Skocz do zawartości
IGNORED

Konsultacje społeczne ws. wieku emerytalnego

Koolo

Rekomendowane odpowiedzi

idzie w dzieci i dzieci im to wynagrdza.Zabawne jak ta kultura zachodnia nie jest dobra bo nie daje dzieci ale jest dobra jak daje dobra.Takie pomieszanie jakie w tym kraju uchodzi za normalne.Trzeba miec wysokie pensje, darmowa sluzbe zdrowia zerowe podatki i duzo dzieci.Paranoja. .

Zapominasz o jednej, podstawowej rzeczy. Nikt, nikomu NIC nie daje. Nawet, jeśli chodzi o socjal. Kasę na niego, jak i kasę dla wszystkich funkcjonariuszy państwa wypracowują ludzie. Utrzymanie państwa to też socjal. Tak, rząd, politycy i armie są też utrzymywane przez socjal. Starsznie jęczysz, gdy chodzi o 7 stów zasiłku dla bezrobotnego a nic Cię nie rusza jak inne pasożyty biorą z tego samego kwoty 100 krotnie większe, np. . prokuratorzy krajowi będący "bezrobotni" ze względów politycznych. To jest patologia a nie sam socjal. Redystrybucja.

Bogatym i zabezpieczonym na starość dzieci nie są potrzebne. Są kaprysem, minimalną realizacją atawistycznych instynktów.

Oj, chyba kuśka już nie staje ;).

Nie wiedziałem, że jesteśmy już jednym z najbogatszych krajów w Europie. A wszystkie Kowalskie mają już super zabezpieczenie na starość.

Szczena opada... Po co więc podnoszenie wieku emerytalnego?

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Myślenie życzeniowe bez oparcia w faktach.

Bogate socjalne społeczeństwa mają mało dzieci. Najwięcej dzieci jest w społeczeństwach biednych, szczególnie w tych bez systemu emerytalnego.

Bogatym i zabezpieczonym na starość dzieci nie są potrzebne. Są kaprysem, minimalną realizacją atawistycznych instynktów.

Dzieci są potrzebne biedakom, szczególnie tym bez widoków na emeryturę. Są zabezpieczeniem na starość. Im więcej masz dzieci i dobrze je wychowasz, tym większa szansa, że zapewnią Ci spokojną starość.

Starający się o większą dzietność powinni być przeciwnikami powszechnego systemu emerytalnego.

Moje myślenie jest bardzo realistyczne. Poczytaj co pisze niemiecka prasa o podejściu POlskiego rządu do imigracji - wg niej ów rząd widzi w w niej ratunek dla kraju. Uważasz,ze obejdzie się bez dopłat? A tak w ogóle prezentujesz oryginalne poglądy w sprawach społecznych! Zapewne w oparciu o długoletnie własne doświadczenie...

Nie wiedziałem, że jesteśmy już jednym z najbogatszych krajów w Europie. A wszystkie Kowalskie mają już super zabezpieczenie na starość.

Jako Europa jesteśmy bogaci w porównaniu z większością reszty świata - czy to się podoba malkontentom czy też nie. Co do dzietności to pierwsze pod tym względem państwo europejskie jest dopiero na 66. miejscu w tym zestawieniu - jeśli czegoś nie przeoczyłem.

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Bez dogłebnych badań zgaduję, że w większości państw czołowej 65-tki nie ma instytucjonalnego zabezpieczenia emerytalnego.

dziadekwłodek

Twoja "odpowiedź" ma się nijak do tekstu, na który niby odpowiadasz.

Ukryta Zawartość

Less is more

Everything Should Be Made as Simple as Possible, But Not Simpler ...

Mnie to właściwie gówno obchodzi jak jesteśmy bogaci jako Europa. Mnie interesuje jak ja jestem bogaty. Jeśli ktoś uważa, że jak sąsiad ma dwie super bryki i pięć domów czynszowych i też czuje jakby był tak samo bogaty to należy poszukać psychologa ;)

no to wlasnie sie przeklada to gowno mnie obchodzi na calosc.dokladnie o to chodzi.Pakiet plus premium.

zwroc uwage ze jak ty jestes bogaty to gowno obchodzi tego z dwoma kamienicami.

i moze do ciebie dotrze ze jak cie przestanie gowno obchodzic to zaczniesz miec dwie kamienice.

Myślenie życzeniowe bez oparcia w faktach.

Bogate socjalne społeczeństwa mają mało dzieci. Najwięcej dzieci jest w społeczeństwach biednych, szczególnie w tych bez systemu emerytalnego.

Dzieci są potrzebne biedakom, szczególnie tym bez widoków na emeryturę. Są zabezpieczeniem na starość. Im więcej masz dzieci i dobrze je wychowasz, tym większa szansa, że zapewnią Ci spokojną starość.

Starający się o większą dzietność powinni być przeciwnikami powszechnego systemu emerytalnego.

Warto tylko wspomnieć , że dzieci nakręcają gospodarkę i jak dorosną będą potencjalnymi płatnikami składek emerytalnych , nie zapominajmy o tym .

Piotr

Jako Europa jesteśmy bogaci w porównaniu z większością reszty świata - czy to się podoba malkontentom czy też nie. Co do dzietności to pierwsze pod tym względem państwo europejskie jest dopiero na 66. miejscu w tym zestawieniu - jeśli czegoś nie przeoczyłem.

Ukryta Zawartość

Bez dogłebnych badań zgaduję, że w większości państw czołowej 65-tki nie ma instytucjonalnego zabezpieczenia emerytalnego.

dziadekwłodek

Twoja "odpowiedź" ma się nijak do tekstu, na który niby odpowiadasz.

Nie da się tego zanegować , niemniej mało pocieszająca jest okoliczność bycia pańskim psem przy suto zastawionym stole i posiłkowanie się zeń ochłapami , które nam skapną .

Ukryta Zawartość

Piotr

taaa przy 30% bezrobociu w wieku automatow.

Jak to? Przecież praca jest - doradztwo rozwoju personalnego, coaching, mentoring, specjaliści ds. sprzedaży i konserwacji powierzchni płaskich, kierownik i konserwator sanitariatów...

Jak ja sie czuję to wyłącznie moja wyłączna sprawa. Jak każdego innego.

no to wlasnie sie przeklada to gowno mnie obchodzi na calosc.dokladnie o to chodzi.Pakiet plus premium.

Taki pakiet plus premium to dokłądnie to, co dotyczy wszystkich. Ciebie też, polityków, szefów korporacji też. Nie powiesz, że z Ciebie taki społecznik i altruista. Jeśli tak jest, to rzeczywiście super się maskujesz. Sama empatia i miłość bliźniego się z Ciebie tu wylewa. :)

PS. A czy to nie Ty, muls, tańczysz w miniówie w reklamie tego pakietu?

Wyjątkowo szkaradna reklama.

taaa przy 30% bezrobociu w wieku automatow.

Dlatego jestem za tym aby wiek emerytalny skrócić do 60 roku życia , uniemożliwić emerytom zarobkowanie i wówczas nie będziemy mieć 33 procentowego bezrobocia wśród obijającej się młodzieży z braku zajęć i perspektyw .

Jak to? Przecież praca jest - doradztwo rozwoju personalnego, coaching, mentoring, specjaliści ds. sprzedaży i konserwacji powierzchni płaskich, kierownik i konserwator sanitariatów...

Ok , tylko po co są pośrednicy między sprzątaczką a pracodawcą , pośrednicy , którzy czerpią zyski kosztem pracownika konserwacji powierzchni płaskich - to jest chore ! Ten sam absurdalny proceder ma miejsce w ochronie i innych gałęziach zatrudnienia .

Piotr

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Bezsensownie i za pół darmo wyprzedano polski przemysł obcemu kapitałowi prywatnemu i państwowemu. Zgodnie z ówczesnym lansem - ilustrowanym zadowolonom i pewnom siebie gembom Balcerowicza. Może lepszym rozwiązaniem było by dodawanie w celach marketingowych nazwy "Cepelia" do każdej nazwy podmiotu przemysłowego - np. ZM "Cepelia" d. "Ursus". Rękodzieło jest ciągle w modzie - może byłby większy zysk dla państwa i mniejsze bezrobocie.

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Dla mnie najgorsze jest to, ze nie przedstawiono żadnych alternatywnych rozwiązań. Złe jest także to, że "Plan Balcerowicza" nie doczekał się rzetelnej i obiektywnej oceny.

Balcerowicz to jedynie zwykły figurant, słup, który tak, jak prezes Amber Gold firmował coś własnym nazwiskiem. Jakby nie on, to byliby inni.

Nie da się inaczej, jeśli towary produkowane w Chinach po wliczeniu kosztów transportu będą w Europie sprzedawane po niższych cenach od własnych produktów. To jest chore. Chiny robią cały świat w bamkuko.

A ja najchętniej wy***rdolił bym wszystkich złodziei i pierwszą sprawą jaką bym wdrożył , to społeczną kontrolę nad naszymi pieniędzmi - dość k**wa złodziejstwa , korupcji , układów i układzików itd.

Problemem może być gdzie znaleźć strażników strażników ?

Balcerowicz to jedynie zwykły figurant, słup, który tak, jak prezes Amber Gold firmował coś własnym nazwiskiem. Jakby nie on, to byliby inni.

Nie da się inaczej, jeśli towary produkowane w Chinach po wliczeniu kosztów transportu będą w Europie sprzedawane po niższych cenach od własnych produktów. To jest chore. Chiny robią cały świat w bamkuko.

To nie kupujmy niczego , co chińskie .

Piotr

Panowie poziomem przegoniliscie nawet myszy z nor.Ja mam rozumniejsza rozmowe z moim menelem ktory jak jest trzezwy to bije was na leb.A nawet nie wiem czy po pijanemu.Było brac te stocznie, huty i kopalnie a nie narzekac.Jak zaczeliscie w 1956 tak wam ..zostało.Tylko ze wtedy były powody teraz to juz krecicie sie w kolo macieja.Wszystko wysprzedali...szkoda ze was nie.

chinczycy robia swiat w bambuko a swiat nie pyta jara o rade.dziwne!!!!

dobrze ze przynajmniej PKP nie sprzedali bo mamy ..tory.

Każda świnia swojego koryta pilnuje. Tak było w 1956 tak i teraz.

Aż do momentu jak ją zaszlachtują... i podadzą na stów w postaci pieczeni.

A potem lament na cały świat, oddajcie nasze koryta, ale to zbrodnia, przeciwko nam, świniom...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

Panowie poziomem przegoniliscie nawet myszy z nor.Ja mam rozumniejsza rozmowe z moim menelem ktory jak jest trzezwy to bije was na leb.A nawet nie wiem czy po pijanemu.Było brac te stocznie, huty i kopalnie a nie narzekac.Jak zaczeliscie w 1956 tak wam ..zostało.Tylko ze wtedy były powody teraz to juz krecicie sie w kolo macieja.Wszystko wysprzedali...szkoda ze was nie.

(...)

Oferowano Ci jakąś hutę, kopalnię czy stocznie na własność?

nie jestem idiota zeby brac to wszystko razem z tymi zwiazkami.A tak na marginesie to ciekawy jest rys socjologiczny dosc interesujacyz racji pochodzenia.Otóz okazuje sie ze w 100% ludzie ktorym ładuje sie argumenty dosc logiczne przemawiajace za bogaceniem sie na wlasny uzytek, maja przeswiadczenie a wrecz obsesje ze ten kto im to przedtsawia to bogacz nastawiony na zysk.A wrecz zlodziej.Dosc mnie to bawi bo doskonale odbija to co w tym narodzie jest tak powszechne...A co??? koteczku.

Pieniadze skonds musza pochodzic jak mowi pewien kurduplowaty klasyk.Okazuje sie ze nie tylko ten .....

a nie moglibyscie sie pokiwac pod murem w jeruzalem i papierki powtykac.

z prosbami zeby bog..dał.

a nie moglibyscie sie pokiwac pod murem w jeruzalem i papierki powtykac.

z prosbami zeby bog..dał.

Z tego , co pan utrzymuje Boga nie ma , skąd zatem taka rada z ust ateisty ?

Piotr

"Wiek emerytalny w Chinach wynosi 55 lat w przypadku kobiet i 60 lat dla mężczyzn. Wyjątkiem są kobiety, które pracują fizycznie, mają one prawo do wcześniejszego odejścia na emeryturę, już po 50 roku życia."

Tam to jest dopiero skur.... stwo ;)

Cholera a mają największy wzrost gospodarczy. Jak to możliwe klakierzy od balcerków.

Na dodatek pieprzą się na potęgę, aż państwo karze za posiadanie więcej niż jednego dziecka.

• Redaktorzy

Bezsensownie i za pół darmo wyprzedano polski przemysł obcemu kapitałowi prywatnemu i państwowemu. Zgodnie z ówczesnym lansem - ilustrowanym zadowolonom i pewnom siebie gembom Balcerowicza. Może lepszym rozwiązaniem było by dodawanie w celach marketingowych nazwy "Cepelia" do każdej nazwy podmiotu przemysłowego - np. ZM "Cepelia" d. "Ursus". Rękodzieło jest ciągle w modzie - może byłby większy zysk dla państwa i mniejsze bezrobocie.

Co wy panowie wiecie o polskim przemyśle...

Gość dziadekwłodek

(Konto usunięte)

O proszę kolejny mentor i z nutką zadumy!

Nie wiem co wiedzą inni. Wiem, że kiedyś był polski przemysł, teraz jest przemysł w Polsce!

Myślę, że akurat więcej niż kolega. Z racji przynajmniej wykonywanego zawodu.

Za to nie znam się na biologii i nietoperzach ;)

To nie kupujmy niczego , co chińskie .

Życie w pustych ścianach...

"Wiek emerytalny w Chinach wynosi 55 lat w przypadku kobiet i 60 lat dla mężczyzn. Wyjątkiem są kobiety, które pracują fizycznie, mają one prawo do wcześniejszego odejścia na emeryturę, już po 50 roku życia."

Tam to jest dopiero skur.... stwo ;)

Cholera a mają największy wzrost gospodarczy. Jak to możliwe klakierzy od balcerków.

Na dodatek pieprzą się na potęgę, aż państwo karze za posiadanie więcej niż jednego dziecka.

Bo zaczęli pracować we wczesnym dzieciństwie.

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.