Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

Cholera. Z jednej strony człowiek stara się nabywać oryginalne płyty czy kasety z muzyką lub filmami, bo uważa to za właściwe postępowanie w przeciwieństwie do takiego 'nielegalnego' ściągania z sieci poprzez p2p, a z drugiej strony jednak podświadomie wie, że większość tych ciężko zarobionych pieniędzy zasila konta tychże korporacji i szlag go trafia...

tak a te zasilone pieniadze ida do kieszeni przywodcow tych korporacji a reszte przeznacza sie na sppnsorowanie ludzi i ustaw do ogranicznia praw autorskich (jak ACTA) oraz do sponsorowania i utrzymywania prawa autorskiego, wiec kupujac plyte wzmacniasz korporacje dzieki czemu moze wprowadzic coraz kontrowersyjniejsze metody (acta musiala bardzo ale to bardzo duzo kosztowac, kazdy zdrowy na umysle przywodca wiedzila ze moze sie bardzo narazic obywatelom, wiec to musiala byc ogromna kasa,

jest wyjscie, przestac kupowac wyroby korporacji, muzyke filmy, ja juz postanowilem, wam tez radze

To teraz pryszczaci wyborcy po z racji utrudnionego dostępu do nowych gier nie będą tak truć tyłka swoim rodzicom aby kupili nowy komputer. Dodatkowo z braku nowych filmów, gier i muzyczek zaczną się uczyć.

Trzeba znaleźć w tym jakieś pozytywne rzeczy :]

:-))))))

Ze wszystkiego trzeba umieć korzystać!

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Filesreve też i inni...nie ma już nic :(((

strona przecież działa?

Zostało jeszcze NovaMov i VideoWeed

A tak wygląda megaupload

banner.jpg

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Filesreve też i inni...nie ma już nic :(((

Zostało odsiebie.pl :) Chyba tego na razie się nie chycą, bo za mało w świecie znane.

Wracając do tematu "ochrony własności intelektualnej" przypomniał mi się pewien pomysł, jaki kiedyś padł na forum publicznym odnośnie płacenia abonamentu radiowo-telewizyjnego. Otóż żeby przymusić wszystkich do jego płacenia, wymyślono dodatkową opłatę w rachunkach za energię. I tu zadawałem sobie pytanie, dlaczego mam być podwójnie opodatkowany za TV, skoro ja już posiadam Cyfrę + i tam płacę niemały abonament. więc skoro TVP użycza Cyfrze swoje kanały, to niech Cyfra sama płaci za to, na mnie już zarabia. Inny przykład to taki, że jeśli w knajpie leci muzyka z radia, to właściciel musi zapłacić za to ZAIKSowi, tylko dlaczego, skoro już opłaca abonament radiowo-telewizyjny?

Dlaczego za coś mamy płacić kilkakrotnie?

wszystko upada ;)

a i paliwko mamy po 6 zł, samochód? no tak, tylko dla bogatych

Polak= praca, jedzenie, sranie, spanie, śmierć.

Zostało odsiebie.pl :) Chyba tego na razie się nie chycą, bo za mało w świecie znane.

Wracając do tematu "ochrony własności intelektualnej" przypomniał mi się pewien pomysł, jaki kiedyś padł na forum publicznym odnośnie płacenia abonamentu radiowo-telewizyjnego. Otóż żeby przymusić wszystkich do jego płacenia, wymyślono dodatkową opłatę w rachunkach za energię. I tu zadawałem sobie pytanie, dlaczego mam być podwójnie opodatkowany za TV, skoro ja już posiadam Cyfrę + i tam płacę niemały abonament. więc skoro TVP użycza Cyfrze swoje kanały, to niech Cyfra sama płaci za to, na mnie już zarabia. Inny przykład to taki, że jeśli w knajpie leci muzyka z radia, to właściciel musi zapłacić za to ZAIKSowi, tylko dlaczego, skoro już opłaca abonament radiowo-telewizyjny?

Dlaczego za coś mamy płacić kilkakrotnie?

No i przejrzałeś.

Dla tych firm nie liczy się honor i jakieś zasady. Ważna jest kasa i zrobią wszystko aby ją nam wyrwać.

wszystko upada ;)

a i paliwko mamy po 6 zł, samochód? no tak, tylko dla bogatych

Polak= praca, jedzenie, sranie, spanie, śmierć.

i jeszcze choroba po drodze i nasza służba zdrowia.

potem emerytura która nie starczy na leki

Focal + Naim

A przy ACTA tańszych zamienników nie kupisz... :/

Zresztą jak tańszych zamienników do autka...

i jeszcze choroba po drodze i nasza służba zdrowia.

Najpierw musisz dożyć do emerytury, a to wcale nie będzie łatwe, wykończą nas wcześniej :D

teraz łaszą się na internet.

Hieny !

Ostatnio usłyszałem rozmowę zwolenniczki PIS kontra PO na temat ustawy refundacyjnej . PIS-iara powiedziała do Platformy : ale na nich głosowałaś -odpowiedź : i dalej będę chociaż mnie denerwują . Nie wiem śmiać się czy płakać , lud jest jak żona alkoholika on leje po twarzy ale ona i tak kocha.

Smutne szczególnie że chciałbym żeby moje dziecko żyło w normalnym świecie a nie w nowym super-ustroju ( ja straciłem 25 lat w komunie).

Fajny jest tekst Boniego ( jak on dzisiaj rano ładnie przepraszał ,ma w tym wprawę )"będą kontynuowane konsultacje społeczne" po podpisaniu ACTA faktycznie to jak negocjacje świń w rzeźni na temat wyższości wegetarianizmu , nasi rządowi rzeźnicy z pewnością się pochylą nad argumentami internautów :)))

A jeżeli chodzi o pliki to ja używałem magnetofonu kasetowego i wymieniałem się winylami, może po prostu powrócimy do korzeni i będziemy przesyłali sobie " kopie oryginałów na wypadek uszkodzenia", będzie możliwość sympatycznych bliższych kontaktów :) !

może w końcu te wszystkie palanty głosujące lojalnie na PO i tego marionetkowego prezia walnął się w łeb i trochę zastanowią nad tymi "liberalnymi" rządami i wszystkimi ustawami antyspołecznymi....

Roksan Caspian M1 CD (mod.SonusOliva) => Roksan Caspian M1 NG => Dynaudio Focus 160

Czy bylibyście w stanie przez miesiąc nie kupić żadnej płyty CD, DVD, ani nie pójść do kina czy do teatru, nie mówiąc o Operze ?

Jeśli taki protest odbyłby się na całym świecie, to te firmy które tak zajadle walczą z piractwem poszłyby z torbami.

Tym bardziej że umowy zawarte pomiędzy artystą, a wydawcą, czy też dilerem, nie znikły by sobie tak bez śladu.

Sprzedaż zerowa, a kasę trzeba płacić.

Oczywiście, jest to sytuacja hipotetyczna, ale jak najbardziej możliwa.

A jeżeli chodzi o pliki to ja używałem magnetofonu kasetowego i wymieniałem się winylami, może po prostu powrócimy do korzeni i będziemy przesyłali sobie " kopie oryginałów na wypadek uszkodzenia", będzie możliwość sympatycznych bliższych kontaktów :) !

czasem cofnięcie się to dobra strategia by pójść do przodu :)

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

może w końcu te wszystkie palanty głosujące lojalnie na PO i tego marionetkowego prezia walnął się w łeb i trochę zastanowią nad tymi "liberalnymi" rządami i wszystkimi ustawami antyspołecznymi....

Choć by im ryży nogę z de wyrywał i tak się z sekty nie wypiszą. Propaganda puszczana w telewizorni 24 zrobiła swoje.

Czy bylibyście w stanie przez miesiąc nie kupić żadnej płyty CD, DVD, ani nie pójść do kina czy do teatru, nie mówiąc o Operze ?

Jeśli taki protest odbyłby się na całym świecie, to te firmy które tak zajadle walczą z piractwem poszłyby z torbami.

Tym bardziej że umowy zawarte pomiędzy artystą, a wydawcą, czy też dilerem, nie znikły by sobie tak bez śladu.

Sprzedaż zerowa, a kasę trzeba płacić.

Oczywiście, jest to sytuacja hipotetyczna, ale jak najbardziej możliwa.

Ja już tak strajkuję od kilku lat, przy mnie Bear Grylls to harcerzyk ;]

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Nie wiem chyba w nastepnych wyborach zaglosuje na PiS...byle by tylko juz wiecej PO nie bylo.

Jeszcze pol roku temu nawet napity bym takich glupot nie gadal. Ale to co sie wyrabia ostatnio przestaje

byc smieszne.

Chociazby "zamieszki" z 11 listopada. Wszystkie stacje pokazywaly 2 min tego samego filmu na ktorym bandy rzucaja w policje plytami chodnikowymi. A pokojowa demonstracja nikogo nie interesowala mimo ze byla 2 przecznice dalej.

Na necie mozna znalesc info swiadczace ze to bylo ustawiane albo celowo "wyolbrzymione" by byl pretekst do zmiany ustawy o zgromadzeniach publicznych.

Nawet widac pewna logike i chronologie- jak dla mnie to swiat (i europa) szykuja sie do totalitarnego Panstwa Orwelowskiego.

Mozecie smiac sie z nawiedzonych co wierza w NWO itd...ale jak juz zaczyna sie cenzura internetu (praktycznie ostatniego publiczego miejsca z ogolnodostepna informacja) to prognozy na najblizsze lata sa nie wesole.

Dlatego omawianie tego w kontekscie korporacji co chca kasy wiecej natluc jest dla mnie tylko polowiczne.

Tu chodzi o wprowadzenie tylnimi drzwiami zamordyzmu netowego i dalszej inwigilacji obywateli.

Ukryta Zawartość

"ch*j bąbki strzelił, choinki nie będzie"

Protesty nic nie dały. "Ambasador Polski podpisze ACTA".

Nie trzeba żadnej delegacji, ambasador Polski w Japonii może ten dokument podpisać. Myślę, że to zdarzenie 26 stycznia w Tokio nastąpi - mówił Michał Boni, minister administracji i cyfryzacji na wspólnej konferencji z Bogdanem Zdrojewskim, ministrem kultury po spotkaniu z premierem w sprawie umowy ACTA.

Ukryta Zawartość

.

post-17911-0-45182400-1327347229_thumb.jpg

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

"ch*j bąbki strzelił, choinki nie będzie"

Protesty nic nie dały. "Ambasador Polski podpisze ACTA".

Nie trzeba żadnej delegacji, ambasador Polski w Japonii może ten dokument podpisać. Myślę, że to zdarzenie 26 stycznia w Tokio nastąpi - mówił Michał Boni, minister administracji i cyfryzacji na wspólnej konferencji z Bogdanem Zdrojewskim, ministrem kultury po spotkaniu z premierem w sprawie umowy ACTA.

Ukryta Zawartość

.

Czy dostałeś pozwolenie na opublikowanie tego zdjęcia??

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Czy dostałeś pozwolenie na opublikowanie tego zdjęcia??

zgodnie z regulaminem forum to teraz jest juz własnością Site S.A. Niech sie sądzą :D

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

ACTA to również wprowadzenie modyfikowanej żywności.

Nie na darmo dokument był "przedstawiony" w wydziale rolnictwa i rybołówstwa.

Oczywiście, obrona praw autorskich to mały pikuś, bo to przykrywka dla innych działań NWO.

Tylko patrzeć jak nas będą czipować.

Ukryta Zawartość

I już ACTA działa! Link niestety nie działa :D

Ukryta Zawartość

TA-E80ES | TA-N55ES MKIII | SS-G3 | CDP-X77ES | TC-K730ES | TC-K990ES | TC-765 | DTC-60ES | PCM-501ES | ST-S770ES | DENON DP-47F + AT AT33EV MC | JVC BR-7000ERA | PIONEER CT-9R

Teraz to i u mnie działa, a miałem zakaz :)

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Opublikowano · Ukryte przez Fr@ntz, 23 Stycznia 2012 - brak kultury
Ukryte przez Fr@ntz, 23 Stycznia 2012 - brak kultury

Obecnie hołdys drze mordę na temat okradania artystów.

Mentalność sprzedajnej dziwki, której już dawno nikt nie chce.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Teraz to i u mnie działa, a miałem zakaz :)

Ukryta Zawartość

No i pokazali swoją prawdziwą gębę.

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.