Skocz do zawartości
IGNORED

Wydania Japońskie.

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie, nie narzekać, tylko słuchać. Nie ważne co kto ma, liczy się muzyka i płynący z jej słuchania FUN! : )

To było celowe narzekanie, z przekorą żeby wyprzedzić wytrawnych "porównywaczy" różnych formatów płyt.

Niech nam gra dobrze na tym co mamy.Pozdr.

eMeReKo :)

Edytowane przez kiza

...And Justice For All . Pozdrawiam .  

Bart, 100 EUR wolne od cła. pow. 22 EUR VAT. Już gdzieś kiedyś dokładnie o tym pisałem. Najlepiej znajdź jakiegoś zaufanego sprzedawcę na eBay.

Bo Ci nie doliczyli na cle, często tak bywa. Formalnie się jednak należy. Z celnikami różnie bywa. Dywagowaliśmy o tym chyba nawet w tym wątku.

Edytowane przez SVART

Bo Ci nie doliczyli na cle, często tak bywa. Formalnie się jednak należy. Z celnikami różnie bywa. Dywagowaliśmy o tym chyba nawet w tym wątku.

Z tego co wiem to patrzą też na ilość rzeczy zakupionych, czy nie hurtowa. Zobaczymy. Paczka już w drodze. Mam nadzieję dojdzie dość szybko

Gość

(Konto usunięte)

SVART ma rację - zależy od kaprysu celnika ;)

Dwa tygodnie temu w przeciągu 3 dni dostałem dwie przesyłki z Japonii. W obu po 3 płyty, zbliżona wartość. Za pierwszym razem do zapłaty VAT (niecałe 60,- zł), za drugim zero dodatkowych kosztów.

W sumie to drugi raz dopiero doliczono mi VAT, a tych przesyłek z Japonii już trochę było w ostatnich latach...

I faktycznie - wcześniej jest o tym w tym wątku (posty z marca br.).

eMeReKo jest zaprawiony w boju : )

Właśnie 2-3 płyty do wartości max ok 60 z pocztą to najbezpieczniejsza opcja. Pewnie się nie opłaca : ) Powyżej 100 USD szanse na puszczenie bez oclenia maleją drastycznie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

zapowiedż reedycji płyt Porcupine tree w formacie DVD A, HQCD

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Jasno widać że nie SACD, nie CD, nawet nie DVD A tylko kasety są formatem wymarłym. Pozostałe mają się dobrze. Jestem za fizycznymi nosnikami. Kropka

Taka refleksja. W cdjapan przy zakupie 3 płyt zapakowali to w malutki karton. Celnik śpi. Przy czterech, karton był już wielkości pudełka od butów (może nie mają innych, może się skończyły). Celnik czuwa. Dowalili cło.

Znalazłem na alle box Oasis Time Flies wersja japońska. Sprzedający ma w ofercie podejrzanie tanie boxy japońskie. jednak ten box Oasis ma te same kody EAN i katalogowe jak na stronie cd japan. Po za tym liczba utworów się zgadza / drugi dysk ma bonusowy numer/. Chyba to oryginał jak myslicie?

Wizualnie też zgadza się ze zdjęciami na discog

3_max.jpg

Edytowane przez Bart1981

Bart, cena i porównanie z innymi. Mikołaj jest tylko raz w roku :)

Dobra, znalazłem inny temat. Skoro koleś handluje piratami to szukanie tam oryginałów może być "trochę" skomplikowane :)

3xCD +DVD za 70 zł :) Ktoś tu jest bogatym człowiekiem ;)

Bart, cena i porównanie z innymi. Mikołaj jest tylko raz w roku :)

Dobra, znalazłem inny temat. Skoro koleś handluje piratami to szukanie tam oryginałów może być "trochę" skomplikowane :)

Jeśli piraty juz miewają te same kody EAN i nr katalogowe, to pytam się jak je odróżnić od oryginałów? Co do Oasis, istnieją w sieci tylko zdjęcia jednego boxu. Wszędzie te same kody i nr kat. Nie jest to prosta sprawa

Kody EAN to najmniejszy pikuś. Skoro potrafią mieć identyczny matrix. Tylko porównanie z oryginałem.

Bart, ale na chłopski rozum, apończyk 3xCD+dvd za 70 zł... żadna kontrolka się nie zapala?

Bart, ale na chłopski rozum, apończyk 3xCD+dvd za 70 zł... żadna kontrolka się nie zapala?

Zapala bo nie kupiłem. 100 procentowej pewności nie mam i nie będę ryzykował.

Mam pierwsze wydanie U2 Joshua tree oraz mam kilka kawałków z tej płyty na dwóch best of U2. Różnicy na korzyść pierwszego wydania nie słyszę. Moze to wyjatek

Pierwsze wydanie Joshua Tree jest o ile pamiętam tylko w... 6 wersjach ;), wiec może masz nie tą co trzeba ;)))

Edytowane przez duhzgur

Słuszna decyzja, Bart. Również nie liczyłbym, że wyjątek Osasis stanowi odstępstwo od reguły, szczególnie znając cenę. Sprawdzamy min. MATRIX, ale i te potrafią w piratach podawać właściwie (casami jednak trafi się jakaś dodatkowa tylko spacja etc.). Ja z Ciekawości podpytałem gościa z allegro, który sprzedawał box "JAP"

z miniLPs Metallica, aby mi podał numery matrix tych płyt. Naturalnie odpowiedzi na otrzymałem i nie wiem, czy to nie ten sam typ, który sprzedaje owe Oasis.

Edytowane przez SVART

Słuszna decyzja, Bart. Również nie liczyłbym, że wyjątek Osasis stanowi odstępstwo od reguły, szczególnie znając cenę. Sprawdzamy min. MATRIX, ale i te potrafią w piratach podawać właściwie (casami jednak trafi się jakaś dodatkowa tylko spacja etc.). Ja z Ciekawości podpytałem gościa z allegro, który sprzedawał box "JAP"

z miniLPs Metallica, aby mi podał numery matrix tych płyt. Naturalnie odpowiedzi na otrzymałem i nie wiem, czy to nie ten sam typ, który sprzedaje owe Oasis.

Pozostanę przy europejskiej wersji boxu. Ciekawe że w sieci istnieją zdjęcia właśnie tego wydania japońskiego Oasis i wszystkie boxy ze zdjęć mają jednakowe kody i OBI. Na ebayu znalazłem japończyka sprzedającego ten box i wyglądał jak ten z allegro. Piraty zawsze jakoś różnią się od oryginałów. W tym przypadku wyglada że zrobili podróbkę 1:1.

To się niestety staje normą : (

Chyba zaryzykuję jednak. 70 zł to nie majatek a sprawa wydaje się dziwna. Wiem na przykład że box Nirvany Nevermind 4 CD, DVD był podrabiany. Podróbka jednak nie miała nr indywidualnego, książka miała oprawę miękką i nie było nalepki na froncie. Z tym boxem Oasis jest inaczej. Nawet ma nalepkę na froncie.

Co do ceny. Cena boxu z cdjapan to 41 dolarów. Czyli strasznie drogo to on nie chodził

Edytowane przez Bart1981

Niestety nakład wyprzedany na cd japan. Czy mam rację, twierdząc że jeśli ten box z allegro to pirat to byłby dostępny w wielu egzemplarzach? Tymczasem nawet na ebayu jest to rzadkość

Typ sprzedaje też box Metallica Big four, wystep ze slayerem , megadeth i anthrax. Kod EAN został podany i jest prawidłowy. Może płyty z podanymi kodami i nr kat to jednak oryginały.

Edytowane przez Bart1981

Właśnie przejrzałem ebay. Podróbek płyt Metallica SHM CD jest bardzo dużo. Box Oasis time flies w tej wersji z allegro jest słownie jedna sztuka i to od japończyka.

Trudno ocenić Bart. 70 PLN faktycnzie nie majątek, ale my za Ciebie decyzji niestety nie podejmiemy : (

Za to dziś zatrzymali mi przesyłkę z CD Japan. Chyba czas przestać u nich zamawiać, bo kastoms niszczą kieszeń : (

eee, tyle to powinno być ok. W każdym razie powinniśmy o tym przestać pisać chyba : ) Służby czuwają ; )

pewnie służby od molestowania dzieci w sieci, dają cynk słuzbie celnej hehe pozdrawiamy

Edytowane przez Bart1981
  • Pokaż nowe odpowiedzi