Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

może brzydko, że daję link do pudelka, ale tam macie odnośnik do strony perfektu. Pudelka nawet całego nie czytałem.

Ukryta Zawartość

mulsie nie ograniczaj się skromnie do pomorskiego, ty zawsze jesteś za każdym wałem :(

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

I jeszcze coś o firmie naszego bojownika o prawa autorskie:

"Zbigniew Holdys Enterprises. Lord imperium rozrywki, wlasciciel holdingu mediowego: 6 studiow filmowych, 14 studiow dzwiekowych, potentat w obszarze rozrywki, kultury i sztuki. Autorytet producencki, stoi za 4092 platynowymi plytami na calym swiecie, szara eminencja show biznesu."

A teraz takie różnej maści kreatury będą mnie pouczać, co to jest kradzież.

a tu cie mamy.teraz mamy jasnosc.generalnie tak myslalem.

ma za duzo i dodatkowo ..swinia.

a wiec acta precz.

towrarzysz grudzien tak lubił....przekonywac.

I jeszcze handlował pirackim oprogramowaniem.

A więc acta precz.

Wiesz muls, słucham akurat takiego artysty polskiego na yt:

myślę, że jest bardzo obrażony za to, że go okradam.

Albo inaczej. Tacy jak on traktują płyty jako formę promocji. Myślę, że na jednym koncercie zarabia więcej, niż na wszystkich sprzedanych płytach.

a ja mysle ze ma tyle, ze ma w dupie ze okrada go taki golodupiec.

ile byś nie klaskał jeszcze mulsik i tak nie podłączysz się do kaski idola

bijesz pianę czy wspierasz kupę

Myślę, że na jednym koncercie zarabia więcej, niż na wszystkich sprzedanych płytach.

a to un potrfi wydać jeszcze coś z siebie, pamiętasz jakiś niedawny koncert?

"Zbigniew Holdys Enterprises. Lord imperium rozrywki, potentat w obszarze rozrywki, Kultury i Sztuki. szara eminencja show biznesu."

to jest qarwa sztuka!

... bo kultura to jest - piniendza

a wy cos jeszce pamietacie z tego co bylo na poczatku wontku?golodupcy.

tak generalnie to wszedzie tu widac zazdrosc i wsieklosc...golodupca.

ciemność widzę od początku i gdyby nie światłość mulsa nawet pompki bym nie odnalazł

a tu cie mamy.teraz mamy jasnosc.generalnie tak myslalem.

ma za duzo i dodatkowo ..swinia.

a wiec acta precz.

towrarzysz grudzien tak lubił....przekonywac.

Można na to spojrzeć też nieco inaczej. Jacy ci artyści biedni, bo ich piraci okradają...

Dziwne, że co okradani zawsze są bogatsci od tych, co kradną. Jakieś dziwne to nieco jest. Mnie jak złodzieje okradli - od razu zubożałem...

nic tu dziwnego.zapracowali to maja.na poczatku ukradli a teraz sa przeciwko kradziezom.Tak maja wszyscy, w tym golodupcy.Jak na razie to jedyny dosc zalosny argument.Tak mozna traktowac producentow serow ,lizakow ,pompek do rowerow ale co to ma wspolnego z wolnoscia?.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) - trochę prawdy o Hieronimie "Łyndołs" Wronie i jego funflach.

Tu też bardzo ciekawy artykuł z Gazety Prawnej (muls i jemu podobni tego nie zrozumieją):

Ukryta Zawartość

W ślady Radiohead poszedł w 2008 r. Trent Reznor, lider zespołu Nine Inch Nails. Tuż przed oficjalną premierą „Ghost I – IV” uwolnił ją i wrzucił do sieci za darmo. Oprócz podstawowej wersji albumu wydano także kilka płatnych wersji, które różniły się od siebie liczbą zamieszczonych dodatków. To na nich zespół chciał zarobić. Co zaskakujące, organizacja RIAA, czyli przedstawiciel amerykańskich wytwórni muzycznych, uznała działalność NIN za wykroczenie i nakazała właścicielom stron hostujących wykasować rozpowszechniane w ten sposób utwory!!!

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

nic tu dziwnego.zapracowali to maja.na poczatku ukradli a teraz sa przeciwko kradziezom.Tak maja wszyscy, w tym golodupcy.Jak na razie to jedyny dosc zalosny argument.Tak mozna traktowac producentow serow ,lizakow ,pompek do rowerow ale co to ma wspolnego z wolnoscia?.

Jeseś pewno bogaty, bo przeciwny kradzieży. Znaczy kraść już przestałeś.... bo to na poczatku przecież standard :)

tak mowia.Jesli ukradna, zatrudnia i rozwina, dajc podatek to jest to juz cós.Gorzej jak ukradna ,zawlaszca i udaja ze sie im nalezy.radiohed zrobił wiadomy myk dostosowujac sie do MASOWEJ kradziezy czyli wybrał mniejsze zlo.Co niektorzy zrozumieli ze tak nalezy dalej, czyli krasc..Nie mieli wyjscia.teraz jak widac nazlezy udowodnic ze bogatym nalezy zabrac bo nie chca sie dzielic.Albo sa swinie albo ryze..co na jedno wychodzi.W koncu okaza sie ze to zydzi.

a co do artykulu to bardzo dobrze.jest urzad, jezd zmowa, jezd wyrok.Jezd wolnosc.

bo mozecie sobie pomaszerowc.

a tak na marginesie NIGDY nie przyjmuje do wiadomosci podobnych informacji wyciagnietych z WOLNEGO internetu.

a dodatkowo dotyczacych rozliczen wewnetrznych.

KTO ZALOZYL WATEK, prosze zablokowac mulsa bo smieci!!!

kolejna sprawa na temat:

wyobrazcie sobie ze acty i inne go...a juz sa

nadchodzi dzien ze waszego syna dziecko postanowilo zrobic interes otwierajac jakis elektroniczny biznes: chlopina stara sie robic wszystko sam wprawdzie ma jakies schematy ze login wpisujemy na gorze strony ze pasek przewijania powinien byc taki i taki, oczywiscie jasnosaci co wolno dokladnie a czego nie nie ma, wiec sobie zalozyl biznes, biznes nagle zaczal sie rozwijac zaczal zarabiac i co sie dzieje, nagle zjawia sie google srogle i inne smieszne firmy i jedna mowi ze taki pasek to bez licencji jest karalny inna ze taki przycisk to ma patent itd itd i chlopine podaja do sadu sad rozstrzyga kare grzywny i chlopak majac dobre intencje dzialajac uczciwie starajac sie niestety musial zwinac interes sprzedac wszystko oddac na prawa autorskie tychze korporacji i jeszcze mu dobytek zlicytowali, do wiezienia nie poszedl bo korporacje przepchnely ze za prawo autorskie trzeba placic (musza zarabiac) a nie karac wiezieniem...

to jeden z wariantow przyszlosci

chwilowy brak działalności w audio.

bo dziecina marna jest.Niech wymysli cós innego .Albo ja zablokowac albo zapuszkowac za marnosc..

spiesze doniesc z uwagi na liczne prostesty, ze golodupiec to nie zasoby ale postawa.czyli golodupcem moze byc tez uposazony robiacy za golodupca.Mam wrazenie nawet ze takich jezd ...wiekszosc.

bo dziecina marna jest.Niech wymysli cós innego .Albo ja zablokowac albo zapuszkowac za marnosc..

spiesze doniesc z uwagi na liczne prostesty, ze golodupiec to nie zasoby ale postawa.czyli golodupcem moze byc tez uposazony robiacy za golodupca.Mam wrazenie nawet ze takich jezd ...wiekszosc.

ale ty bredzisz,

a tak w tematyce audio,

co by chcialy korporacje zmienic? a na pewno zlikwidowac flac, mp3

co by chcieli w zamian wprowadzic? kodowane i zabezpieczone przed kopiowaniem pliki, specjalny format bez mozliwosci kopiowania i uzytkowania poza urzadzeniem wlasciciela, po zmianie urzadzenia najlepiej wykupic na nowo...

i kiedy im by sie to udalo osiagnac to mogli by oglosic nowine, rozszerzamy dzialalnosc poza plyty (a wierzcie mi po cichu nad tym juz od czasu wynalejzienia mp3 pracuja tylko wciaz nie udalo sie)

Wpadka antypiratów. ZAiKS i SFP skazane za zmowę cenową

SFP ma zapłacić 250 tys. złotych kary, a ZAiKS karę w wysokości 1 mln złotych

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

co do artykulu to bardzo dobrze.Jest urzad, jezd zmowa, jezd wyrok.Jezd wolnosc.To znaczy ze dziala prawo i jego instytucje tak samo jak w wypadku lekow,telekomunikacji itp.skad ta ekscytacja???

co do artykulu to bardzo dobrze.Jest urzad, jezd zmowa, jezd wyrok.Jezd wolnosc.To znaczy ze dziala prawo i jego instytucje tak samo jak w wypadku lekow,telekomunikacji itp.skad ta ekscytacja???

to jest nieprawdopodobne ale daje plusa za to ze cos dzialaja w obronie nas przed rzeczywisty zagrozeniem, zmowami zawyzeniami cen, wprawdzie to tylko wierzcholek gory lodowej i przekretow ale lepsze to jak nic...

a problem jest powazniejszy bo w polsce da sie cos zrobic a tam dzie trzeba (np w hameryce ktora kontroluje branze rozywkowa) nic sie nie da obecnie zrobic, i zmowy cenowe zawyzanie cel utzymywanie monopolu itp wciaz jest i wciaz zagraza nam, i wciaz przecietny kowalski jak chce miec dostep do rozrywki to bez korzystania z kopiii nie ma szans...

to z przecietego musi starac sie zrobic ...nieprzecietym.Trzeba skonczyc z tom ...przecietnosciom.

Proponujesz.droge, chcesz miec porsche to przyjmij sie do takiej pracy zebys tyle zarabial zebys sobie mogl kupic, wszystko pieknie ladnie ale najpierw trzeba by bylo zmoenic system zeby to bylo mozliwe... wiec nie tedy droga, w obecnym systemie typko rozwiazania daiace szanse kupic porsche bedac przecietnym mogly by rozwiazac problem, to samo tyczy dostepu do rozrywki... chociaz z rozrywka jest latwiej bo jest to dobro powielalne i ogolnodostepne oraz jest nozliwosc uczynienia dostepu niemal bez strat... a porsche jednak kazda sztuka iles nakladu pracy i energii i czesci kosztuje i tego sie nie da przeskoczyc no i zamiennik porsche w postaci corsy tez spelni swoje zadanie transportowe...

rozwazajac nad cenami plyt i prawami autorskimi nalezy zawsze sobie przeczytac podstawowa definicje zeby moc ogarnac jakkolwiek tematyke, gdyz ci co tworza te prawa wlasnie naleza do tej grupy: "Poprawna definicja monopolu brzmi następująco (za

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) ): monopol to udzielnie przez państwo specjalnych przywilejów rezerwujących dany obszar produkcji dla jednej bądź kilku firm. Pomimo że monopolistyczna regulacja może otwarcie i bezpośrednio nadać przywileje i wykluczyć rywali, bardziej prawdopodobne będzie przyznanie jej pośrednio - w ukrytej formie - jako rodzaj kary dla konkurentów, ale publiczności zostanie zaprezentowana jako korzystna dla "ogólnego dobrobytu".

"

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.