Skocz do zawartości
IGNORED

Sub cicha muzyka - wyłączanie

Avathar

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

mam pytanie jak cicho gram to SUB gra a raz nie.

wyświetlacz świeci a SUB raz się odzywa a raz nie - jest to irytujące, pozdejmowałem wszystkie ustawienia crosowerow i dalej lipa.

Jak dam głośniej na ampli to problemu nie ma,

Mam kabel monster cable 5m.

Amplituner to ROTEL RSX-1057 a sub VELODYNE CHT-12Q

Zmiana kabla czy ustawienia? czy uszkodzenie? :/

Proszę o pomoc.

https://www.audiostereo.pl/topic/88995-sub-cicha-muzyka-wy%C5%82%C4%85czanie/

Z tyłu SUB jest przełącznik Auto On/Off (albo Standby Mode/Always ON) to ustaw w pozycji Off (albo Always On).

Przy cichym graniu układ auto On/Off uznaje jako brak sygnału i wyłącza wzmacniacz, a przy głośnym włącza go z powrotem.

Tylko przy takim ustawieniu SUB zawsze jest włączony i nie przechodzi w stan czuwania mimo, że nic nie gra.

Z tyłu SUB jest przełącznik Auto On/Off (albo Standby Mode/Always ON) to ustaw w pozycji Off (albo Always On).

Przy cichym graniu układ auto On/Off uznaje jako brak sygnału i wyłącza wzmacniacz, a przy głośnym włącza go z powrotem.

Tylko przy takim ustawieniu SUB zawsze jest włączony i nie przechodzi w stan czuwania mimo, że nic nie gra.

nie czytałeś chyba mojego postu, sub sie nie wyłącza bo dalej swieci na jakiej jest glosnosci na panelu z przodu, więc obmawiam się że to kabel ale nie chce mi sie wierzyc.

nie czytałeś chyba mojego postu, sub sie nie wyłącza bo dalej swieci na jakiej jest glosnosci na panelu z przodu, więc obmawiam się że to kabel ale nie chce mi sie wierzyc.

Nie zrozumiałeś mnie! Nie chodzi o poziom głośności na panelu z przodu SUB-a , lecz chodzi o cichym graniu na amplitunerze. Jak ampli gra cicho wtedy z ampli do SUB-a jest doprowadzony za słaby sygnał, który nie jest w stanie sterować system auto STANDBY MODE/ALWAYS ON i SUB się nie włącza mimo, że świeci na jakiej jest głośność na panelu z przodu.

Głośność SUB-a możesz ustawić tak jak chcesz, nie ma nic wspólnego z systemem Auto STANDBY MODE/ALWAYS ON, który posiada wyłącznik z tyłu SUB-a. Jeśli ten wyłacznik jest ustawiony w pozycji ALWAYS ON (zawsze włączony) to niezaleznie od tego jak cicho gra amplituner, SUB zawsze jest włączony i zawsze może grać nawet bardzo cicho.

A próbowałeś chociaż przełączyć na pozycji ALWAYS ON ???

Słyszałem że kabel typu Y powoduje , że sub jest czulszy .

Kup na próbę w elektroniku najtańszy trójnik tego typu i sprawdź czy się poprawi .

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Słyszałem że kabel typu Y powoduje , że sub jest czulszy .

Kup na próbę w elektroniku najtańszy trójnik tego typu i sprawdź czy się poprawi .

Ukryta Zawartość

raczej nie ma znaczenia, mam podłączony przez Y i jeżeli sub jest ustawiony na auto to przy cichym słuchaniu potrafi nie załączyć się, a nawet jak załączy się bo coś ryknie akurat (np. reklamy w tv) to po 15min przechodzi z powrotem w stan czuwania... na tyle ma opóźnienie ustawione.

Jest tak jak napisał foreigner

Ukryta Zawartość

123... test

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.