Skocz do zawartości
IGNORED

UK Audio Club

Rekomendowane odpowiedzi

Przegladajac dalej tematy o plikach dowiedzialem sie , ze aby uwolnic laptopa od kabli laczacych z dackiem wystarczy dolozyc np airport express. Zastanawiam sie czy analogicznie do tej sytuacji mozna by zrobic tak z SB ( zniknelyby kable laczace SB z dacem lub wzmakiem )

tylko jaki cel mialo by takie dzialanie??? SB potrzebuje jeszcze zasilania a tego juz nie przeskoczysz

Edytowane przez hubertrs

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

tylko jaki cel mialo by takie dzialanie??? SB potrzebuje jeszcze zasilania a tego juz nie przeskoczysz

cel prosty... pozbycie się kabli, które w moim przypadku musiałbym mieć leżeć na podłodze przez środek livingroomu ( po których co chwila ktoś by chodził i zahaczał np mój syn ) do miejsc w którym siedzę i słucham. Co do zasilania to nie problem bo gniazdek nie brakuje w pokoju i mam obok miejsca odsłuchowego

Edytowane przez bartek_bart

cel prosty... pozbycie się kabli, które w moim przypadku musiałbym mieć leżeć na podłodze przez środek livingroomu ( po których co chwila ktoś by chodził i zahaczał np mój syn ) do miejsc w którym siedzę i słucham. Co do zasilania to nie problem bo gniazdek nie brakuje w pokoju i mam obok miejsca odsłuchowego

przeslanie sygnalu analogowego po wifii moze byc nie możliwe, wydaje mi sie, ze w twoim przypadku wchodzi w rachube tylko cos z naprawde przyjaznym pilotem zeby to mialo ses

Czasem lepiej nic nie mowic i wyjsc na idiote niz sie odezwac i rozwiac wszelkie watpliwosci.

przeslanie sygnalu analogowego po wifii moze byc nie możliwe, wydaje mi sie, ze w twoim przypadku wchodzi w rachube tylko cos z naprawde przyjaznym pilotem zeby to mialo ses

czyli rozumiem ze sygnal wysylany po wifi przez SB nie bylby cyfrowy tak zeby potem zostal odebrany przez airport express i przekazany do DAC a nastepnie do wzmaka tylko analogowy? jestes pewny na 100%?

czyli rozumiem ze sygnal wysylany po wifi przez SB nie bylby cyfrowy tak zeby potem zostal odebrany przez airport express i przekazany do DAC a nastepnie do wzmaka tylko analogowy? jestes pewny na 100%?

Snuje tylko domysly, ale wydaje mi sie ze, jest to bezcelowe bo jesli myslisz o SB Touch i chcesz go miec przy sobie to naprawde lepszym rozwiazaniem bedzie pilot od duet'a, jest naprawde bardzo czytelny i poreczny, nawigacja jest bardzo prosta, no i cena podobna jak apple airport express

Snuje tylko domysly, ale wydaje mi sie ze, jest to bezcelowe bo jesli myslisz o SB Touch i chcesz go miec przy sobie to naprawde lepszym rozwiazaniem bedzie pilot od duet'a, jest naprawde bardzo czytelny i poreczny, nawigacja jest bardzo prosta, no i cena podobna jak apple airport express

to nie lepiej już wtedy SB duet zamiast Touch + pilot od dueta?? wyjdzie sporo taniej...

Witajcie, myślę bartek_bart że całkiem dobrym rozwiązaniem dla Ciebie byłby właśnie SB touch (czyta gęste pliki)+ pilot od dueta tak jak radzi kolega hubertrs, miałem okazję widzieć to w akcji u niego i bardzo dobrze to wygląda i się obsługuje. Niestety druga strona tego to to że sprzęt przestał być produkowany i nie będzie można liczyć na wsparcie firmy po 2 latach. Kolejna sprawa to że trzeba mieć włączony laptop lub NAS więc to kolejne pudełka :) .

Ja osobiście idę w stronę Dune+2TB HDD z tego względu że ma wbudowany dysk, i będę używał go także do filmów i zdjęć.

Nie ma co kombinować bo to są urządzenia o dobrej renomie wśród użytkowników.

nie wiem co raz bardziej się zniechęcam do SB...za dużo kombinowania z nim... może gdybym na żywo to zobaczył... chyba najmniej skomplikowany i najwygodniejszą opcją będzie właśnie jakiś player typu dune lub popcorn ( tu chyba bardziej skłaniałbym się do popcorna po prostu bardziej mi się podoba a możliwości te same co dune ) do tego jakiś hdd i Dac a wszystko sterowane z tabletu. Zawsze w przysłości można sobie zafundować NAS w miejsce hdd wbudowanego w player. Troszkę już rozejrzałem się po ebayu i znalazłem taki tablecik http://www.ebay.co.uk/itm/251061708394?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649 bo Ipady za drogie żeby używać tylko jako pilota... Co myślicie o takim tablecie?? całkiem niezłe parametry, chyba by się nadawał

Witajcie, myślę bartek_bart że całkiem dobrym rozwiązaniem dla Ciebie byłby właśnie SB touch (czyta gęste pliki)+ pilot od dueta tak jak radzi kolega hubertrs, miałem okazję widzieć to w akcji u niego i bardzo dobrze to wygląda i się obsługuje. Niestety druga strona tego to to że sprzęt przestał być produkowany i nie będzie można liczyć na wsparcie firmy po 2 latach. Kolejna sprawa to że trzeba mieć włączony laptop lub NAS więc to kolejne pudełka :) .

Ja osobiście idę w stronę Dune+2TB HDD z tego względu że ma wbudowany dysk, i będę używał go także do filmów i zdjęć.

Nie ma co kombinować bo to są urządzenia o dobrej renomie wśród użytkowników.

ja doradzam SB jako rozwiazanie tymczasowe, mam nadzieje ze wlasnie te dwa lata beda rozwojowe jesli chodzi o streaming, w tej chwili niema na rynku czegos naprawde ciekawego w rozadnych pieniazkach i dlatego SB jest dobrym rozwiazaniem albo cos takiego jak dune lub popcorn+DAC , zreszta do SB tez polecam DAC'a

Miejmy nadzieję że się coś zmieni bo nawet teraz SB+ DAC + dedykowane zasilanie do tego + NAS i się robią koszta i mnożą urządzenia co mi się średnio podoba ...

Kolejna sprawa to aplikacje, ja próbowałem kilku na Xperi Neo do Foobara i jakoś średnio to chodziło i wyglądało.

I w tym temacie też powinny być zmiany .

Edytowane przez maryjan

Miejmy nadzieję że się coś zmieni bo nawet teraz SB+ DAC + dedykowane zasilanie do tego + NAS i się robią koszta i mnożą urządzenia co mi się średnio podoba ...

Kolejna sprawa to aplikacje, ja próbowałem kilku na Xperi Neo do Foobara i jakoś średnio to chodziło i wyglądało.

I w tym temacie też powinny być zmiany .

Tak, zgadza sie ale Dac i nas mozna podpiac nie tylko do streamera , takze jest wart kupienia mimo wszystko

Tak, ale ja akurat jak wiesz jestem zwolennikiem minimalistycznych rozwiązań :)

Chyba tak jak kazdy ale niestety producenci nas nie rozpieszczaja

Panowie to jak z tym tabletem http://www.ebay.co.uk/itm/251061708394?ssPageName=STRK:MEWAX:IT&_trksid=p3984.m1423.l2649

nadałby się w razie czego do obsługi jakiego playera??

Niestety, o tabletach nic nie powiem, nie znam się na tym.

Kiedyś czytałem o polskim hicie na rynku tabletów za chyba 750 zł recenzje super, opisy producenta super ... ale opinie użytkowników że to katastrofa więc ciężko coś powiedzieć.

Gość partick

(Konto usunięte)

a widzę. ekran dotykowy daje fizyczny kontakt - wybierając utwór czuję się jakbym ustawiał ramię gramofonu - magia ;)

Co jednemu odpowiada drugiemu przeszkadza. Wlasnie z tego powodu nie uzywam vinyli. Nie moglem zdzierzyc mysli o podchodzeniu do gramofonu co dwa kawalki i przerzucaniu plyty na druga strone. Sprobowalem kiedys ale szybko sie wypalilem.

no to akurat tu, pliki nie odbiegają w obsłudze od CD.

Użytkownik luckyguliver dnia 13.10.2012 - 21:56 napisał

Użytkownik partick dnia 13.10.2012 - 11:22 napisał

a widzę. ekran dotykowy daje fizyczny kontakt - wybierając utwór czuję się jakbym ustawiał ramię gramofonu - magia ;)

Co jednemu odpowiada drugiemu przeszkadza. Wlasnie z tego powodu nie uzywam vinyli. Nie moglem zdzierzyc mysli o podchodzeniu do gramofonu co dwa kawalki i przerzucaniu plyty na druga strone. Sprobowalem kiedys ale szybko sie wypalilem.

no to akurat tu, pliki nie odbiegają w obsłudze od CD.

CD tez nie mam... :) leniwy jestem. Wszystkim steruje z kompa przy ktorym spedzam troche wolnego czasu. Leza tu tez piloty lol

Panowie jeszcze kombinujecie z tym tematem?:)

Brac tego dune d1 + dac i bedzie git:)

I filmy i muzyka w jednym pudelku:)

A jak kiedys wyjdzie idealne pudeleczko to dune zostawicie do filmow i tyle:)

pozdr

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Panowie jeszcze kombinujecie z tym tematem?:)

Jeszcze sobie dyskutujemy a co tam :)) chłopaki już jakieś rozwiązania z plikami mają więc raczej nie są na etapie poszukiwań... Przede mną jeszcze długa droga ale nie pali mi się dlatego pytam, czytam analizuje :)

Pozwolę sobie wtrącić swoje dwa grosze.

Ciężko mi coś powiedzieć o Dune D1 bo w rękach tego nie miałem.

Wygląda ciekawie ale wygląd to nie wszystko.

Kiedyś połakomiłem się na podobny produkt Cyclone HD jakiś najwyższy model.

Pierwsze wrażenie było super ale po kilku m-cach zaczęły się problemy.

Urządzenie niestabilne, pomoc techniczna właściwie żadna, aż w końcu padło.

Całe szczęście, że udało się wyegzekwować zwrot kasy od sprzedawcy z eBay.

Do tego jakość wykonania urządzenia pozostawiała dużo do życzenia. O ile na pierwszy rzut oka i na zdjęciach wyglądało super to z bliska już gorzej a w środku wiało grozą - nadmienię, że jest to (a przynajmniej było jedno z droższych tego typu urządzeń).

Poczytałem trochę o tych urządzeniach bo spodobał mi się sam pomysł upchania wszystkiego w jedno pudełko i wygodnego dostępu.

Kupiłem WDTV Live Hub z 1TB dyskiem - różnica kolosalna pod każdym względem. Mam to już prawie rok i zero problemów. Do tego aktualizacje co kilka miesięcy.

Plusem jest to, że jest to znany producent i światowy potentat w produkcji dysków twardych (Seagate, Samsung, WD Caviar - tych marek komputerowcom przedstawiać nie trzeba).

Czy ten Dune D1 nie jest przypadkiem produkcji rosyjskiej?

Ja nie przeczę, że to jest dobre urządzenie i mam nadzieję, że takie jest :) ale...

Co do tabletu za 80 funtów :)

IMO jak to ma być TYLKO jako pilot to spoko - pytanie czy jest soft na Androida do danego urządzenia - WD taki ma i działa choć ja nie używam.

Jeżeli to ma być jako tablet to stanowczo odradzam :)

Druga sprawa ... w tabletach jest bateria, której czas trzymania jest proporcjonalny do ceny za tablet :) Jakoś nie wyobrażam sobie pilota, którego trzeba ładować co 2-3 godziny :) a w tym czasie nie używać bo musi leżeć gdzieś na półce przy ładowarce sieciowej :P

Pozdrawiam i mam nadzieję że nie wpieprzyłem się zbytnio między wódkę a zakąskę :P

ps. Dopisuję się do klubu :)

Dune jest chyba z Turcji jezeli sie nie myle...

O Twoim cyclone nigdy nie slyszalem... chyba jakas tania chinszczyzna jak moj poprzedni novatron...:-) tez dalem za niego sporo - Ponad 1000zl swego czasu...

Dune robi jedne z najlepszych odtwarzaczy obecnie dostepnych na rynku. O upgrade nie mam obaw - co kilka miesiecy sa nowe, zreszta stare sa rowniez ekstremalnie stabilne:-)

Mozna brac w ciemno, gwarantuje:-) D1 i jest git.

Edytowane przez stecko

[center]Studio 16hz * Karan Acoustics * Audio Research * Lumin * Transparent Reference XL & Ultra[/center]

Co do tabletu za 80 funtów :)

IMO jak to ma być TYLKO jako pilot to spoko - pytanie czy jest soft na Androida do danego urządzenia

popcorn ma na pewno soft na androida a dune chyba też

Druga sprawa ... w tabletach jest bateria, której czas trzymania jest proporcjonalny do ceny za tablet :) Jakoś nie wyobrażam sobie pilota, którego trzeba ładować co 2-3 godziny :)

w sumie ja też nie ale chyba takiej tragedii nie ma od wciskania play i wybierania utworu chyba bateria nie padnie po 2h. Spytałem o takiego taniego dlatego gdyż przynajmniej jak dla mnie kupowanie ipada za 2 x tyle co player żeby robił za pilota to przerost formy nad treścią.

ps. Dopisuję się do klubu :)

witamy

P.S Stecko masz już tego mydaca??

Bartek

Tak , mam tzn jest na poczcie:-) Jutro jak bede mial chwile to odbiore. Musze sie sprezyc poniewaz lece w przyszlym tyg do domu:-)

Takze potestuje go pewnie po powrocie. Jestem ciekaw jak to zagra.

Pozdr

w sumie ja też nie ale chyba takiej tragedii nie ma od wciskania play i wybierania utworu chyba bateria nie padnie po 2h. Spytałem o takiego taniego dlatego gdyż przynajmniej jak dla mnie kupowanie ipada za 2 x tyle co player żeby robił za pilota to przerost formy nad treścią.

W trybie czuwania jest dużo lepiej. Ale wyobraź sobie, że musisz tak: odblokować tablet > poczekać aż załapie WiFi > kliknąć co trzeba > wygasić :) Ja podziękuję :P

Czy nie lepiej już zrobić to z poziomu telefonu z Androidem? O ile taki masz :)

Ja obsługiwałem z HTC a teraz z Samsunga ale tak jak już pisałem jest mi to zbędne.

Mam samsunga na androidzie ale jak wychodze z domu to zabieram telefon a zona tez slucha jak mnie nie ma i wtedy dupa blada...potrzebne cos co lezalo by w domu. Co do baterii to telefony tez nie maja ich super... Mialem iphona teraz galaxy s i oba laduje codziennie a jak posiedze intensywnie na necie to i iphone i galaxy wyciagaja nogi juz po 4-5h uzytkowania...

Tablet to albo nexus albo kindle fire .

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Głupota – niedostatek rozumu przejawiający się brakiem bystrości, nieumiejętnością rozpoznawania istoty rzeczy, związków przyczynowo-skutkowych, przewidywania i kojarzenia. Charakteryzuje się pychą, śmiałością, podejrzliwością, niskim lub nieistniejącym samokrytycyzmem, niezdolnością do zdziwienia, dążnością do ekspansji.

Tylko dwie wady, przynajmniej dla mnie:

- brak slotu na karty pamięci

- brak drugiej kamery.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.