Skocz do zawartości
IGNORED

Naziemna telewizja cyfrowa DVB-T

Koolo

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ale się ludzie dają ..... ale to nie moja sprawa z tymi antenami, sprawdziłem u mnie na 20 letniej antenie siatkowej bez dwóch direktorów i kablu internetowym 50ohm (amp. TV TURBO), nie miałem pod ręką innej, faktycznie jest już obraz kontrolny RTCN Chorągwica sygnał 100/100 -odległość ok 25km i wielka dziura... No a teraz do biedronki ludzie, bo promocja minie... one są te.... przystosowane do odbioru VHF HD... yyy zgodne ze standardem... ech.

Pozdrawiam

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

MUX-8 będzie (w zasadzie już jest, testowo) na paśmie VHF III. Tym samym, gdzie w czasach telewizji analogowej była TVP1, a obecnie jest DAB+. Jeśli ktoś więc ma antenę albo w tamtych czasów, albo obecnie dla radiofonii cyfrowej - nie musi nic robić, bo to jest ta sama antena. Przynajmniej w Warszawie, gdzie zarówno DAB+ jak i MUX-8 nadawane z polaryzacją H.

W większości przypadków dostosowanie się do nowego mux wymagać będzie trochę zachodu.....u mnie na ten przykład (choć nadajnik mam ok. 2km od domu) mam problem ze stabilnym odbiorem tego co teraz naziemna oferuje z anteny innej jak zewnętrzna.

Skoro zmieniono pasmo nadawania i jak czytam w niektórych regionach kraju polaryzację z odbiorem wszystkiego z jednej anteny może być poważniejszy problem, zwłaszcza na początku jak nadawanie będzie w fazie prób. Z kupnem anteny radziłbym też czekać i zaopatrzyć się w taką które w danym regionie się najlepiej sprawdzi.

Wielu osobom nie będzie pewnie się chciało cokolwiek z instalacją robić dla tych kilku programów.....tych którzy korzystają z satelity to pewnie w ogóle nie zainteresuje. ;)

"Głupi nie szuka prawdy ani sprawiedliwości - szuka tylko satysfakcji.....Prawda nie sprawia tyle dobrego, ile złego sprawiają jej pozory....Nic tak nie odciąga ludzi od prawdy, jak bezmyślne naśladowanie tego, co robią wszyscy....Kto nie wykrzyczy prawdy wtedy, gdy ją zna, staje się sojusznikiem kłamców i fałszerzy....Kłamią niewolnicy, wolni mówią prawdę."

Nie mam Waszych dylematów: mieszkam w leśnej osadzie za wzgórzami blokującymi sygnał - i telewizji naziemnej nie mam.

Amerykański dystrybutor polskiego sygnału nie wysila się, sąsiedzi mają odbiór stacji niemieckich z odległości 70 km.

I cyfry plus po perypetiach rozstania również nie wykupuję.

Dlatego telewizora nie kupowałem od wielu lat.

Dobrego sygnału GSM też nie mam.

Ciekawe, jak w moim przypadku PIS uzasadni opłatę audiowizualną doliczaną do energii.

2 grudnia 2013 100% udziałów w spółce Emitel od Montagu Private Equity przejęła amerykańska firma inwestująca w infrastrukturę – Alinda Capital Partnrs LLC.

JAK FACET Z DWIEMA ZDROWYMI NERKAMI MOŻE NIE MIEĆ KASY NA AUDIOFILSKIE KABLE

TROLLE -istnieli zawsze, a przed wynalezieniem internetu wyżywali się na ścianach publicznych klozetów.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.