Skocz do zawartości
IGNORED

Co się mogło stać z moim komputerem? Pomocy!

STREET

Rekomendowane odpowiedzi

Próbowałem go uruchomić w typowy sposób, próbowałem jako administrator ale się nie udało.

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Program to Słownik i Translator języka obcego.

Mało prawdopodobne. Taki program w czasie instalacji tworzy na podstawie klucza wpis do rejestru (zapewne nie jeden) i poważnie wątpię, czy się odpali.

A czy w jakiś sposób można uruchomić system z dysku zewnętrznego USB przy uruchamianiu notebook'a? lub czy można mieć na raz równolegle możliwość pracy na dwóch systemach (2 dyskach)?

Ile czasu ja będę jeszcze miał potrzebować, by zarobić to wszystko, wygrać i pokupować.

Skoro próbowałes to dlaczego owijasz w bawełnę? Tak jak kolega wyżej napisał, bez nowej instalacji się nie obejdzie.

A czy w jakiś sposób można uruchomić system z dysku zewnętrznego USB przy uruchamianiu notebook'a? lub czy można mieć na raz równolegle możliwość pracy na dwóch systemach (2 dyskach)?

Oczywiście, tylko w opcjach Biosu trzeba to ustawić

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

winda programy instaluje przez chory rejestr i tu jest problem w takich sytuacjach w windzie poza rejestrem instalowane są często do systemu dll następna porażka tego systemu operacyjnego :), np programy unixowe to katalogi z programami możesz przenosić gdzie chcesz i z każdej lokalizacji będzie działał ,

tak można ,, bez problemu o ile w biosie masz bootowanie z usb

Focal + Naim

tak można ,, bez problemu o ile w biosie masz bootowanie z usb

Nie mam takiej opcji w Bios'ie mym.

• 5 miesięcy później...

Panowie, znów mam problem z tym mym 'przenośnym komputerem'. Przy uruchamianiu potrafi się nawet 3 razy zrestartować, do tego dziś zaczął się samoczynnie restartować w czasie działania (np 4h po uruchomieniu). Na dodatek wyświetliło raport o jakimś błędzie. Załączam go poniżej:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

jeżeli poza datą i niedostępnością pewnych funkcji wszystko działa to pewnie zresetował się bios. Wejdź do niego ustaw daty, ustaw mnożniki i co tam się jeszcze włączyło domyślnie. Dopiero wtedy sprawdź działanie systemu.

Miałem tak jak mi pamięć siadła po niewłaściwym przetaktowaniu.

przy próbie uruchomienia czarny ekran i te dwa przyciski. A po resume bios ustawił się z datą produkcji płyty i przestała działać poczta i przeglądarka.

A ten kod błędu nie jest jakoś przypisany do konkretnego problemu? U mnie wszystko działa w miarę sprawnie, tylko ta niemożność odpalenia się za pierwszym razem, te restarty i ten błąd.

Zapewne jest. Może znajdziesz kogoś kto wie co on znaczy. Przeważnie w usługach wyłącza się powiadamianie o bęedach bo nikomu do szczęścia nie jest potrzebne.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jeśli komputer się restartuje może to oznaczać problemy z dyskiem. Albo systemowe błędy na dysku spowodowane innymi czynnikami.

Czy od ostatniego wcześniejszego wpisu robiłeś reinstalację systemu?

Jeśli komputer się restartuje może to oznaczać problemy z dyskiem. Albo systemowe błędy na dysku spowodowane innymi czynnikami.

Czy od ostatniego wcześniejszego wpisu robiłeś reinstalację systemu?

Od ostatniego wpisu kupiłem nowy dysk i na mim zainstalowany jest XP.

Na moje oko masz jakiegoś trojana/rootkita/crazysheeta.

Z doświadczenia- żaden antywirus nie pomoże. Ostatnią deska ratunku jest combofix

Ukryta Zawartość

Diegnostyka jest "next to nothing", czasem nawet po logach trudno zorientować się że pomógł ale naprawde w sytuacjach gdy nic innego nie działało combofix pomagał.

Jeżeli nie i nie jest to problem sprzętowy to pozostaje tylko przeinstalowanie systemu.

Ukryta Zawartość

Jestem Europejczykiem.

Dzięki Jaro ale chyba nie spróbuje tego combofixa choć mnie korci, bo w instrukcji jest jasno napisane, że nie zaleca się używania tego programu osobom niedoświadczonym, a ja taką jestem, ponadto nawet nie potrafię spełnić pierwszego warunku do uruchomienia jego, a mianowicie trzeba wyłączyć program antywirusowy (ja mam avast) a ja za cholerę nie widzę w nim takiej opcji żeby go wyłączyć. Może producent combofix'a ma na myśli odinstalowanie avasta? Spróbowałbym ale nie chce się wpakować, bo nie mam blisko nikogo kto może pomóc.

Zainstaluj sobie tymczasowo jakiego linuksa i popracuj na nim.

Zapewniam-jeśli masz coś ze sprzętem, to w przeciwieństwie do durnego produktu MS- nie zainstaluje się ten linuks.

Będzie choć jedna komórka pamięci walnięta to nie zainstalujesz linuksa w przeciwieństwie do MS.

Albo choć jakieś wydanie linuksa LiveCD uruchom.

OnionSkin

Linuksa znam tylko z nazwy. Jestem "antykomputerowy". Więc taki wyczyn to dla mnie za wysokie progi.

Gość StaryM

(Konto usunięte)

Jestem "antykomputerowy".

W związku z tym, rozpaczliwe wołania na forum ci nie pomogą, potrzebujesz fachowca, który sprawdzi twój komputer. Poszukaj takiego w swojej okolicy.

PS. Z reguły fachowcy nie robią tego za darmo.

Dzięki Jaro ale chyba nie spróbuje tego combofixa choć mnie korci, bo w instrukcji jest jasno napisane, że nie zaleca się używania tego programu osobom niedoświadczonym, a ja taką jestem, ponadto nawet nie potrafię spełnić pierwszego warunku do uruchomienia jego, a mianowicie trzeba wyłączyć program antywirusowy (ja mam avast) a ja za cholerę nie widzę w nim takiej opcji żeby go wyłączyć. Może producent combofix'a ma na myśli odinstalowanie avasta? Spróbowałbym ale nie chce się wpakować, bo nie mam blisko nikogo kto może pomóc.

Kiedyś podobny problem,restartowanie kompa,laptop compaq,miałem.Okazało sie że to bateria biosu padnięta,miałem też przypadek gdzie restartował tylko bios,okazało sie że padła jedna płytek pamięci ramu.

Kiedyś podobny problem,restartowanie kompa,laptop compaq,miałem.Okazało sie że to bateria biosu padnięta,miałem też przypadek gdzie restartował tylko bios,okazało sie że padła jedna płytek pamięci ramu.

Ted to może być to, pamiętam jakiś czas temu zrestartował się BIOS, data, godzina wszystko, miałem ją wymienić ale jak zwykle mnie to mało obchodziło więc zapomniałem. Ale teraz chyba zacznę od tego w poniedziałek. Dzięki

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.