Skocz do zawartości
IGNORED

Jaki samochód?

grishnack

Rekomendowane odpowiedzi

A co to za godność nosić emblemat firmy korzystającej swego czasu z niewolników z Europy Centralnej i Wschodniej?

Takie byly czasy. Dzis Siemens produkuje uklady elekroniczne z ktorych zapewne korzystasz codziennie nie wiedzac o tym. Jak tak mozesz? Przecież Siemens wymordowal tysiace Żydów swym gazem. Hugo Boss nie powinien szyc ubran, bo przeciez ubieral Esesmanow.

?👈

No widzisz, Hugo Junkers i paru innych było idiotami, trza było współpracować.

Zapomniałeś o Skodzie i kto zajmował Zakopane?

Co innego normalny konflikt a co innego eugeniczne wydumki sprowadzające ludzi do poziomu robaczków i nawozu.

Zapomniałeś o Skodzie i kto zajmował Zakopane?

Czesi najeżdżali nas już od czasów Brzetysława - wielkie mi halo....

Za czasów husytów przed Czechami drżała cała Europa - dopiero potem nastąpiło skundlenie tego skądinąd bitnego słowiańskiego narodu.

Ale czy sprawiedliwie ich oceniam?

Przecież to Węgrów i Czechów komuchy musiały najeżdżać po II wojnie i tłumić antykomunistyczne powstania.

W Polsce jakoś nic podobnego nie miało miejsca.

Więc pogardliwe traktowanie Czechów jest z naszej strony chyba nie na miejscu.

"Bits are bits, right? Wrong! 

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

A co to za godność nosić emblemat firmy korzystającej swego czasu z niewolników z Europy Centralnej i Wschodniej?

Z Aspiryny korzystasz? Nie powinieneś bo to ten sam producent co produkował Cyklon-B.

No widzisz, Hugo Junkers i paru innych było idiotami, trza było współpracować.

Ci co nie wspolpracowali dawno nie istnieja. Byla wojna, takie byly czasy. Odnoszenie sie w tej kwestii do dzisiejszych czasow jest conajmniej smieszne.

?👈

Jeden wpis, a jaka sympatyczna dyskusja sie wywiazala, taki troche pure-nonsens dla niektorych. Dla innych jak widac temat przeszlosci producenta jest bardzo wazny przy zakupie auta. )

Ranking Consumer Reports 2013

1. Lexus

2. Toyota

3. Acura

4. Audi

5. Mazda

6. Infiniti

7. Volvo

8. Honda

9. GMC

10. Subaru

nie VW, nie bmw, nie mercedes , tylko Lexus i Toyota panowie !

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

wiadomo ze nasi sasiedzi zawsze beda sie chwalic i nam kity wciskac ze oni sa najlepsi i maja najlepsze auta , w sumie mamy niedaleko do Niemiec wiec sprowadzamy od nich ten stary zlom i tanio mozemy jezdzic

Ukryta Zawartość

To ranking z USA.

Tam ludzie nie mają pojęcia o motoryzacji, nie ma tez odpowiedniej kultury technicznej by serwisować europejske auta.

Dlatego ten ranking jest niemiarodajny.

Pierwszy filmik o BMW 2 coupe.

Krótkie omówienie właściwości jezdnych, silnika i skrzyni (jest Launch Control jak w M3! : ) ) do tego pewien Jugol (szef designu Seri 2) wprowadzi nas w tajniki projektu karoserii.

Trzeba przyznać, że proporcje są obecnie dużo lepsze i designersko w stosunku do 1 coupe nowy projekt po prostu rządzi.

Piękny mały samochodzik.

W normalnych krajach młodzi ludzie sobie kupią i będą jeździć dla czystej radości z jazdy.

Mało dziś podobnych projektów. Można do tej grupy zaliczyć jeszcze Toyotę GT86/Subaru BRZ ale są one mniej praktyczne.

Można rzec - bardziej hardkorowe a Seria 2 ma jeszcze i trochę praktycznych zalet.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

If you can't hear the difference between cables, DACs, etc. - count yourself lucky. Your audio life is much simpler."

Mnie to troche denerwuje. W sumie dobrze ze mamy wybor, ale nawalili tych serii jak Audi. Kiedys byla 3, 5, 7 i czesc. Z doskoku potezna 8. A wczesniej 6. A teraz jakies 1, 2, 4.

?👈

To ranking z USA.

Tam ludzie nie mają pojęcia o motoryzacji, nie ma tez odpowiedniej kultury technicznej by serwisować europejske auta.

Wiekszej bzdury dawno nie slyszalem. Nie ma ASO moze? Czlowieku, tutaj kazdy dealer ma swoj warsztat te niezle marki to sa doslownie 'state of the art'. Wiekszosc mechanikow jezdzi wielokrotnie na szkolenia do Niemiec czy Japonii. Ciekaw jestem co by Niemcy zrobili gdyby Amerykanie czy kanadyjczycy przestali kupowac BMW czy MB (a kupuja przewaznie te naprawde wysokie modele)?

Mnie to troche denerwuje. W sumie dobrze ze mamy wybor, ale nawalili tych serii jak Audi. Kiedys byla 3, 5, 7 i czesc. Z doskoku potezna 8. A wczesniej 6. A teraz jakies 1, 2, 4.

Kwestia nazewnictwa i marketingu.

A teraz dojdą jeszcze minivany bo i w tej dziedzinie BMW chce zarabiać i znów się nazewnictwo skomplikuje.

Coraz więcej cyferek i literek bo coraz więc odmian samochodów - jakieś SUV-y, elektryk i inne cuda - niewidy...

BMW jak BMW - co maja powiedziec milosnicy Merca? Kiedys Byl Mercedes, Mercedes S-klasse i SL - i juz. Pozniej doszla G(elandewagen), w 80-tych baby-Benz C. A pozniej to juz po calym alfabecie: A, B, GL, GLK, CL, CLS itp itd

Chociaz 'sanitarka' R-klasa im wypada z oferty.

Ale doszło CLA i wkrótce GLA.

Normalnie pogubić się idzie w tych kodach.

Kolejny fajny klip z 2-ką.

Świetnie nakręcony.

Kurka, aż żal, że człowiek nie ma z 20 lat mniej... fajnie by się takim jeździło. :)

Muszę syna podrażnić, dostał pracę, to niech sobie odkłada na takie cudeńko - prawdziwy pussy magnet! :)

BMW jak BMW - co maja powiedziec milosnicy Merca? Kiedys Byl Mercedes, Mercedes S-klasse i SL - i juz. Pozniej doszla G(elandewagen), w 80-tych baby-Benz C. A pozniej to juz po calym alfabecie: A, B, GL, GLK, CL, CLS itp itd

Kazdy orze jak morze! Jak to sie mowi pieniadze nie smierdza (niestety dla MB)

Można do tej grupy zaliczyć jeszcze Toyotę GT86/Subaru BRZ

Tym samochodom brakuje mocy. Dlatego wszyscy czekaja na wersje STI. Dla mnie BRZ bedzie jeszcze moze rok najwyzej 2 na rynku.

Kurka, aż żal, że człowiek nie ma z 20 lat mniej... fajnie by się takim jeździło. :)

Muszę syna podrażnić, dostał pracę, to niech sobie odkłada na takie cudeńko - prawdziwy pussy magnet! :)

Za maly. Lepiej odrazu walic w M5. Po co sie cisnac.

?👈

Za maly. Lepiej odrazu walic w M5. Po co sie cisnac.

Hehehe, z M5 to wiąże się ciekawa historia...

Mamy w pracy takiego kolesia, co zawsze przyjeżdża rowerem. Nieważne, jaka pogoda, ten twardziel zawsze pedałuje do roboty w śmiesznym żółtym kasku i w tych pedalskch obcisłych wdziankach...

A w robocie wszystkich wyklina za te ich samochody, że jak można, że planeta umiera, że trujemy, że trzeba rowerem...

Aż tu razu pewnego rozpętało się tak straszliwe oberwanie chmury, że nawet twardziel wymiękł i przyjechał samochodem.

Oczywiście M5! :)

Nie wiem - może żony na zakupy czy do wożenia dzieci z przedszkola a może sąsiad mu pożyczył...

W każdym razie ubaw mieliśmy po pachy a ekolog minę bardzo niewyraźną gdy każdy z szerokim uśmiechem gratulował mu pięknego samochodu. :)

A młodemu nikt w Irlandii 235i nie ubezpieczy a tym bardziej M3 czy M5. Do 25 rż - zapomnieć!

Jeden mój kolega ma ponad 30 lat a tylko jedna firma zdecydowała się ubezpieczyć jego Miśka Evo i płaci stawkę jak z Księżyca - 1700€ rocznie mając pełną zniżkę za bezszkodowość.

Także ja bym młodego namawiał za jakieś 5 lat na BMW 220d - jest szansa, że to mu ubezpieczą. Na pewno nie benzynę o dużej pojemności.

Póki co - za Punto 1.4 on płaci więcej niż ja za Mietka 2.1... chory kraj.

Tutaj młodzi kierowcy podali firmy ubezpieczeniowe do Trybunału Europejskiego o dyskryminację, bo stawki ubezpieczenia są dużo niższe dla młodych dziewczyn.

Oczywiście Trybunał poparł kierowców.

I wiesz co zrobiły firmy ubezpieczeniowe? Nie obniżyły stawek chłopakom ani o grosz, tylko podwyższyły dziewczynom! :)

Teraz już nie ma dyskryminacji. A za chore stawki dla młodych kierowców Trybunał może im naskoczyć, bo to grupa wysokiego ryzyka.

A ja wczoraj bylem przedluzac OC. 390zl za rok za 2.0. A znizek mam 0 (slownie ZERO).

Daj spokój... :(

Ja płacę OC+AC ok 900€ rocznie za 2.1 (pełna zniżka), a młody płaci za Punto 1.4... 1200€ za rok. :(

Jego pierwszy samochód kosztował 600€ a ubezpieczenie było 1400€. Szaleństwo.

Na szczęście jest teraz ostra konkurencja na rynku, powstała nowa firma ubezpieczeniowa i wszyscy tam przechodzą.

Ja też przejdę, bo ich symulator internetowy pokazuje mi tylko ok 500 ojro za OC+AC.

Wiekszej bzdury dawno nie slyszalem. Nie ma ASO moze? Czlowieku, tutaj kazdy dealer ma swoj warsztat te niezle marki to sa doslownie 'state of the art'. Wiekszosc mechanikow jezdzi wielokrotnie na szkolenia do Niemiec czy Japonii. Ciekaw jestem co by Niemcy zrobili gdyby Amerykanie czy kanadyjczycy przestali kupowac BMW czy MB (a kupuja przewaznie te naprawde wysokie modele)?

a Porsche by padło na ryj , zdecydowana większość produkcji Panamery , pod produkcję której skąd inąd Porsche zainwestowało "wszystko" ryzykując istnienie firmy , sprzedaje się własnie w USA.

Mamy w pracy takiego kolesia, co zawsze przyjeżdża rowerem. Nieważne, jaka pogoda, ten twardziel zawsze pedałuje do roboty w śmiesznym żółtym kasku i w tych pedalskch obcisłych wdziankach...

A w robocie wszystkich wyklina za te ich samochody, że jak można, że planeta umiera, że trujemy, że trzeba rowerem...

To pracujesz w tej Irlandii czy prowadzisz działalność ? Coś mi tu mitomanią zajeżdża.

To ranking z USA.

a ja myslalem ze w USA byly poczatki motoryzacji i ze tam jezdzi o wiele wiecej aut niz w calej Europie....

hmm to mowisze ze oni nie znaja sie na autach i nie umieja jezdzc ??

czy moze "slawa niemieckich" aut na polskim rynku wynika z bliskiego sasiedzctwa tego kraju i latwego i szybkiego exportu zlomu do Polski ??

o ile dobrze pamietam to w takich krajach jak Holandia, Belgia, Francja itd. jezdzi mnostwo innych marek i nie niemieckich hmm moze oni tez sie nie znaja ?

oczywiscie nie podwarzam tego ze niemieckie sa dobre, twierdze jednak ze inne tez sa dobre a niektore nawet lepsze! (J)

a ja myslalem ze w USA byly poczatki motoryzacji i ze tam jezdzi o wiele wiecej aut niz w calej Europie....

Moze i wiecej, ale tylko prosto. Dopiero calkiem niedawno ich samochody zaczely skrecac, a nie bezwladnie plywac. Co do jakosci samych materialow tez czesto mozna miec wiele do zyczenia. A lata '90 to dizajnerska porazka procz jednostek.

o ile dobrze pamietam to w takich krajach jak Holandia, Belgia, Francja itd. jezdzi mnostwo innych marek i nie niemieckich hmm moze oni tez sie nie znaja ?

To nie jet tak hop jak mowisz. Skalda sie na to wiele czynnikow. Np moj brat ktory mieszka w Danii, nie wiem w jakiej miescinie. W kazdym badz razie tam co drugie auto to VW. Wszyscy maja Passaty i Golfy. A to za sprawa salonow VW, ktorą to sieć prowadzi jakis gosc. Wiec wszyscy VW kupuja, bo pod reka są.

?👈

Moze i wiecej, ale tylko prosto. Dopiero calkiem niedawno ich samochody zaczely skrecac, a nie bezwladnie plywac. Co do jakosci samych materialow tez czesto mozna miec wiele do zyczenia. A lata '90 to dizajnerska porazka procz jednostek.

Hehehe dobre! Ale to sama smutna prawda o US-mańskiej motoryzacji. Potrafią zrobić prom kosmiczny a nie potrafią zaprojektować normalnego zawieszenia w samochodzie, tylko takie jakieś bujające i pływające. :)

Jakość materiałów wykończeniowych we wnętrzu to też w większości przypadków ciężka porażka.

No i silniki - paliwożerne jak smok, zupełnie nie nastawione na ekologię, z korzeniami konstrukcyjnymi jeszcze w latach 50-tych.

A Amerykany kupują... :) Cóż - Bóg z nimi.

Potrafią zrobić prom kosmiczny a nie potrafią zaprojektować normalnego zawieszenia w samochodzie, tylko takie jakieś bujające i pływające. :)

A zawieszenie do Forda Focusa to pewnie Niemcy zaprojektowali :)

Tak. Europejskie modele Forda są projektowane w Europie - oczywiście.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.