Skocz do zawartości
IGNORED

>>> PROCESORY DO KINA DOMOWEGO <<<

BoDeX

Rekomendowane odpowiedzi

Pozostaje jeszcze pytanie, czy w jakiś sposób da radę wykorzystać obecny CA 851?

Z tego co widzę wzmacniacz CA 851A nie posiada bezpośredniego wejścia na końcówkę mocy w związku z tym wykorzystanie go w systemie z AVP 18 mija się z celem (chyba, że w setupie jest stosowna opcja do przełączenia któregoś z wejść liniowych jak np. w Krell'u)

A mając Oppo 105D z wyjściem 7.1 - nie wiem czy dobrze kombinuję - potrzeba przedwzmacniacza??? - bo gdzieś przeczytałem, że "Oppo może zastąpić nawet amplituner, mając (fabrycznie wyłączoną, ale to kwestia ustawień w menu) funkcję regulacji poziomu wyjściowego".

Sprawdziłem - jest taka możliwość - pozostaje więc kwestia jaką sensowną końcówkę wybrać?? - wystarczy nuforce?

A mając Oppo 105D z wyjściem 7.1 - nie wiem czy dobrze kombinuję - potrzeba przedwzmacniacza??? - bo gdzieś przeczytałem, że "Oppo może zastąpić nawet amplituner, mając (fabrycznie wyłączoną, ale to kwestia ustawień w menu) funkcję regulacji poziomu wyjściowego".

Zgadza się. Jednak w tym wypadku również kłania się brak bezpośredniego wejścia na końcówkę mocy we wzmacniaczu CA 851A, który miałby być wykorzystywany jako koniec mocy dla OPPO.

Samą końcówkę MCA 18 można oczywiście podpiąć pod OPPO :-)

Jak bym mial teraz zaczynac od nowa i pogodzic kino z bardzo pozadnym stereo, dla kina wybralbym ampli z Cambridge audio, Arcam lub Anthem. Kiedys zaczynalem od ampli i nie majac zadnego doswiadczenia, kupilem jakis niski model Pioneer'a, ale waznym kryteriem byly dla mnie dekodery HD, wtedy wydawalo mi sie, ze to wazny aspekt. Pozniej byl faktyczny przeskok jak zakupilem Onkyo 876. Marzylem wtedy o kapitalnym kinie, ktory by dawal rade jak w kinie tak i stereo. Processor i koncowki mocy musialy to zalatwic. Dotarla do mnie Emotiva UMC-1 i jej koncowki (3+2, pozniej byla zamiana na jedna 5 kanalowa Emotive)., ale niestety to byl wciaz ten sam Onkyo 876.. Torche inny dzwiek, ale w sumie, to ta sama liga... Doszedlem do wniosku, chcac czegos wybitnego, trzeba zaplacic, polowalem na Meridiana, ale trafilem na Primare SP32 HD, ktory gosci u mnie do tej pory. Z przyjsciem Primare, to byl kapitalny przeskok, kino, stereo na moj gust bylo dobrze. Teraz juz mozna bylo muwic o rozdzielczosci, szerokosci sceny, 3D efekcie i o pieknym nisko schodzacym basie (nie zapomnijmy ze koncowka ma takie same znaczenie jak i sam processor, do tego jeszcze pokoj/akustyka itd). U mnie Primare gral z Emotiva (niestety dla Primare, to niskiego poziomu koncowka (przy wiekszym poziomie glosnosci, Emotiva tracila kontrole), bylo lepiej z Parasound A23, byl tez jakis stary i wybitny model Classe, przy nim bylo najlepiej, ale jak dla mnie za analitycznie). Jezeli prioritetem jest stereo wysokiego lotu, a kino na drugim planie, to ja bym stawial na pozadnego ampli dla kina i otdzielny wybitny system stereo. Dobry processor + dobre koncowki, to spory wydatek, a high end stereo i tak nie bedzie. Jak chcemy miec poprostu sredniego lotu stereo+kino, to processor+koncowka jest chyba najleprzym polsrodkiem.

Odnosząc się do słów marycza, pozwolę sobie na swoją refleksję tym bardziej, że posiadam dokładnie taki sam sprzęt Emotiy jak miał kolega.

Często da się wyczytać jak wzmacniacze stereo niszczą dźwiękiem sprzęt kina domowego. Albo jestem głuchy, albo miałem do czynienia z dobrymi amplitunerami kina. Wracając jednak do sedna sprawy, chcąc się samemu przekonać jak to jest, testowałem u siebie wzmacniacz stereo Atoll in 100 i na moje ucho lepiej grał zestaw Emotivy tj. procesor UMC-1 plus końcówka mocy, nie były to duże różnice. Nadmieniam, że oba sprzęty miałem jednocześnie.

Potem kupiłem sobie używaną, prawdziwą legendę Krell KAV 300i. Różnica w stosunku do zestawu Emotivy, to znacznie więcej basu i mniej wyrazista średnica, jakby cofnięta. Tak jakby inaczej były rozłożone akcenty w obu urządzeniach. Ten najniższy bas zaczął się wzbudzać i dominować.

Ostatecznie Emo bardziej mi się podobało. Przypomnę, że ten Krell kosztował kiedyś ponad 10 tyś zł. Ani w Atolu, ani na Krellu, nie znalazłem nic zdecydowanie lepszego, sceny, szczegółowości, kompletnie nic mnie nie zachwyciło. Od tego czasu zacząłem podchodzić z dystansem do opinii, że sprzęt stereo zawsze miażdży czy co tam robi z KD.

Nie przeczę, że Primare u Marycza grał lepiej od procesora Emotivy, choć osobiście nie słyszałem, jednak trzeba pamiętać, że UMC-1 kosztował niecałe 3 tyś, natomiast Primare SP32 HD to koszt ponad 20 tyś, więc trzeba zdać sobie sprawę co porównujemy. Byłoby bardzo niedobrze, gdyby ten Primare nie zagrał lepiej od Emotivy.

Zaletą amplitunerów czy procesorów kina domowego jest możliwość autokalibracji, też na początku nie mogłem się do tego przekonać, podchodziłem trochę purystycznie i muzyki słuchałem tylko w trybie Direct. Po pewnym czasie załączyłem kalibrację również do muzyki stereo i po długim czasie stwierdzam, że faktycznie jest lepiej.

U mnie konkretnie zniknęła taka mgiełka agresywności czy natarczywości jaką czasami dało się odczuć, wzmocnił się średni bas, którego też odrobinę mi brakowało, a osłabił się ten najniższy, faktycznie czasami potrafił się lekko wzbudzić, generalnie zmiany na plus.

Teraz dla porównania ile zmian w sprzęcie stereo musiałbym zrobić, aby takie zmiany uzyskać ? Żąglowanie kablami, źródłami dźwięku itp.

Żeby nie było, że jestem jakiś mega fanem Emo czy sprzętu kina domowego, piszę tak ogólnie, że do wszystkiego trzeba podchodzić z rezerwą. Tak w ogóle mam wrażenie, że jedne sprzęty często nie grają lepiej czy gorzej od innych, a po prostu inaczej. Komuś komu podoba się taki charakter dźwięku od razu napisze, że ten gra lepiej, choć kto inny może powiedzieć odwrotnie. Duże znaczenie ma też siła sugestii, bo np. urządzenie jest droższe, czy bardziej uznanej marki to musi być lepiej. Różnice też robią oczekiwania o czym często się zapomina.

Radzę też nie brać na poważnie wpisów, gdzie ktoś opisuje jak to jeden sprzęt miażdży, zjada na śniadanie, przeżuwa i wypluwa inny, jeśli autor nie pisze konkretów, a odnosi się tylko do ogólników, albo używa poetyckich metafor, jak to wykreowało mu w domu taką scenę, że wokalistka wyszła i wręcz musnęła go włosami po twarzy, albo usiadła na kolanach :)

Jak będę miał okazję to pewnie jeszcze przytargam do domu jakiś sprzęt stereo do porównania.

Z tym amplitunerem a stereo to też dużą rolę odgrywa sygnał, mając końcówkę mocy i przełącznik sygnału pre stereo a kino nadal wolę czysty sygnał stereo. Natomiast ostatnio odchodzę kompletnie od auto kalibracji, wszystko da się grać bez cięć w ampli i gra to zupełnie inaczej i lepiej, niestety nie jest to na chwilę do ogarnięcia i trzeba protestować i pokręcić żeby zagrało, niby ampli suba odcina na 80 ale wyłącznie tego a ustawienia na panelu daje zupełnie inne wrażenie jak i korekcja fazy, u mnie przynajmniej w końcu niskie tony zagrały się z frontami, straciły na lokalizacji, jest bardziej odczuwalne niż lokalizowalne co miało miejsce przy auto kalibracji

• 2 tygodnie później...

witam,

posiadam od jakiegoś czasu końcówkę PRIMARE A30.5 i zastanawiam się nad wyborem procesora. Obecnie steruje końcówkę wzmakiem PRIMARE SPA20.

Na avforums angielskim doczytałem się porównania tych że produktów w roli procesorów-sterowników w kinie i stereo. Z tego co zrozumiałem nie ma między nimi różnicy w sensie jakości dźwięku w roli sterowników. Czy ktoś z Was może zna ten temat? Zastanawiam się czy to możliwe aby wzmak za podobne pieniądze co osobny procesor grał podobnie, na logikę to niemożliwe?

Witam.

Czy miał ktoś z Was okazję słuchać Denona Pro DN-500AV? Potrzebuję procesora av do sterowania zestawem monitorów aktywnych w KD.

Niestety nie mialem okazji choc sam sie zastanawialem...mam pewne podejrzenie ze tego Denona laczy wiele wspolnego z Marantzami AV (wkoncu jeden koncern), jezeli tak jest to trzymaj sie z daleka od takich prockow. Marantz AV7701 byl dla mnie totalna porazka, nie polecam nikomu. Mam w tej chwili antycznego Meridiana 561 ktory gra o niebo lepiej pomimo braku hdmi, formatow bezstratnych i xlr...no ale Marantz to nie Denon (choc prawie), wiec moze sie myle. Zawsze mozna kupic nowego i odeslac w ciagu dwoch tygodni o ile sie nie spodoba...

Panowie mam pytanie, mowa tu była o użyciu końcówek mocy do Oppo105D. Czy mogę zamiast końcówek mocy użyć wzmacniaczy stereo?

Na przykład użyć 3 wzmaki stereo podłączone do Oppo105D lub też innego playera który ma wyjście analogowe 5.1 lub 7.1.

Fronty wpinam w jeden wzmacniacz, tył w drugi a centralny pod trzeci wzmacniacz.

Jest jeszcze opcja użycia aktywnych kolumn ale interesuje mnie ta pierwsza opcja.

Zaletą amplitunerów czy procesorów kina domowego jest możliwość autokalibracji, też na początku nie mogłem się do tego przekonać, podchodziłem trochę purystycznie i muzyki słuchałem tylko w trybie Direct. Po pewnym czasie załączyłem kalibrację również do muzyki stereo i po długim czasie stwierdzam, że faktycznie jest lepiej.

Miałem tak samo .Dzwiek jest po prostu przyjemniejszy .

Zgodnie z obietnicą kilka uwag na temat NuForce AVP 18, który mieliśmy okazję ostatnio użyć w jednej z Naszych instalacji.

Procesor jak na swoją niską cenę gra naprawdę zadowalająco. Nie jest to jeszcze poziom najlepszych procków, które mieliście tu okazję wymienić ( MERIDIAN, KRELL, LEXICON) ale jest już naprawdę dobrze. W tandemie z końcówką MCA 18 można w sposób komfortowy posłuchać ulubionych koncertów czy też muzyki nie tracąc nic w stosunku do średniej klasy stereo. Tego nie zrobi amplituner kina domowego choćby kosztował 10000zł. Filmy w wykonaniu tego duetu to także temat nie do przeskoczenia dla standardowych odbiorników AV. Przede wszystkim dynamika i czytelność tego co dzieje się w momencie kiedy pojawia się dużo dźwięku. Mimo zastosowania bardzo dużych kolumn z przetwornikiem niskotonowym o średnicy 30cm dało się uzyskać wysoki poziom głośności bez wprowadzenia kompresji.

Oczywiście nie ma róży bez kolców...

... brak możliwości podpięcia sygnałów analogowych - gdyby ktoś zapragnął użyć jakieś urządzenie video starszego typu i przeskalować je do formatu 1080p. W bardzo rozbudowanych instalacjach AV może być mało wejść HDMI (5 szt.), jeśli ktoś liczy na budowę kombajnu multimedialnego z radiem internetowym, strumieniowaniem plików czy sterowaniem za pomocą aplikacji to będzie musiał przewidzieć dodatkowy streamer, odtwarzacz sieciowy lub tym podobny klocek.

Poza tym to kawał dobrego sprzętu (jeśli myślimy o jakości dźwięku). Właściwie nie ma w tej cenie konkurencji i osobiście polecam :-)

Zaciekawił mnie ten procesor av nu force'a, w sumie ma wszystko czego potrzebuję i nie jest tak drogi jak produkty konkurencji z masą dodatkowych funkcji, których i tak bym nie korzystał. Czytając recenzje natknąłem się na wpisy w komentarzach, mówiące, że ten sprzęt to klon emotivy umc 200 ale w dwa razy wyższej cenie. Co o tym sądzicie?

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Podpowiedzcie proszę, który procesor byłby dobry do sterowania kinem domowym z uwaga-trzema subwoferami?

Interesuje mnie procesor 5.1, z dobrym menedżerem basu, subwofery to Jamo D6 THX.

chodzi mi o dobry procesor nawet starszej generacji dez dekoderów HD z dobrym menedżerem basu.

UMC 200 Emotiva ma rozbudowane menu basowe z tego co widzę, ktoś może zna ten sprzęt?

i jeszcze pytanko ARCAM FMJ AV9, czy to dobry procek?

w dobrych cenach jest również ROTEL RSP 1098 może taki?

• 1 miesiąc później...

Czy posiada ktoś procesor Emotivy xmc-1? Tak się zastanawiam czy przyrost w stosunku do umc-1 będzie warty uwagi. Kusi również tutaj Dirac Live, jako zdecydowanie najlepszy sytem kalibracji /podobno wg. avs/ .

Poza tym za chwilę ma być w Polsce dystrybutor więc może z serwisiem coś się ułatwi.

Czy posiada ktoś procesor Emotivy xmc-1? Tak się zastanawiam czy przyrost w stosunku do umc-1 będzie warty uwagi. Kusi również tutaj Dirac Live, jako zdecydowanie najlepszy sytem kalibracji /podobno wg. avs/ .

Poza tym za chwilę ma być w Polsce dystrybutor więc może z serwisiem coś się ułatwi.

Posiadam aktualnie xmc-1, lecz nie porównam go do umc-1 ,bo zbyt długi czas dzieli odsłuchy tych klocków. Lecz mogę dać tylko wskazówkę, że w cenie do 20k nie ma sobie równych. Lepsze procki moim zdaniem ma tylko krell lecz to już cena ok 35k. Sądzę, że amplitunery i procki powyżej pewnego pułapu cenowego ok 6k grają już bardzo podobnie w kinie. Różnica jest większa tylko przy odsluchu stereo.

Dirac Live płatny dopiero zamierzam kupić jak skończę remont pomieszczenia odsluchowego i dam znać jak to działa. Na razie korzystam z diraca bezplatnego i słaby jest (w porownaniu do np. Audyssey w onkyo). Chodzi o brak wielu funkcji i problemy podczas sluchania w trybie direct bez suba. Niby prosty w obsłudze, lecz denerwuje konieczność podłączenia komputera za każdym do konfiguracji.

Dirac Live płatny dopiero zamierzam kupić jak skończę remont pomieszczenia odsluchowego i dam znać jak to działa. Na razie korzystam z diraca bezplatnego i słaby jest (w porownaniu do np. Audyssey w onkyo). Chodzi o brak wielu funkcji i problemy podczas sluchania w trybie direct bez suba. Niby prosty w obsłudze, lecz denerwuje konieczność podłączenia komputera za każdym do konfiguracji.

Mi raczej chodzi o wersję płatną. W xmc-1 póki co jest tylko wersja z jedna krzywą , nie działa możliwość jej indywidualnego ustalenia co i pewnie Emotiva zrobi pod koniec żywota , jak to było z softem do umc1. Nie zmienia to faktu że jest masę opinii jakoby Dirac Live /płatny/ wykonywał kalibrację dużo lepiej od jakichkolwiek wersji audyssey.

Nawiasem mówiąc miałem kiedyś chwilę procesor Marantza i wypadł słabiej od umc-1 który jest 3 razy tańszy. Choć przez krótki odsłuch nie mam pewności ustawienia , kalibracji etc. xmc-1 mogę kupić z 40% rabatem , więc zastanawiam się. Mnie jednak on interesuje tylko i wyłącznie pod kątem kina.

A jeśli też szybko pojawi się dystrybutor i nie będzie możliwości zakupu bezpośredniego to ciekawe czy ten rabat uwzględnią.

A jeśli też szybko pojawi się dystrybutor i nie będzie możliwości zakupu bezpośredniego to ciekawe czy ten rabat uwzględnią.

Są jakieś wieści na temat ew. dystrybutora na starym kontynencie ?

Niestety bezposrednie starcie w kinie domowym było tylko z amplitunerem onkyo chyba 929 z pre na koncowki mocy i wzmacniaczami stereo krell i naim, . Lecz odbywalo się to jeszcze w moim starym mieszkaniu z dosc wasko rozstawionymi kolumnami.

Swoje wnioski o prockach wyciagam z odsłuchania kilku modeli dwa lata temu jak szukalem koncowki mocy. Musialbys przejrzec moje stare posty, cos tam bedzie na pewno opisane

Na przyklad temat:

"Wybór końcówki mocy do układu LCR 3,1"

Takie dostałem info bezpośrednio od Cathy Laufman. Prowadzą rozmowy z firmą w Polsce. Z rozmowy wynikało że będzie niedługo.

no proszę ;-)) ciekawe o ile ceny będą wyższe ;-(

ps Nie wiesz czy łączyć to będzie się z serwisem ?

Mam UMC-1 które od wielu miesięcy leży w pudełku bo zrywa połączenie po hdmi ... Do Stanów nie opłaca się wysyłać a w Krakowie nie udało mi się znaleźć (fakt, ze niezbyt intensywnie szukałem ;-) sensownego serwisu który by się podjął pomierzenia układu wg wytycznych od Emotivy ... Mocno mnie to zniechęciło do firmy (zwłaszcza po przeczytaniu paru wątków na niezależnych amerykańskich forach dot. serwisu Emotivy); a plan był taki - zakup UMC-1 w celu uzyskania zniżki na XMC-1 ;-))

Serwis ma być w Polsce, a co do naprawy to już nie ma opcji naprawy w Polsce z ewetualną wysyłka części, nie zgodzą się na to . Musisz odesłać do stanów. No chyba że podejdą indywidualnie do przypadku. Podobno wysyłanie części się nie sprawdzało. Pewnie chodziło o fakt taki jak często mozna przeczytać o watpliwej jakości domorosłych serwisów.

Z tym rabatem to też przygrali nieźle, bo masz 40% po zakupie umc-1 na xmc-1. Też sobie liczyłem że dostanę rabat od 2000 dolarów, ale nic z tego, na chwilę podnieśli cenę na 2500 dolarów , żeby potem obniżyć na 2000 jako zakup w promocji /dla wszystkich/ a rabat 40% liczą ci od ceny MSRP /Manifacturers Suggesteg Retail Price/ chwilę wcześniej sztucznie podniesionej.

A pytanie co tam wyczytałeś na temat serwisu, bo ja jednak wiem że ostatecznie od klienta się nie odwracają, a gwarancja jest na 5 lat.

Serwis ma być w Polsce, a co do naprawy to już nie ma opcji naprawy w Polsce z ewetualną wysyłka części, nie zgodzą się na to . Musisz odesłać do stanów. No chyba że podejdą indywidualnie do przypadku. Podobno wysyłanie części się nie sprawdzało. Pewnie chodziło o fakt taki jak często mozna przeczytać o watpliwej jakości domorosłych serwisów.

Z tym rabatem to też przygrali nieźle, bo masz 40% po zakupie umc-1 na xmc-1. Też sobie liczyłem że dostanę rabat od 2000 dolarów, ale nic z tego, na chwilę podnieśli cenę na 2500 dolarów , żeby potem obniżyć na 2000 jako zakup w promocji /dla wszystkich/ a rabat 40% liczą ci od ceny MSRP /Manifacturers Suggesteg Retail Price/ chwilę wcześniej sztucznie podniesionej.

A pytanie co tam wyczytałeś na temat serwisu, bo ja jednak wiem że ostatecznie od klienta się nie odwracają, a gwarancja jest na 5 lat.

Jeśli dobrze zrozumiałem serwis zakupionego w Polsce sprzętu będzie w Polsce, a tego zakupionego w Stanach wyłącznie po odesłaniu do USA ? fajnie ... ;-(

Z tym rabatem to też nieźle sobie poczynają, niby wszystko ok, ale nie z takim zamysłem kupowałem ... kurcze, że też nie zgrałem sobie regulaminu z tamtego okresu ... wydawało mi się, że było inaczej - ale pamięć już nie ta - może się mylę ;-)

Co do opinii - szukałem na wiosnę, nie mam już otwartych tych stron ;-) ... z tego co pamiętam to narzekali, że na forum Emotivy posty mówiące o "nie przychylnym" podejściu do klienta w momencie konieczności skorzystania z serwisu, były usuwane. Ale na "naszym" forum koledzy się wypowiadali pozytywnie o serwisie ...

Sam mam nieco negatywne doświadczenia / odczucia - jak zniknęły mi napisy na pilocie po dotknięciu (!) palcem na którym były prawdopodobnie ślady po cytrynie ... to podziękowali i napisali że to normalne i że dodadzą takie ostrzeżenie do instrukcji żeby nie dopuścić do styku z kwasem owocowym ;-)) - dla porządku dodam, że pozostałe 3 piloty innych firm używane w tym samym dniu są nadal w stanie idealnym. No i to nieszczęsne UMC-1 - wgrywanie nowego (?) oprogramowania nie pomogło ... a do dalszych działań nie doszło bo nie znalazłem serwisu ...

ps znalezione "na szybko":

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Jeśli dobrze zrozumiałem serwis zakupionego w Polsce sprzętu będzie w Polsce, a tego zakupionego w Stanach wyłącznie po odesłaniu do USA ? fajnie ... ;-(

Nie do końca , odpowiedziałem ciągiem i źle wyszło.

Serwis i dystrybucja ma być w Polsce. Co do serwisu wczęśniej zakupionych to wydaje się że również. Nie pytałem aż tak szczegółowo, ale powiedziała że będa mogli pomóc również obecnym klientom . To raczej jednoznaczne. W sumie dość długo z nia rozmawiałem więc chyba niczego nie pomyliłem , a dzwoniłem bo długie czekanie na mail od nich to już chyba norma, a mi się tym razem nie chciało czekać.

Co do wysyłki to chodziło mi o fakt że kiedyś bez problemu uznawali info/diagnozę z serwisu i wysyłali części jeśli taki sposób akceptowałeś. W moim przypadku nie trzeba było serwisu w ogóle , przysłali mi płytę główną procesora na podstawie korenspondencji i opisu problemu.

Teraz nie ma takiej opcji. Stanowczo odmawiają i każą odesłać do stanów. Dowiedziałem się o tym jak myślałem że mam uwaloną końcówkę mocy. Okazało się na szczęście że nie, ale stąd ta wiedza. Przy czym warto wspomnieć że średnio opłaca się odsyłać np. końcówkę mocy która waży 38 kilo:) Trzeba trzymać dokumenty celne przy zakupie żeby nie zapłacić drugi raz opłac celnych i vatu przy powrocie sprzętu, tylko okazać przy wysyłce i zgłosić do "procedury uszlachetniania biernego"

Jednak sama wysyłka to ok 1 tyś zł.

Co do polityki rabatowej oczywiście mam swoje zdanie, argumentem kupna umc-1 był rabat na nowy procesor przy zmianie. Więc sztuczne zawyżenie ceny "sugerowanej detalicznej" powoduje że emo sprytnie się z tego rabatu wykpiła. Finalnie od ceny promocyjnej /czytaj normalnej/ jest jednak dodatkowe 25%. Czyli na dzisiaj 1500 dolarów. Ale też na dzisiaj rzyczą sobie więcej za wysyłkę bo za xmc-1 chcą 2,5 raza więcej niż można by na własną rękę zrobić wysyłkę lotniczą ze stanów.

Co do opini przeleciałem pobieżnie avsforum i raczej nie ma zbyt wiele negatywów, raczej bardzo pozytywne opinie. To co jednak można znaleźć to dość częsta rezygnacja na rzecz innych klocków wynikająca z nieufności klientów na które emo zapracowała prockiem umc-1, a raczej niedopracowanym softem w tym głównie ciągnącymi się problemami kalibracji. Dość jednak zgodnie podkreślane jest wybitne jak na procesor brzmienie. No ale znowu niedopracowany soft kalibracyjny, brak korekcji krzywej Dirac Live.

I bądź tu mądry...

odnośnie cen przesyłki - nie wiem jak teraz - ale jak kupowałem kilka elementów od nich w 2012 to bez problemów wysłali (bez opłat) na adres w Stanach (wybrałem PolAmer). Jedyny -drobny- kłopot to to, że wysłali w 3 osobnych paczkach (nie dali się przekonać do innej wersji ;-) i musiałem dodatkowo zapłacić za przepakowanie - co i tak się opłacało biorąc pod uwagę porównanie cen przesyłki 3 mniejszych paczek i jednej dużej ;-)

Odnośnie "rabatu" to i tak różnica jest 500 $, czyli tyle ile zapłaciłem za UMC-1 ... którego nie mogę używać ;-))

Dla mnie XMC-1 nie jest już taki "must have" z prostego powodu ... wprowadzali go tyle lat, że na dzień dzisiejszy jest już ... "nie dzisiejszy" (brak Dolby Atmos itp.) co przy tej cenie procesora jest jednak brakiem ... Choć nie wątpię, że jakość dźwięku na pewno jest rewelacyjna ;-)

Zrobiłeś mi nadzieję z tym serwisem w Polsce - może w takim razie grzecznie poczekam aż się pojawi i dostarczę tam mojego UMC-1, ciekawe czy sobie poradzą ;-)

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.