Skocz do zawartości
IGNORED

Monitor audio GX 200

Parbat_PP

Rekomendowane odpowiedzi

• Redaktorzy

Widziałem wspomniane kolumny w salonie przypadkowo.

Bardzo ładnie wygladają.

Wykonane fantastycznie.

Czy miał ktos okazje słuchać?

Sprawdzą sie w pokoju ok 18m z tranzystorem?

Recenzje 200-ek znajdziesz na

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą ) jak i

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Fr@ntz

---------------------------------

"I am an audiophile"

Hej, słuchałem, ale krótko przy jakiejś okazji ...jest szansa że się sprawdzą...bardzo udane kolumny w tej cenie. Przyjemne dla ucha, nie narzucające się. Zaletą jest przejrzysta góra...ale jak zawsze wszystko zależy od kontekstu

Duże podłogowce ze wstęgą xa ponad 10 kgzł? Słuchałem wraz z zestawem Linn'a:mocny piec i pliki. Trochę nadto kremowe brzmienie,ale jak dołożysz lepszy piec i cedek ,może być fajnie.Cena porażająca.

Posiadam GX300, więc do pokoju poniżej 20m2 GX200 będą w sam raz i to nawet z solidnym zapasem. Z dźwięku wydobywającego się z MA jestem więcej niż zadowolony. Czasami potrafią oczarować, szczególnie przy spokojnej muzyce, dobrze nagranych płytach i SACD. Nie grają na pewno ciepło, ale też i nie jasno. Kapitalnie sprawuje się wstęgowiec. Musisz jednak umiejętnie dobrać elektronikę. Nic dodać, nic ująć. Poza doskonałym dźwiękiem do tego rewelacyjnie wyglądają. BEST BUY :) I nikt mi nie płacił za te przychylne słowa. Porównywałem z B@W CM9 i kupiłem finalnie MA. Warte każdej złotówki, chociaż ceny rzeczywiście porażają.

Mam wzmacniacz Luxman 505u.

Chyba umowie sie na odsluch skoro słysze pochwały.

Troche sie boje że będzie za ostro ze wstegą.

Co do cen to ogólnie ceny sprzetu sa teraz sa porazające.Ten wzrost pod koniec zeszłego roku to jakas pomyłka.Wszystko o 2-3 tys do góry.Obłęd.

U mnie GX200 grają w 24 metrach z Naim CD5XS i Naim Nait XS. Wysokich tonów nie jest za dużo. Bas bardzo przyjemny. Nieco wycofany wokal - do tego trzeba się przyzwyczaić...Tylko proszę mnie nie "opierniczać", że wyjeżdżam ze swoim sprzętem w tej zakładce :)

Czy kosze w serii GX są odlewami aluminiowymi czy z tworzywa, bo na fotkach wyglądają identycznie jak te z tańszej serii RX, a tam są plastikowe?

Odlewane. Na bank.

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Zestaw Monitor Audio GX200 spokojnie sprawdzi się w 18m2 i powinien dobrze zagrać z tranzystorem. Jednak przy wyborze wzmacniacza proponowałbym zwrócić uwagę na urządzenia o raczej cieplejszej barwie.

Proponuję jednak przed zakupem odsłuchy, gdyż każdy inaczej definiuje dobre brzmienie

w przypadku pytań służę pomocą

Pomagamy, doradzamy, wypożyczamy, zapraszamy na indywidualne odsłuchy.

Najlepsze ceny dla forumowiczów magazynu Audiostereo - zapytaj o ofertę! Pełna oferta na stronie www.Q21.pl.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
    Zapisz się
  • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.