Skocz do zawartości
IGNORED

AKG-K141 Monitor czy warto na AKG-K601

nikifor

Rekomendowane odpowiedzi

Mam słuchawki AKG-K141monitor wersja 600omów(srebrne) grają na wzmacniaczu TPA6120 który bardzo dobżee ich napędza,podłączone to wszystko do przetwornika TDA1543,słuchawki grają lepiek od moich poprzednich koss porta pro,grają bardziej audiofilsko czyli precyzyjniej,dokładniej z świetnym mocnym basem i znakomicie kontrolowanym,brakuje mi tylko w nich tej muzykalnośći co miały koss porta pro,zastanawiałem się nad zmianą na wyższą pułkę,myślałem żeby zostać przy AKG mam na myśli AKG-k601 czy dzwięk 601nek spełni moje oczekiwania? czy między tymi dwoma modelami nie ma znaczącej różnicy w dzwięku?

https://www.audiostereo.pl/topic/91090-akg-k141-monitor-czy-warto-na-akg-k601/
Gość nudel1306

(Konto usunięte)

mam też w planach DT990pro ale mają podobno za ostrą gurę,dodatkowo bardzo lubię muzykalne słuchawki i nie wiem jakie modele tak grają kwota do 700zł

Moze sproboj cos z denon'ow one podobno graja lekko ocieplona barwe

http://www.q21.pl/denon-ah-d1100.html

a jak grają HD600 w porównaniu do akg-k141 interesują mnie słuchawki koloryzujące dzwięk,nie za bardzo lubię neutralny dzwięk,może poprostu wezmę Grado sr60 tylko czy dzwięk w porównaniu z akg-k141 nie pogorszy się

ATH-M50 są zamknięte a mi bardziej odpowiadały by słuchawki pół otwarte ew otwarte,nie mogą mieć sybilującej góry,dlatego beyer dybanic odrzuciłem.

ATH-M50 są zamknięte a mi bardziej odpowiadały by słuchawki pół otwarte ew otwarte,nie mogą mieć sybilującej góry,dlatego beyer dybanic odrzuciłem.

W moim zainteresowaniu są te AKG-k601 dość przystępna cena na rynku wtórnym,tylko nie wiem czy one grają o klasę lepiej od tych moich żeby nie okazało się że różnice w dzwięku są kosmetyczne.

a gdzie można bezproblemowo posłuchać wyższych modeli słuchawek? jestem z okolic Radomia więc do 150km mogę dojechać

Mam ofertę zamiany moich słuchawek na Grado sr60 czy jest sens się zamienić i czy grado nie będą grały sporo gorzej od AKG-K141?

Mam ofertę zamiany moich słuchawek na Grado sr60 czy jest sens się zamienić i czy grado nie będą grały sporo gorzej od AKG-K141?

Źródło:

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Copyright © Audiostereo.pl

Ukryta Zawartość

Gość nudel1306

(Konto usunięte)

Źródło: http://www.audiostereo.pl/index.php?

Sens moze jest ale z tego co pamietam to Grado lubia sie psuc...

Sens zamiany Twoich AKG na Grado byłby wtedy, gdybyś był wielbicielem sposobu grania tych Grado, w kategoriach bezwzględnych jest to zmiana na inne, ale niekoniecznie lepsze (Grado - gęste granie, waska scena, dynamiczna średnica, AKG - neutralne, przestrzenne, jako fan jazzu osobiscie wolę AKG, Grado SR60 to słuchawki idealne do rocka). A co do psucia - w przypadku Grado im wyzszy model, tym się częściej psuje. Najgorzej jest z GS-1000, SR60 to model najtańszy, zatem... :)

<><

te AKG które ja posiadam,jest to bardzo żadko spotykana wersja"srebrna" napis 4-600omów co za tym idzie impedancja nie jest jakaś bardzo problematyczna do wysterowania układ TPA6120 wytwarza z nich piękną dynamikę i krótki mocny punktowy Basik,który nawet w senheizerach nie ma porównania do tego z tych AKG,przetworniki w mojej werskii są podobno z jakiś {sextetów} nie wiem co to za słuchawki ale podobno szanowane.

Jedynie do czego mogę się przyczepić to ta cholerna liniowość która nie koloryzuje dzwięku i nie powoduje że słuchawki są muzykalne,dlatego to w nich mi nie pasuje i szukam muzykalnośći ale nie suchej sterylnośći,AKG141 mają przygaszoną gurę i dlatego taki dzwięk mi odpowiada,do ich grania dodał bym trochę więcej muzykalnośći i było by OK dlatego chce je zmienić na coś mniej studyjnego a bardziej audiofilsko koloryzującego:)

chciałem dodać że bardzo dziwne te AKG bo jeśli oglądam koncert gdzie są mocne uderzenia w perkusje to uderzenie w membrane słuchawek jas tak potężne że mało nie spadną mi z głowy,praktycznie czuć jak byś siedział obok perkusisty,dlatego te opinię o tym że akg mają słaby bas dla mnie są bardzo dziwne,może chodzi o sam bas? bo napewno nie o dynamikę!!

Sens zamiany Twoich AKG na Grado byłby wtedy, gdybyś był wielbicielem sposobu grania tych Grado, w kategoriach bezwzględnych jest to zmiana na inne, ale niekoniecznie lepsze (Grado - gęste granie, waska scena, dynamiczna średnica, AKG - neutralne, przestrzenne, jako fan jazzu osobiscie wolę AKG

Jestem fanem dzwięku koss porta pro,i z dnia na dzień AKG-K141 mnie denerwują swoim nudnym płaskim jak deska dzwiękiem i z zerową muzykalnośćią,więc jeśli grado-sr60 grają podobnie to wywalam te akg bez zastanowienia.

Jestem fanem dzwięku koss porta pro,i z dnia na dzień AKG-K141 mnie denerwują swoim nudnym płaskim jak deska dzwiękiem i z zerową muzykalnośćią,więc jeśli grado-sr60 grają podobnie to wywalam te akg bez zastanowienia.

• 2 tygodnie później...

Grado sr60 grają bardzo ciekawie, mają fajną ciepłą średnice, ale jak dla mnie nie nadawały się do słuchania, ponieważ miały bardzo wąską i płaską scene. Mam SHP8900 i scena w nich zabija grado po minucie odsłuchu, fakt ze mają trochę cofniętą srednice i mniej koloru w sobie, ale jednak ta przestrzenność w nich wygrała, słychać 3 razy szerszą scene niż w Grado.

Dlatego też sprzedałem je ostatnio i szukam czegoś ciekawego z dobrą sceną. Spróbuje teraz AKG, mam na oku K601 ale nie wiem czy się zdecydować.

porta pro mają jak na takie słuchawki bardzo szeroką scene,dotego obecnie wygrywają ze słuchawkami audiofilskimi jakie słuchałem do 1000zł to przykre ale niestety żadne słuchawki nie dorównały porta pro pod względem muzykalnośći

porta pro mają jak na takie słuchawki bardzo szeroką scene,dotego obecnie wygrywają ze słuchawkami audiofilskimi jakie słuchałem do 1000zł to przykre ale niestety żadne słuchawki nie dorównały porta pro pod względem muzykalnośći

Źródło:

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.