Skocz do zawartości
IGNORED

Polskie produkty audio-warte zachodu czy nie?

sly30

Rekomendowane odpowiedzi

o nie , nie...

a kable?

a Cir mój przyjaciel.?. muszę go bronić przede wilkami wszelkiemi.

a Palton? maruda , idealista.... dobry człek. Mój Ci On...

A sly poszukiwacz...... dusza wszelkich testów niezależnych

a Magnepan erudyta

a i o Tobie pamiętam..... zacny artysto

same powody do zaglądactwa.

Szymon. o ile starsza wersja była więcej niż bardzo dobra, to nowe wcielenie jest bezwzględnie doskonałe. To dwa rożne produkty." Nowy" to zwieńczenie moich osobistych poszukiwań wzmacniacza absolutnego. Dalsze poszukiwanie uważam za bezcelowe.

Napisz z jakimi kolumnami i żródłem słuchałeś najnowszego Referencyjnego

OpusDei

Magnepan. słuchałem w co najmniej kilku konfiguracjach, z rożnymi kolumnami, kablami etc....

Wzmacniacz zawsze stawał na wysokości zadania. Z równymi sobie klasą kolumnami zgrał się wybitnie , ale........

z 10 krotnie od siebie tańszych kolumn wydobył rzeczy o ,które nikt by ich nie podejrzewał. Znalazły się a i owszem kolumny zacne z którymi nie bardzo się spasował. dźwięk był ostry , raczej natarczywy ale to ewidentnie specyfika tych kolumn , które otrzymując turbo napęd pokazały to co maja najlepsze, a co nie bardzo dało się słuchać z przyjemnością.

Za to detali i powietrzno przestrzennych podfruwajek było bez liku do koloru i wyboru. Dla mnie było za klinicznie i szklisto. Bynajmniej ja takiego charakteru prezentacji nie kocham .Bardzo szlachetny i subtelny zestaw udało się oprzeć o kolumny German Physics. Trzeba się zaadoptować do sposobu kreowania dźwięku tych kolumn. Potem nie pozostaje już nic innego jak podroż w muzykę. Kabli , filtrów i innych elementów tez przewiało sporo przez ten system. Ogólnie to nawet duzy wór by ledwo co starczył. W konsekwencji tej zabawy powstał bardzo udany zestaw. A źródło... czym lepsze tym.. lepiej.

Bardzo szlachetny i subtelny zestaw udało się oprzeć o kolumny German Physics. Trzeba się zaadoptować do sposobu kreowania dźwięku tych kolumn. Potem nie pozostaje już nic innego jak podroż w muzykę.

Climax99,fajnie że opisałeś swoje wrażenia z odsłuchu nowego Opusculum

i ze ciekawie zagrał z German Physic.Nie miałem okazji słuchać tych kolumn ale wyglądają naprawdę okazale.Rzeczywiście,wzmacniacz pokazuje każdą słabość kolumny i pod tym względem jest wymagającym partnerem toru.W naszych odsłuchach uznane kolumny nie staneły na wysokości

swojego zadania i były najsłabszym ogniwem całego systemu.Pozdrawiam.

jozwa... jeszcze chwile... małą chwile. Będziesz mógł słuchać do znudzenia.

Poczekajmy cierpliwie na dzieło finalnie ukończone. Pozwólmy Panu Markowi w spokoju dopiąć ostatni guzik w swoim szlachetnym projekcie. Parę audiofilskich chwil. Oczywiście bardzo serdecznie zapraszam i w miarę możliwości urządzę Ci indywidualną sesje.... no i porządnie ugoszczę.

Magnepan oczywiście w miarę czasu i możliwości czuj się zaproszony również.

Magnepan oczywiście w miarę czasu i możliwości czuj się zaproszony również.

Witaj Climax99,

Dziękuję za zaproszenie.Będzie to dla mnie nowe doświadczenie i przyjemnośćpoznać tak znanego i zacnego audiofila.Pozdrawiam

Jako były użytkownik Martona Opusculum Reference (zadowolony użytkownik) powiem, ze jeżeli konstruktor poprawił to co miał poprawić i brzmienie wzmacniacza jest jeszcze lepsze, to mamy małą niszową perełkę. Pewnie i tak nadal to będą produkty jednostkowe pod indywidualnego klienta ale ten, który ma gust już wyrobiony i się zdecyduje zapomni na długie lata o wzmocnieniu. Jestem tego pewien.

Climax99 narobiłeś smaka tym Opusem, oj narobiłeś. Pewnie nie będzie tanio, lecz pewien jestem że obok Martona wszystko będzie można postawić i nie jednej legendzie audio tyłek zleje. Knaga Marek to doskonały konstruktor.

;-)

pozdr

• Redaktorzy

Ja sie tylko zastanawiam, jak to jest, że taki dajmy na to Karan Audio, firma z Belgradu (to tam, gdzie w międzyczasie były te spektakularne bombardowania), pojawiła sie na rynku 10 lat po Martonie, zaś obecnie jest wszędzie i uchodzi na najbardziej wymagających rynkach za quintesencję hi-endu.

Ja sie tylko zastanawiam, jak to jest, że taki dajmy na to Karan Audio, firma z Belgradu (to tam, gdzie w międzyczasie były te spektakularne bombardowania), pojawiła sie na rynku 10 lat po Martonie, zaś obecnie jest wszędzie i uchodzi na najbardziej wymagających rynkach za quintesencję hi-endu.

Prawdopodobnie sponsorem Karana była KUZMA z Anglii i rodowodzie Bałkańskim.

Karan Audio przebijał się dosyć długo na rynku i gdyby nie

pochlebne recenzje Martina Colomsa o produkcie nikt by

nie usłyszał.

Jako były użytkownik Martona Opusculum Reference (zadowolony użytkownik) powiem, ze jeżeli konstruktor poprawił to co miał poprawić i brzmienie wzmacniacza jest jeszcze lepsze, to mamy małą niszową perełkę.

Nowy OPUSCULUM 2 to od podstaw nowe urządzenie a konstruktor nie ograniczył się do poprawy czy ulepszenia starego - to byłoby zbyt proste.

Nad samą BARWĄ DŻWIĘKU Marek K. pracował wiele miesięcy a efekt jego pracy jest wręcz NADZWYCZAJNY.

No to teraz wic polega na tym żeby uruchomić seryjna powtarzalną produkcję; czas pokaże co i jak się stanie.

Duże osiągnięcia pojawiają się wyłącznie wtedy gdy oczekiwania są duże

No to teraz wic polega na tym żeby uruchomić seryjna powtarzalną produkcję; czas pokaże co i jak się stanie.

Ameryki to tym wpisem nie odkryłeś.

lecz pewien jestem że obok Martona wszystko będzie można postawić i nie jednej legendzie audio tyłek zleje. Knaga Marek to doskonały konstruktor.

To jest niemalże PEWNE że niejeden zacny wzmacniacz będzie musiał uznać

wyższość Opusculum 2

Domyślam się, że słowo "zacny" to bardziej odniesienie do recenzenckich zachwytów niż faktycznych walorów sonicznych. Ja już słuchałem paru urządzeń z zakresu 20~30kzł, co to potem nie wiadomo o co chodzi z tą ceną i skąd się w niej wzięło czwarte zero.

Ale jesteś Majkel zgryźliwy, to przecież ten trudny moment transformacji gdzie trzeba:

wynająć halę, adaptować ją, kupić maszyny,zatrudnić ludków, znaleźć dofinansowanie z Unii zapłacić za koszt dystrybucji,reklamy, podpisać różne umowy, wynegocjować rabaty i takich tam.

Sakramencko trudne przedsięwzięcie. Ostatnio brałem udział w czymś takim, towarzystwo myślało ze wstawi nowe zabawki i to pójdzie jak burza a tu d4.

Brałem udział już w paru takich przedsięwzięciach i jak na razie wydaje mi się że i tak było super bo 30% uzyskało sukces!

Najlepsi nawet managerowie dają dupy. Ostatnio pewien młody magik od marketingu "ganiający" po dużych sieciach udupił tylko w ciągu 2 lat 30sklepów-obecnie szuka pracy wyleciał z hukiem.

Na prawdę trzeba mieć duże doświadczenie i z nie jednego pieca chleb jeść żeby stanąć mocno na nogi. To ze umiemy robić jedną rzecz świetnie to nie znaczy że poprowadzimy dobrze całą firmę.

Dodam tylko że na początek to stały pożeracz pieniędzy trzeba być naprawdę mocnym lub zaradnym żeby 2-3 lata dokładać do firmy.

KROPKA

Na prawdę trzeba mieć duże doświadczenie i z nie jednego pieca chleb jeść żeby stanąć mocno na nogi. To ze umiemy robić jedną rzecz świetnie to nie znaczy że poprowadzimy dobrze całą firmę.

Rafalello, pokorę już masz jak napisałeś a doświadczenie ???

Zaczynam być ciekaaw Twojego produktu .Niektórzy wracają po nie na kolanach jak powiadasz .Możesz dodać coś więcej ?

Rafalello, pokorę już masz jak napisałeś a doświadczenie ???

Zaczynam być ciekaaw Twojego produktu .Niektórzy wracają po nie na kolanach jak powiadasz .Możesz dodać coś więcej ?

Mam do Ciebie aplikować?

To tylko nieszkodliwe hobby kolego; jakaś małpa dopisała branża i tak już zostało :)

ale opinie możesz sobie poczytać np. na aledrogo

Mam do Ciebie aplikować?

To tylko nieszkodliwe hobby kolego; jakaś małpa dopisała branża i tak już zostało :)

ale opinie możesz sobie poczytać np. na aledrogo

Rafaello jestem ciekaw po jakie produkty klienci wracają do Ciebie na kolanach

Rafaello jestem ciekaw po jakie produkty klienci wracają do Ciebie na kolanach

O kolanach to Twoja natarczywa złośliwość.

Pytasz o pracę czy hobby?

O kolanach to Twoja natarczywa złośliwość.

Pytasz o pracę czy hobby?

O kolanach pisałeś w którymś poście.....a pytam o produkty rafaell's cable oczywiście

climax99 byłbyś tak dobry i wrzuciłbyś proszę kilka fotek Martona.

Doskonały pomysł...środka też.

Podrawiam

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.