Skocz do zawartości
IGNORED

ACTA- zgoda na pełzającą cenzurę sieci 26 stycznia

stogdan

Jesteś za wprowadzeniem ACTA  

266 użytkowników zagłosowało

1. 1. Czy jesteś za podpisaniem ACTA przez Polskę?

Rekomendowane odpowiedzi

idzie sie uwalic ze smiechu jak paru chlystkow o nieznanym pochodzeniu i rodowodzie wolajacych o tzw.wolnosc i pieniadze dla tworcow, mieszają tego akurat twórce z blotem, tylko dlatego ze mowi im...Tak panowie.Jestescie zlodziejami.Wypada powtorzyc.Tak panowie smieszni.Jestescie zlodziejami niezaleznie jak daleko urosla broda Holdysowi.Wam juz nic nie urosnie a zachodzi obawa ze nic nie uroslo.Tak wiec pozostaje krasc i opluwac.Ale mozna tez spytac...a kim wy jestescie.

Patrzac na te debilne wpisy, to pozostaje powiedziec...połswiatek.

polswiatek przeciwny Acta.To nawet zrozumiale.

idzie sie uwalic ze smiechu jak paru chlystkow o nieznanym pochodzeniu i rodowodzie wolajacych o tzw.wolnosc i pieniadze dla tworcow, mieszają tego akurat twórce z blotem, tylko dlatego ze mowi im...Tak panowie.Jestescie zlodziejami.Wypada powtorzyc.Tak panowie smieszni.Jestescie zlodziejami niezaleznie jak daleko urosla broda Holdysowi.Wam juz nic nie urosnie a zachodzi obawa ze nic nie uroslo.Tak wiec pozostaje krasc i opluwac.Ale mozna tez spytac...a kim wy jestescie.

nowe technologie i spoleczenstwo internetowe rzadzi sie innymi prawami jak ludzie pokroju twojego, pogadaj ze swoimi dziecmi moze cos cie oswieca bo ty to jestes niereformowalny jak ci ktorzy postanowili ze trzeba sprzedawac tylko plyty i koniec jak beda problemy to bedziemy korumpowac system i politykow celem blokowania rozwoju innych metod jak plyta...

kolejna sprawa apropo rozrywki: ostatnio slyszalem ze tworzy sie tzw blokady regionalne (pominmy czy dzialaja czy nie) i z tego powodu powinno sie tworzyc tzw rozrywke zal;ezna od zamoznosci spoleczenstwa, a sterowac tym tzw blokada regionalna a wiec cena dotyczy tylko kupna na terenie polski przez polskiego obywatela

a wiec jesli w niemczech za przecietna godzine pracy moge kupic 1-2 cd to w polsce tak powinno sie organizowac sprzedaz zeby za przecietna godzine mozna bylo kupic rownowartosc 1-2 cd, obecnie w polsce to przecietna dniowka=1cd a to jest za duzo,

mozna by stworzyc tzw serwisy z plikami (koszt utrzymania nizszy i zapewnic 1-2 cd za przecietna godzine pracy) a wtedy pobierajacych za darmo karac grzywna... w naszych warunkach to tylko poglebianie flustracji bo dostep do kultury dla wiekszosci zostanie zahamowany, aj sie nie dziwie w polsce i innych biednych krajach ze jest duze piractwo, bieda jest a korporacje olewaja spoleczenstwa, nie dostosowuja cen do zamoznosci...

kolejna sprawa: ktos ma kablowke (ja mam full pakiet wraz z canal plus i inne) i chce sobie nagrac film serial czy audycje i zarchiwizowac... i okazuje sie ze te kapitalistyczne organizacje znow zabronily sobie zgrania z dekodera, kazali kodowac dekodery... no same problemy i wciaz ta sama spiewka prawa autorskie... wiec co chce zarchiwizowac cos co lecialo na kablowce za ktora place i znow musze sciagnac i ci sami pseudokapitalisci nazwa mnie wtedy zlodziejem... uwazam ze juz powinno sie bojkotowac rozrywke bo to JUZ poszlo za daleko, sama propozycja acta to juz za daleko... obecnie kiedy jeszcze sciaganie bez udostepniania materialow audiowizualnych jest legalne to jest jeszcze jakos sprawiedliwie...

chwilowy brak działalności w audio.

Skoro muls ma zero-jedynkowy umysł, to tak trzeba do niego pisać. Kradzież następuje wtedy, kiedy jakiś przedmiot zmienia właściciela (np portfel) bez wiedzy i aprobaty pierwotnego właściciela. W przypadkach o których tu mówimy, ten proces nie następuje - przedmiot ulega rozmnożeniu i pierwotny właściciel go nie traci. Łamane jest natomiast prawo autorskie, które jest bardzo umowne i w prawodawstwie uznawane jest za najbardziej "śliski" temat. Hołdysa więc i jemu podobnych powinno się podać do sądu za pomówienia.

Jeszcze z portali:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

z mulsem to tak jak z zaczynem do chleba

przyszła pora wrócić do słoika

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

generalnie to jasne jezd..Jeden przedmiot ulega rozmnozeniu a wlasciciel...nie.Juz jezd nowoczesnie, ale jeszcze nie az tak.Dobrej zabawy zycze w udawadnianiu ze zlodziej nowoczesny to jednak zupelnie co innego.Dziwne ze jednak zlodziej nic nie tworzy, tylko ...oburza sie.A najlepsze ze zlodzieji moze juz podac artyste za pomowienie.Do tego jus doszlo i bardzo dobrze.Niech se artysci uwazajom...

z mulsem to tak jak z zaczynem do chleba

przyszła pora wrócić do słoika

witamy ksiegowego witamy ..ale sie nie damy.

Gadanie o kimś, że jest złodziejem, bo potencjalnie by kupił płytę, ale tego nie zrobi to tak samo, jak powiedzieć o kimś, kto parkuje na zakazie zatrzymywania albo przebiega przez czerwone światło, że okrada skarb państwa, bo jakby natknął się na patrol policji, to w 50% dostałby mandat o jakiejś tam kwocie, ale nie dostanie, bo policji akurat w tym miejscu nie ma. Wszystko to jest tylko w kwestii "potencjalnie", "prawdopodobnie".

Jeśli kupuję płytę za swoje zarobione pieniądze i ktoś na niej wyzywa mnie od złodziei (bo np. pożyczę ją koledze), to bym się wk...ił i następnym razem kolejnej płyty tego artysty już nie kupił. Nikt mi nie będzie mówił, co z tą płytą mam zrobić. W ogóle artysta broniący ACTA jest jak emeryt czy rencista broniący ZUSu i całego tego systemu emerytalnego - system i tak go kopnie wew d..ę.

jakos ja slyszalem te uwagi i zwyzywaniem nie polaczylem.Mysle ze dlatego ze nie mialem w planie dalej rozmnazac i jakos to obrazanie uszlo mojej uwadze.

Bo wedle tych słów "jesli te płytę nielegalnie ściągnąłeś lub skopiowałeś, albo kupiłeś pirata pamiętaj, że okradłeś mnie i całą moja rodzinę", jeśli użyczam komuś płytę, którą prawdopodobnie sobie ten ktoś skopiuje, to też biorę udział w tym procederze - analogicznie do netu, samo ściąganie niby nie jest nielegalne, ale udostępnianie już tak.

Jest nawet lepiej, przecież darmowe oprogramowanie też uderza w komercyjnych wytwórców i właścicieli praw autorskich - zgodnie z myśleniem mulsa używanie freeware to też ich okradanie, rynek wtórny również (zresztą korporacje już się do wcielania takiego myślenia w życie przymierzają). linux swojego czasu był solą w oku microsoftu, i nie udało się im go zniszczyć tylko dzięki temu, że oparty był na licencji open source - również pozbawiał microsoft wpływów.

"... Mój pogląd na islam jest taki, że NIE jest to tak naprawdę religia. Według mnie jest to totalitarna ideologia polityczna z elementami religii..." ---- WWW.EUROISLAM.PL

Jest też trochę artystów, którzy rozpowszechniają swoje nagrania za darmo. Pewnie niejeden słyszał o czymś takim jak jamendo.

A co się tyczy twórców oprogramowania i gier (np na telefony) to zwąchali interes w tym, że główny program odstępują za darmo, ale pojawiają się różne mikropłatności za dodatkowe opcje, bonusy itd. Przez to jest większa szansa, że więcej osób skusi się na dany produkt, niźli wtedy, gdyby był płatny.

Jest nawet lepiej, przecież darmowe oprogramowanie też uderza w komercyjnych wytwórców i właścicieli praw autorskich - zgodnie z myśleniem mulsa używanie freeware to też ich okradanie, rynek wtórny również (zresztą korporacje już się do wcielania takiego myślenia w życie przymierzają). linux swojego czasu był solą w oku microsoftu, i nie udało się im go zniszczyć tylko dzięki temu, że oparty był na licencji open source - również pozbawiał microsoft wpływów.

tak to bedzie kolejna przyszlosc gdzie korporacje beda chcialy lobbowac (czytaj korumpowac) prawo celem likwidacji freeware, kiedy juz zrodla alternatywne by im sie udalo zlikwidowac, one wiedza ze gdyby acta spelnila sie idealnie i piractwo by zniknelo calkowicie to jedynym problemem bylaby wtedy darmowa alternatywa gdyz ci ktorzy sciagaja a nie kupuja i nie maja takiego zamiaru (sa i tacy) po prostu przeszli by na alternatywna darmoche a nie do korporacji, to tez ich boli, zreszta ich boli jedno jak internetowych mlodych i nowe pokolenie namowic na przejscie do wytworni i kupowanie plyt, wymyslili metode skorumpujmy system politykow zakarzmy wszystko co alternatywne dobijmy konkurencje i przyjda bo nie beda mieli innego wyjscia...

cale szczescie ze im sie to nie uda, a im mlodsze pokolenie tym mniej styka sie z plyta, wkrotce na oczy plyty nie beda widziec... i jesli blokady nie ziszcza ich planu to pozostanie w koncu wsolpraca... na co ja i wszyscy normalni licze...

Oby na zdrowych zasadach to wszystko działało. Bo mnie jednak bardziej cieszy nośnik fizyczny w ręku aniżeli ciąg zer i jedynek na dysku.

nie upraszczaj sobie zycia lub nie udawaj idioty.Takie oprogramowanie zostalo stworzone w konkretnym celu i tez ..oplacalo sie.Tak samo jak pozwolenie na podrobienie komputrow przez IBM.Wasze rozumowanie jest bliskie temu ze skoro sasiad ma na ulicy samochod ktorym rzadko jezdzi a dorobilo sobie juz do niego klucz pare tysiecy ludzi to musi pozwolic z niego skorzystac a jak zwyzwywa, to mozna go podac do sadu.Rzeczywiscie internet to ..przyszlosc.

Jest nawet lepiej, przecież darmowe oprogramowanie też uderza w komercyjnych wytwórców i właścicieli praw autorskich - zgodnie z myśleniem mulsa używanie freeware to też ich okradanie,

muls myśli poprawnie, jak skarbówka - jak nie zarobił to stracił

jak nacja takie myślenie

nie upraszczaj sobie zycia lub nie udawaj idioty.Takie oprogramowanie zostalo stworzone w konkretnym celu i tez ..oplacalo sie.Tak samo jak pozwolenie na podrobienie komputrow przez IBM.Wasze rozumowanie jest bliskie temu ze skoro sasiad ma na ulicy samochod ktorym rzadko jezdzi a dorobilo sobie juz do niego klucz pare tysiecy ludzi to musi pozwolic z niego skorzystac a jak zwyzwywa, to mozna go podac do sadu.Rzeczywiscie internet to ..przyszlosc.

mulsik kolejny problem ktory jest BARDZO powazny niezalenie jakim on sie tobie teraz wydaje, opozninia premier, hameryka wyprodukowala film ktory chce wypuscic w swiat, i co najpierw w hameryce pozniej w jakis dobrze rozwinietych krajach a w polsce czasem i po kilku miesiacach a czasem wcale (to juz najbardziej negatywne przypadki) wsrod bardziej pozytywnych po kilku-kilkunastu tygodniach, dla przecietnego kino czy musyzko mana ktorego interesuja nowosci to czasem wrecz decydujaca sprawa zaplacic, czy sciagnac, w koncu po kilku miesiacach to na kablowce sobie obejrze, ps. z kanal plusa ostatnio mnie zaskoczyl film bo kilka dni po premierze w PL byl tam emitowany tak sie pospieszyli z wydaniem... takze to jest tez bardzo powazna sprawa na rowni z cena niedostosowana do zamoznosci spoleczenstwa... zreszta po co dyskutowac jesli nie ma legalnego dostepu dajacy pelna satysfakcje dla czlowieka nowej ery, tylko pirackie serwisy obecnie to oferuja a reszta jadac na przestarzalych metodach jest coraz mniej konkurencyjna i to tez jest problem korporacji nie zmieniajacych sie w czasie... trzeba jakos to ogarnac stwierdzili ze lepiej ograniczac wplywac na rzady przepychac jakies g...e ustawy zamiast sie rozwijac sami sobie przecza

ale ty mulskik nawet tego nie ogarniasz, nie to pokolenie...

generalnie to wystarczy jak ty ogarniasz i przekazujesz..Tak mnie wiecej to wyglada jak ty przekazujesz. Tak wiec ciesze sie ze...ogarniasz.

jakos nie.Biblioteka na tym nie zarabiala, a kserowac nie pozwalala.

Sluchanie koncertu na dwie sluchawki tez nie wymaga oplaty.

Mysle ze nawet na dwadziescia w domu przejdzie.

tak wyglada dorabianie filozofii do faktu posiadania kluczyka.Jesli jednak autor powiesci ktora znalazla sie w takiej biblotece nie zyczylby sobie zeby tam byla, to nalezy ja wycofac.Jesli biblioteka zakupuje ksiazki w wiadomym celu, a wydawca jej ja sprzedaje to godzi sie na warunki sprzedazy i uzywania..

A dlaczego nie ma opłat od oglądania pomników na ulicach? Przecież, idziesz sobie ulicą, to czy chcesz czy nie oglądasz... Powinno sie płacić i już, tak jak za publiczne odtwarzanie muzyki. A pomniki na cmentarzach to gorsze?. Też.

No, nie mówiąc juz o takich dziełach,...

A, i jeszcze jedna sprawa przyszła mi do głowy. Skoro nasze wpisy na tym forum są nazwane "utworami" to powinniśmy dostawać honoraria za każde czytanie danego wpisu przez każdego uzytkownika. Przecież o to chodzi w tym ACTA.

zabawne jest ze wyszli na ulice i protestowali wszyscy ktorzy nie maja pojecia co jest w acta jak i bronia wszyscy ktorzy nie maja pojecia o akta.Bo tu chodzi o ducha ustawy a nie o pierdoly.Te pierdoly i tak beda wczesniej czy pozniej doprecyzowane a czesto zmienione jesli zarzada tego zycieTtak jak w wypadku Oscarow z Mazur.Idioci sa wszedzie a stany zjednoczeno maja ich nie mniej niz w Polsce.

zabawne jest ze wyszli na ulice i protestowali wszyscy ktorzy nie maja pojecia co jest w acta jak i bronia wszyscy ktorzy nie maja pojecia o akta.Bo tu chodzi o ducha ustawy a nie o pierdoly.Te pierdoly i tak beda wczesniej czy pozniej doprecyzowane a czesto zmienione jesli zarzada tego zycie

Jeśli ACTA są przepisami, które wg twojej opinii trzeba później jeszcze doprecyzować, to istnieje uzasadniona obawa, ze to doprecyzowanie może polegać na tym, iż w przepisach wykonawczych znajdzie się taki punkt, który będzie jednoznacznie mówił o tym, że np. pirata po pochwyceniu, i nawet bez udowodniania mu przez sąd zarzucanego czynu, będzie można rozstrzelać, lub umieścić np. w jednym z obozów FAME.

W ACTA nie ma wzmianki o wysokości kar nakładanych na piratów, więc firmy lobbujące za tą "ustawą" będą według własnego widzimisię i cennika dochodzić odszkodowań.

Jak ci strzelą z Glocka w łeb, to zamiast ducha ustawy, zobaczysz wówczas ducha świętego.

ędzie jednoznacznie mówił o tym, że np. pirata po pochwyceniu, i nawet bez udowodniania mu przez sąd zarzucanego czynu, będzie można rozstrzelać, lub umieścić np. w jednym z obozów FAME...>>>>>>>.i generalnie jezdem za tym.Mysle ze nawet roztrzelac..na miejscu.

Copyright © Audiostereo.pl genralnie jezdem za tym

jezdeś, ale nie jesteś, więc zasadniczo zdania nie masz, tak tylko - palcami po klawiaturze, i zdanie ułożyłeś, udało się znowu ?

a ty co wymysliles.kliknales cos co ci ktos napisal i belkoczesz co dwa dni to samo.beda jeszce palic i zakuwac w dyby.czytalem.

istnieje uzasadniona obawa...SAam czy z internetu?najwieksze obawy mam co do ciebie.

tez uzaSADNIONE.

obama juz siedzi w kieszeni tych firm stojacych za prawami autorskimi (oczywiscie to sciema chodzi o kase wladze i pelna kontrole rozrywki przez tych co sa obecnie)

ostatnio slyszalem ze obecna walka z piractwem jest bardzo oplacalna gdyz mozna dorabiac sie fortun na odszkodowaniach tylko trzeba odpowiednio przepisy dostosowac zeby jak najmniej obywatel mogl - i do tego tez sie dazy przepychajac za lapowki coraz to nowsze ustawy gdyz to jest kolejne zrodlo dochodu w sytuacji kiedy postepu nie da sie zatrzymac

ostatnio slyszalem ze obecna walka z piractwem jest bardzo oplacalna

podobnie jak stawianie fotoradarów i ujęcie przychodu w konstrukcji nowego budżetu - Rostkowski też chce być trendy

Twórca Megaupload, Kim Dotcom, na wolności

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.