Skocz do zawartości
IGNORED

MÓJ SYN STRACIŁ NOGĘ

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Gość

(Konto usunięte)

Dzień przed wigilią mój syn miał wypadek, z którego ledwie wyszedł z życiem ale niestety amputowano mu prawą nogę, zwracam sie z prośbą do Państwa o pomoc w zakupie protezy dla niego, za wszelka pomoc dziękuję z całego serca

Sławomir Makowiecki

Caritas Archidiecezji Warszawskiej:

Millenium Bank 10 1160 2202 0000 0000 4395 7726 z dopiskiem: „Proteza dla Adriana”

http://www.warszawa.caritas.pl/?id=92&nid=1100&lang=1

https://www.audiostereo.pl/topic/90560-m%C3%B3j-syn-straci%C5%82-nog%C4%99/
Gość

(Konto usunięte)

tekst skopiowany ze strony http://www.protezy.biz/index.php?p=1_8_Protezy-uda

Kolano

Kolano protezowe ma dwie funkcje: zapewnić bezpieczne podparcie i symulowac w naturalny sposób ruch zginania i prostowania nogi. Nieostrożny krok w protezie może skończyć się upadkiem nawet w najlepszym kolanie, chyba że osobę po amputacji stać na zakup kolana elektronicznego RHEO lub C-LEG. Nie każdego stać na wydatek rzędu 100 tys zł na "niegłupie" kolano. Dla zwyklych śmiertelników, tak jak dla TOMKA mam do dyspozycji kilkadziesiąt różnych przegubów kolanowych: sprężynowych, pneumatycznych, hydraulicznych i hybrydowych, jedno i wieloosiowych. Najczęściej zamawiam KOLANA od OTTO BOCK, OSSUR, ENDOLITE, MEDI. Każda z tych firm ma kilka lub kilkanascie modeli w ofercie. Tak jak w przypadku doboru stóp protezowych, staram się udostępnić klientom kilka różnych propozycji kolan do testowania w domu.

Kolana protezowe

Od kolana protezowego wymagamy dwóch podstawowych rzeczy:

1. Bezpiecznego podparcia

2. Naturalnego ruchu zginania i prostowania.

Obie te funkcje w sposób najlepszy spełniają kolana elektroniczne, takie jak C-LEG i RHEO

Zakup protezy z C-leg lub RHEO u mnie poprzedza wykonanie leja protezowego MAS, nauka chodu lub pozbycie się złych nawyków chodu w trakcie chodzenia w wypozyczonym kolanie w warunkach domowych. Chodzi o to aby decyzję o zakupie drogiego kolana podejmować świadomie.

C-LEG i RHEO są w jednym unikalne - budują zaufanie, zwalniają użytkownika protezy z myślenia o tym, że może upaść w przypadku fałszywego ruchu. W praktyce oznacza to większą swobodę poruszania się. Mam na myśli sytuacje wymagające podzielności uwagi: na przykład podczas zabawy z dziećmi, czy poruszania się w tłoku.

Słuchajcie, jest nas 38tys. użytkowników na tym forum. Jeżeli 1/3 przeleje min 10zł to się uzbiera te 100tys. 10zł to nie jest duży wydatek, a może pomożemy koledze.

sluchamy, a mozna wiecej. W koncu to jeden audiofil..wiecej.

mozna dopisac Forum.Ciekawe ilu bedzie stad.

a nawet jak dac te pieniadze bez posrednika i zwiazanych z tym kosztow.Bylo taka akcja na Senicza ale Senicz zmarł i pieniadze przepadly.Ten chlopak bedzie zył.

wazne zeby to było szybko, aby chlopak nie stracił nadzieji.Jest okazja zeby ci wszyscy dobrzy i madrzy piszacy tu, mający lekarstwo na wszystko podzielili sie najprostszym i najtanszym lekarstwem jakim są pieniadze.Ja daje na poczatek 100zł.

Gość

(Konto usunięte)

Panowie dzięki za wszystkie słowa otuchy i nadziei, a ,że jest audiofilem to racja był ze mna na ostatnim audioshow i przekonałem się ,ze słuch ma lepszy ode mnie zwracał uwage na wiele nawet subtelnych różnic , które ja wyłapywałem po dłuższym odsłuchu bądź jego sugestiach. od wczoraj jest na razie w domu ale nasz świat przewrócił się przez ten wypadek do góry nogami... i naprawdę ciężko jest się pozbierać...

Życzę wszystkiego naj w tym trudnym okresie wiem że to niewiele ale dla otuchy powiem że miałem okazję być na nartach z chłopakiem który był bez nogi : powiem tak żaden człowiek z dwoma nogami nie żył taką pełnią życia jak on na tym wyjeździe , zjeżdzał na nartach mimo że się przewracał , grał w kosza , podrywał dziewczyny na dyskotekach nawet odbił kumplowi dziewczynę na tym wyjeździe :) a proteza służyła mu jako efekt żartów .

Generalnie jemu brakowało nogi ale to na jego tle innym brakowało radości życia . Takiej samej radości życia jako wynagrodzenie za utratę nogi życzę Twojemu synowi .

W nadchodzącym czasie myślę medycyna niesamowicie przyspieszy. Nauki medyczne osiągną niewiarygodny poziom a wtedy kto wie ...

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Może wtedy sie ktoś znajdzie kto ci pomoże.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

„Jeśli nie masz co robić, nie rób tego w moim towarzystwie”

Przelałem.

Teraz pytanie z czystej ciekawości. Co dzieje się z kasą, jeżeli nie uzbiera się kwota konieczna do zakupu protezy?

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Również się dołożyłem. Dzisiaj ktoś potrzebuje pomocy, jutro pomocy mogę potrzebować ja. Życzę Twojemu synowi powrotu do jak najwyższej sprawności i przede wszystkim żeby nie tracił pogody ducha. Sam nie wiem jaki byłby mój stan psychiczny po takim zdarzeniu.

Najlepszego.

Xavian XN 250 EVO | Sony TA-N7 | Wiim Pro Plus | AQ Midnight 2 | Sun Audio Reference | Tomanek TAP8

Gość

(Konto usunięte)

mam zapewnienie z caritasu ,że wszystkie pieniądze pójdą na protezę dla syna, jesli suma będzie za mała by pokryć koszty będę musiał wziąć kredyt, sprzedać co będę mógł... tak to mniej wiecej wygląda ...

muszę wierzyć ,ze szybko powróci do prawie normalnego życia, do studiów ,ze znów bedzie sie uśmiechał ....

Gość

(Konto usunięte)

Jeszcze raz dziekuję wszystkim za wsparcie .... i wiem ,że jesteście ze mną a to BARDZO pomaga... tak sobie myslę, że jesli nie było by to problemem dla Państwa może moglibyście porozsyłac wiadomość z numerem konta bądź z linkiem do strony caritasu do wszystkich których znacie... wiem z własnego doświadczenia ,że wielu ludzi potrafi zrozumieć taka sytuację tylko potrzebują zachęty... najlepiej od tych których znają...

czy w picie wystarczy wpisac numer KRS? rozumiem,ze urzad skarbowy identyfikuje konto po tym numerze

czy w picie wystarczy wpisac numer KRS? rozumiem,ze urzad skarbowy identyfikuje konto po tym numerze

Gość

(Konto usunięte)

niestety na wpłaty podatkowe 1% chyba bedzie inne konto czekam na spotkanie z dyrektorem caritasu mam nadzieje ,ze w tym tygodniu będę wiedział wszystko na ten temat.

Jeszcze raz dziękuje wszystkim za wsparcie

Sławek

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.