Skocz do zawartości
IGNORED

zestaw stereo do 4-5 tyś - prośba o rady

Satalax

Rekomendowane odpowiedzi

Witam,

Naprawdę nie wiem co kupić w tej chwili. Na początku napaliłem się na ampli onkyo 609 + kolumny roth oli 40, ale po przemyśleniu skłaniam się do kupna pierw samego wzmacniacza + kolumny. Całość chciałbym podłączyć do komputera (słucham dużo muzyki z flaców) oraz TV. Bardzo proszę o pomoc. Zestaw chce kupić po nowym roku, a z czasem dokupie ampli do filmów. Nie mogę przekroczyć 5 tyś! :)

P.S Pokój to około 20m2.

Pozdrawiam

Marcin

Marcinie, czy w skład zestawu ma wchodzić odtwarzacz CD? Czy pozostajesz jedynie przy komputerze i do tego preferowałbyś DAC'a?

Sprawdź nasze wyprzedaże, zapytaj o rabaty dla forumowiczów. 

https://sklep.rms.pl/wyprzedaz-promocje

Marcinie, czy w skład zestawu ma wchodzić odtwarzacz CD? Czy pozostajesz jedynie przy komputerze i do tego preferowałbyś DAC'a?

CD jest mi nie potrzebne. Mój komputer chodzi 24/h i chciałbym go w jak najlepszy sposób podłączyć do wzmacniacza. Mój obecny amplituner jest podłączony przy pomocy kabla optycznego.

Witaj,

podaj jakie gatunki muzyki najczęściej słuchasz, jakie masz preferencje brzmieniowe

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Roth Oli 40 to bardzo fajne kolumny. Niedaleko w salonie słuchałem ich z Onkyo 809 i brzmiały jak dla mnie bardzo dobrze. Neutralnie, lekko, z dobrym basem bez podbitych skrajów pasma. Bardziej mi odpowiadały niż nowe monitor audio MR4.

Witaj,

biorąc pod uwagę gatunki muzyczne, wielkość pomieszczenia oraz przeznaczony budżet, zaproponowałbym Ci zestaw złożony ze wzmacniacza NAD C326BEE, kolumn Tonsil Pulse oraz (opcjonalnie) USB DAC HEGEL HD2. Alternatywnie zamiast kolumn Tonsil można zastosować kolumny podstawkowe EPOS EPIC 2.

Proponuję jednak koniecznie odsłuchy

W przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Witaj,

biorąc pod uwagę gatunki muzyczne, wielkość pomieszczenia oraz przeznaczony budżet, zaproponowałbym Ci zestaw złożony ze wzmacniacza NAD C326BEE, kolumn Tonsil Pulse oraz (opcjonalnie) USB DAC HEGEL HD2. Alternatywnie zamiast kolumn Tonsil można zastosować kolumny podstawkowe EPOS EPIC 2.

Proponuję jednak koniecznie odsłuchy

W przypadku pytań służę pomocą

Dziękuję za odpowiedź. Generalnie rozważam zakup zestawu:

Denon DNP-720AE

+

Denon PMA710AE

+

Kolumny Roth Oli 40

Jak się ma taki zestaw to tego który Państwo zaoferowali? (Cena jest trochę wyższa, ale jestem w stanie różnicę dopłacić).

Rozumiem, że podobnie jak w przypadku DAC HD2, denon 720 przetwarza muzykę zanim wyśle ją do wzmacniacza 710?

Pozdrawiam

Marcin

Kupiłem używany wzmacniacz DENON PMA-1560. Bardzo proszę o poradę czy do tego wzmacniacza lepiej kupić kolumny ROTH Oli 40 czy Dali Concept 6. Będę używał go razem z odtwarzaczem strumieniowym Denon DNP-720AE. Słucham wszystkich gatunków muzycznych oprócz heavy metalu (choć jest kilka kawałków które mi się podobają). Proszę również polecić mi okablowanie do tego zestawu za w miarę niewygórowaną cenę (kable za 3000zł odpadają - max 300-400zł za całość). Dziękuję i życzę spokojnych świąt w gronie rodzinnym.

Marcin Szwarc

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.