Skocz do zawartości
IGNORED

Socjalista - audiofil

Gość rochu

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rochu

(Konto usunięte)

Często pisze o kapitalistach i kapitalizmie - oczywiście źle.

Pomstuje na banki i bankierów.

Nienawidzi imperialistów, o ile ci imperialiści mają swoją kwaterę główną w ojczyźnie Siedzącego Byka, Myszki Miki i Terminatora.

Zdaje się, że ciepło myśli o Kraju Środka, zwłaszcza o jego produktach audio.

Wierzy w powszechny rozwój i postęp, wierzy w naukę i rozum.

Wydaje się że chciałby on powszechnej równości, dużo zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności - oczywiście nieodpłatnie, gdy idzie o niego.

Niewiele wie o świecie i historii ale wieszczy nadejście rewolucji socjalnej.

Kim jest - idealistą-marzycielem, głupcem o pięknym sercu czy zwykłym frustratem?

Jak myślicie?

https://www.audiostereo.pl/topic/87443-socjalista-audiofil/

Podobny typ frustrata w naszej ociekającej mlekiem i miodem krainie jak stonka imperialnym przeszczepem.Natomiast narodowy prawicowy frustrat dostrzegający wszędzie poza własnym środowiskiem żydów,spisek,medialną manipulację z powodu której nie rządzi krajem jest naszym tworem.

Gość rochu

(Konto usunięte)

stary audiofil>

Tego kolegę, o którym wspominasz, także miałem na myśli.

Ale on nie jest jedynym.

wladz>

Rozumiem Twoje stanowisko, niemniej trzymajmy się tematu, który tyczy osobowości typu lewicującego.

opisanemu typowi bliżej do lewicy niemniej spełnia kryteria antyglobalisty anarchisty.Na pewno jest marzycielem.Głupcem nie koniecznie bardziej frustratem.

Po zadymach z lat 60 świat się zmienił więc nie wykluczone ,że on również przyczyni się do zmiany obecnego postrzegania świata.

dobrze a ja widze kolejna grupe ludzi na forum,

wydaje im sie ze sa madrzy (coz tylko im sie wydaje), chlubuje silowe karanie slabszych tortury,

jest jak najbardziej za zlodziejstwem,

brak poszanowania czlowieka jak slaby to mozna i zatluc zwyzywac i do wiezienia wsadzic,

jest jak najbardziej za zbieraniem coraz wiekszych fortun nawet kosztem wszystkiego,

i co najgorsze probuja moderowac watki i kontrolowac wszystko,

i teraz pytanie czy to frustraci, pseudointeligenci czy jakis nowy gatunek czlowieka?

chwilowy brak działalności w audio.

Ja? W żadnym wypadku!

Bawi mnie tylko fakt pojawienia się ludzi o takim nastawieniu.

Będę "anty" dopiero wtedy gdy ktoś z nich od słów przejdzie do czynów.

Wiesz, bawi teraz. Zobaczymy za parę lat, jak nam zorganizują jakąś rewolucję.

Piszę nam, bo sam jestem (mikro) kapitalistą.

Audiophools - goo.gl/NJkF8

Gość rochu

(Konto usunięte)

dobrze a ja widze kolejna grupe ludzi na forum,

wydaje im sie ze sa madrzy (coz tylko im sie wydaje), chlubuje silowe karanie slabszych tortury,

jest jak najbardziej za zlodziejstwem,

brak poszanowania czlowieka jak slaby to mozna i zatluc zwyzywac i do wiezienia wsadzic,

jest jak najbardziej za zbieraniem coraz wiekszych fortun nawet kosztem wszystkiego,

i co najgorsze probuja moderowac watki i kontrolowac wszystko,

i teraz pytanie czy to frustraci, pseudointeligenci czy jakis nowy gatunek czlowieka?

Mógłbyś mi zdradzić jakim językiem się posługujesz?

Na marginesie.

Skończyłeś jakieś szkoły w swoim życiu?

Tak na marginesie to przestaniesz zakladac te.glupie watki?

A nastepnie przestaniesz probowac kontrolowac wszystko i wszystkich ?

Zyj i pozwol innym zyc... badz normalny

Na koniec nie oceniaj lidzi po pisowni...

Ps. Inz. jestem.

Palton się nie przyzna, ale zaraz socjalista? Chyba, że Paltoista :) Na Niego nie ma definicji :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Na koniec nie oceniaj lidzi po pisowni...

Ps. Inz. jestem.

A może byś tak Lidkę zostawił w spokoju-dobrze??

Kto błędy robi Drogi antymalkontencie

-to o życiu ma bardzo wątłe pojęcie

Słynny Inżynierze antymalkontencie

Po co Panu w wątku takie nadęcie??

Od nadęć to chyba Harpia jest ekspertem, teraz chyba powinien być w 3 wodociągu, zaraz przy ul. Basówki 10 :)

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

A dlaczego nie można uznać, że po prostu zaczynamy jako społeczeństwo dojrzewać politycznie, że nie ma już jednej ideologii, nie trzeba się zgadzać i potakiwać, tylko można dyskutować i prezentować różne stanowiska? I, że inne wcale nie znaczy gorsze, że nie trzeba ludzi o odmiennych poglądach od razu zmieszać z błotem, wykpić i traktowac z góry, i przypieprzyć tu i ówdzie podtekstem mającym uwiarygodnić wiedze i klasę takiego pana (vide podtekst o tym, że ci lewicujący nie mają zbytniej wiedzy o świecie). Myślę, że tak realizowane zadęcie świadczy o danym autorze, a nie o osobach co do których wygłasza on określone sądy.

Ja niestety widzę, że mimo, iz te różnice poglądów kiełkują, to poszanowania dla ludzi myślących inaczej wciąż brak. Ta pewnego rodzaju kultura obywatelska przyjdzie z czasem mam nadzieję, ale raczej chyba nie za szybko.

Powrót po dłuższej przerwie...

Gość rochu

(Konto usunięte)

A dlaczego nie można uznać, że po prostu zaczynamy jako społeczeństwo dojrzewać politycznie, że nie ma już jednej ideologii, nie trzeba się zgadzać i potakiwać, tylko można dyskutować i prezentować różne stanowiska? I, że inne wcale nie znaczy gorsze, że nie trzeba ludzi o odmiennych poglądach od razu zmieszać z błotem, wykpić i traktowac z góry, i przypieprzyć tu i ówdzie podtekstem mającym uwiarygodnić wiedze i klasę takiego pana (vide podtekst o tym, że ci lewicujący nie mają zbytniej wiedzy o świecie). Myślę, że tak realizowane zadęcie świadczy o danym autorze, a nie o osobach co do których wygłasza on określone sądy.

Ja niestety widzę, że mimo, iz te różnice poglądów kiełkują, to poszanowania dla ludzi myślących inaczej wciąż brak. Ta pewnego rodzaju kultura obywatelska przyjdzie z czasem mam nadzieję, ale raczej chyba nie za szybko.

Być może, ale pod warunkiem, iż druga strona także będzie trzymała fason.

Niestety mamy zamiast merytorycznej dyskusji bełkot (czasami) w nieco niezrozumiałym języku.

Nie zauważam także z drugiej strony jakiejkolwiek tolerancji dla cudzych poglądów a jedynie ideologiczną papkę.

Nie widzę zatem powodu abym musiał pobłażać cudzej indolencji.

Typ socjalisty znany z pracy i osiedla. Wszystko bierze początek w chowie domowym (rodzice), jak i szkolnym. No i w postkomunistycznych mediach. Wystarczy że się nauczysz, odklepisz dolę i będzie piątka. Do dzienniczka lub na konto. Jedyny uczciwy układ, to dostać się do polityki. Tego w telewizji nie zakazują. Natomiast pomysł, ciężka praca, ryzyko, własny interes, zasady rynkowe, to zwykłe cwaniactwo dla kombinatorów i wywrotowców, którzy będą żerować na innych. To wszystko powinno być rzecz jasna zakazane!

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Często pisze o kapitalistach i kapitalizmie - oczywiście źle.

Pomstuje na banki i bankierów.

Nienawidzi imperialistów, o ile ci imperialiści mają swoją kwaterę główną w ojczyźnie Siedzącego Byka, Myszki Miki i Terminatora.

Zdaje się, że ciepło myśli o Kraju Środka, zwłaszcza o jego produktach audio.

Wierzy w powszechny rozwój i postęp, wierzy w naukę i rozum.

Wydaje się że chciałby on powszechnej równości, dużo zdrowia, szczęścia i wszelkiej pomyślności - oczywiście nieodpłatnie, gdy idzie o niego.

Niewiele wie o świecie i historii ale wieszczy nadejście rewolucji socjalnej.

Kim jest - idealistą-marzycielem, głupcem o pięknym sercu czy zwykłym frustratem?

Jak myślicie?

Audiofilizm to wartość uniwersalna. Audiofilem może być każdy bez względu na pochodzenie, narodowość, kolor skóry, język, wykształcenie, wyznanie, poglądy polityczne, płeć czy orientacje seksualną i upodobania kulinarne.

Stworzyłeś wątek o dyskryminacyjnej wymowie - typowy dla osobowości narcystycznej.

Typ socjalisty znany z pracy i osiedla. Wszystko bierze początek w chowie domowym (rodzice), jak i szkolnym. No i w postkomunistycznych mediach. Wystarczy że się nauczysz, odklepisz dolę i będzie piątka. Do dzienniczka lub na konto. Jedyny uczciwy układ, to dostać się do polityki. Tego w telewizji nie zakazują. Natomiast pomysł, ciężka praca, ryzyko, własny interes, zasady rynkowe, to zwykłe cwaniactwo dla kombinatorów i wywrotowców, którzy będą żerować na innych. To wszystko powinno być rzecz jasna zakazane!

Niekoniecznie muszą to być tylko domorośli 'socjaliści-malkontenci', bo wg takiej definicji, to 90% Polaków jest 'socjalistami'. Są tu ludzie z różną przeszłością i doświadczeniami. Niektórzy krytykę systemu neoliberalnego opierają na solidnych przemyśleniach i wiedzy.

Powrót po dłuższej przerwie...

Protesty są zorganizowaną akcją a nie przypadkowym zbiorowiskiem.Tak więc stoją za nim organizacje kierowane przez wykształcone osoby z wizją alternatywnego świata.Podpierające się naukowymi analizami itd....czy mają rację to już inna bajka.

Typ socjalisty znany z pracy i osiedla. Wszystko bierze początek w chowie domowym (rodzice), jak i szkolnym. No i w postkomunistycznych mediach.

jednym słowem dzieci z ulicy olewające kształcenie jedyną twoją nadzieją na niezależne społeczeństwo ?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dlaczego tak twierdzisz?

Kogo mam wg. ciebie dyskryminować?

PS.

Proponuję swoich wad osobowości nie przenosić na bliźnich.

Trzeba mieć chory umysł, aby tworzyć genotyp socjalisty - audiofila! Mam negatywne skojarzenie, mimo lewicowych poglądów!

Odnośnie "ps." - skorzystaj jak (Szanowny Pan Prezydent) z wikipedii !

A ja mam wstręt do dziadekwłodek`a, czy to oznacza, że mam chory umysł?

dajciez sobie spokoj z tymi wywodami, jeszcze w necie jest wolnosc (chociaz co poiektorzy juz by chetnie ja zniosla - a co najgorsze uwaza sie za antysocjaliste - a takie socjalistyczne pomysly mu w glowie sie tworza) wiec co to kogo obchodzi czy socjalista czy demokrata czy xxx?

Gość rochu

(Konto usunięte)

(..)wiec co to kogo obchodzi czy socjalista czy demokrata czy xxx?

Nie, nie obchodzi.

Obchodzi natomiast, gdy ktoś wypisuje brednie i leczy swoje kompleksy za nieudane życie wyzywając tych co mają więcej od kapitalistów i burżujów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
    Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.