Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

dziwne ,że nikt z zbuntowanych na zauważył sukcesu

"Donald Tusk zapewnia, że jeśli będą opinie uznające, że ACTA zagraża wolności, to umowa nie zostanie ratyfikowana. Zapowiada również konsultacje społeczne i wnikliwe przebadanie umowy. Podobnie wyraził się dziś w Radiu ZET Michał Boni. "

A o tym wiecie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

no tak polski rzad obecnie przerabia to samo, pod dyktando korporacji zubaza nasz kraj... rozwiazanie jest wlasnie identyczne jak w tym artykule, ale trzeba sie wziasc w garsc!!!

Ukryta Zawartość

chwilowy brak działalności w audio.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Widze ze spisek ma sie dobrze pol narodu grzeje sie w spiskowo lewackim sosiku. Co do kapitalizmu gdyby byl wszystko byloby platne a za darmo nalezalby sie kop w d. Tak wiec zyjemy w wybujale opiekunczym oanstwie. W ktorym obywatele zmuszaja panstwo do nadmiernego zadluzania zeby kupowac uslugi na ktore ich nie stac. To ze jakis peodukt istnieje nie onacza ze musisz go miec.

bertrandzik to moze inaczej.Czasami jak syn dostanie w dupe od ojca,to i tak woli ojca od sasiada.to swiadczy ze to madry syn.Ale moze byc ze wtedy woli... sasiada.

tak wiec nie wyskakuj ze swoimi przemysleniami wyborczymi bo som idiotyczne.

Mulsiku, wiem o czym piszę i widzę jak się zmienia i wygląda rzeczywistość nas otaczająca, z której potrafię wyciągać wnioski, tylko tyle i aż tyle. Jedna banda czerwonych jełopów odchodzi już w niepamięć, za nimi podąża powoli stado kaczek, a niedługo mam nadzieję, ze podąży za nimi platformiana podróbka Kaczora Donalda wraz ze swoja świtą POkemonów. Moje przemyślenia na szczęście są moje a nie takie jak mi starają się wmawiać codziennie media. Trochę pokory proponuję, bo jak na razie na największych idiotów w tym kraju wychodzą ci którzy zaufali PO, a Po puka ich po wyborach we wszystkie otwory.

dziwne ,że nikt z zbuntowanych na zauważył sukcesu

"Donald Tusk zapewnia, że jeśli będą opinie uznające, że ACTA zagraża wolności, to umowa nie zostanie ratyfikowana. Zapowiada również konsultacje społeczne i wnikliwe przebadanie umowy. Podobnie wyraził się dziś w Radiu ZET Michał Boni. "

To się jeszcze okaże. najpierw podpisują a później się zastanawiają? Ciekawe dobrze, że im nie dano traktatu , który byłby rozbiorem Polski bo by się jorgneli po czasie.

Widze ze spisek ma sie dobrze pol narodu grzeje sie w spiskowo lewackim sosiku. Co do kapitalizmu gdyby byl wszystko byloby platne a za darmo nalezalby sie kop w d. Tak wiec zyjemy w wybujale opiekunczym oanstwie. W ktorym obywatele zmuszaja panstwo do nadmiernego zadluzania zeby kupowac uslugi na ktore ich nie stac. To ze jakis peodukt istnieje nie onacza ze musisz go miec.

ty w ogole nie wiesz co piszesz podejrzewam, zwroc uwage ze panstwo powinno zadac od przedsiebiorcow utzymywania panstwa w zamian za zapenienie im dzialania w panstwie, a co sie dzieje? kapitalisci dzialaja i daja minimum i zadaja zeby dawac jeszcze mniej, a najlepiej w ogole, przekrecono to ze panstwo nie powinno byc opiekuncze ale cel jest inny, kapitalista ma dzialac rzadzic i nic nie oddawac,

ale powinno byc inaczej, kapitalista powinien w zamian za to ze moze dzialac i ze odpowienio przygotowuja mu panstwo zeby dzialal i zbijal fortuny - w zamian powinien zapewnic finansowanie panstwa,

dawniej nie bylo kapitaliztow wiec panstwo samo sie finansowalo, teraz kapitalisci to maja robic,

ale oni tego nie robia, wiec obciaza sie tym przecietnego obywatela, ale okazuje sie ze przecietny nie da rady zasilic w pelni panstwa i z tad dlugi,

KAPITALISCI maja zasilac panstwo, juz rozumiesz jeden z wazniejszych problemow kapitalizmu romekxxx?

chwilowy brak działalności w audio.

Pojawiła sie wiadomość że ambasada USA telefonowała do sejmu w sprawie informacji jak przbiegaja obrady komisji w sprawie ACTA

WikiLeaks podało coś znacznie grożniejszego z czego wynika że tajne protokoły w epoki trkatatu Ribbentrop-Mołotow funkcjonują nadal i sa powszechnie stosowane w przypadkach przekupywania polityków przez wielki kapitał.

Ukryta Zawartość

"Według portalu WikiLeaks.org, inicjatorem porozumienia ACTA mieli być amerykańscy kongresmeni, których kampanie wyborcze sponsorują koncerny rozrywkowe, a sam projekt ACTA był forsowany przez USA"

"Jak zauważa prezes ISP, z ACTA wynika, że przestępstwa związane z łamaniem praw autorskich będą ścigane z urzędu, w tej chwili dzieje się to tylko na wniosek właściciela praw autorskich. - Każda Strona zapewnia swoim właściwym organom, w stosownych przypadkach, możliwość działania z własnej inicjatywy, by rozpocząć dochodzenie lub działanie prawne w odniesieniu do przestępstw określonych w art. 23 (Przestępstwa) ust. 1, 2, 3 i 4, dla których Strona ustanawia procedury karne i kary - czytamy w ACTA.

Kto skorzysta na ACTA?

Na ACTA może skorzystać nie tylko przemysł rozrywkowy. Niejasno sformułowane przepisy mogą być interpretowane również jako rozszerzenie możliwości patentowania m.in. na oprogramowanie. - To złożona kwestia, dlatego należy mówić o tym ostrożnie, ale z tego co wiemy, do 2008 roku takie plany były - informuje Marcin Cieślak.

Wcześniejsze próby ujednolicenia prawa patentowego dotyczącego oprogramowania w UE nie powiodły się (lobbowały za tym m.in. największe koncerny wytwarzające oprogramowanie). Obecnie o możliwości patentowania oprogramowania każdy kraj UE decyduje indywidualnie. Gdyby takie rozwiązania weszły w życie, byłyby korzystne dla dużych firm z najbardziej rozwiniętych krajów, jak np. Microsoft. Straciłyby na tym małe i średnie przedsiębiorstwa działające w tej branży i pochodzące z biedniejszy państw, które przyjęły ACTA. Zahamowałoby to także rozwój otwartego oprogramowania, dostępnego bezpłatnie w internecie"

Ukryta Zawartość

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Raz ich juz wyeliminowali....50 lat dobtobytu bylo. Ale popatrz wtedy wladza zwalala na zydow i masonow. Teraz ludzie zwalaja na zydow. Czyzby narod kupowal komunistyczna propagande od rydzyka?

Donek trochę spękał ???

raczej powrócił do rzeczywistości i zdał sobie sprawę ,że obecne polityczne status quo w niekontrolowany sposób może ulec zmianie.Nie koniecznie z udziałem Palikota

No to wytłumacz mi jakim prawem rząd nabrał kredytów na 300 miliardów Euro bez zgody narodu a teraz naród będzie to spłacał. A raczej będzie spłacał odsetki do końca świata bo kredyt jest nie do spłacenia bo jakim cudem skoro kredyt jest tej samej wysokości co podaż pieniądza w Polsce.

Jeżeli sąsiad weźmie na twoje nazwisko kredyt to nikt nie przyjdzie do ciebie i nie zmusi cię do spłacania tego kredytu by sąsiad postąpił nielegalnie. Dlaczego coś takiego miałoby nastąpić w wypadku rządu i narodu? Tu nie chodzi wcale o kapitalizm.

Ci co nabrali tych kredytów powinni te kredyty spłacać. Ja z tego kredytu nie dostałem ani grosza. Mało tego ludzie nie dość że zarabiała gówniane pieniądze to jeszcze ponad połowę z tych pieniędzy zabiera im państwo w postaci podatku.

To głupota rządzących a nie żadne pożyczanie żeby kupować usługi.

Typowy przykład most we Wrocławiu. Można było poprowadzić obwodnicę inaczej i zrezygnować z mostu wiszącego który kosztował miliardy. Miałeś jakiś wpływ na tą decyzję? Ja nie. Jakiś ćwierć inteligent pomyślał sobie że fajnie byłoby zbudować most który będzie taki duży i że go będzie widać z daleka a za głupotę tego ćwierćinteligenta zapłacą wszyscy.

To zwykły brak demokracji i kontroli narodu nad rządzącymi doprowadził kraj do takiego stanu a nie żadne pożyczanie na wyrost. Zresztą połowa z tego długo to żaden dług tylko odsetki od długu i tak naprawdę to jest lichwa a nie żaden kredyt.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Bo moj drogi narod szantazuje kazdy kolejny sejm przy urnie. Narod nie liczy...ma byc chocby przyszle pokolenia mialy umierac z glodu. A tak poza tym inwestujemy co widac wszedzie

Własnie w wątku o teoriach spiskowych poczyniając wpis na ten temat zrobiłem zastrzezenie, że tacy pozyteczni idioci będą od razu wyskakiwac z porównaniami do teorii spiskowych. Argumenty wyszydzajce szwindle jako teorie spiskowe, sa bardzo wygodne dla kapitalistów robiących te szwindle na całych narodach.

Romek gdyby było "wybujale opiekuńcze" państwo, miałbys kładzione codziennie do głowy przez tyłek w zastepstwie rodziców, którzy zaniedbali twoją edukację.

Bo moj drogi narod szantazuje kazdy kolejny sejm przy urnie. Narod nie liczy...ma byc chocby przyszle pokolenia mialy umierac z glodu. A tak poza tym inwestujemy co widac wszedzie

W co inwestujemy? Prawa do wydobycia gazu łupkowego przekazaliśmy wielkim korporacjom. Autostrady które zwrócą się po kilkunastu latach pobudują korporacje które będą ciągnąć zyski do końca świata a biedny Kowalski będzie jeździł hulajnogą bo go nie stać na nowy samochód a za stary dopier**lą mu taki podatek od ochrony środowiska że będzie go musiał oddać na załom. W co inwestujemy? W stadiony. A kto te stadiony utrzyma po mistrzostwach i przede wszystkim z czego? Chyba z kredytów.

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Nie stac go bo olewa prace nad soba . Wsztscy ktorzy naprawde chca to maja. A w ogole pieniadze szczescia nie daja. Zakupy tez. Ale jak Kisiel mowil kazdy z osobna moze sie o tym przekonac

Kiedy wejda ACTA operatorzy internetu będa musieli blokować wszelkie niestosowne strony zawierające na przykład xxx. Jest szansa że romekxxx zniknie ze stron internetowych - buhahahaha

Gość romekxxx

(Konto usunięte)

Co do gazu to masz zapewne na mysli koncesje na poszukiwanie. Na wydobycie nie ma ani koncesji ani nawet ustawy o aktach wykonawczych nie mowiac.

W co inwestujemy?

W g... Czy my w ogóle w coś inwestujemy??? Inwestowały rządy za czasów sekretarzowania Edwarda Gierka 1970-79 . Władzunie w III RP już tylko sprzedawały te inwestycje. Wyprzedały wszystko i okazuje sie że zostało już im tylko lizanie amerykańskiej dupy i podpisywanie tajnych protokołów do umów miedzynarodowych narzucanych przez tych miłujących pokój imperialistów.

Kiedy wejda ACTA operatorzy internetu będa musieli blokować wszelkie niestosowne strony zawierające na przykład xxx. Jest szansa że romekxxx zniknie ze stron internetowych - buhahahaha

na teraz wszystko wskazuje,że w podpisanym kształcie ACTA nie mają szans na ratyfikację.Więc równie dobrze możesz obawiać się skutków ataku rakietowego

W g... Czy my w ogóle w coś inwestujemy??? Inwestowały rządy za czasów sekretarzowania Edwarda Gierka 1970-79 . Władzunie w III RP już tylko sprzedawały te inwestycje. Wyprzedały wszystko i okazuje sie że zostało już im tylko lizanie amerykańskiej dupy i podpisywanie tajnych protokołów do umów miedzynarodowych narzucanych przez tych miłujących pokój imperialistów.

...typowe myslenie i pisanie tylko w drugom strone.Jakby wczesny gomulka.Coz sposob myslenia nie zmienia sie z zmianami ustrojowa wiaze sie scsle z czlowiekim.Lenin wiecznie zywy..

Nie wiem czy już ktoś wklejał bo nie śledzę wątku.

Ukryta Zawartość

Skandalem jest że obywatel nie USA popełniający przestępstwo które jest przestępstwem tylko na terenie USA i popełnił to przestępstwo

nie na terenie USA zostanie deportowany przez własny kraj do USA do kraju który łamie prawa człowieka i zostanie tam skazany i tam może siedzieć w więzieniu.

Jest to pogwałcenie wszelkich możliwych praw z podstawowymi prawami człowieka na czele.

widziałem to, chore.

Z drugiej strony człowiek działając w internecie działa międzynarodowe. Cholera wie, jak ma to rozumieć prawo.

nie jestem prawnikiem i totalnie nie mam o tym pojęcia. To jest najbardziej chore, że z jednej strony nieznajomość prawa nie chroni przed prawem, z drugiej prawo napisane jest do prawników, a nie do prostego człowieka, którego obowiązuje. I dokładnie tak napisane jest ACTA. Bez prawnika to nawet można nie próbować zrozumieć, o co tam idzie.

Jak patrzę na te wszystkie ustawy przeciwko człowiekowi to zaczynam snuć teorię spiskową, że może to jest sposób na zrobienie przewrotu? Położenie buta tak mocno, że się ludzie wk***ią ostatecznie w koncu i obrócą w pierzynę obecnie ustalony ład? Co chwila leci jakaś ustawa, która zbliża nas do Orwella.

Ukryta Zawartość

Bo Bedzie wiecznie żywy dopóki bedzie istniał kapitalizm korporacyjny.

ludzie muls to inwestują teraz w zakup papieru toaletowego. jar1 zaraz ci wytłumaczy że w PRLu nie było a teraz nmoże cały swój zasiłek przedemerytalny przeznaczyć na papier do dupy -LOL

widziałem to, chore.

Z drugiej strony człowiek działając w internecie działa międzynarodowe. Cholera wie, jak ma to rozumieć prawo.

nie jestem prawnikiem i totalnie nie mam o tym pojęcia. To jest najbardziej chore, że z jednej strony nieznajomość prawa nie chroni przed prawem, z drugiej prawo napisane jest do prawników, a nie do prostego człowieka, którego obowiązuje. I dokładnie tak napisane jest ACTA. Bez prawnika to nawet można nie próbować zrozumieć, o co tam idzie.

Jak patrzę na te wszystkie ustawy przeciwko człowiekowi to zaczynam snuć teorię spiskową, że może to jest sposób na zrobienie przewrotu? Położenie buta tak mocno, że się ludzie wk***ią ostatecznie w koncu i obrócą w pierzynę obecnie ustalony ład? Co chwila leci jakaś ustawa, która zbliża nas do Orwella.

można prościej ,wybrać partię z liberalnym programem.

Kulisy prowadzenia konsultacji w sprawie ACTA przez min. kultury myślę że warto przeczytać

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Bo Bedzie wiecznie żywy dopóki bedzie istniał kapitalizm korporacyjny.

ludzie muls to inwestują teraz w zakup papieru toaletowego. jar1 zaraz ci wytłumaczy że w PRLu nie było a teraz nmoże cały swój zasiłek przedemerytalny przeznaczyć na papier do dupy -LOL

znaczy nic się nie dzieje i kasa z ręki do ręki nie płynie,nikt się nie bogaci,nikt nie bankrutuje

Warto obejrzeć (vide supra !)

Ja ze swej strony mogę zrezygnować z internetu i może wszyscy powinni bojkotować ACTA

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.