Skocz do zawartości
IGNORED

Yamaha AS-2000 - PRZECENA ?

BobW

Rekomendowane odpowiedzi

Rozglądając się za wzmacniaczem i zaglądając na strony sklepów audio zauważyłem dość mocną przecenę wzmacniaczy Yamahy

Yamaha AS-2000

Cena

było 8 399,00 zł

jest 5 129,00 zł

Czy to nie dziwne, chwalony w prasie i entuzjastycznie przyjęty wzmacniacz potaniał tak dużo.

Czyżby nie był aż tak dobry? Kiepsko się sprzedaje? Czy to inne przyczyny?

Podobnie niższy model

Yamaha AS-1000

było 4 999,00 zł

jest 3 419,00 zł

Ciekaw jestem Waszych opinii na temat tych wzmacniaczy no i oczywiście przeceny ;-)

https://www.audiostereo.pl/topic/88771-yamaha-as-2000-przecena/

i kurs waluty nie mały w tej chwili ! :)

Słuszna uwaga.

Dokładnie kursy walut w górę i tym samym ceny sprzętu wyższe niż rok temu o ok. 10 %

A tu proszę 30 % obniżki czyli uwzględniając wzrost kursu walut to i 40 %.

Okazja?

Dziwne, przecież Yamaha AS-2000 od początku kosztowała ok 6000 zł. Jaka to więc okazja teraz?

BTW

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

.

Dziwne, przecież Yamaha AS-2000 od początku kosztowała ok 6000 zł. Jaka to więc okazja teraz?

BTW

Ukryta Zawartość

Ceny podałem ze strony jednego ze sklepów audio.

Nie znam wcześniejszych cen - nie śledziłem aż tak dokładnie losów tego wzmacniacza.

Jeśli faktycznie było 6.000 to znaczy, że mocno ściemniają z tą obniżką ;-)

Ukryta Zawartość

Nie znam wcześniejszych cen - nie śledziłem aż tak dokładnie losów tego wzmacniacza.

Jeśli faktycznie było 6.000 to znaczy, że mocno ściemniają z tą obniżką ;-)

oczywiscie, ze sciemniaja. o ile pamietam, od jakis 2 lat cena za a2000 od zawsze oscylowala w granicach 5-6k, ciut tanszy (tak z 500-1000pln) byl cd. wiesz jak to jest z "promocjami" na ubrania, widac ta "moda" dotarla i do audio.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Gość

(Konto usunięte)

Potwierdza to tylko horrendalne marże polskich dystrybutorów...

Kryzys puka do drzwi, sprzedaż drastycznie maleje, więc trzeba coś robić. I mimo obniżki o 30% i tak jeszcze zarobek jest niezły ;)

Ja swój sprzęt z NAD-a (poprzednie komponenty, jak i obecne) głównie skompletowałem za pośrednictwem francuskich sklepów, gdzie ceny były niższe o 50% i więcej...

Dla przykładu M55 u nas ok. 9000,- - tam 3500,-; T535 u nas 4000,- - tam 1500,- zł...

Dopiero po ponad rok później Trimex obniżył u nas ceny...

Tak, czy inaczej Yamaha A-S2000, to nie jest dobry wzmacniacz. Analogicznie, odtwarzacz CD-S2000. Niby bogato i "audiofilsko", ale w rzeczywistości zbyt przerysowanie i bombastycznie. Nie prawdziwie i mało obiektywnie.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

Yamaha AS-2000

Cena

było 8 399,00 zł

jest 5 129,00 zł

Bo jak by napisali było 6000zł, to byś się nawet nie obejrzał, a jak napiszą było 8000zł to kupujesz z uczuciem niebywałej wręcz okazji ;)

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Tak, czy inaczej Yamaha A-S2000, to nie jest dobry wzmacniacz. Analogicznie, odtwarzacz CD-S2000. Niby bogato i "audiofilsko", ale w rzeczywistości zbyt przerysowanie i bombastycznie. Nie prawdziwie i mało obiektywnie.

Zależy co kto lubi.

ciekawa teoria, podobno gra system, a nie poszczegolne jego klocki no ale o gustach sie nie dyskutuje.

mam pytanie, czy mozesz powiedziec, w jakiej konfiguracji sluchales tej yamahy, ze az tak ci nie podeszly? pytam z ciekawosci.

W bardzo wielu konfiguracjach. Przyznaję, że Yamahy grają efektownie, ale nigdy nie trafiły w mój gust.

Stereo i Kolorowo - Underground

Mój blog i recenzje różnych urządzeń audio-stereo: stereoikolorowo.blogspot.com

sluchalem kilka razy tych yamaszek i wcale nie jest tak zle,prawde pisza na audio.com ze graja kremowym dzwiekiem,faktycznie takie mialem wrazenie i wcale nie bylo ostro a bardzo przyjemnie,wedlug mnie z odpowiednimi kolumnami to hi end

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.