Skocz do zawartości
IGNORED

DAC-jakość ponad cenę! Czy super drogie DAC-i grają lepiej?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

A tymczasem specjalnie dla kol.Cytrusa przed zapowiadanym testem jego sytemu.....

A kto zapowiadał ten test?

Magnepan,

nie masz poczucia, że zachowujesz się jak podstarzała cheerleaderka w tandetnym bikini?

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Jeszcze jeden współczesny kastrat....... w doope lepszy.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A kto zapowiadał ten test?

Magnepan,

nie masz poczucia, że zachowujesz się jak podstarzała cheerleaderka w tandetnym bikini?

Chyba mówisz o sobie Cytrus, nie mam ciągot w kierunku ped...........

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Magnepan,

Nie wiem czy...

Nie, właściwie to jednak jestem pewien, że w swoim kompulsywnym zacietrzewieniu i przemożnej chęci odgryzienia się nie zdajesz sobie sprawy, jakie na publicznym forum robisz z siebie pośmiewisko.

Żal...

Spalasz się w nienawiści.

" Ludzie bardziej dbają o swoją dumę niż o to, co jest prawdą." - T. Pratchett/S. Baxter

Tylko, że są sporo łatwiejsze do odtworzenia.

To zalezy...

Technika wielomikrofonowa to nie jest High-end, takie nagrania jak to, dostosowane sa do 5 kanalow i ma byc mocna podstawa basowa - tego chca kina, to jest robione pod domowy i kinowy sprzet a nie pod system High-end.

Poslucham tego na stacku Vivaldim jak bedzie okazja i pogadamy...nic lepszego obecnie ze zrodel moim zdaniem juz nie ma obecnie. Pisac wszystko mozna ja to zweryfikuje...jak jest na prawde.;)

On oglądał budynki z zewnątrz a wystarczyło tylko kupić bilet i z ciekawości zwiedzić :)

Kolega kupil bilet i byl wewnatrz? ;) Gdzie te bilety sprzedaja, mozna wiedziec? ;)

Kolega kupil bilet i byl wewnatrz? ;) Gdzie te bilety sprzedaja, mozna wiedziec? ;)

Prowadzący forum dzwiek.org miał tam praktykę, tak że info mam z pierwszej reki, tak że wiem ile godzina pracy tam kosztuje :)

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

Prowadzący forum dzwiek.org miał tam praktykę, tak że info mam z pierwszej reki, tak że wiem ile godzina pracy tam kosztuje :)

Ale niech kolega sie nie krepuje skoro taki w temacie ile bilet kosztuje i gdzie sie go nabywa?

Jak powiedzialo sie A trzeba powiedziec i Z. ;)

Oczywiście odpowiem jak kolega poda cenę wynajmu za godzinę pracy studia z i bez obsługi :)

Oczywiście odpowiem jak kolega poda cenę wynajmu za godzinę pracy studia z i bez obsługi :)

A co to dzien targowy? ;)

Powiedzial kolega cos na temat biletow do studia wiec zapytalem o szczegoly, ale widac z tego ze jak zwykle te wpisy kolegi nie sa warte funta klakow. Fantazja zwykle fantazja ...;)

A jesli chodzi o testy DAC-ow i nagran to ja polecam plyte Diany Krall The Very Best od Diana Krall - to jest dopiero trudna technicznie skladanka, ma jednak ta ceche ze jest wybitnie dobrze nagrana.

Pozdr.

Gość

(Konto usunięte)

To zalezy...

Technika wielomikrofonowa to nie jest High-end, takie nagrania jak to, dostosowane sa do 5 kanalow i ma byc mocna podstawa basowa - tego chca kina, to jest robione pod domowy i kinowy sprzet a nie pod system High-end.

Poslucham tego na stacku Vivaldim jak bedzie okazja i pogadamy...nic lepszego obecnie ze zrodel moim zdaniem juz nie ma obecnie. Pisac wszystko mozna ja to zweryfikuje...jak jest na prawde.;)

Stasiula ... W którym miejscu słyszysz typowe dla muzyki filmowej nagranie...

I gdzie ta mocna podstawa basowa ...

Fantazja zwykle fantazja ...;)

Tak kolego, fantazja odnośnie oceny realizacji nagrania-Dokładna Fantazja !

Stasiula ... W którym miejscu słyszysz typowe dla muzyki filmowej nagranie...

I gdzie ta mocna podstawa basowa ...

Ciagle w nagraniu tlem sa kontrabasy z wiolonczelami, niskie dzwieki pochodza od smyka ale rowniez tez i od szarpania w struny, te kontrabasy graja bardzo niskie dzwieki.

Pisac wszystko mozna ja to zweryfikuje...jak jest na prawde.;)

Ciagle w nagraniu tlem sa kontrabasy z wiolonczelami, niskie dzwieki pochodza od smyka ale rowniez tez i od szarpania w struny, te kontrabasy graja bardzo niskie dzwieki.

A naprawdę jest tak, że w nagraniu słuchać pudła wszystkich smyków łącznie z fortepianem.:D

A separację instrumentów jak oceniasz?

Coś cienki FLAC Ci się ściągnął, albo naprawdę musisz popracować nad swoim całym torem odsłuchowym.

Obstawiam to drugie.

Cytrus, to nie tak jak myślisz, potraktuj to na luzie i bez spinki, my tylko się bawimy :-) .W wymianie racji i poglądów potrzebny jest a wręcz konieczny nasz status i świadomość muzyczna bez której żadne książki i wiedza z nich płynąca są niczym. Gdybyś pokazał mi swoją płytotekę wiedział bym kim naprawdę jesteś.System to tylko wypadkowa naszych chwilowych predyspozycji albo szczęścia które uśmiechnęło się na moment........

(...) Gdybyś pokazał mi (...)

Proszę, nie, ja błagam! - odpuść już.

Po twoich niemierzalnych już wpadkach, zgadnij co mogę Ci jeno pokazać?...

Proszę, nie, ja błagam! - odpuść już.

Po twoich niemierzalnych już wpadkach, zgadnij co mogę Ci jeno pokazać?...

Wpadki ? chyba śmiesz żartować. To nie ja ogłaszam wszem i wobec że słuchałem zestawu Kondo w doskonałych warunkach odsłuchu i to przez kilka dni. Pytam gdzie ? do dzisiaj nie odpowiedziałeś - jesteś konfabulantem .

Więc nie piernicz mi o wpadkach.

To nie ja ogłaszam wszem i wobec że słuchałem zestawu Kondo w doskonałych warunkach odsłuchu i to przez kilka dni. Pytam gdzie ? do dzisiaj nie odpowiedziałeś - jesteś konfabulantem .

Och, to proszę - w mieszkaniu prywatnym, w otoczeniu, mówiąc delikatnie dosyć sporej ilości płyt, u osoby nie związanej z forum i nie mającej ochoty być osobą publiczną.

Jakby Ci było mało, to squad i absinth3 widzieli dowody na prawdziwość moich słów.

Jakbyś miał jeszcze mało, to przywołany tutaj absinth3 też niedawno był u mnie. Zapytaj Go, co sądzi o dźwięku mojego obecnego systemu.

Wpadki ? chyba śmiesz żartować

Nie, nie śmiem. Napisałem to z całą powagą. Przykłady:

- twoje wyobrażenie o brzmieniu klawesynu – wątek piano,

-rzekomo uczyłeś się gry na skrzypcach (sam tak stwierdziłeś na forum) i po 20-tu latach nietrzymania instrumentu w rękach wystarczą Ci raptem dwa tygodnie (sic!) na wrócenie do formy

- kalafonia wg Ciebie jest ( to już są naprawdę jaja, jak ktoś choć cokolwiek wie na temat grania na smykach) niekonieczna do gry…

- że o licznych twoich niekompetentnych wypowiedziach na tematy sprzętu nie wspomnę.

Zapewne ktoś z forum może powklejać tu liczne cytaty z twojej „radosnej znajomości rzeczy”.

Ja proszę Pana nie pierniczę, ja tylko przytaczam fakty.

A one są, jakie są.

Nieubłagane...

po 20-tu latach nietrzymania instrumentu w rękach wystarczą Ci raptem dwa tygodnie (sic!) na wrócenie do formy

- kalafonia wg Ciebie jest ( to już są naprawdę jaja, jak ktoś choć cokolwiek wie na temat grania na smykach) niekonieczna do gry…

Posłuchaj Cytrus, dobry muzyk po 20 latach przerwy gry na instrumencie potrzebował będzie tylko 1h aby przypomnieć sobie chwyty, akordy i samą grę. Co do kalafonii to nie wiem o co ci chodzi - każde dziecko wie że służy do smarowania

smyczków do gry na instrumentach strunowych.

Ja proszę Pana nie pierniczę, ja tylko przytaczam fakty.

Cytrus jesteś za mały w tym wcieleniu, Żegnam

Żegnam

No, w końcu.

- Tylko dotrzymaj słowa! ;D

Coś cienki FLAC Ci się ściągnął, albo naprawdę musisz popracować nad swoim całym torem odsłuchowym.

Obstawiam to drugie.

Posluchaj lepiej plyty ktora ja proponuje ;) i bedziemy dyskutowac :D

Znowu wyścig na długości fajfusa ?

Cytrus, też mam wzmak na EL84 z 1958 roku ale nie śmiem twierdzić, że mój fajfus jest i najdłuższy i najgrubszy na naszym podwórku ;).

Bo nie ma po co bo i tak wiadomo, że referencyjnego fajfusa ma stary.

Pozdro

Muszę przewietrzyć mój system…

Znowu wyścig na długości fajfusa ?

Cytrus, też mam wzmak na EL84 z 1958 roku ale nie śmiem twierdzić, że mój fajfus jest i najdłuższy i najgrubszy na naszym podwórku ;).

Bo nie ma po co bo i tak wiadomo, że referencyjnego fajfusa ma stary.

Pozdro

:-)

- Proszę mi wskazać gdzie ja coś takiego stwierdziłem

- Moja końcówka mocy jest z innego rocznika i zapewne od innego producenta

- Poczucie humoru też mamy odmienne

Summa summarum:

"Niczym Magnepan trafiłeś kulą w płot".

Cytrus sadze ze dobrze i kulturalnie byloby w tym momencie napisac cos o swoim systemie, bo dalsza rozmowa, mowiac najdelikatniej jest utrudniona ;)

Stasiop, pomiłuj:)

Ten cały bałagan w tym wątku zrobił się przez wręcz kliniczną chęć jednego z forumowiczów do umniejszania innym.

Proszę już zostawić w spokoju mój system i wrócić do tematu wątku.

serdecznie pozdrawiam

Wu

No coz to jest dla mnie troche smieszne pisac ze gra tak i tak, a nie chciec sie pochwalic systemem...widocznie nie ma czym, srednia krajowa...czyli systemy uzywane do max 10-20 keuro ;)

Stasiop, pomiłuj:)

Wu

Stasiop nie z tych

:-)

Nie myśl. Jeśli już pomyślałeś, to nie mów. Jeśli już powiedziałeś, to nie pisz. Jeśli już napisałeś, to nie podpisuj. Jeśli podpisałeś, to się nie dziw!

Summa summarum:

"Niczym Magnepan trafiłeś kulą w płot".

Cytrus, nie dotrzymujesz umowy piewco kastratów. Czy mam napisać niecenzuralnie abyś się odfikał ?

Zrób lewatywę jak coś ci uwiera w d..........Napij się ziółek , to pomoże.

Gość NEWNEW

(Konto usunięte)

Panowie, z ziółek najlepsza jest herbatka paracelsus. Łagodnie przeczyszcza nie przerywając snu;-)

Obu interlokutorom zalecam napar z melissy;-)

Żegnam

No, w końcu.

- Tylko dotrzymaj słowa! ;D

Cytrus, nie dotrzymujesz umowy

Pokaż mi, w którym miejscu zawarłem z Tobą umowę?

Obu interlokutorom zalecam napar z melissy;-)

Stasiop, Magnepan – tomkly dobrze radzi ;)

Panowie, może Cytrus nie chce ujawniać zdjęć lub opisów i ma do tego święte prawo. Jego wzmacniacz (co mogę śmiało potwierdzić) jest co najmniej tak samo dobry jak najsłynniejsza powieść Lema, która powstała mniej więcej w tym samym czasie. I czy to coś zmienia? Czy wszechświat zaczął poruszać się innym "rytmem", a Wy mając taką wiedzę zaczęliście słyszeć inaczej?

Dla mnie najlepszym sprzętem jest taki, który w odpowiedniej chwili odtworzy mi odpowiednią muzykę, na którą mam ochotę. Hi - Endem będzie zaś moja wieża Piano, bo wasze nie potrafią zaśpiewać mi tego co mam w odtwarzaczu!

Słucham tylko muzyki.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.