Skocz do zawartości
IGNORED

Monitory bliskiego pola

pk773

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Szukam głośnikow do komputera. Bedą grały z esi juli@. Muzyki słucham najcześciej siedząc przy komputerze w odległości ok. 1-1.2m od głośników więc myśle że najlepszym rozwiązaniem będą aktywne monitory bliskiego pola. Zastanawiam się nad krk rp6 g2 lub rp8 ale wydaje mi się że rp8 będą za duże do mojego pokoju. Pokój ma ok. 9m2. Do wydania mam 1600zł ale jeżeli było by warto to mogę dołożyć jeszcze 300zł. Czy krk rp6/rp8 to dobry wybór czy może polecacie coś innego?

https://www.audiostereo.pl/topic/87546-monitory-bliskiego-pola/

Witam. Szukam głośnikow do komputera. Bedą grały z esi juli@. Muzyki słucham najcześciej siedząc przy komputerze w odległości ok. 1-1.2m od głośników więc myśle że najlepszym rozwiązaniem będą aktywne monitory bliskiego pola. Zastanawiam się nad krk rp6 g2 lub rp8 ale wydaje mi się że rp8 będą za duże do mojego pokoju. Pokój ma ok. 9m2. Do wydania mam 1600zł ale jeżeli było by warto to mogę dołożyć jeszcze 300zł. Czy krk rp6/rp8 to dobry wybór czy może polecacie coś innego?

Osobiście byłem zawiedziony KRK RP6 w wersji pierwszej (druga z tego co wiem wiele się nie różni). Już bym wolał cokolwiek innego spróbować (Fostex PM1MKII, Behringer B3030A).

ps. model z 8" basem moim zdaniem będzie za duży do bliskiego odsłuchu, i jeszcze w pomieszczeniu 9m

bose campanion 5 najlepszy wybór

Zależy kto czego szuka. Moze to być najlepszy wybór ... tak jak najgorszy.

Moze uda ci sie gdzies za ta kwote kupic KRK ale wersje VXT. Graja zauwazalnie lepiej niz RP i nie tylko wysunieta na plan pierwszy srednica. W cenie 1500-1600 mam dwa typy: Fostex Pm-0.5 i Roland DS-5 oba z 13 cm niskosredniotonowcem, z tym ze Roland jeszcze dodatkowo z DAC na pokladzie. Posluchaj, ocen, zastanow sie...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.