Skocz do zawartości
IGNORED

Żyjemy w fascynujących czasach! (?)

romekjagoda

Rekomendowane odpowiedzi

Rozumiem, że zło towarzyszy dobru i nic się w tej materii nie zmieniło i pewnie nie zmieni... ale znowu smród podzedł w świat:

'Brytyjczyk Paul Kohler, szef Wydziału Studiów Orientalnych i Afrykańskich Uniwersytetu Londyńskiego, został napadnięty przez czterech mężczyzn w swoim domu i pobity tak, że - jak orzekł sąd - stał się "zupełnie nie do poznania".

'Wobec 32-letniego Mariusza T. i 24-letniego Pawła H. sąd orzekł wyroki 19 lat pozbawienia wolności za spowodowanie ciężkiego uszczerbku na zdrowiu z zamiarem dokonania kradzieży z włamaniem.

Ich dwaj wspólnicy: 30-letni Oskar P. i 29-letni Dawid T. za kradzież z włamaniem zostali skazani na 13 lat więzienia.

Sędzia Susan Tapping stwierdziła, że wszyscy napastnicy w chwili ataku byli pod wpływem alkoholu i narkotyków. Z wyjątkiem H. wszyscy mają bogate kartoteki kryminalne w Polsce. W sumie w Polsce byli 32-krotnie skazani za różne przestępstwa. Z kolei P. był karany w Wielkiej Brytanii za wykroczenia, m.in. przemoc seksualną i awantury.'

'Do ataku doszło w sierpniu 2014 roku. Wieczorem ktoś zapukał do drzwi, otworzył Kohler. Do domu wpadło czterech zamaskowanych mężczyzn. Powalili 55-latka i bili go przez około pięć minut. Jeden z napastników usiadł na Kohlerze i bił go po twarzy, inny kopał w głowę.

Kiedy napastnicy masakrowali mężczyznę, jego rodzina: żona Samantha MacArthur, córka Eloise i jej chłopak Geraint byli wówczas na piętrze budynku. Udało im się zawiadomić policję.'

'Jak stwierdził sąd, wykładowca doznał złamania oczodołu, kości szczęki, nosa i siniaków, które sprawiły, że mężczyzna stał się "zupełnie nie do poznania”. Mężczyzna przeszedł zabieg rekonstrukcji twarzy, nadal widzi podwójnie lewym okiem.

Po rozprawie Kohler stwierdził: - Dzisiaj był pierwszy dzień, kiedy zobaczyłem ich, ale nie jestem przekonany, że wyglądali na skruszonych - powiedział. - To było bardziej traumatyczne przeżycie niż oczekiwałem. Kiedy ich ujrzałem, poczułem strach, którego się nie spodziewałem. Mam nadzieję, że kiedyś im przebaczę - dodał.'

Jak już tak się miało stać, to szkoda, że nie zdarzyło się to w US, a najlepiej w Texasie! W socjalnois dostaliby pewnie po sto pięćdziesiąt lat więzienia, a w Texasie wiadomo - 'Don't mess with Texas'.

Parker's Mood

Wyślijmy im tam wszystkich swoich kryminalistów, w ramach zapłaty za udzielenie pomocy zbrojnej w 1939 i Jałtę 1943. Dorzućmy jeszcze coś za Poczdam i za "ślepotę" Churchilla który nie widział na mapie Odry i Nysy łużyckiej.

Niemcom możemy wysłać coś w rekompensacie za kredyty frankowe.

Biedny mulsik, znowu z nim pojechali...tyle, że Panowie muls to ani PO ani PIS, on po prostu jest w każdej partii, zależnie gdzie dzisiaj lepiej, taka chorągiewka, bezjajowiec.

A tak na marginesie, widząc te dzisiejsze czasy, komizm dzisiejszych partii i wypowiedzi, cały ten burdel w sejmie i senacie, chyba zostanę komuchem i poproszę o reaktywacje PZPR :-), tam przynajmniej takich szopek przed ludźmi nie robili, budowano szpitale, przedszkola, szkoły a nie zamykano ich...trudno w dzisiejszych czasach popierać te bandy które tylko dzielą łupy i grabią zarówno ludzi jak i państwo więc szukać wyższości czy to w PIS czy PO to chore bo to jedna banda w innych mundurkach.

Reasumując : teraz to wstyd być i z PIS i z PO :-).

Mulsik to następna święta krówka. Zajmuje się głównie obrażaniem i spamowaniem każdej dyskusji na poziomie gimnazjalisty, któremu się wydaje że jest intelektualistą.

Powiedz mi, Grevor - jak to jest?

Przecież Ciebie, tak patrząc na historię banów za to i owo - nie powinno już być tak ze czterdzieści lat do przodu...

Za Twoje wczorajsze szaleństwa - z pół setki...

A Ty? Wciąż jesteś...

Masz jakiś układ?

Czyś - asesor, traktory zabierający? Czy - masz hak, jak Rydzykieni?

Nie kumam...

Ps - zapytałbym o to w innych wątkach, lecz aliści - zamknięte zostały...

Ps - Arku - a Ty?:-)

Wiem wiem, 3 bany za niego mam :-) ale nie w każdej dyskusji tylko na bocznicy, tematów audio nie rusza bo po pierwsze ma tylko bumbox za 200 zł a po drugie nie ma pojęcia ani o muzie ani o audio więc tam nie może zabłysnąć :-), czytałeś jego opis w panelu ? :-) kurna, przecież to dopiero porażka jeśli podatnicy wywalają kasę na kształcenie takich "geniuszy" którzy później jak piszesz, walą intelektualistów wirtualnych a w realu myją fury za 5 zł :-). Dramat Arku ale jest tu ich sporo i może czas zacząć o tym pisać w oddzielnym wątku ażeby nie zaśmiecać pozostałych tematów. Właśnie dostałem kolejne 2 pkt za świętą parantullke :-).

Przecież Ciebie, tak patrząc na historię banów za to i owo - nie powinno już być tak ze czterdzieści lat do przodu...

A Ty? Wciąż jesteś...

Masz jakiś układ?

Czyś - asesor, traktory zabierający? Czy - masz hak, jak Rydzykieni?

Nie kumam...

Ps - zapytałbym o to w innych wątkach, lecz aliści - zamknięte zostały...

Ps - Arku - a Ty?:-)

Układ ? chyba z Tobą :-). Nie wiem natomiast jak wygląda kwestia banowania i punktacji o to musisz zapytać waszego guru, pokazałem tylko ile mam obecnie punktów, bany mam w kilku tematach bo miałem odmienne zdanie, nie bardzo łapię o co Ci chodzi, że bawię się z trolami tego forum od lat ubliżającym wszystkim ? Nie masz jaj ażeby zapytać o to moderatora ? Czy może też chełbisz tym "geniuszom" śledczym i innym ?

Napisz co Cie boli a rozwinę temat, wiem wiem, jesteście wzajemna adoracją ale róbcie coś na jakimś poziomie bo na razie to o zgrozo. A to, że nie kumasz, sorry, nie wiń mnie za to bo to Twój problem :-), rozumiem jakbyś bronił skrzywdzonych, porządnych userów ale takich jakoś nie obrażam, obrażam natomiast nagminnie 4 troli i nie ukrywam tego. Bardzo chętnie Ci odpowiem na Twoje dylematy jak sprecyzujesz sensownie pytania, na razie chaos i szukanie ....

Dla Twojej ciekawości tak wygląda obecny układ....

wczoraj, 17:58 Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) 2 palton Szczegóły

10.12.2014 Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) 2 palton Szczegóły

10.12.2014 Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) 2 palton Szczegóły

10.12.2014 Nieodpowiedni język (Regulamin §6 pkt. 5) 2 palton Szczegóły

20.11.2014 Obraźliwe posty lub PW pod adresem moderatorów, z powodu otrzymanej restrykcji (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) 5 jozwa maryn Szczegóły

20.11.2014 Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) 2 jozwa maryn Szczegóły

11.10.2014 Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) 2 SlawekR Szczegóły

11.10.2014 Atak personalny (Regulamin §6 pkt. 5, Netykieta pkt. 10) 2 SlawekR Szczegóły

11.10.2014 Trolling (Netykieta pkt. 11) 3 SlawekR Szczegóły

Zadowolony czy nadal będziesz prowadził śledztwo ? Jeśli tak, będę Cie podejrzewał, że jesteś klonem parantulki :-).

Nie pisz za to i owo bo cały czas dostaje po dupie za tych troli, nikogo więc :- więc kto ma układ ? masz też taką liste pkt ? czy może pusto u Ciebie bo ze wszystkim się godzisz ?

A Ty? Wciąż jesteś...

Masz jakiś układ?

Ja widzę ze ma wpisanego klubowicza. Wiec chyba z tego tytułu są jakieś ulgi w banach?

Ale co powiesz na niejakiego Jaro747, który zajmuje się tylko obrażaniem i chamskimi wyskokami, a w zakładkach merytorycznych, go nie widać. Mimo to sobie bryluje w najlepsze odpisując mi per bolszewiku, młocie, kłamco, morda w kubeł itd.

Przecież taki pacjent w realu nosiłby gębę na plecach.

A tutaj sobie prowadzi "intelektualne" dysputy i nikt go nie niepokoi. Za to jeden moder dawał mi ostrzeżenia z komentarzami "nie piszemy personalnie do użytkowników". Czyli jak rozmawiamy z takimi foksikami i mulsikami? Wkładamy rękę przez lan i walimy na odlew???

Niestety, nasz kolega na to nie odpowie zapewne bo doskonale wie o czym piszemy tylko trzeba kota ogonem ażeby zatrzeć ślady wywrotowej działalności :-).

Zapewne jutro po przebudzeniu, wasz moderator znów nas nagrodzi :-). Klubowicz niestety już po tygodniu na forum dostał w pałę więc nie ma tu pojęcia Klubowicz, tzn. jest, Klubowicz to leszcz który ma dać kasę a potem z nim pojedziemy i tu fakt, zachowałem się jak leszcz barowy no ale kto przypuszczał, że tu nie ma żadnych zasad :-).

Bezlitosna Niunio, bardzo proszę odnieś się do pytania kolegi Arka bo jestem ciekaw co wymyślisz, ja również chętnie Ci odpowiem na Twoje dylematy jak sprecyzujesz pytania jak człowiek na poziomie, tylko nie poziomie mulsa czy parantullki :-). Żyjemy w fascynujących czasach, to fakt jak widzimy :-) więc tym razem pisze w temacie wątku :-).

Prawdę powiedziawszy, Grevor - mnie już nic nie boli, bo mam inne sprawy niecierpiące zwłoki.

Ni parantulla, ni muls, ni inny, którzy Ci za skórę weszli, z takich lub innych przyczyn - nie są mi braty ani swaty. Zapewniam. O "wzajemnej adoracji" - to już śmiech ogarnia...

Ja pytam o jedno:

Jak można zwyzywać gostków od "pedałów, gnid, zmor i zakał świata" i - wciąż można mieć możliwość pisania i - wciąż obrażania ludzi?

Ps - Ja? Geniusz śledczy? Mam w dupie, jakimi rzęchami ludzie się wymieniają i ów pluje na tego a łun na owego:-)

Moderatora - zapytałem.

Ps2 - kupiłeś ten gramofon?

Jeszcze coś - piszę z cholernego ajchona, toteż - opóźnionym!:-)

No i teraz napisałeś jak człowiek na poziomie i bardzo się cieszę bo uważałem Cię i na szczęście nadal uważam za sensownego gościa dlatego zdziwił mnie Twój atak personalny jak to ładnie tu nazywa moderacja :-).

Nie kupiłem ponieważ chciałem zakończyć kino i kupiłem Bluray Pionka LX-58 i ampli LX-58, no i jakies TV 4 K więc kupiłem z targów IFA Panasa, teraz mam skończone kino więc szukam dobrych głośników i tu celuje w GX-300 lub Aria 948.

Kabelki z ciekawości kupiłem komplet Chorda czyli Epic Twin, coaxy i optyki oraz IC Tara Labs Vector 2 i jestem happy chociaż nadal nie wierzę w kabelki grające :-).

A może ktoś na górze stwierdził, że grevor będzie porządkowy i pojedzie z trolami :-), dali mi szanse ich ukrócić :-), nie mam pojęcia, zapytaj moderatora kulki :-), tyle, że jakby mnie zrobili porządkowym, to połowa postów leci, cała bocznica i wiele innych no i troche troli, oj zgroza, nawet nie myślę :-) bo Hitler, to cieńki bolek do mnie w takich sprawach :-), nie lubię syfu i pedałów na forach ot cała filozofia :-).

Pozdrawiam kolego i sorry za mój wybuch ale dziwnie zabrzmiały Twoje słowa, wale do 4 troli, zrozum to, mam dość ich bezkarności, ktoś to musi wreszcie głośno powiedzieć i ja to zrobię.

Nie walcz z Iphone, jak będziesz w domciu napisz na PW bo tu to chore i wiadomo, że zaraz trole zlecą :-).

Mycie vinila mnie nie uspokoi natomiast jakby wreszcie administracja przebudziła się ze snu zimowego i posprzątała to forum z bocznicy i troli, zrobiła by wreszcie z tego forum, forum audio ooo to tak, zaczynam wreszcie pisać coś sensownie a nie jakieś chore jazdy z ...no ok, napisze grzecznie, z geyami :-). Patefonu nie przekreśliłem ale zmieniłem kolejność uzupełniania sprzętu więc daj mi trochę czasu aż przyjdzie pora na vinil i patefon :-).

Jak można zwyzywać gostków od "pedałów, gnid, zmor i zakał świata" i - wciąż można mieć możliwość pisania i - wciąż obrażania ludzi?

A jak można pisać do ludzi per bolszewiku, młocie, kłamco, morda w kubeł itd. i wciąż mieć możliwość pisania i obrażania ludzi. Widoczni ena tym forum panują takie zasady. Każdy jest dobry dopóki leje w stronę zgodną z poglądami moderacji. Ale niech się tylko skrzywi w stronę przeciwną, to już będzie miał banik.

To normalne działanie ludzkiej natury - dość mendowatej zresztą ale dobrze widocznej w duskusjach internetowych. W realu rury im miękną.

A jak można pisać do ludzi per bolszewiku, młocie, kłamco, morda w kubeł itd. i wciąż mieć możliwość pisania i obrażania ludzi. Widoczni ena tym forum panują takie zasady. Każdy jest dobry dopóki leje w stronę zgodną z poglądami moderacji. Ale niech się tylko skrzywi w stronę przeciwną, to już będzie miał banik.

To normalne działanie ludzkiej natury - dość mendowatej zresztą ale dobrze widocznej w duskusjach internetowych. W realu rury im miękną.

No ja dlatego do tych świętych krów wale własnie po imieniu co i Tobie Arku polecam, będziesz spał lepiej :-), co prawda moderator kulka też do mnie wali no ale on przynajmniej nie bardzo wie o co tu kaman więc nieświadomie wali, wybaczam mu :-). Dokładnie tak samo uważam jak Ty i zacząłem o tym mówić głośno i pisać i jak widzisz, ciężko jest ale nie poddaje się :-).

Może gdyby dzielny moderator miał chwilkę więcej niż 2 minuty na forum, przeczytałby i zainteresował się o czym mówimy, zbadał temat, sytuacja była by odwrotna a tak to my zawsze będziemy winni bo używamy słów jak to ładnie nazywają - atak personalny a nawet w jednym baniku miałem - RECYDYWA :-), jaja pańskie, przez chwilkę czułem się jak pospolity morderca na warunkowym :-).

Trzeba również zdać sobie sprawę, że taki moderator to tylko narzędzie wykonawcze i wykonuje ściśle polecenia góry więc jeśli góra ma w dupie strone merytoryczną bądź co bądź, jeszcze forum audio :-) a leci na ilość postów, pozycjonowanie i podnoszenie sztuczne wartości domeny, to zarówno userzy jak i moderator nic nie mają do powiedzenia i wszyscy uważają, że jest bajka i piszemy dalej nie wiedząc o co tu kaman :-) a sprawa jest banalnie prosta przecież. Komu zależy na wartości merytorycznej dopuszczając na forum audio takie tematy jakie widzimy na bocznicy ? przecież tych postów jest więcej niż w całym forum audio :-), jak to wyjaśnić ? :-).

Mógłbym, ale w jakim celu? W realu taki cienias jak muls czy Jumbo747 nawet by się nie odezwał ze wstydu. Nie licząc kolejnych klonów powoływanych do propagandy którzy od lat zarejestrowani a po kilkaset wpisów mają i ożywiają sie tylko jak jest dyskusja w której mogą wpaść przysmrodzić od, putinowców, bolszewików, czerwonoarmistów, kłamców.

To zwykli opłacani wzmacniacze - nic tak nie ożywia dyskusji jak trolling. Robi ruch i rośnie ilość wejść i rankingi dla reklamodawców.

Z takimi zerami umysłowymi miałbym dyskutować? Tego nawet nie warto obrażać.

Dokładnie tak a już myślałem, że tylko ja to zauważyłem :-) ale najlepsze jest to, że te trole się klonują a później tych co są niewygodni, nazywają klonami :-), to dopiero jazda bez trzymanki i jełopy myślą, że są geniuszami i nikt tego nie widzi bo każdy ma ich móżdżek z tik-takiem w środku :-).

Masz rację, zniżyłem się do ich poziomu i jakoś się z tym źle czuje ale druga strona medalu jest taka, że jeśli my nie powiemy tego, to kto tu to zrobi ? Przecież tu większość zesrana i jak powiesz moderator to już w krzakach schowane :-) a tak to może osiągniemy jakiś cel, forum obudzi się, trole polecą won i zacznie to być forum audio no ale jak dowiemy się jakimi intencjami kieruje się właściciel bo jeśli tak jak myślimy, to nic tu po nas :-). Wiadmo również, że nas jest więcej niż tych troli ale wiadomo również jak kończą się takie dyskusje więc pewnie nie chcą już udzielać się i machneli ręką na to co się tu dzieje, pogodzili się z tym ale w głębi duszy jednak liczę, że pokaże się więcej odważnych i dla spokoju własnego sumienia, napiszą, że uważają tak jak my.

A tak kończąc, Panowie - macie zamiar ratować to Forum, czy zj***ć do szczętu?

Bo tak patrząc, od kiedy Grevor zieje opiekuńczością - swoje wiem.

O Arku - wiedzą inni:-))

Dobranoc.

Stać mnie na szczerość jak wiesz Jacku więc napiszę Ci tak :

Napisałem dzisiaj na PW do moderatora kulki informację dlaczego tak piszę i do kogo, poprosiłem o adres mailowy do właściciela i chciałbym z nim zamienić kilka słów, mogę nawet podjechać do redakcji i porozmawiać choćby jako właściciel innego forum co prawda tematyki GSM ale od 6 lat istniejącego i mającego więcej userów niż to forum łącznie z klonami :-), żal bierze, że nikt się tym forum nie interesuje dlatego nie jestem tylko po to ażeby jechać z trolami ale chciałbym żeby to forum było dedykowane dla ludzi z pasją audio a nie polityka, kościół, skrzynie biegów i inne jajca. Jeśli moderator kulka jest na jakimś sensownym poziomie i zrozumie co piszę, to poda mi namiary na właściciele i wtedy chętnie się przedstawię kim jestem i co robię zarówno w realu jak i necie. Dla Twojej wiadomości....prowadziłem forum wielomilionowe angielskojęzyczne jako jedyny polak w historii więc może mi będzie dane zaprezentowanie się w realu a nie jakieś piepszenie o wielkości w sieci, ja mogę się zaprezentować i pokazać co zrobiłem w przeciwieństwie do tu zebranej "elity" :-).

Mam nadzieję, że moja odpowiedź Cię satysfakcjonuje i dodam, że jeśli miałbym w dupie to forum, już dawno byś mnie tu nie widział, mam gdzie pisać i dla kogo pisać.

zj***ć tego forum już bardziej się nie da :-), można go tylko uzdrowić lub pogrzebać żywcem.

Pozdrawiam.

P.S. Oczywiście jest również opcja, że moderator kulka ma manię wielkości i zamiast przekazać info do właściwej osoby, podanie namiarów, zabanuje mnie czyli jeśli mnie już nie zobaczysz, to będziesz wiedział jak sytuacja wygląda na prawdę z forum :-).

Spokojnej nocy Jacku.

Ale przecież to jest forum audio!

Ten zapyta owzmacniacz za stówkę, tamten o rupieć półwieczny, wciąż grajency:)...i jak mu "kądy" przelucieć...

Też ich chcesz wykasować?

A - Bocznica...

Ty też (90%) - piszesz tu, nie gdzie indziej...

A że piszesz zbyt ostro - wszyscy widzą.

Fakt, też tu piszę ale tylko w jednym celu którego nie zauważyłeś :-), bo tylko tu mogę trafić swoich ulubieńców gdyż tylko tu piszą :-), pomyśl czasem Jacku trochę :-).

Przestałem pisać jak założyłem wątek o Kina domowe Pioneer i za chwilkę trole już tam byli i namieszali, odechciało mi się i straciłem wene twórczą :-). Obecnie większość spędzam only PM z ludźmi na poziomie, tak sobie dyskutujemy i wymieniamy poglądy i tu żaden trol mi nie wlezie :-) ale czasem sobie przypominam o moich ulubieńcach i wpadam na sławną już bocznicę oczywiście tylko w jednym celu czego nie ukrywam :-). Piszą ostro bo inne słowa nie dawały rezultatu, żadnych efektów więc zamieniłem się w istotke poziomu moich ulubieńców :-).

Tych za 100 zł ? a dlaczego ? przecież to człowiek z audio który z racji biedy w tym kraju nie ma na szaleństwo lub tyle mu wystarczy. Chciałbym wykasować całą bocznice bo to dżuma tego forum :-).

Zrób sobie podliczenie, ile tematów, postów jest w audio a ile obok, zrozumiesz o czym mówię :-), oczywiście i tych w audio jest sporo dedykowanych jedynie do piekła więc po gruntownej analizie będziesz troszkę zawiedzony a jeśli nadal będziesz uważał, że jest to forum audio, to mów do mnie komuchu lub czarnuchu :-),

Jacku, piszę ostro to żle nazwałeś, nazywam rzeczy po imieniu bo mam jajca i nie podoba mi się kilka kwestii i piszę o tym w przeciwieństwie do reszty która wie jak jest ale nie chce się wypowiadać.

Za chwilkę trole się przebudzą i znów to samo więc nie dane będzie nam już tu popisać, proponuję Jacku, pisz na PW będzie sensowniej i bez emocji :-).

Mowilem ze Slawek ratuje czlowieka przed samym soba a ten go jeszcze osobaczył.Biedny czlowiek.Natomiast brat biednego czlowieka to cwany czlowiek..Tyle ze osamotniony i musi miec brata...biednego czlowieka.Tak juz jest.Zawsze po swiecie biegaja razem dwa kundle..jeden duzy drugi mały.I jakos sobie radza.

Ale kazdy ma prawo do ..ujadania nawet piskliwym glosem.

A tak kończąc, Panowie - macie zamiar ratować to Forum, czy zj***ć do szczętu?

Ja będę już tylko zje-bywał.

Chyba ze mi zapłacą, jak mulsikowi i jumbojetowi... Wtedy będę zje-bywał za pieniądze.

Tyle ze osamotniony i musi

Za to idiota ma wielu braci. W tym dwóch opłacanych.

matko boska częstochowska :-))))))

Łooo alamenty boże!!!!

Toż foruma wtedy padnie jak neptek! Przecież bocznica generuje tu większość ruchu na serwerach :-)

Naprawdę nie wiem po jakiego wafla na forum tematycznym potrzebne jest coś takiego jak bocznica.

Kupi ich wreszcie oponeo i dyżurnych trolli zatrudni do wymiany kół.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.