Skocz do zawartości
IGNORED

Testowałem BD-Sp809 od Onkyo

studio7

Rekomendowane odpowiedzi

Właśnie szkoda, że nie mam z czym zestawić tego BD-SP809 bo mojego Samsunga BD-P1500 oddałem teściowej ;) ale to odtwarzacz nieco już starszy. Ewentualnie porównać mogę do konsoli PS3, która o niebo szybciej wczytuje zawartość niż ten Onkyo. Dla mnie najważniejsza była "praktyczność" tegoż urządzenia. Myślałem, że tak jak Popcorn c200 poprzez LAN z serwera NAS czy nawet z dysku podpiętego pod USB wczytuje zawartość łącznie z menu i wszystkimi dodatkami jakie są na płytach BD. Tymczasem on nawet nie widzi żadnych plików w katalogu STREAM. Generalnie uważam, że w dzisiejszych czasach odtwarzacz za niemałe przecież pieniądze oprócz samego odtwarzacza powinien spokojnie strumieniować łacznie z MENU i wszystkimi dodatkami zawartość BD.Może zc certyfikat THX każą sobie tyle płacić ;)

Do tej pory Okyo robiło kiepskie Bluereye, ale może ten jest lepszy. Jeśli miałbys jakies cd warto by było wtedy zrobic tescik stereo to mogło by dac pewien pogląd na jego możliwości.

Do tej pory Okyo robiło kiepskie Bluereye, ale może ten jest lepszy. Jeśli miałbys jakies cd warto by było wtedy zrobic tescik stereo to mogło by dac pewien pogląd na jego możliwości.

Puściłem tak na chwilkę tylko Marka Knopflera - Golden Heart (Płytka jak na Knopflera nagrana "tak sobie"), bo pod ręką była akurat, jednak Onkyo niczym mnie nie zaskoczył - Mam amplituner TXNR5007 + Kefy iQ90(więcej w opisie o mnie), tyle, że podłączałem go przez HDMI a nie przez RCA tak więc korzystaliśmy z DACa w Ampie a nie z tego w odtwarzaczu, ale zrobię to tak jak trzeba gdy będe go podłączał u klienta w domu z TXNR3009, odsłuchamy na KEFach Q900 i zdam relację. Mam kilka płytek od stockfish'a więc będzie dobrze. Wiesz - tak już abstrachując od tego wszystkiego, jak byśmy tak chcieli mieć wszystko super to by trzeba było do muzyki mieć osobny system z lampowym piecem np. Leben'a i kolumnami Avantgarde Acoustic, do kina drugi system itp.... no i gdzie to wszystko ustawiać ... aha no i na koniec do tego dochodzi jeszcze współczynnik "WAŻ" (Współczynnik Akceptacji Żony)

Puściłem tak na chwilkę tylko Marka Knopflera - Golden Heart (Płytka jak na Knopflera nagrana "tak sobie"), bo pod ręką była akurat, jednak Onkyo niczym mnie nie zaskoczył - Mam amplituner TXNR5007 + Kefy iQ90(więcej w opisie o mnie), tyle, że podłączałem go przez HDMI a nie przez RCA tak więc korzystaliśmy z DACa w Ampie a nie z tego w odtwarzaczu, ale zrobię to tak jak trzeba gdy będe go podłączał u klienta w domu z TXNR3009, odsłuchamy na KEFach Q900 i zdam relację. Mam kilka płytek od stockfish'a więc będzie dobrze. Wiesz - tak już abstrachując od tego wszystkiego, jak byśmy tak chcieli mieć wszystko super to by trzeba było do muzyki mieć osobny system z lampowym piecem np. Leben'a i kolumnami Avantgarde Acoustic, do kina drugi system itp.... no i gdzie to wszystko ustawiać ... aha no i na koniec do tego dochodzi jeszcze współczynnik "WAŻ" (Współczynnik Akceptacji Żony)

To czekamy kolego na krótki tescik. To prawda nie da się miec wszystkiego, a szkoda.

nie rozumie po co sie meczyc z bd onkyo- wystarczy kupic zwykle oppo 93, ktore przewyzsza we wszystkim doslownie we wszystkim bluraye onkyo- mialem onkyo 606 potem 807 obraz dobry, dzwiek po hdmi tez, ale obsluga, dodatki tragedia- powolnosc, brak ulatwienia w uzytkowaniu ...to nie te czasy ludzie- zadnych firmaware przez ten okres, ktore by cos nowego wniosly -szkoda pieniedzy prosze mi uwierzyc i nie te czasy zeby "meczyc" sie ze sprzetem bez supportu...

nie rozumie po co sie meczyc z bd onkyo- wystarczy kupic zwykle oppo 93, ktore przewyzsza we wszystkim doslownie we wszystkim bluraye onkyo- mialem onkyo 606 potem 807 obraz dobry, dzwiek po hdmi tez, ale obsluga, dodatki tragedia- powolnosc, brak ulatwienia w uzytkowaniu ...to nie te czasy ludzie- zadnych firmaware przez ten okres, ktore by cos nowego wniosly -szkoda pieniedzy prosze mi uwierzyc i nie te czasy zeby "meczyc" sie ze sprzetem bez supportu...

Masz racje tylko popatrz ile to Oppo kosztuje teraz

Miałem w domu obydwa te bluereye testowane na dobrym sprzęcie. Onkyo 905 plus końcówka mocy Advance Accoustic, i zestaw Magnata 908,916,603 (te dwa pierwsze najwyższe medele swojego czasu), i sub Heco Celan, projektor Mitsubishi i Acer H5360 Bd. Na pierwszym projektorze obraz z małym plusem dla Oppo 93EU. Na drugim projektorze brak zauważalnych róznic. Dzwięk w kinie odczuwalnie lepszy na Oppo, ale nie przepaść.Stereo tu juz przewaga Oppo ogromna. Reasumijąc za 3300zł tyle ile teraz za niego chcą go nie kupie. Panasonic zostaje bez wstydu konkurował z Oppo w kinie a jest kilka razy tańszy. Ps. Panasonic pokonał mojego Onkyo 606, który kiedys kosztował 3 tys. Ciekaw jestem jak w tym zestawieniu wypadł by nowy Onkyo.

Jak chcesz miec lepszy dzwiek dokup zwykły Cd,lub daca i na pewno ,wyjdziesz na tym lepiej niz bys kupił 809 do kompletu.Panas 700 pln Cd,lub dac 500 pln i tak masz 1500 w kieszeni na inne zakupy.

To jest dość ciekawa alternatywa dla takiego Onkyo 809, a nawet Oppo. Wygląda na to, że budżetowemu odtwarzaczowi BD brakuje jedynie słusznego dźwięku, który jak rozumiem można uzyskać przy dostawieniu dac'a do zestawu.

Jaki dac polecilibyście do Panasonica BDT 310, aby jakość dźwięku była porównywalna do Onkyo 809, bo pewnie do Oppo się nie uda biorąc pod uwagę, że za dac'a mógłbym wydać do 1000PLN pod warunkiem, że faktycznie da sporą różnice i będzie znacząco lepszy od takiego za powiedzmy 500zł. Czy dac ma jakieś wady, oprócz tego, że jest osobnym klockiem (czyli jeszcze większy bałagan na półce)?

To jest dość ciekawa alternatywa dla takiego Onkyo 809, a nawet Oppo. Wygląda na to, że budżetowemu odtwarzaczowi BD brakuje jedynie słusznego dźwięku, który jak rozumiem można uzyskać przy dostawieniu dac'a do zestawu.

Jaki dac polecilibyście do Panasonica BDT 310, aby jakość dźwięku była porównywalna do Onkyo 809, bo pewnie do Oppo się nie uda biorąc pod uwagę, że za dac'a mógłbym wydać do 1000PLN pod warunkiem, że faktycznie da sporą różnice i będzie znacząco lepszy od takiego za powiedzmy 500zł. Czy dac ma jakieś wady, oprócz tego, że jest osobnym klockiem (czyli jeszcze większy bałagan na półce)?

Dzwięk z tych blu-rayów jest praktycznie taki sam,nawet tak zachwalane Oppo nie jest tak rewelacyjne.Oppo 80,83 miałem i nic wielkiego,obraz żyleta a dzwięk gorszy niż z taniego CD Marantz 63,66,5003.Onkyo 809 pewnie nie jest tu wyjątkiem pewnie nic wielkiego.

Troszkę offtopuję, ale może to trochę rozjaśni w głowach ludziom, którzy mają zgryz co wybrać, a przy takich kwotach jak cena Onkyo 809 jest już w czym wybierać

Dobrze, więc jeśli chciałbym poprawić ewentualnie dźwięk wielokanałowy, bo interesuje mnie kino i koncerty w tym momencie, to warto dokupić dac'a? Jeśli tak, to który byłby godny uwagi i czego można byłoby się po nim spodziewać w porównaniu do samego budżetowego odtwarzacza? (akurat ja mam na myśli Panasa 310)

Troszkę offtopuję, ale może to trochę rozjaśni w głowach ludziom, którzy mają zgryz co wybrać, a przy takich kwotach jak cena Onkyo 809 jest już w czym wybierać

Dobrze, więc jeśli chciałbym poprawić ewentualnie dźwięk wielokanałowy, bo interesuje mnie kino i koncerty w tym momencie, to warto dokupić dac'a? Jeśli tak, to który byłby godny uwagi i czego można byłoby się po nim spodziewać w porównaniu do samego budżetowego odtwarzacza? (akurat ja mam na myśli Panasa 310)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

dariusz964, kolega pytał o dźwięk wielokanałowy (kino, koncerty),

ten DAC, rozumiem, że powinien poprawić, dźwięk dwuknałowy

Czy są wielokanałowe DACi do zastosowań kina?

oczywiście do zastosowań kina domowego :)

dariusz964, kolega pytał o dźwięk wielokanałowy (kino, koncerty),

ten DAC, rozumiem, że powinien poprawić, dźwięk dwuknałowy

Czy są wielokanałowe DACi do zastosowań kina?

oczywiście do zastosowań kina domowego :)

DAC ma poprawić dzwięk tylko w stereo i nie ma wielokanałowych

Dokładnie tak, miałem na myśli poprawę dźwięku wielokanałowego, cd właściwie nie słucham, głównie koncerty i filmy. Pytałem sprzedawcy dac'a poleconego przez Dariusza ponieważ po wyjściach już coś mi nie pasowało i odpowiedział "Dac NOSTROMO 3 zresztą jak i większość innych odtwarza tylko dźwięk stereo." Testy, które zalinkował Lech36 pokazują, że BD Panasa wypada blado w audio w porównaniu do Oppo. Ale czy ja tę różnicę usłyszę i czy wydatek 3k PLN jest tego warty, bo wygląda na to, że w wielokanałowym odsłuchu np dźwięku HD w budżetowemu odtwarzaczowi nic nie pomoże, chyba, że dźwięku HD w samym playerze się już nie poprawi...

Dokładnie tak, miałem na myśli poprawę dźwięku wielokanałowego, cd właściwie nie słucham, głównie koncerty i filmy. Pytałem sprzedawcy dac'a poleconego przez Dariusza ponieważ po wyjściach już coś mi nie pasowało i odpowiedział "Dac NOSTROMO 3 zresztą jak i większość innych odtwarza tylko dźwięk stereo." Testy, które zalinkował Lech36 pokazują, że BD Panasa wypada blado w audio w porównaniu do Oppo. Ale czy ja tę różnicę usłyszę i czy wydatek 3k PLN jest tego warty, bo wygląda na to, że w wielokanałowym odsłuchu np dźwięku HD w budżetowemu odtwarzaczowi nic nie pomoże, chyba, że dźwięku HD w samym playerze się już nie poprawi...

Jeżeli koncerty wielokanałowo to nie masz nawet co się zastanawiać różnicy nie usłyszysz na bank

Tak jak pisałem wcześniej - niczym BDSP809 nie zaskakuje. Nie miałem go z czym bezpośrednio porównać, a tylko takie porównanie ma wg mnie jakiś sens. Odpaliliśmy Celine Dion z BD, Film Avatar, no i Chrisa Jones'a od Stockfisha. Oczywiście wszystko było idealne i takie jak oczekiwałem, ale w tym przypadku to KEFy Q900 dają tą magię. Wydaje mi się, że CD DCD-710 od Denona w stereo nieco lepszy - sporo szybszy, bardziej intuicyjna obsługa a dźwięk w porównaniu do 809-tki jest jakby bardziej szczegółowy, no ale to moje odczucia. Mimo wszystko uważam że jest warty tej ceny chociażby za wykonanie, i możliwości. Onkyo to jednak nie jest Manta czy Samsung a uważam, że wykonany jest sporo lepiej niż konkurencja w jego klasie. Chociaż Manty, LG czy Panasonice "czytają więcej" to ten sprzęt za sprawą lepszych podzespołów, mechanizmu oraz gniazd z pewnością zagra lepiej niż wspomniane wyżej.

Tak jak pisałem wcześniej - niczym BDSP809 nie zaskakuje. Nie miałem go z czym bezpośrednio porównać, a tylko takie porównanie ma wg mnie jakiś sens. Odpaliliśmy Celine Dion z BD, Film Avatar, no i Chrisa Jones'a od Stockfisha. Oczywiście wszystko było idealne i takie jak oczekiwałem, ale w tym przypadku to KEFy Q900 dają tą magię. Wydaje mi się, że CD DCD-710 od Denona w stereo nieco lepszy - sporo szybszy, bardziej intuicyjna obsługa a dźwięk w porównaniu do 809-tki jest jakby bardziej szczegółowy, no ale to moje odczucia. Mimo wszystko uważam że jest warty tej ceny chociażby za wykonanie, i możliwości. Onkyo to jednak nie jest Manta czy Samsung a uważam, że wykonany jest sporo lepiej niż konkurencja w jego klasie. Chociaż Manty, LG czy Panasonice "czytają więcej" to ten sprzęt za sprawą lepszych podzespołów, mechanizmu oraz gniazd z pewnością zagra lepiej niż wspomniane wyżej.

Fajnie, że opisałeś swoje wrażenia, no cóż cudów się po tym Onkyo nie spodziewałem więc jest tak jak myślałem.

oppo przynajmniej model 93-95 przewyzsza onkyo nie tylko dzwiekiem ale szybkoscia i funkcjonalnoscia o 50lat!!!! juz wyzej pisalem......;]

nie ma co je porownywac bo to 2 swiaty...

Pojawił się test w HiFI-Choice 809-tki i pokrywa się mniej więcej z tym co napisałem wcześniej. Uważam jednak, że porównywanie Onkyo z OPPO 95 jest jak porównywanie Citroena C4 z Lexusem IS350 niby oba jeżdżą nieźle, ale .... Lexus kosztuje 200 tys a C4 (Grand Picasso) o połowę mniej, i tak samo Oppo jest playerem za 5 tysiaków a za pół tej ceny kupujemy Onkyo. Możemy dywagować więc o produktach z tej kategorii cenowej porównując Onkyo do np. Denona 1611,2012 czy Yamahy BD-S1067. Nie ma więc opcji, żeby na obecną chwilę jakiś odtwarzacz BD zagrał w setero lepiej niż Oppo95 lub Cambridge 751BD, ze wskazaniem na Oppo. no chyba,że na AudioShow coś nowego pokażą.

cytat z HIFI CHoice:

„O obrazie

Odkąd w napędzie Onkyo wylądował krążek z filmem „Avatar” Jamesa Camerona w 3D, nie mieliśmy wątpliwości, że mamy do czynienia z wysokiej klasy urządzeniem. Na uwagę zasługuje fakt, że BD-SP809 nie przesadza z interpretacją poszczególnych zdarzeń, przez co obraz jest niezwykle klarowny i czytelny, nawet w scenach gdzie zagęszczenie detali wydaje się wręcz niewyobrażalna. Stoicki spokój jaki zachowuje Onkyo, niezależnie od przeładowania obrazu karkołomnymi sekwencjami z tego niesamowitego filmu, zasługuje na pochwałę – szybkie sceny akcji i dynamicznie poruszające się na ekranie obiekty zachowały motorykę na dobrym poziomie, bez spowolnień. W menu Onkyo, dzięki ustawieniu opcji automatycznego wykrywania rodzaju płyty (2D lub 3D), nie musieliśmy dokonywać wyboru pracy, do czego zmusza konkurencyjny odtwarzacz Denona, co okazało się ułatwieniem niepozornym, aczkolwiek umilającym obsługę BD-SP809. Wracając jednak do trybu 3D: z radością stwierdziliśmy, że również na tym polu Onkyo radzi sobie znakomicie niemal całkowicie eliminując efekt przenikania obrazów. BD-SP809 oferuje świetny kontrast i głębię obrazu, co – zwłaszcza podczas wyświetlania materiału 3D – zapewnia oszałamiający efekt. W trybie 2D Onkyo też nie zna litości dla konkurencji. Sceny z ostatniej części „Batmana” ujawniły wybitne zdolności odtwarzacza do operowania kolorami w przyciemnionych i skąpanych w mroku scenach – zarys postaci i budynków wraz z detalami prezentował się niemal perfekcyjnie; nie mieliśmy najmniejszych zastrzeżeń do dynamiki scen akcji i płynności ich odwzorowania.

O dźwięku

BD-SP809 równie dobrze radzi sobie z przekazywaniem dźwięku, zwłaszcza w bezstratnych formatach DTS-HD Master Audio czy Dolby TrueHD. Zarówno materiały filmowe, jak i koncerty, w tym nasz ulubiony „No Bull” AC/DC (w Dolby TrueHD 5.1), wypadły bardzo przekonująco. Onkyo świetnie poradził sobie z rozciągnięciem brzmienia gitary basowej do najniższych oktaw, podobnie zresztą jak w przypadku energicznych uderzeń w bębny – nic nie krępowało żywo zmieniającego się rytmu i dynamiki…

…Do oceny pozostał jeszcze dźwięk z poczciwych płyt CD i DVD. W pierwszym wypadku okazało się, że Onkyo nieco faworyzuje niskie składowe, o czym przekonaliśmy się, słuchając płyty „Heathen” Dawida Bowie. Brzmienie linii basowej w utworze „Slow Burn” zostało nieco pogrubione, zresztą podobnie było w przypadku hipnotycznie brzmiącego „Heathen (The Rays)” – bas schodził nisko, ale dominował trochę nad innymi instrumentami, w wyniku czego równowaga tonalna została nieco przesunięta w dół, zwłaszcza że BD-SP809 górę pasma zaprezentował z dużym spokojem, bez rozjaśnień. To z pewnością zasługa układu z bardziej precyzyjnym zegarem, który przyczynił się do zredukowania efektu jittera, co objawiło się czyściej odtworzoną górą pasma. BD-SP809 posiada parę analogowych wyjść stereo, więc jeśli ktoś nie dysponuje wielokanałowym ampli tunerem z dekoderami HD, a jedynie wzmacniaczem stereo z wejściami analogowymi, może odtwarzać nawet z płyt Blu-ray (w formatach DTS-HD Master Audio lub Dolby TrueHD) czy też z DVD (w formatach Dolby Digital i DTS). Jest to jednak ostateczność pozbawiająca w znacznej mierze niesamowitych efektów związanych z przestrzenią i dynamika przekazu, jakich możemy doświadczać podczas wielokanałowych transmisji dźwięku w „pełnowartościowym” systemie kina domowego.

Podsumowanie

Testowany przez nas Onkyo nie oferuje może fajerwerków związanych z odczytem gęstych formatów czy też wielokanałowymi wyjściami analogowymi dostępnymi w bardziej rozbudowanych odtwarzaczach. Jednak mimo wszystko jakość wizji i fonii, jaką oferuje, stoi na bardzo wysokim poziomie, trudnym do pobicia nawet znacznie droższym konkurentom.

• 3 miesiące później...

O kant d..py taki fachowy portal, który testując Oppo 93 i 95 daje im różne oceny.

Te konstrukcje są identyczne w torze video, jednyna różnica to DAC audio .

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pojawił się test w HiFI-Choice 809-tki i pokrywa się mniej więcej z tym co napisałem wcześniej. Uważam jednak, że porównywanie Onkyo z OPPO 95 jest jak porównywanie Citroena C4 z Lexusem IS350 niby oba jeżdżą nieźle, ale .... Lexus kosztuje 200 tys a C4 (Grand Picasso) o połowę mniej, i tak samo Oppo jest playerem za 5 tysiaków a za pół tej ceny kupujemy Onkyo. Możemy dywagować więc o produktach z tej kategorii cenowej porównując Onkyo do np. Denona 1611,2012 czy Yamahy BD-S1067. Nie ma więc opcji, żeby na obecną chwilę jakiś odtwarzacz BD zagrał w setero lepiej niż Oppo95 lub Cambridge 751BD, ze wskazaniem na Oppo. no chyba,że na AudioShow coś nowego pokażą.

cytat z HIFI CHoice:

Tak patrzac to co kolega pisze to w gazecie, bo mam ten numer tam znacznie lepiej wypowiadaja sie na temat odtwarzacza BD onkyo... a tak na marginesie czy kolega ma jakis uraz do francuzow ( chodzi o samochody ) bo porownania sa bardzo kiepskie raz mante poronujesz kolego do wypasionej Laguny :-) drugim razem citroena do lexusa :-) cos nie bardzo te porownania patrzac np na dokonania manty w sprzecie elektronicznym...a to co oferuje Renault, a lexusuy to raczej z innymi firmami sie porownuje anizeli z citroenami czy innymi tego typu firmami jakim jest citroen.... Kazdy kto choc troche sie interesuje motoryzacja to wie o tym.... a jak sie nie wie to sie nie pisze ......

Idac do tematu to kazdy powie ze samsung czy lg jest lepszy od slawnej trojcy bo one czytaja wszystkoi sa tansze, a taki onkyo nie czyta, tylko nie zawsze kazdemu potrzebny jest kombajn bo np stac kogos na plyty dvd i bluray i do tego ma mu sluzyc odtwarzacz i taki gosc na pewno kupi denona czy marantza czy tez onko, a tym bardziej jesli ma jakis z wyzszej polki amplituner. I jak kolega tak porownuje do samochodow to ja porownam rowniez tylko nie bede wskazywal firm..... mozna miec samochodzik kompaktowy rowniez ma wszystko co przecietnemu czlowiekowi potrzeba co i duza limuzyna, rowniez nim wszedzie dojedzie i poslucha sie w nim muzyki czy tez ma rozne zabezpieczenia ale swiadomosc i wiara ze ta limuzyna jest bezpieczniejsza i wygodniejsza powoduje ze ci co maja pwieniadze to kupia limuzyne tak jak ci ktorzy maja kase i kupia odtwarzacz ze slawnej trojcy tutaj opisywanej.Bo takiej osobie jest potrzebny odtwarzacz do ogladania filmow i koncertow w dobrej jakosci a niewatpliwie kazdy z nich obraz i dzwiek po hd jest swietny. A do sluchania muzyki taka osoba dodatkowo sobie kupi odtwarzacz cd do sluchania w stereo.

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

Tak patrzac to co kolega pisze to w gazecie, bo mam ten numer tam znacznie lepiej wypowiadaja sie na temat odtwarzacza BD onkyo... a tak na marginesie czy kolega ma jakis uraz do francuzow ( chodzi o samochody ) bo porownania sa bardzo kiepskie raz mante poronujesz kolego do wypasionej Laguny :-) drugim razem citroena do lexusa :-) cos nie bardzo te porownania patrzac np na dokonania manty w sprzecie elektronicznym...a to co oferuje Renault, a lexusuy to raczej z innymi firmami sie porownuje anizeli z citroenami czy innymi tego typu firmami jakim jest citroen.... Kazdy kto choc troche sie interesuje motoryzacja to wie o tym.... a jak sie nie wie to sie nie pisze ......

Idac do tematu to kazdy powie ze samsung czy lg jest lepszy od slawnej trojcy bo one czytaja wszystkoi sa tansze, a taki onkyo nie czyta, tylko nie zawsze kazdemu potrzebny jest kombajn bo np stac kogos na plyty dvd i bluray i do tego ma mu sluzyc odtwarzacz i taki gosc na pewno kupi denona czy marantza czy tez onko, a tym bardziej jesli ma jakis z wyzszej polki amplituner. I jak kolega tak porownuje do samochodow to ja porownam rowniez tylko nie bede wskazywal firm..... mozna miec samochodzik kompaktowy rowniez ma wszystko co przecietnemu czlowiekowi potrzeba co i duza limuzyna, rowniez nim wszedzie dojedzie i poslucha sie w nim muzyki czy tez ma rozne zabezpieczenia ale swiadomosc i wiara ze ta limuzyna jest bezpieczniejsza i wygodniejsza powoduje ze ci co maja pwieniadze to kupia limuzyne tak jak ci ktorzy maja kase i kupia odtwarzacz ze slawnej trojcy tutaj opisywanej.Bo takiej osobie jest potrzebny odtwarzacz do ogladania filmow i koncertow w dobrej jakosci a niewatpliwie kazdy z nich obraz i dzwiek po hd jest swietny. A do sluchania muzyki taka osoba dodatkowo sobie kupi odtwarzacz cd do sluchania w stereo.

Lolek

Tak !! Posypuję za te motoryzacyjne porównania głowę popiołem !! Nie będę porównywał więcej zagadnień motoryzacyjnych ze sprzętem grającym. A tak już Ad-hoc, Jakbyś jednak dokładniej przeczytał mój post, to doczytałbyś, że nie porównywałem Laguny do Manty tylko Mantę z Samsungiem do Onkyo (chodziło mi o porównanie wykonania obudowy) i "ELEKTRONIKĘ" z BMW do elektroniki w Lagunie więc trochę kulą w płot. Sam jeżdżę od 3 lat Citroenem Picasso i nie mam nic przeciwko francuzom, ale to wątek na jakieś auto-forum. Pozdrawiam

Mniejsza ju zo samochody bo to nie to forum :-) dzisaj bylem w sklepie i tak zrobilem kilka testow dla tych co tak niby mowia jakie to sa wolne odtwarzacze wielkiej trojcy a jakie to szybkie sa samsungi i lg i tak wlaczalem czas i naciskalem przycisk power i mierzylem czas do czasu kiedy wysunela sie szufladka .... I generalnie onkyo denon yamaha (marantza nie bylo ) czas jaki potrzebowaly to okolo 25 s. przy czym np onkyo 308 w niecale 13 s. Dwa jakies samsungi i dwa jakies lg tez testowalem modele i mniej wiecej okolo 15-18 s. czasu potrzebowaly wiec generalnie deko szybciej. I chyba jest tak ze co roku jak wiecej troszke elektroniki napchaja to i wolniej to dziala ale moge sie mylic bo najnowszego bd 809 nie bylo i denona 2012 tez nie bylo ( wiecej nei moglem sprawdzic )tylko modele o polke nizej i yamaha tez ten model przed tym ostatnim 1010 . Ale patrzac tak jak komus nie jest potrzebny odtwarzacz zeby ogladac divixy, sluchac sacd itp wszytskie ustrojstwa z netu to wykonanie tej trojcy jest o wiele lepsze i lepiej sie prezentuja niz samsubgi czy lg . Wszystko kwestia co kto do czego potrzebuje i jakim portfelem dysponuje. tak wiele osob pisze o sacd a ciekaw jestem ile z tych osob tak ma plyty wtym formacie.... a patrzac jak prestizowe firmy podchodza do sacd to chyba nie bardzo biora sobie do serca ten format...

Lolek

"Przyszłość należy do tych, którzy wierzą w piękno swoich marzeń."  Eeleanor Roosvelt

• 5 miesięcy później...

Witam. Czy ten odwarzacz Onkyo czyta pliki Mkv? Porzebny mi nowy blu ray, ale warunkiem koniecznym jest to, że musi być srebrny (resztę klocków mam w tym kolorze). Nie wiem czemu producenci się tak uparli na jeden, czarny kolor, srebrnego blu ze świecą szukać.

brak srebrnego Asusa , LG , Samsunga , Philipsa , Oppo itd

Jedynie Marantze , droższy z Denonów , Pioneer BDP-150

I jest jeszcze jeden argument za kupowaniem audio-systemów: w przypadku ewentualnego rozwodu rzadko się go traci na rzecz partnera: jacht przepadnie, dom przepadnie, dzieło sztuki przepadnie, prawa rodzicielskie przepadną - ale sprzęt na pewno będzie ci towarzyszył na nowej drodze życia. Nawet lichwiarz powinien to docenić.

Dzięki za zainteresowanie. Marantz i Denon odpada bo się naczytałem na zagranicznych forach o awaryjnych napędach, no i z mkv mają podobno problemy bo przez USB nie idą wieksze pliki. To Onkyo wygląda zarąbiście, obraz, dzwięk i kultura pracy też podobno na wysokim poziomie, tylko to nieszczęsne mkv. Może zaintersuję się tym Pioneerem, ale to nowość i mało info w sieci o tym modelu.

Dzięki za zainteresowanie. Marantz i Denon odpada bo się naczytałem na zagranicznych forach o awaryjnych napędach, no i z mkv mają podobno problemy bo przez USB nie idą wieksze pliki. To Onkyo wygląda zarąbiście, obraz, dzwięk i kultura pracy też podobno na wysokim poziomie, tylko to nieszczęsne mkv. Może zaintersuję się tym Pioneerem, ale to nowość i mało info w sieci o tym modelu.

oppo 93 odtwarza bez problemu mkv 1080p, i wszystko inne , ma 2 wyjscia HDMI cena 3200 ale fukncjonalnośc mega a stereo porównywalne z każdym CD do 2500 PLN a Maranza 5003 łyka leciutko notabene :-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.