Skocz do zawartości
IGNORED

DAC-jakość ponad cenę! Czy super drogie DAC-i grają lepiej?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

Tak jest zaiste...przychodzi tez moment ze zaczynaja grac wszystkie absolutnie wszystkie plyty i dochodzimy wtedy do takiego momentu ze te plyty ktore uwazalismy za zle nagrane, zrealizowane,

.., nooo, przyznać się tu bez bicia u kogo to wydanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) brzmi znakomicie?

Wie, wiem, pewnie u wszystkich brzmi zjawiskowo w całym paśmie i pobija taśmę Matkę:)))))

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Proszę bardzo:

- "The Hours" Philipa Glassa, zrealizowana w Abbey Road Studios i Air Studios w Londynie. Teraz to jedna z moich "żelaznych" pozycji do sprawdzania możliwości systemu.

A co wcześniej było nie tak z tą realizacją?

A co wcześniej było nie tak z tą realizacją?

Grał inny system ;)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

., nooo, przyznać się tu bez bicia u kogo to wydanie

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) brzmi znakomicie?

Gra dobrze, ale moim zdaniem rejestracje cyfrowe koncertow Chopina niosa ciut wiecej precyzji. Ale fakt fortepian Zimermana wybitnie dobrze nagrany, dobre rozstawienie mikrofonow, rejestruje ten instrument w prawie calym pasmie, troche mi brak najwyzszej gory szumu klawiszy, ale blask fortepianu bardzo zywy, na dole troche tez brakuje potegi duzego steinwaya, ale i tak jest super... nagrania na szpulakach tak maja obcinaja troche gore i minimalnie dol... Cyfra jest bardziej precyzyjna n.p. nagranie koncertow przez Blechacza, pozniejsze nagranie Zimermana Koncertow ma wiecej planktonu, jeszcze ciut wiecej. Symfonika tez dobrze nagrana analogowo...ale troszeczke malo precyzji..cyfra niesie ciut, ale tylko ciut wiecej...jak na moim 'badziewastym' DAC-u ;) Troszke jednak to nagranie jest zmulone..;) Na marinesie swietne wykonanie, swietne!!! :)

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )
Gość

(Konto usunięte)

Przykro mi to mowic, ale to wina zrodla :(

Stasiula...gwarantuję Ci, że "to" źródło gra dobre realizacje metalowe i symfoniczne bez zająknięcia...z pełną separacją instrumentów, itp. elementów...

Stasiula...gwarantuję Ci, że "to" źródło gra dobre realizacje metalowe i symfoniczne bez zająknięcia...z pełną separacją instrumentów, itp. elementów...

A co to za źródło jeżeli można zapytać ?

To oczywiste ale problem zaczyna się po zweryfikowaniu przez innych; ich smak nie musi się dokładnie zgadzać z naszym i wtedy inne płyty sprawiają przyjemność :)

Tak, to oczywiste.

Dźwięk mojego systemu został zweryfikowany przez kilka, znających się na tzw. rzeczy osób.

A twój?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Moim skromnym zdaniem nie reprodukcja dźwięku instrumentów jest najtrudniejsza lecz damskie wokale.

Płyty typowo instrumentalne czy symfoniczne grają przeważnie dobrze lub bardzo dobrze ale płyty gdzie mamy do czynienia z wokalem niestety wprost przeciwnie.

Oczywiście wszystko zależy od realizacji płyty ale konkretnie chodzi mi o to ,że na kiepskich dac-u , kablach , wzmacniaczu czy głośnikach jest tak ,że albo mamy przejrzysty dźwięk , scenę i swobodę ale w pakiecie dostajemy wyostrzone sybilanty albo chcąc zniwelować tzw. "krojenie uszu" i stosując zmianę kabli czy wzmacniacza tracimy bezpowrotnie pozostałe walory dźwiękowe.

Niestety z przykrością muszę stwierdzić ,że dobry dźwięk sporo kosztuje choć można łudzić się ,że tak nie jest ;)

Gość

(Konto usunięte)

A co to za źródło jeżeli można zapytać ?

Nie mogę powiedzieć bo będą to herezje nie do uwierzenia...a za takie rzeczy na tym forum trafia się na stos...

A ja lubię poczytać to i owo... :-)

Nie mogę powiedzieć bo będą to herezje nie do uwierzenia...a za takie rzeczy na tym forum trafia się na stos...

Dziś już nie pali się na stosie. Dziś dostaje się bana:))

Tak, to oczywiste.

Dźwięk mojego systemu został zweryfikowany przez kilka, znających się na tzw. rzeczy osób.

A twój?

A Mój miałeś weryfikować w lipcu nie wiem czy pamiętasz?

Rafaell & Cytrus ... Sąsiedzi odcinek 2567 "Jak zbudować dobry systemik audio":))

Złote myśli "Słońca hajenda" ... "Lampa szumi, winyl trzeszczy, Ellipticor nie dla leszczy". 

To co ma u siebie squad05 ma się Ni Jak dźwiękowo do tego co ma u siebie Sly.

Jakbyś kiedyś miał okazję posłuchać, a zwłaszcza usłyszeć...

Przecież nie wiesz dokładnie jakie urządzenia audio ma Sly i jak to gra więc nie schlebiaj Sly'owi a tym bardziej sobie.

Mozliwe że system Squada gra całkiem nieźle w swojej klasie. Ty natomiast nie odpowiedziałeś gdzie i w jakich

warunkach słuchałeś systemu Kondo bo ponoć dobrze znasz ten dźwięk .........to jest raczej wątpliwe i mocno naciągane.

Pochwal się nam co to takiego , ja przynajmniej chcę wiedzieć czy kolega to tylko marzyciel czy audiofil pełną gębą.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Mozliwe że system Squada gra całkiem nieźle w swojej klasie.

Owszem, gra bardzo porządnie, z dużym nasyceniem i sporą dawką emocji...

Słowem Masterclas..

Jest dobrze, moim zdaniem system może się podobać. Pewnie Cytrusa użarło w nos że nie jest dokładnie ułożony pod barokowe śpiewy "Farinellego" ;) Ja tam u Squada bardzo lubię posłuchać Dead Can Dance :)

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Słowem Masterclas..

Bardzo przyjemny w odbiorze, dobrze poskładany i porządnie okablowany system. Generalnie relaksujący, bez aspiracji do wyczynowego grania, bo gabaryty pokoju to uniemożliwiają. Darek nie może łojić tak jak ja bo ma sąsiadów;-)

A Mój miałeś weryfikować w lipcu nie wiem czy pamiętasz?

Mam Cię odwiedzić w sierpniu, nie wiem czy pamiętasz...:)

Pewnie Cytrusa użarło w nos że nie jest dokładnie ułożony pod barokowe śpiewy "Farinellego" ;) Ja tam u Squada bardzo lubię posłuchać Dead Can Dance :)

Pewnie Cytrusa użarło w nos że nie jest dokładnie ułożony pod barokowe śpiewy "Farinellego" ;) Ja tam u Squada bardzo lubię posłuchać Dead Can Dance :)

Nic mnie nie użarło. Po prostu dobrze jest posłuchać z przyjemnością jedno i drugie, a i trzecie też... :)

Ale bynajmniej, jam tu jest winien i zostawmy już w spokoju system przesympatycznego Darka...

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Mam Cię odwiedzić w sierpniu, nie wiem czy pamiętasz...:)

Nic mnie nie użarło. Po prostu dobrze jest posłuchać z przyjemnością jedno i drugie, a i trzecie też... :)

Ale bynajmniej, jam tu jest winien i zostawmy już w spokoju system przesympatycznego Darka...

Cytrus, skoro system Darka nie gra tak jak system Sly'a chociaż go nie słuchałeś to pochwal się tym co gra u Ciebie.

Co prawda słuchasz dziwnych odmieńców z epoki baroku i to pod nich skompletowałeś systemik ale daj sygnał

kolegom na czym śpiewy w typie Farinelliego i Jarousky'ego wychodzą najlepiej.

Bardzo przyjemny w odbiorze, dobrze poskładany i porządnie okablowany system. Generalnie relaksujący, bez aspiracji do wyczynowego grania

I takie systemy lubię, gdzie na pierwszym miejscu jest jakość i przyjemność słuchania.

Co prawda słuchasz dziwnych odmieńców z epoki baroku i to pod nich skompletowałeś systemik ale daj sygnał

Magnepan,

znów trafiłeś kulą w płot. Skąd, no powiedz mi i innym, skąd wziąłeś to przypuszczenie? Gdzie ja napisałem, że tylko pod taką muzykę mam złożony system i tylko takiej słucham?

Oj, nosi Cię...Starasz się mnie ugryźć na wszelkie dostępne Ci sposoby.

...ale wciąż Ci nie wychodzi.

"Oj Magnepan, Magnepan..." Odpuść sobie, Chłopaku ;)

Niestety nie znam się na baroku, więc nie wiem jakie stawia wymagania odnośnie elektroniki ;-)

Wbrew pozorom, dosyć spore. :) Mam nadzieję, że uda nam się na ten temat w miłej atmosferze kiedyś podyskutować w realu.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.