasadzie niczym się od nich nie odróżnia.

Rogi mu w oko a szacun za rozum w ogonie.

Znane są tysiące sposobów zabijania czasu, ale nikt nie wie, jak go wskrzesić.

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3252421

Wartości jakim hołduje Darski nie odnoszą się tylko i wyłącznie do katolików jako osób wyznających religię - wiarę w Boga. Czy kto wierzy w Boga czy nie, czy w szatana... Istnieje, nie istnieje.

Szatan (satanizm) w kulturze ludzkiej jest choćby tylko symbolem pewnych cech, które normalny zdrowy na umyśle człowiek nigdy nie poprze. Darski nie walczy nawet tyle z religią ile bardziej z tą częścią społeczeństwa, która śmie siebie określać mianem homo sapiens. Nie powtarzaj internetowych mitów.

Jak ktoś hołduje wartościom powszechnie uznawanym za złe, tak w swojej "twórczości" jak też i w życiu osobistym; to nie może być na to społecznej zgody zdrowej części społeczeństwa.

Wg mnie i mi podobnych to Ty jesteś tą chorą cześcią społeczeństwa pasożytującą na zdrowej która nikomu nie wadzi i nie narzuca swoich światopoglądów :-) bez obrazy oczywiście. Poza tym to jest forum muzyczne w dużym stopniu i jesteś teraz w dziale Muzyka jakbyś nie pamiętał, więc głupio jest być tak ograniczonym na jakakolwiek formę muzyczną jak Ty.

Czy jeśli w operze jest wystawiane przedstawienie w którym aktor wciela sie w szatana, to też zwyzywasz go od chorej części społeczeństwa i pójdziesz modlić się za jego duszę z moherami? To co robi Nergal to takie przedstawienie - taka informacja dla tym mniej rozgarniętych którzy myślą że on to robi na poważnie -dla wtajemniczonych generalnie, maluje się, drze mordę i nap...la ostry death, nie dla Ciebie, nie chodź ale odwal się łaskawie od jego fanów i nie próbuj narzucać innym swojego spaczonego światopoglądu.

https://www.audiostereo.pl/topic/87382-nergal/page/5/#findComment-3252552
  • Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.