Skocz do zawartości
IGNORED

OSZUST na forum Audiostereo dział DIY

Azus

Rekomendowane odpowiedzi

Mam jego adres, tel.,i wiem gdzie pracuje.

W takim razie czas na wycieczkę. Nie rozumiem na co czekasz. Idź do szefa i poproś go o rozmowę z nim, w jego obecności. Pewnie chętnie i sam posłucha.

Rotel A14, RCD-971 & Dynaudio Focus 140.

buhahaha.... admin powie, ze mozesz go "w trabke" pocalowac bez nakazu sadowego...

To nawet nie o to chodzi. Admin podając adres IP bez nakazu/wezwania odpowiedniego organu może zostać pociągnięty do odpowiedzialności (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych). Nikt tego nie zrobi chyba, że administruje siecią na zabitej dechami wsi i nie ma pojęcia o obowiązującym prawie.

Jestem Europejczykiem.

jaro, co ty powiesz :) przeciez dokladnie o tym napisalem... admina bez nakazu kolega moze w "trabke" pocalowac.

„Tak samo jak ludzie, Funky, bez żadnej różnicy” | VITUPERATIO STULTORUM LAUS EST

cze

niby tak. Po co iP kompa. Jeśli kolo już wcześniej dawał tel, namiary. Postrasz pałami, napisz na forum że złodziej i wszyscy będą wiedzieć.

Inaczej zmieni nicka i dalej będzie naciągać ludzi.

POzdr

Nie ma trudnych głośników - tylko prądu czasem brak

Ja

buhahaha.... admin powie, ze mozesz go "w trabke" pocalowac bez nakazu sadowego...

no ok to byla moja propozycja najpierw rozmowa z adminem o IP na PW - ale mozna ten punkt pominac jak jest adres tel w sumie, bo chodzilo o dane

wiec zglaszamy na policje i dzialamy panowie, proponuje kazdy pokolei... bedzie wieksza kara (albo wyzsza grzywna do zaplaty)

chwilowy brak działalności w audio.

To nawet nie o to chodzi. Admin podając adres IP bez nakazu/wezwania odpowiedniego organu może zostać pociągnięty do odpowiedzialności (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych). Nikt tego nie zrobi chyba, że administruje siecią na zabitej dechami wsi i nie ma pojęcia o obowiązującym prawie.

Coś wam sie chyba koledzy pomieszało:) IP to admin może wyświetlać przy każdym poście i co najwyźej na tej podstawie może ustalić jego dostawcę internetu, ten z kolei na polecenie sądu może dopiero wskazać delikwenta. Oczywiście o ile nie kożysta z pre-paid.

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Tutaj już była identyczna historia albo i dwie z Piotrem, które wyglądały identycznie i zakończyły się happy-endem więc jakaś nadzieja jest. Poszukaj w wyszukiwarce.

No,...znalazłem, co za człowiek, zapada się pod ziemie, a nagle się pojawia i mówi, jego cytat,...(hm.. to jestem twórca niezłego zamieszania.)Czy jest wśród nas jakiś psycholog, co by stworzył portret zachowania Piotra, bo po takich jego wybrykach, zachowuje się jak by nic się nie stało, a tutaj my,...ciułaną gotówkę zatracamy. Może się wstrzymam z interwencją, ale i tak nie rozumiem jego zachowania.

Tutaj się pojawia, po takiej samej rozróbie.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

No,...znalazłem, co za człowiek, zapada się pod ziemie, a nagle się pojawia i mówi, jego cytat,...(hm.. to jestem twórca niezłego zamieszania.)Czy jest wśród nas jakiś psycholog, co by stworzył portret zachowania Piotra, bo po takich jego wybrykach, zachowuje się jak by nic się nie stało, a tutaj my,...ciułaną gotówkę zatracamy. Może się wstrzymam z interwencją, ale i tak nie rozumiem jego zachowania.

Tutaj się pojawia, po takiej samej rozróbie.

Ukryta Zawartość

ązus to już jakiś sukces, mnie narazie pi....li

Azus miało być sorry.

Ukryta Zawartość

Zgloszacie sprawy na policje czy wciaz teoretyzujecie?

Kapitalisci zglaszaja jak im w hipersklepie ukradna za 2 zl

Dzialajcie zes w koncu... to wasza kasa...

chwilowy brak działalności w audio.

ązus to już jakiś sukces, mnie narazie pi....li

Azus miało być sorry.

sorry,...sorry.

Może ten Miś zapadł w sen. Zbudzi się gdzies tak w marcu ;)

Fajnie to ująłeś,...Miś brunatny się obudzi,... ale chyba nie śpią, bo zimy nie ma, to musi być coś innego, może depresja z powodu braku światła, teraz to modne jest. Stary niedźwiedź mocno śpi,...,a ja nie mam na czym słuchać.

Przechodzę w inną taktykę, jeśli to są, stany depresyjne, i o objawy zaniku pamięci, może wstaje rano i mówi,... co tu tyle gratów jest? Ja już nie będę go dołował, bo już zaczynam mieć wyrzuty...Może rzeczywiście ma problem,...a o wcześniejszych wybrykach jego nie wiedziałem, codziennie do niego pisze i dzwonie, nie odpisuje i nie odbiera tel. Może,...przestane dzwonić i pisać i zatęskni... i sam się odezwie,... jak się obudzi. Listów z upomnieniami nie wysyłam, bo chłopak może jest w depresji, i może krzywdę.....ja już głupieje.

tak przy okazji - nie wiem jak na tym forum, ale na innych, gdzie sie troche udzielalem byla taka zasada, ze w ramach pomocy kolezenskiej szukalismy osob z danej miejscowosci, w ktorej chcielismy cos kupic/zlecic itd. i prosilismy tubylcow z forum, zeby wywiedzieli sie co i jak, dokonali ogledzin organoleptycznie przedmiotu lub tez go dla nas kupili itd.

szczegolnie wazne jest to w przypadku sprzetu uzywanego, gdzie nierzadko zdarza sie, ze dla sprzedajacego sprzet jest jak nowy, a jak przyjdzie co do czego, to niestety zab czasu odcisnal na nim swoje pietno.

moze warto i tu cos takiego wprowadzic?

wiadomo, ze czlowiek zabiegany to i czasu nie ma, mysle jednak, ze czesc z forumowiczow bylaby w stanie pomoc innym w realizacji wspolnego hobby.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

tak przy okazji - nie wiem jak na tym forum, ale na innych, gdzie sie troche udzielalem byla taka zasada, ze w ramach pomocy kolezenskiej szukalismy osob z danej miejscowosci, w ktorej chcielismy cos kupic/zlecic itd. i prosilismy tubylcow z forum, zeby wywiedzieli sie co i jak, dokonali ogledzin organoleptycznie przedmiotu lub tez go dla nas kupili itd.

szczegolnie wazne jest to w przypadku sprzetu uzywanego, gdzie nierzadko zdarza sie, ze dla sprzedajacego sprzet jest jak nowy, a jak przyjdzie co do czego, to niestety zab czasu odcisnal na nim swoje pietno.

moze warto i tu cos takiego wprowadzic?

wiadomo, ze czlowiek zabiegany to i czasu nie ma, mysle jednak, ze czesc z forumowiczow bylaby w stanie pomoc innym w realizacji wspolnego hobby.

Wiesz,...to też jest trudne do zrealizowania, teraz po przygodzie z Piotrem, bałbym się Tobie zaufać, abyś sprawdził sprzęt i sobie np.podmienił lampy.To nie jest takie proste, teraz straciłem zaufanie do kogo kolwiek,jeszcze się wkurzyłem dzisiaj bo przyszedł komplet płyt, i wszystkie w połamanych pudełkach, tak sprzedawca zapakował, a Poczta Polska potraktowała.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Admin podając adres IP bez nakazu/wezwania odpowiedniego organu może zostać pociągnięty do odpowiedzialności (naruszenie ustawy o ochronie danych osobowych). Nikt tego nie zrobi chyba, że administruje siecią na zabitej dechami wsi i nie ma pojęcia o obowiązującym prawie.

What? Od kiedy IP jest składnikiem danych osobowych? 127.0.0.1 też? ;)

Tak zaczynasz?

Ukryta Zawartość

Niemniej adres IP będzie uznawany za dane osobowe jedynie wówczas, gdy podmiot przetwarzający adres IP ma jednocześnie dostęp do danych łączących adres IP z innymi danymi identyfikującymi osobę. Do czasu, gdy podmiot nie uzyska pewności, że sam nie jest w stanie łączyć adresu IP z innymi danymi identyfikującymi osobę, powinien zabezpieczać adres IP tak jakby był on daną osobową.

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Wiesz,...to też jest trudne do zrealizowania, teraz po przygodzie z Piotrem, bałbym się Tobie zaufać, abyś sprawdził sprzęt i sobie np.podmienił lampy.To nie jest takie proste, teraz straciłem zaufanie do kogo kolwiek,jeszcze się wkurzyłem dzisiaj bo przyszedł komplet płyt, i wszystkie w połamanych pudełkach, tak sprzedawca zapakował, a Poczta Polska potraktowała.

wiesz to nawet nie chodzi o zakup, a bardziej o ogledziny sprzetu, wykonanie innych zdjec niz sprzedajacy itd. tak by mozna podejmowac decyzje zdalnie.

oczywiscie czy skorzystamy z takiej pomocy, czy nie to juz inna sprawa, na pewno moze byc to pomocne bardziej niz rozmowa z samym sprzedajacym.

juz nawet samo pojechanie do sprzedawcy i zobaczenie np. gdzie kto mieszka itd. duzo moze powiedziec

np. ja szukam od jakiegos czasu pianina yamahy i dzieki znajomym z roznych for dyskusyjnych nie wtopilem kwoty na zakup niby pianina spod "igly".zawsze dopiero w kontakcie osobistym wychodza jakies kwiaty.

Największym sukcesem szatana jest przekonanie ludzi, że nie istnieje

Już prawie dotarłem do informacji o Piotrze, na 95%. Nie możemy go zadręczać, musimy dać jemu trochę czasu, nie mogę nic więcej napisać, aż moje informacje się nie potwierdzą.

Gość rochu

(Konto usunięte)

Już prawie dotarłem do informacji o Piotrze, na 95%. Nie możemy go zadręczać, musimy dać jemu trochę czasu, nie mogę nic więcej napisać, aż moje informacje się nie potwierdzą.

Chłopie miej jaja i idź wreszcie na policję jeżeli czujesz, że ciebie oszukano. To cywilizowany sposób załatwiania tego typu problemów.

Windykacja poprzez forum to co najmniej żenująca forma postępowania.

A jak nie masz odwagi zgłosić na policji, to odpuść - sobie i chłopakowi.

Bliźnim daj odpocząć, bo twoje problemy nikogo i tak nie interesują.

Piotr prawdopodobnie jest Zielonoświątkowcem, ma teraz święto,... mają zjazdy i sobory, zajmuje ważne stanowisko i Proszę zostawić chłopaka w spokoju!, nikomu krzywdy nie wyrządzi.

Piotr prawdopodobnie jest Zielonoświątkowcem, ma teraz święto,... mają zjazdy i sobory, zajmuje ważne stanowisko i Proszę zostawić chłopaka w spokoju!, nikomu krzywdy nie wyrządzi.

kolego tym tekstem mnie rozwaliłeś,co ma piernik do wiatraka może być nawet wyznawcą bogini kali dla mnie nie ma to znaczenia ważne jakim jest człowiekiem i jak się czegoś podejmuje to powinien się z tego wywiązać lub dać jakieś wytłumaczenie i uwierz miał by chłopak spokój!

• 2 tygodnie później...

no ja dostalem swoj pre spowrotem bez zadnych problemow Pan Piotr nawet chcial pieniadze jak pre bedzie u mnie i bedzie wszystko ok. wszystko zrobione tak jak sie nalezy wiec zlego slowa nie moge powiedziec. nie wiem jak sparawa wygladala u Azusa i jak byli dogadani...

"Niemniej adres IP będzie uznawany za dane osobowe jedynie wówczas, gdy podmiot przetwarzający adres IP ma jednocześnie dostęp do danych łączących adres IP z innymi danymi identyfikującymi osobę. Do czasu, gdy podmiot nie uzyska pewności, że sam nie jest w stanie łączyć adresu IP z innymi danymi identyfikującymi osobę, powinien zabezpieczać adres IP tak jakby był on daną osobową."

A administrator sieci czy mówiąc ogólnie jej operator niewątpliwie ma. Wiedziałem co piszę i powinno to rozwiać wątpliwości kolegi StaryM:

What? Od kiedy IP jest składnikiem danych osobowych? 127.0.0.1 też? ;)

Jestem Europejczykiem.

No i wszystko już wiadomo!Jesteś wyłącznie do oszukania uprzywilejowany........wyjątkowo.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.