Skocz do zawartości
IGNORED

najlepszy wzmacniacz do Avantgarde Acoustic

marslo

Rekomendowane odpowiedzi

Te odsluchy sa pod katem nowych kolumn Duo Mezzo XD, ktore beda w styczniu. Ich tuba srednio i wysokotonowa sa takie same, ale z nowymi zwrotkami. Najwieksze zmiany dotyczas sekcji basowej i programowalnego DSP.

Dzieki Mirek, Jadis tez pewne przyjedzie na probe.

Na wystawie Rocky Mountain wyrozniono nowe Mezzo napedzane integra XA.

Konto w trakcie usuwania

Zanim napisze o swoich wrazeniach zalaczam dla zainteresowanych czytanki o Crossfire III i integrze XA.

O Einsteinie jeszcze nie ma zadnych testow bo The Amp Ultimate to nowa konstukcja, mam jeden z pierwszych egzemplarzy na odsluchach.

Na te firme moja uwage zwrocil kilka lat temu na forum kolega modrzew47, potem bardzo podobalo mi sie zestawienie glosnikow Acapella z Einsteinem w Monachium 2014, a na ostatnim AVS w Wawie monitory Audiomachina z elektronika Einsteina byly dla mnie jednym z dzwiekow wystawy.

Tytulem przypomnienia opinie naszych forumowych kolegow o Crossfire III, najpierw z soundrebels, potem z highfidelity :

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Integra XA , piora Piotra Ryki :

Ukryta Zawartość

Einsteina mam u siebie od dobrych paru tygodni - mozna tez poczytac i obejrzec w watku "Einstein na prywatce".Juz jakis czas temu zwracalem kolegom na niego uwage i pytalem o opinie.Sugerowalem rowniez zestawienie z Audiomachina.Proponuje dokladnie przyjrzec sie tej konstrukcji,bo moim zdaniem jako skromnego uzytkownika, decyzja o jego zakupie byla strzalem w dziesiatke.Testow faktycznie jeszcze nie ma ,ale mam nadzieje ze jak sie pojawia,to zostanie doceniony.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ja ten watek rowniez sledzilem i chyba nawet dalem glos.

Podejrzewam,ze Einstein wiecej niz jednen glos zdobedzie.Firma dokonala znacznego postepu w porownaniu do poprzednich modeli.Problem polega na tym ,czy zostanie to zauwazone i co wazniejsze docenione .Jak to sie mowi? - reklama dzwignia handlu.A Einstein spejalnie sie nie reklamuje.Liczy na gust klientow.Ja w kazdym razie jestem za.

Nie chce uprzedzac faktow, chce posluchac nieco dluzej i opisac wrazenia i ocene powyzszych 3 wzmacniaczy.

Napisze tylko, ze jakosc wykonania sprzetu, latwosc podlaczen, pilot, design i tzw ogolne wrazenia na topowym poziomie.

O dzwieku i innych aspektach napisze za jakis czas.

Poz tym jakosc obslugi RCM i szybkosc dostawy zasluguja tylko na pochwale.

Konto w trakcie usuwania

Nie chce uprzedzac faktow, chce posluchac nieco dluzej i opisac wrazenia i ocene powyzszych 3 wzmacniaczy.

Napisze tylko, ze jakosc wykonania sprzetu, latwosc podlaczen, pilot, design i tzw ogolne wrazenia na topowym poziomie.

O dzwieku i innych aspektach napisze za jakis czas.

Poz tym jakosc obslugi RCM i szybkosc dostawy zasluguja tylko na pochwale.

Czyli posuwamy sie do przodu.Proponuje spokojne wywazone odsluchanie dzwieku.bez zbednych wstepnych emocji.Mnie zabralo to troche czasu,ale sadze ze Einstein jest godny nie tylko uwagi,ale i spokojnej i konstruktywnej dyskusji na tym forum,bo dla mnie jest wydarzeniem dzwiekowym 2015.Olejmy Panowie interesy roznych firm i osob i sprobojmy ocenic to brzmienie chlodnym i obiektywnym uchem.Pozdrawiam Plustek.

Zapowiada się bardzo ciekawie. Czekamy na updejty :) Nie dla mnie ciekawszych postów niż shoot-out zrobiony przez prywatne osoby. Jedynie szkoda, że tak rzadko się one zdarzają.

Pozdrawiam

“With age comes wisdom, but sometimes age comes alone.”

― Oscar Wilde

Biore na odsluch tylko sprzety z dystrybucja w naszym pieknym kraju. Czy KR Audio ma dystrybutora u nas ?

Jak pisalem wyzej, Jadis jest w planie , tylko ten jego zloty kolor....

Jak pobije konkurencje sonicznie z wyrazna przewaga, zamkne oczy i go wezme:)

Nie wypada nie sprobowac Air Tight 300 B, mam jednak sygnaly , ze brumi dosyc mocno.

No i czekam na nowe monosy Amare, bez pre.

Konto w trakcie usuwania

Czy KR Audio ma dystrybutora u nas ?

Ukryta Zawartość

Jadis jest w planie , tylko ten jego zloty kolor....

Wstaw sobie złotą jedynkę i załóż "fingiel" na palec i nie będzie tak raziło w oczy.

Będzie synergia ;)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Wstaw sobie złotą jedynkę i załóż "fingiel" na palec i nie będzie tak raziło w oczy.

Będzie synergia ;)

;-) ;-).... do kompletu jeszcze proponuję wskoczyć w dres i gruby łańcuch na klacie zawiesić....;-)

Ukryta Zawartość

do kompletu jeszcze proponuję wskoczyć w dres i gruby łańcuch na klacie zawiesić....;-)

Mirek, bywam teraz kilka razy w miesiącu w Toruniu, to jak zobaczę takiego "dresa ze złotym łańcuchem", to czy mogę do niego walić z daleka "cześć Mirek jak tam Jadis i Herbatniki"? ... ciekawe czy dostanę w ryja? :)))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Znajomy (tez ma Avantgardy) zamienił swojego Air Tight 300B na Reimyo na 300B i podobno ten drugi jest znacznie lepszy. Więc może warto spróbować.

Posłuchałbym też Ypsilona Phaethon.

"Don't trust opinion on forums.... every time I bought something based on online opinion and without listening in advance, it ended up being a big disappointment."

Reimyo nie jest juz od kilku lat produkowane, dawno je mialem w planie - nawet prowadzilem rozmowy - ale nie kupuje sprzetow nie bedacych w produkcji w momencie zakupu tzn bez gwarancji.

O Ypsilonie zdaje sie juz czytalem u Kulpy czy Stryjeckiego, ale zainteresuje sie blizej.

Od siebie dodam , ze kusila mnie jeszcze integra Audio Tekne , ale cena Einsteina czy Ypsilona wydaje mi sie maksimum tego , co jest w miare " rozsadne". Audio Tekne jest za drogie i wyglada okropnie.

Jest kilka osob, ktora uwaza konstukcja Border Patrol z zewnetrznym zasilaniem za najlepsze wzmaki lampowe do AG, niestety brak dystrybucji w Europie.

Tom Evans rowniez twierdzi, ze jego wzmak zagralby jak zaden inny, jestem z nim w stalym kontakcie, ale tez nie ma dystrybucji w Polsce. Mam jego phono stage z technologia Lithos, swietnie sie zgrywa w moim torze.

Konto w trakcie usuwania

Mirek, bywam teraz kilka razy w miesiącu w Toruniu, to jak zobaczę takiego "dresa ze złotym łańcuchem", to czy mogę do niego walić z daleka "cześć Mirek jak tam Jadis i Herbatniki"? ... ciekawe czy dostanę w ryja? :)))

....;-);-) ale w życiu, jak w ryja....dostaniesz piernika ;-)

To prawda Toruń stoi "piernikiem i pięknym gotykiem" ... rynek toruński jest mocno "hajendowy" i przyjazny dla turystów :)

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

Tom Evans rowniez twierdzi, ze jego wzmak zagralby jak zaden inny, jestem z nim w stalym kontakcie, ale tez nie ma dystrybucji w Polsce. Mam jego phono stage z technologia Lithos, swietnie sie zgrywa w moim torze.

To jakaś część rozrywkowa tego wątku? W czym, z czym i kto ma jaki problem?!

Nie pisz do niego po francusku to zrozumie ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Reimyo nie jest juz od kilku lat produkowane, dawno je mialem w planie - nawet prowadzilem rozmowy - ale nie kupuje sprzetow nie bedacych w produkcji w momencie zakupu tzn bez gwarancji.

O Ypsilonie zdaje sie juz czytalem u Kulpy czy Stryjeckiego, ale zainteresuje sie blizej.

Od siebie dodam , ze kusila mnie jeszcze integra Audio Tekne , ale cena Einsteina czy Ypsilona wydaje mi sie maksimum tego , co jest w miare " rozsadne". Audio Tekne jest za drogie i wyglada okropnie.

Jest kilka osob, ktora uwaza konstukcja Border Patrol z zewnetrznym zasilaniem za najlepsze wzmaki lampowe do AG, niestety brak dystrybucji w Europie.

Moze Thrax Spartacus monobloki?

Biore pod uwage tylko integry, wyjatek zrobie dla osluchu nowych monosow Amare.

Thrax slyszalem w Monachium z Kawero , podobaly mi sie mniej ,niz lampowe Lars z Chiarami.

Larsow z kolei nie bede sluchal , bo sa za drogie.

Konto w trakcie usuwania

Biore pod uwage tylko integry, wyjatek zrobie dla osluchu nowych monosow Amare.

Thrax slyszalem w Monachium z Kawero , podobaly mi sie mniej ,niz lampowe Lars z Chiarami.

Larsow z kolei nie bede sluchal , bo sa za drogie.

A bierzesz moze pod uwage monofoniczne lampowe koncowki Einsteina? Mam oczywiscie na mysli te juz po modyfikacji.Mialem okazje ich posluchac.Napisze tak: jesli spodoba Ci sie brzmienie integry,to dzwiek z monoblokow dorzuca jakies 20% .- glownie w srodku i gorze pasma.Dla mnie to Endstation.pozdrawiam.

Raczej pozostane przy integrze. Co do tego , na ile lepiej brzmia monosy z pre , to juz zalezy od systemu i doboru kabli moim zdaniem, bo potrzeba duuuzo kabli . Za duzo:)

Amare sa male, dlatego wejda w miejsce integry, zadne inne monosy poza Cary Audio nie sa tak male, aby sie zmiescily.

Konto w trakcie usuwania

Gość Diogenes

(Konto usunięte)

A masz już te nowe głośniki ?

Przypilnuj chłopaków , żeby ustawili je pomiarami , a nie na ucho ;)))

Czyli robią pomiary , Ty oceniasz , poprawiają , Ty oceniasz , poprawiają , Ty oceniasz , poprawiają Ty oceniasz ;)

Jak zobaczysz , że Ciebie nienawidzą , robią pomiary , Ty oceniasz ....;)))

A póżniej słuchasz przez tydzień i wzywasz ich na poprawki ....

Na koniec płacisz fakturę :)

Naprawdę polecam !

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.