Skocz do zawartości
IGNORED

Audiosystem - Audio Physic

zyzio

Rekomendowane odpowiedzi

Cytat z wątku lubuskie odsłuchy:

W ramach ciekawostki chciałem napisać, że dzisiaj zakończyła się nasza współpraca z firmą Audiosystem dystrybutorem Audio Physic w związku ze złymi opiniami o tych kolumnach pisanymi głównie w tym wątku :-) Niestety jak widać w branży pisać prawdy nie wolno. Nie martwi mnie to bo Audio Physic wysprzedałem już dawno i nikomu ich nie polecam nawet wrogowi :-) współczuje też właścicielom, którzy dali się nabrać na tą otoczkę marketingową jaką kreuje Audiosystem, ale jak widać reklama dźwignią handlu. Rozumiem, że kolumienki są dość ładne (chociaż ja nic specjalnego w tych skrzynkach nie widzę stolarka jest przeciętna) i mogą się podobać głównie wizualnie, ale jako produkt sklepowy uważam je za największy atak na nasz portfel z chyba wszystkich znanych marek. Dla mnie to kolumny, które są robione po najniższym możliwym koszcie a Audiosystem będzie ich bronił bo zapewne to jedna z najlepiej zarabiających dla nich marek bo jak widzę to co w nich siedzi to zakładam, że dystrybutor zarabia na nich więcej niż oddaje dealerowi. Zaraz będzie, że piszę to z samej złośliwości, ale ja to pisałem już wcześniej i podtrzymuje dalej zdanie. Audio Physic to taka sama wielka marka jak Equillibrium które od dawna próbuje posłuchać w swoich warunkach i jakoś nigdy mi się nie udało :-) Są super tylko nie wolno ich do niczego porównać.

Proszę o nie kasowanie wątku i nie przenoszenie go na bocznicę - nie ma w nim nic niestosownego, a jedynie naga prawda o prawach rządzących recenzjami sprzętu audio....warto by młodzi, niedoświadczeni userzy je poznali i wybierali wyłącznie na podstawie własnych odsłuchów....

https://www.audiostereo.pl/topic/89212-audiosystem-audio-physic/

Nie rozumiem: jakiś czas temu Audiozakupy ogłaszało zamknięcie sklepu w Zielonej Górze, a współpraca z Audiosystem zakończyła się dzisiaj?

Pewnie jeszcze działają by wszystko wyprzedać...

albo podnieśli się tuż przed upadkiem ;)

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Jednak działamy dalej tylko trochę ograniczyliśmy ekspozycję bo nie było sensu utrzymywać na sklepie w tak małym mieście takiej ilości towaru. Natomiast współpraca z Audiosystemem została zakończona w sposób mało elegancki przez telefon została przekazana informacja pracownikowi naszego sklepu(to on dzwonił do nich), że już z nami nie handlują bo oczerniamy ich produkty no i usłyszeliśmy kłamliwe stwierdzenie, że otrzymaliśmy taką informację już miesiąc temu na e-mail niestety nikt jej nie widział.

albo podnieśli się tuż przed upadkiem ;)

Zyzio żadnego upadku nie planowaliśmy mamy jeszcze inną działalność która od początku istnienia Audiozakupów dokłada do nich inaczej zamknęlibyśmy to już dawno i dlatego pozwalam sobie pisać prawdę na forum bo jak mi jakiś Audiosystem nie sprzeda towaru to płakać nie będę mam za co żyć.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Jednak działamy dalej tylko trochę ograniczyliśmy ekspozycję bo nie było sensu utrzymywać na sklepie w tak małym mieście takiej ilości towaru.

Super. W sobotę będę w Zielonce, może wpadnę na chwilę, jak będzie czas.

Falubaz king :-)

Zyzio żadnego upadku nie planowaliśmy mamy jeszcze inną działalność która od początku istnienia Audiozakupów dokłada do nich inaczej zamknęlibyśmy to już dawno i dlatego pozwalam sobie pisać prawdę na forum bo jak mi jakiś Audiosystem nie sprzeda towaru to płakać nie będę mam za co żyć.

No dobra, ale jaki nie daj Boże kolejny dystrybutor się obrazi ? ;-) Jak widać wypada pisać wyłącznie pozytywnie bez wzgledu na wszystko :-)

Takiego Elba jak szczytował przy Pure Power głaskali po główce, a Was to kopa w dupkę i do widzenia.....

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

E tam, najpierw "wysprzedaliście" kolumny, a teraz jedziecie po Dystrybutorze i współczujecie Klientom, którzy kupili kolumny tej marki. Tym co od Was przy okazji wysprzedaży też?

Jechałem po nich jak je miałem na sklepie poczytaj wątek "Lubuskie odsłuchy" a wysprzedałem bo siła marki jest wielka jak widać :-) Przez długi czas miałem je tylko jako kolumny do bicia bo każdy wybierał inne po odsłuchu.

Ok, ale w sumie czemu się dziwisz dystrybutorowi, że wypowiedział umowę? To trochę jakby sie dziwić np. temu, że diler Mecedesa zrywa współpracę z jakimś salonem sprzedaży, gdyż w tym salonie namawiają do kupna BMW. Bo lepsze i lepiej wycenione... Postaw się w roli dystrybutora. Nie oceniam kolumn AP, oceniam po swojemu decyzję...

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Masz rację oczywiście nie dziwie się mu wcale to ja jestem za szczery żeby pracować w handlu :-) Dlatego już nie będę handlował AP już zresztą od dawna nie handluje bo jest tyle lepszych marek i mogę być w zgodzie z własnym sumieniem. Jak ktoś się uprze rozumiem nie zmieniam na siłę jego decyzji, ale jeśli sam mam coś polecić to nigdy nie będzie to coś co sam uważam za kiepskie. Chcesz trafić na takiego sprzedawcę jak ja czy takiego jak Ty opisujesz ? Wybór jest naprawdę ogromny rozumiem, że są ludzie którym brzmienie AP może się naprawdę podobać nie neguje tego zwłaszcza jak jest się nieosłuchanym sam taki jeszcze 3 lata temu byłem i plumkanie w wykonaniu AP Tempo 6 wydawało mi się fajne, niestety każda następna kolumna z tego przedziału cenowego grała lepiej.

Ok, ale w sumie czemu się dziwisz dystrybutorowi, że wypowiedział umowę? To trochę jakby sie dziwić np. temu, że diler Mecedesa zrywa współpracę z jakimś salonem sprzedaży, gdyż w tym salonie namawiają do kupna BMW. Bo lepsze i lepiej wycenione... Postaw się w roli dystrybutora. Nie oceniam kolumn AP, oceniam po swojemu decyzję...

Mozna powiedziec, ze to co napisales powyzej to zarazem dobry ale i zly przyklad.. Bo o ile wszyscy mozemy zalozyc, ze BMW i Mercedes to samochody tej samej klasy to wg. Audiozakupy z kolumnami AP juz takich nie jest (wzgledem podoobnej cenowo konkurencji domyslam sie). I tu jest wlasnie ta subtelna roznica.

Dodam, ze oceniam temat tylko jako osoba z zewnatrz i jesli to prawda to tylko pogratulowac, ze sa ludzie w branzy, ktorzy jedoczesnie sprzedaja i do tego potrafia obiektywnie i dobrze dorzadzic - pewnie to nieczesto spotykane ale moze jednak czasem sie trafia:)

Niestety w kazdej dziedzinie sprzedazy zazwyczaj sprzedaja nam to na czym zarabiaja najwiecej. Prosta zasada ekonomii.

Gość Tubatoon

(Konto usunięte)

Masz rację oczywiście nie dziwie się mu wcale to ja jestem za szczery żeby pracować w handlu :-) Dlatego już nie będę handlował AP już zresztą od dawna nie handluje bo jest tyle lepszych marek i mogę być w zgodzie z własnym sumieniem. Jak ktoś się uprze rozumiem nie zmieniam na siłę jego decyzji, ale jeśli sam mam coś polecić to nigdy nie będzie to coś co sam uważam za kiepskie. Chcesz trafić na takiego sprzedawcę jak ja czy takiego jak Ty opisujesz ? Wybór jest naprawdę ogromny rozumiem, że są ludzie którym brzmienie AP może się naprawdę podobać nie neguje tego zwłaszcza jak jest się nieosłuchanym sam taki jeszcze 3 lata temu byłem i plumkanie w wykonaniu AP Tempo 6 wydawało mi się fajne, niestety każda następna kolumna z tego przedziału cenowego grała lepiej.

O, takie podejście lubię. A nie sklep, gdzie każdemu cisną Azorki i Monitor Audio.

Dobre sobie.

Nieźle się to czyta. Nawet jesli to obiektywna ocena i sama prawda. takie rzeczy powinno się załatwiać na linii dystrybutor - salon.

A nie teraz wyskakiwać z tym do ludzi na forum i to dość opiniotwórczym.

To coś w stylu Stanisława Barei ;-)

Dobre sobie.

Nieźle się to czyta. Nawet jesli to obiektywna ocena i sama prawda. takie rzeczy powinno się załatwiać na linii dystrybutor - salon.

A nie teraz wyskakiwać z tym do ludzi na forum i to dość opiniotwórczym.

To coś w stylu Stanisława Barei ;-)

mamy 2011 roku - internet i bardzo szybki przeplyw informacji:) Zatem wiesz to juz od razu, a nie po pol roku! Czyli tzw. kawa na lawe

BobW jesteś kolejnym który lubi żyć w błogiej nieświadomości a robić to co każą reklamy, telewizja itd ? Lepiej nie wiedzieć mniej zmartwień :-)

skąd wiemy ze pod tymi pieknymi reklamami nie kryją się kolejne frajerskie kolumny innych producentów ? a moze proac tez nas robi w konia ? a moze AE ? lub Dynaudio ?

skąd wiemy ze pod tymi pieknymi reklamami nie kryją się kolejne frajerskie kolumny innych producentów ? a moze proac tez nas robi w konia ? a moze AE ? lub Dynaudio ?

Audiozakupy pisał już wielokrotnie jakie kolumny mu się podobają - wystarczy poszukać :-).

BobW jesteś kolejnym który lubi żyć w błogiej nieświadomości a robić to co każą reklamy, telewizja itd ? Lepiej nie wiedzieć mniej zmartwień :-)

Nie zamierzam się wdawać w pyskówkę. Ale i oceniać się nie pozwolę. Nie znamy się więc po co te osobiste wycieczki.

Uważam tylko że spór dystrybutor - salon to nie temat do rozdmuchiwania na forum. I wylewania tu swoich żalów.

Tak naprawdę nikt poza stronami tego układu nie wie jak było naprawdę. Więc po co to komentować.

A co do oceny kolumn AP - każdy ma prawo do swojego poglądu, gustu i wyboru.

Tyle w tym temacie. Szkoda pióra ;-)

A to znaczy że jak mu się podobają to są dobre a jak nie to złe ? Czy audiozakupy są wyznacznikiem jakości ?

Czy myslicie że Ci nabywcy forumowicze są głusi albo nie robili porównań.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Poprostu nie ma kolumny która dogodzi wszystkim ta akurat nie przypadła Panu, ja np nie znosze Focala ale nie robie z tego wielkiego szumu. Audio Physica też bym nie kupił ale wiem że są ludzie którym akurat to brzmienie bardzo odpowiada.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Pieniądze nie grają !

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

To było pytanie i to żartobliwe a nie stwierdzenie faktu. Więc nie wiem o co Ci chodzi. Ja nie mam żalu do Audiosystemu zresztą o co ? Utracone korzyści ? :-) Obrót z Audiosystemem w tym roku to 13 147,69zł brutto :-) to dla mnie straszliwy cios naprawdę tak samo jak i dla nich.

Jechałem po nich jak je miałem na sklepie poczytaj wątek "Lubuskie odsłuchy" a wysprzedałem bo siła marki jest wielka jak widać :-) Przez długi czas miałem je tylko jako kolumny do bicia bo każdy wybierał inne po odsłuchu.

Che, che. No to mnie wrobiliście :) Mam te kolumny u siebie :) Widać jestem nieosłuchany, bo całkiem mi się podobają. I nie uważam, że są tandetne w środku. Kawał niezłej myśli technicznej. Dotarły się dopiero po pół roku, wcześniej myślałem o odsprzedaży. Zmieniłem niemal cały tor pod nie. Skubane są bezlitosne dla towarzystwa. Widać się przyzwyczaiłem, bo teraz trudno zaakceptować mi inny typ dźwięku. Fajnie wiedzieć, że sprzedaliście mi to, czego wrogowi byście nie polecili :)

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Woodolec a powiedz czy kupiłeś je po naszej namowie i czy zaplaciłeś za nie regularną cenę czy duuużo niższą i połasiłeś się na super ofertę bo my chcieliśmy się ich pozbyć ? Śmiało podaj za ile je nabyłeś.

A to znaczy że jak mu się podobają to są dobre a jak nie to złe ? Czy audiozakupy są wyznacznikiem jakości ?

Czy myslicie że Ci nabywcy forumowicze są głusi albo nie robili porównań.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Poprostu nie ma kolumny która dogodzi wszystkim ta akurat nie przypadła Panu, ja np nie znosze Focala ale nie robie z tego wielkiego szumu. Audio Physica też bym nie kupił ale wiem że są ludzie którym akurat to brzmienie bardzo odpowiada.

Ale tu chodzi o to, że cena "hi-endowa", a w środku gówno jak w kilkakrotnie tańszej (ale już nie tak markowej) konkurencji.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Gość Audiozakupy

(Konto usunięte)

Boras1 poczytaj cały wątek Lubuskie odsłuchy czy to tylko ja oczerniam AP ? Nie raz pisałem, że Yara II Superior to jedyna kolumna tej firmy która słuchałem warta jeszcze tej ceny. Natomiast Tempo 6 i 25 to tragedia a ta opinia którą wkleiłeś to wiesz kto ją pisał? Polegasz na niej?

Woodolec a powiedz czy kupiłeś je po naszej namowie i czy zaplaciłeś za nie regularną cenę czy duuużo niższą i połasiłeś się na super ofertę bo my chcieliśmy się ich pozbyć ? Śmiało podaj za ile je nabyłeś.

To fakt. Cena byla super. 10500. Nie mogę narzekać. Co ciekawe, teraz leci Tom Waits właśnie na nich i doprawdy nie wiem, co jest ze mną nie tak. Kurczę, podobają mi się jak diabli :) Połasiłem się. Ale to chyba w sumie dobrze się stało. Trafiły od kogoś, kto ich nie cierpi do kogoś, kto je docenia. Obie strony zadowolone.

Co ciekawe, trafiłem na te kolumny bo już od 2 lat czekałem na taką okazję. Nie było to przypadkowe odkrycie. ja chcialem TE kolumny. Dlatego sam do Was przyjechałem po odbiór. Na normalną cenę zwyczajnie mnie nie było stać. Smętnie więc przeglądałem ogłoszenia. Bez specjalnej nadziei. A tu nagle zaskok.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.