Skocz do zawartości
IGNORED

ŚWIĘTO TRZECH KRÓLI

elektrospiro

Rekomendowane odpowiedzi

mulsie , to watek nie o twojej percepcji i priorytetach

a do oceny twoich wypowiedzi skala będzie wisieć nad łóżkiem

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

święto już od ośmiu stuleci nawet do pisania bzdur potrzeba trochę polotu :(

mamel , pierwsze klamstwo bylo wypowiedziane kilka tysiecy lat temu w Edenie, bylo to o wiele wczesniej niz 800 lat wstecz.

W miedzyczasie powstaly rozne bzdury i klamstwa ktore istnieja do dzisiaj.

Dlugosc istnienia jakis pogladow o niczym nie swiadczy.

Adam Sikora

Naprawdę wierzysz w to,że ludzkość istnieje kilka tysięcy lat?To pewnie wszechświat istnieje od 10 tys. lat?

Bo taki np. szkielet Lucy znalezionej w Etiopii liczy sobie 3.2 mln. lat!

Miliardy much wpieprza gówno - przecież wszystkie nie mogą się mylić!

To nie powód, abyśmy my też je wpieprzali:)

Adam Sikora

Naprawdę wierzysz w to,że ludzkość istnieje kilka tysięcy lat?To pewnie wszechświat istnieje od 10 tys. lat?

Bo taki np. szkielet Lucy znalezionej w Etiopii liczy sobie 3.2 mln. lat!

Według jednego nawiedzonego z innego forum świat istnieje 6000 lat.Nawet w jednej z kolęd śpiewają,że Jezusa wyglądali 4000 lat.Kto umie liczyć już wie:)

doucz się o Światły jewropejczyku, że KK obchodził to pogańskie w/g ciebie święto już od ośmiu stuleci

nawet do pisania bzdur potrzeba trochę polotu :(

Mała poprawka, swieto obchodzone od około IV wieku czyli 17 stuleci. Krótki rys historyczny jako cytat z e-ncyklopedii pod nr 69. Dłużej datowane niż historia państwowości polskiej.

Najwcześniejsze wzmianki o święcie Bożego Narodzenia obchodzonym 25 grudnia pochodzą z roku 356 n.e.

Dwa święta o podobnej tradycji historycznej, a ile kontrowersji.

Według jednego nawiedzonego z innego forum świat istnieje 6000 lat.Nawet w jednej z kolęd śpiewają,że Jezusa wyglądali 4000 lat.Kto umie liczyć już wie:)

Może go tyle czasu wyglądali a może nie. W każdym razie tak twierdzili ci którzy go wygladali czyli żydzi czekający na swojego jedynego prawdziwego proroka.

Jak się rodził to jeden cadyk twierdził że to własnie ten zbawiciej. Po kilku latach inny cadyk odkrywał innego zbawiciela. Tak się kręcił zydowski biznes religijny.

Cztery tysiace lat to zapewne upłynęło zanim wynaleziono, religię która mogła kasowac pieniądze za obietnice życia po śmierci. Wynalezienie takiej religii trochę trwało, a jehowi wierzą, że od początku świata i dlatego te ich obliczenia na 6000 lat.

Wynalezienie takiej religii

Acha, więc [taka] religia to wynalazek- gratuluję logiki. A cała ta złość naszych antyKKlerykałów to dlatego, że holender chcieli zapierniczać w robocie w to święto tylko katole ścierwa im przeszkodzili. Pracoholizm i nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Poza tym zauważyłem że coś tu koleś się lekceważąco jakby wyrażasz o kapłanach żydowskich- chcesz bana?

Przed 4tys lat był zakaz kasowania pieniędzy za obietnice pozagrobowe, pewnie dopiero polski episkopat jako agenci Watykanu zaczął kasować. Wszystko to spisek polskiego kleru. Bidny Arku wycyckany z mamony przez kler. Zawsze mówiłem że jakimś cudem najwięcej pieniędzy ksiądze pobierają od naszych antyklerykałów- takie te ateusze głupie i naiwne że się dają wycyckać.

Trudno aby nie bełkotał Filut, który nie rozumie znaczenia słów przez siebie używanych. A co ty myślisz że ja nie mogę tak jak ty użyć twego mulsio kretyńskiego "argumentu" typu "boś guupi" ;-)

A może byś tak wysilił mozgi i coś z sensem napisał?

Acha, więc [taka] religia to wynalazek

wynalazek cwaniaków dla takich durniów ludycznych jak Ty, którym sie spodobało, bo co to za atrakcja jakby wierzyli w reinkarnacje i mogli zostać psem albo szczurem w kolejnym życiu :lol:

Rysiu (z klanu chyba) jak twoje ulubione katabasy przestana brać pieniądze z budżetu i zaczną płacic podatki, to pogadamy o tym kto jest mądry.

RyszardStr, ty przecież bezmyślnie używasz argumentów jakich chcesz, jakie ci z bereta wypadną. Mylisz naprzemiennie religię z kościołem, wiarę z klerykalizmem i stąd twoje wpisy przeradzają się w bełkot.

A zatem trudno aby nie bełkotał ktoś, kto nie rozumie znaczenia słów przez siebie używanych.

Gość discomaniac71

(Konto usunięte)

Temat zajął- jak na razie- 7 stron wątku w niedługim czasie. Czyli traktujemy poważnie. Oprócz krotochwilnych jaśnieoświeconych leczących sobie kompleksy krytyką takiej jednej dwutysiącletniej instytucji.

Nie trzeba krytyki. Ta instytucja sama się upokarza od lat.

Acha, więc [taka] religia to wynalazek- gratuluję logiki. A cała ta złość naszych antyKKlerykałów to dlatego, że holender chcieli zapierniczać w robocie w to święto tylko katole ścierwa im przeszkodzili. Pracoholizm i nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu.

Poza tym zauważyłem że coś tu koleś się lekceważąco jakby wyrażasz o kapłanach żydowskich- chcesz bana?

Przed 4tys lat był zakaz kasowania pieniędzy za obietnice pozagrobowe, pewnie dopiero polski episkopat jako agenci Watykanu zaczął kasować. Wszystko to spisek polskiego kleru. Bidny Arku wycyckany z mamony przez kler. Zawsze mówiłem że jakimś cudem najwięcej pieniędzy ksiądze pobierają od naszych antyklerykałów- takie te ateusze głupie i naiwne że się dają wycyckać.

Rysiu, co Ty pieprzysz? Najpierw przeczytaj jeszcze raz uważnie to co piszesz, a potem zamieszczaj posta.Nie wiem co Ty bierzesz, ale zostaw to świństwo!

Nienawiść do kościoła? Przypuszczalnie więcej ludzi w Polsce szczerze nienawidzi zupy mlecznej.

Temat jest ciekawy bo dotyka sposobu myślenia naszych katolickich ultrasów. Oni najlepiej sprawdzają się w walce więc gdy nie mają kogoś z kim mogliby walczyć to go wymyślają. Bredzą coś o atakach, nienawiści, walce w sytuacji gdy kościół ma się świetnie, politycy jedzą czarnym z ręki i hojnie sypią kasę.

W tej sytuacji zwykłe pytanie o finanse czy wskazanie palcem pedofilów w sukienkach staje się nienawistnym atakiem na religię. I jakoś nie pamiętają o wygnaniu ze świątyni faryzeuszy ;-). Gdyby Jezus zobaczył co się teraz dzieje to z pewnością zapłakałby.

Jestem Europejczykiem.

Trudno aby nie bełkotał Filut, który nie rozumie znaczenia słów przez siebie używanych. A co ty myślisz że ja nie mogę tak jak ty użyć twego mulsio kretyńskiego "argumentu" typu "boś guupi" ;-)

A może byś tak wysilił mozgi i coś z sensem napisał?

Widzisz rysiu jaki z ciebie jezuicki cwaniaczek? Niczego nie potrafisz sam wymyślić więc powtarzasz pomysły kogoś z kim dyskutujesz. Jedyna tfoja inwencja to wytłuszczenie. Gratulacje za błyskotliwość ;-).

Jestem Europejczykiem.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.