Skocz do zawartości
IGNORED

Jakie kable głośnikowe ?

Symbian_X

Rekomendowane odpowiedzi

Tak tak wiem, że było to już wałkowane milion pięćset razy na tym forum. Szukam po prostu konkretnych propozycji (najlepiej allegro) kabli głośnikowych do mojego zestawu: CD-S700+A-S700+Canton GLE 490. Teraz gram na najpopularniejszych (zapewne ze wzgledu na jegpo cene) kabla Klotz LY225. Nie powiem, że są złe. Wcześniej miałem najtańsze za 3zł 1MB, więc odczułem kolosalną różnicę. Wiem, że te klotze to jeszcze nie jest nawet najniższa półka w audio, dlatego szukam czegoś porządnego z budżetowego audiofilskiego segmentu. Fajnie by było żeby bas nisko schodził i wokale były dość wyraźne. Np Adele, ale lubie też elektroniczną (Moby, Fatboy Slim) a czasem nawet Rocka. Także najlepiej żeby kabelek zachowywał sie dość neutralnie.

Z tego co czytałem, to neutralnie gra Audionova Moonwalk MK2. Ale jakoś nie mam przekonania do tej marki. Może Ultralink MTP-12 - Matrix-2? Albo Monkey Cable MCTSB1-1m ?

Mysle ze tak do 400zł chciałbym coś kupić. Nie drożej.

https://www.audiostereo.pl/topic/87748-jakie-kable-g%C5%82o%C5%9Bnikowe/

Ja mam Moonwalka w wersji Bi-Wire i nie narzekam. To juz moj drugi komplet. Mozesz trafic uzywki w granicach 250zł. Sa dosc jasne, dobra srednica, bas zdyspyplinowany. Nie mam zamiaru ich zmieniac, bo nie przywiazuje takiej wielkiej wagi do przewodow. To poprostu solidny przewod, dobrze zrobiony, ekranowanie itd.

?👈

Gość rydz

(Konto usunięte)

Tak tak wiem, że było to już wałkowane milion pięćset razy na tym forum

Tak,było wałkowane milion piećset razy, następne milion pięćset razy zaczynają sie posty o to samo.

Teraz gram na najpopularniejszych (zapewne ze wzgledu na jegpo cene) kabla Klotz LY225. Nie powiem, że są złe. Wcześniej miałem najtańsze za 3zł 1MB, więc odczułem kolosalną różnicę

Masz zapewne wybitny słuch że tak kolosalną różnicę usłyszałeś,nic tylko zbierać na kable za 2000,może 5000 tyś,a przeniosą cię w krainę nirwany,audiofilizmu i błogiego stanu świadomości.

Kable górą!

Poszukaj kabli Supra Ply. Może trochę tę Yamahę rozjaśnią i dodadzą dołu, ale spektakularnych zmian bym nie oczekiwał, ot tak dla poprawy samopoczucia.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

Gość rydz

(Konto usunięte)

Poszukaj kabli Supra Ply. Może trochę tę Yamahę rozjaśnią i dodadzą dołu, ale spektakularnych zmian bym nie oczekiwał, ot tak dla poprawy samopoczucia.

A to jeszcze Yamahę z Cantonami trzeba rozjaśnić?!

Co to się porobiło,to już niebezpieczne jest:)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

Gość
Ten temat został zamknięty. Brak możliwości dodania odpowiedzi.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.