Skocz do zawartości
IGNORED

Z Chin Jolida dzisiaj przyjechala :)))))

profes

Rekomendowane odpowiedzi

kto ciekawy niech zajrzy

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

A ja Wam powiem krótko. Jolida, którą można kupić w Chinach to odpadki jakieś. Czytałem kiedyś o tym na jednym z amerykańskich stron dyskusyjnych. Są to najprawdopodobniej egzemplaże nie spełniajace norm jakosci i przeznaczone na przemiał. Jakiś sprytny Chińczyk wynosi to z fabryki i sprawa gotowa.

Sam osobiście mam Jolidę ale z legalnego źródła i jest to świetny odtwarzacz. Czekam tylko jak pojawi się jęk zawodu u "nabranych".

->pal55

ja swojego rozkrecilem, sprawdzilem co siedzi w srodku i wiem jak gra. A gra cudownie. Twierdzisz, ze przeplacilem? A ja powiem, ze lepszy wrobel w garsci niz golab na dachu. Swoja droga, to ciekawe co piszesz, bo jakby mialy byc na przemial, to po co pakowane bylyby w dwa pudelka. Po co dolaczano by pilota, kabel zasilajacy, interkonekt, instrukcje i gwarancje? Moze to kogos na forum w USA sciska w dolku, jak musial zaplacic 900 $ za amerykanska wersje Jolidy a teraz mozna ja kupic za 500$ ???

Ja wiem, ze zrobilem bardzo dobry interes i zaoszczedzilem 3000 zl kupujac ten CD u Chinskiego posrednika z nie w Polsce. I z czystym sumieniem moge postawic swoja Jolide do testu z kazdym CD w cenie do 3000 :P

profes - a juz sie zdazylem oburzyc czytajac Twoja wypowiedz :)) Dalem linka zeby mozna bylo zobaczyc, ze Chinole w USA tez sprzedaja w takich cenach wiec Twoj zakup nie byl az tak ... "szalony" jak sie niektorym wydaje. Jedno co mnie zastanawia to dlaczego nie oferuja w takich cenach wzmakow a jedynie CDka?

zyzio -> wiesz bycie lysym i napakowanym jeszcze o niczym nie swiadczy. Mozna byc lysysm napakowanym i miec dobrze poukladane w glowie i mozna miec loczki jak aniolek, byc podlej postury i do tego miec siano w glowie... Fakt, ze marka BMW nie za dobrze sie w Polsce kojarzy.

Jazz :-) - BMW to troche tricky beast - daje duuuzo przyjemnosci ale trzeba wokol niego skakac jak wokol kazdego europejskiego samochodu. Japonczyki sa za to niezawodne ale brak im duszy... You can't always get what You want :-))

Pozdr.

Zyzio, no, chyba jednak nie tylko. Masz byc moze na mysli te bardziej wieloletnie modele i rozbite importy “przemajstrowane” na pruszkowski rynek?

Parsec, winnym sie nie czuje.

Qb-1, prawdziwy trick polega na tym, ze masz 4-letnia gwarancje, 3 lata darmowego serwisu zawierajacego wymiane oleju, wszystkie przeglady gratisowe klocki/tarcze, nawet wycieraczki a po 1-2 latach kupujesz nastepny odzyskujac okolo 90% ceny zakupu poprzedniego. Serwis za kazdym razem ladnie myje odkurza i daje zastepczy model na okres serwisu.

Profes’owi zycze nieskonczonych godzin milych odsluchow, satysfakcji z wybranego i zakupionego odtwarzacza.

Wiec kto kupil te "nowiutkie"? Tez lysi, czy ci inaczej lysi? A ci w alejach, oni sa lysi, inaczej lysi, czy dorobili sie na "lewo"? Wynika, ze albo tzreba byc specyficznie lysym, lub zrobic "na lewo" zeby kupic BMW. Reasumujac kazde BMW jest lyse i lewe. Interesujace. Jestem wiec wyjatkiem, poza lekka lysina, zaplacilem uczciwymi funduszami za kazdym razem.

• Redaktorzy

Jazz, nie znasz wystarczająco realiów. Te nowiutkie kupili biznesmeni w Niemczech. Teraz już chyba rachunek się domyka? Niestety, w Polsce BMW jest obecnie autem raczej obciachowym (nawet nowe), zbyt jednoznacznie się kojarzy, znam zamożnych ludzi którzy kupią wszystko, tylko nie wóz tej marki. Ale cóż, to nie wina producenta, który zresztą jak sądzę nad tym boleje.

Jestem bardziej wyznawca kupuje to na co jest mnie stac i co mi sie podoba i co mi sprawia przyjemnosc. Byc moze sa obecnie utarte stereotypy, jednak kierowanie sie opinia sasiada jako glownego kryterium koliduje z indywidualna wolnoscia wyboru i ostatecznej satysfakcji z rzeczy nabytych. Bardziej interpretacja przez otoczenie, manifetacja tanich krytycznych uwag jest swiadectwem niedojrzalosci i malkontenctwa a poddanie sie nim swiadczy o dominacji reszty nad (w efekcie) slaba osoba.

Jakos sie przyzwyczailem. Faktycznie, Audi ma bardzo atrakcyjne modele. To co BMW mi sprzedalo pierwszym razem to byl system odbioru samochodu w Europie, wliczony transport do USA, gratisowe ubezpieczenie (w 91 bylo to az do 12 miesiecy! obecnie miesiac z mozliwoscia dokupienia segmentow czasowych), krotko mowiac ogromna wygoda i znakomita organizacja i tez komfort milych znajomych w Monachium, ktorzy bardzo lubia spotkania i odbieraja mnie z lotniska. Wliczona w kalkulacje nizsza cena w/w programu i faktycznie wybor jest prosty. W przeciwienstwie do Europy, wtorne ceny Audi sa tez znacznie nizsze tym samym powoduja wyzsza utrate wartosci w okresie 1-3 lata od daty zakupu w porownaniu z BMW.

Przepraszam, ale " ostateczna satysfakcja z rzeczy nabytych" składa się również z "jej interpretacji przez otoczenie" - fakt obiektywny, albo raczej subiektywnie-obiektywny :)

Dobrze kojarzą się jeszcze szwedzkie samochody (przede wszystkim SAAB) i brytyjskie (MG-Rover, Aston Martin... o Bentleyu i RR nie wspominając :))) ... co kraj to obyczaj...

Pzdr.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.