Skocz do zawartości
IGNORED

Konsultacje społeczne ws. wieku emerytalnego

Koolo

Rekomendowane odpowiedzi

Niech chyży rój zrobi konsultacje społeczne w sprawie ubeckich i mundurowych przywilejów oraz innych służb i całej państwowej machinie pasożytów a nie wyciska jak rzepak ludzi na nich pracujących ... Nigdy nie starczy pieniędzy jak pasożytów jest coraz więcej i gryzą coraz bardziej, jak 40 letni prokurator dostaje 14 tys. emerytury na łapę, jak każdy mundurowy dostaje awans przed odejściem na emeryturę po 15 latach „służby” i doi społeczeństwo przez 40 lat biorąc emeryturę w wysokości o której pracujący na niego obywatel nie może nawet marzyć, jak w spółkach skarbu państwa rozdają kilkusettysięczne odprawy i nagrody tylko po to żeby zysku nie oddać do budżetu, jak urzędnicy pobierają emeryturę i dalej siedzą na stanowisku bo „lepszych fachowców” nie ma ... itp. itd.

Czemu tych „genialnych” rozwiązań nie konsultuje się społecznie ?

Zgadzam się w sprawie przywilejów emerytalnych dla mundurowych i innych grup - bez konsultacji do zniesienia są.

Konsultacje społczene w sprawie podwyższenia wieku emerytalnego to obiektywnie rzecz biorąc czysta utopia - kto w jakimkolwiek referendum zagłosuje, by pracować dłużej?

Inna sprawa, że podwyższanie wieku emerytalnego to nie jedyna recepta - można aktywizować ludzi w wieku produkcyjnym podnosząc stopę zatrudnienia, która w PL i innych krajach jest niska. Ale to już trudniejsza, wyższa ekonomia nie na poziomie polskiego ministerstwa.

Powrót po dłuższej przerwie...

Niech chyży rój zrobi konsultacje społeczne w sprawie ubeckich i mundurowych przywilejów oraz innych służb i całej państwowej machinie pasożytów a nie wyciska jak rzepak ludzi na nich pracujących ... Nigdy nie starczy pieniędzy jak pasożytów jest coraz więcej i gryzą coraz bardziej, jak 40 letni prokurator dostaje 14 tys. emerytury na łapę, jak każdy mundurowy dostaje awans przed odejściem na emeryturę po 15 latach „służby” i doi społeczeństwo przez 40 lat biorąc emeryturę w wysokości o której pracujący na niego obywatel nie może nawet marzyć, jak w spółkach skarbu państwa rozdają kilkusettysięczne odprawy i nagrody tylko po to żeby zysku nie oddać do budżetu, jak urzędnicy pobierają emeryturę i dalej siedzą na stanowisku bo „lepszych fachowców” nie ma ... itp. itd.

Bo by na nie nikt się nie zgodził. A przejść musiały. Obecnie społeczeństwo stanowi tylko dodatek do władzy. Tabakiera już nie jest dla nosa.

Teraz każdy będzie aż do swojej śmierci odprowadzał podatki, z których nie zdąży w ogóle skorzystać. Genialne. Jak siedmiogodzinny dzień pracy w niektórych firmach. Soboty wolne, ale żeby wyrobić limit godzinowy w miesiącu trzeba i tak w nie przychodzić. Dodatków za nie ani za nadgodziny nie płacą bo ich zwyczajnie ... nie ma; każda taka sobota ma pełną obsadę załogi.

Po tysiąckroć się z Panem zgadzam !!!!!

I mam pytanie dlaczego mężczyźni mają pracować do 67 lat skoro statystyczny polak żyje do 67 lat (takie są bezwzględne statystyki) .Kiedy mam otrzymać choć część emerytury skoro w/g statystyk nie będę już żył ???? Na kogo do k**wy NĘDZY mam przez całe swoje życie pracować ????

Mówię NIE i od przyszłego miesiąca nie będę płacił żadnych składek na ZUS (emerytalnych , zdrowotnych) ,będę pracować bez rejestracji a 500 zł. co miesiąc będę sobie odkładał na konto aby po 47 latach pracy żyć godnie a gdybym nie dożył do 67 lat , to pieniądze ,które odłożę przepiszę na swoje dzieci a nie na uprzywilejowanych złodziei !! W służbach mundurowych nie tylko idą na emeryturę po 15 latach pracy ale dostają mieszkanie służbowe na własność warte ok. 200 tyś.zł. za to wszystko my płacimy !! Z czym praca policjanta jest bardziej niebezpieczna od pracy kierowcy lub księgowego pracującego w WAM-ie ???? Według statystyk bez porównania więcej ginie w wypadkach samochodowych kierowców w czasie pracy niż policjantów na służbie !!!

Dlaczego na kolei nadal są trzynastki i 50 procentowe dopłaty do wczasów niezależnie jak drogie by one były????

Nie dam się dłużej mamić i rolować i nie BĘDĘ za***rdalaĆ CAŁE SWOJE ŻYCIE NA NYGUSÓW I ZŁODZIEI -DOŚĆ !!!!!!!!!

Piotr

A dla mnie podwyzszenie wieku emerytalnego to .... wieksze bezrobocie !

Starzy beda kurczowo trzymac sie etatow a mlodzi...w nosie dlubac.

Zamiast 55 lat i zmiana niech mlodzi zarabiaja...

Po co klepać o wieku emerytalnym, są inne sposoby: wystarczy skasować tzw. "umowy śmieciowe" i przyjrzeć się kanaliom, którzy zatrudniają gościa na 1/2 etatu, ten haruje po 12h dziennie, a do ZUSu idzie od tego, co na papierku. Kula w łeb kilku takim i reszta płaciła by aż miło!!!

Ja to się dziwię, co z tymi pieniędzmi się dzieje, przecież ciągle nam PKB wzrasta?

Wszystko wpierdzielają politycy i administracja państwowa, której z roku na rok coraz więcej.

Z zapowiedzi przedwyborczych nie ma się zamiaru zrealizować nic, natomiast bardzo szybko chce się przepchnąć przedłuzenie czasu pracy poza granicę średniego życia. A jak się dożyje to gdzie ci ludzie mają pracować?

Zresztą szkoda słów...

Po prostu NIE.

porlick

wystarczy skasować tzw. "umowy śmieciowe" i przyjrzeć się kanaliom, którzy zatrudniają gościa na 1/2 etatu, ten haruje po 12h dziennie, a do ZUSu idzie od tego, co na papierku. Kula w łeb kilku takim i reszta płaciła by aż miło!

moj ojciec płacił po wojnie składkę i swoje gdy przyszła pora odbierał

ja płaciłem ze 30 lat a odbieram to co dziś wpłacają moje dzieciaki

to gdzie są moje składki! - każdej złotówki na zus szkoda - kolejny bandytyzm

młodym wmawia się że mają 3-ci filar i składają dla siebie

gdy po dwóch latach opłat, zus przysłał żonie ile przekazał funduszowi, było tego 240zł a powinno być 3 tysiące

jedno wielkie oszustwo na które cierpi cała Europa,

i oni mówią o kolejnej reformie? - czego!

porlick - otwórz oczy albo lecz się

czniać to . . . jak mawia prawdziwy noblista - jadem na ryby

Oczywiście Tusk po raz kolejny realizuje zalecenia, które płyną albo z Waszyngtonu albo dla odmiany z Brukseli. Wszyscy podnoszą to my też podniesiemy. Oczywiście takie działania to bezproduktywny prymitywny populizm. To może od razu niech podniosą do 80 lat to się problem emerytur sam rozwiąże. Przy obecnym burdelu w służbie zdrowia i tak większość ludzi nie dożyje do emerytury. W poprzedniej kadencji tyle trąbili o ułatwieniach dla drobnej przedsiębiorczości i uproszczeniach prawa. A jak przyszło co do czego to co mamy coraz bardziej rozbuchaną administrację, co raz bardziej debilne prawo i polityków co raz bardziej oderwanych od rzeczywistości. Kto ma generować miejsca pracy dla tych, którzy będą dłużej pracowali i dla tych którzy wejdą wtedy na rynek ? Ci ludzie mają kompletnie wypaczony sposób myślenia. Jeżeli coś spieprzymy to najwyżej ci co przyjdą po nas będą mieli problem a ludzie pewnie zapomną i z jedną lub dwie kadencje wrócimy w nowych piórkach. Ten naród chyba cierpi na jakąś amnezję.

Po co klepać o wieku emerytalnym, są inne sposoby: wystarczy skasować tzw. "umowy śmieciowe" i przyjrzeć się kanaliom, którzy zatrudniają gościa na 1/2 etatu, ten haruje po 12h dziennie, a do ZUSu idzie od tego, co na papierku. Kula w łeb kilku takim i reszta płaciła by aż miło!!!

Masz rację ,to powszechna procedura a właściwie proceder ale kto będzie strzelać ??

A dla mnie podwyzszenie wieku emerytalnego to .... wieksze bezrobocie !

Starzy beda kurczowo trzymac sie etatow a mlodzi...w nosie dlubac.

Zamiast 55 lat i zmiana niech mlodzi zarabiaja...

Też nie rozumiem tej polityki , my będziemy pracować do śmierci ,tzn. do 67 lat a młodzi z racji bezrobocia będą ch*jem gruszki strącać

Piotr

ja, bez strzelania, spróbowałbym się skupić na spokojnym przetrwaniu najbliższych trzech- czterech lat

być może, że wszelkie tematy, jak to już nie raz bywało w historii, wyprostuje ten nadchodzący czas

wystarczy trochę pokojarzyć

Wybraliście Tuska? To teraz pracujcie do śmierci.

Cadam ale który ch*j by nie był i jaka partia by nie rządziła ,to byłoby tak samo .

My społeczeństwo powinniśmy się wziąć za to całe pier**lone partyjne towarzystwo ,stanąć ponad podziałami politycznymi i zacząć walczyć o nasze sprawy a nie zastanawiać się i skakać sobie do gardeł z powodu konformisty Tuska lub psychopaty Kaczyńskiego !

ja, bez strzelania, spróbowałbym się skupić na spokojnym przetrwaniu najbliższych trzech- czterech lat

być może, że wszelkie tematy, jak to już nie raz bywało w historii, wyprostuje ten nadchodzący czas

wystarczy trochę pokojarzyć

Mamel też kiedyś tak myślałem , zwłaszcza 20 lat temu zaraz po tym jak Polska się oswobodziła z rąk radziecki złodziei ,potem wmawiano nam ,że mamy długi do spłacenia po kredytach Gierka , teraz nam się pier**li , że społeczeństwo się starzeje .Ile k**wa lat będą nas ruchać w dupę ? Ja mam już dość , nie będę do śmierci parobasem złodziei na górze - po stokroć DOŚĆ !!!

Piotr

obserwując rozwój bieżącej sytuacji, w każdym aspekcie, ja jestem optymistą

od dawna twierdziłem, że im gorzej tym lepiej (bliżej końca)

dziś nie ma co już d^^y wychylać, wystarczy popatrzeć przez lufcik na tą bliską, piękną katastrofę :))

obserwując rozwój bieżącej sytuacji, w każdym aspekcie, ja jestem optymistą

od dawna twierdziłem, że im gorzej tym lepiej (bliżej końca)

dziś nie ma co już d^^y wychylać, wystarczy popatrzeć przez lufcik na tą bliską, piękną katastrofę :))

Oby Twoje słowa złotem były !!

Piotr

no nie wiem

cztery lata to dla człowieka kawał czasu a zdychająca bestia jest mocno wściekła

(zaraz wpadnie tu który i będzie mnie wysyłać do czubków)

no nie wiem

cztery lata to dla człowieka kawał czasu a zdychająca bestia jest mocno wściekła

(zaraz wpadnie tu który i będzie mnie wysyłać do czubków)

To musiałby nam wszystkim zwymyślać , Mamel większość jest z Tobą ,ja również

Piotr

większość z nas czuje się źle w systemie ale nie zauważa, że tego siłami społeczeństw nie da się już zmienić

ta hydra wystąpiła przeciwko podstawowemu prawu przyrody - równowadze dobra i zła a teraz zjada już własny ogon

tylko samoświadomość pomoże to przetrwać

nie veta dla acta czy późniejszych emerytur

Ja wiem do czego Mamel zmierza...

Niestety jak to wszystko pierdyknie to lezymy i kwiczymy.

Mysle ze wojna z Iranem (a USRael na 100% ja wywola) tylko przyspieszy europejska tragedie.

Jak cena ropy skoczy o 3zl/l w gore to generalnie...motoryzacja stop, przedsiebiorczosc stop, handel stop.

Wrocimy do kartek, pustych polek, glodu i anarchii.

Jak czytam te posty, to nie wiem,czy się śmiać czy płakać? wiekszość was siedzi wieczorem w ciepłych kapciach przed wypasionym kompem, żłopie piwo, rano jedzie do pracy nowym samochodem,mimo ,że droga benzyna, zarabia po parę tysięcy na m-c, kupuje co chwila nowe audiofilskie klocki,panienki, choć drogie w użytkowaniu zmienia co parę miesięcy,co piątek wydaje w pubie kilkaset złotych, ale co tam, trzeba co jakiś czas się wyżalić!jak to kiepsko i bez perspektyw, no zupełny koszmar....

Wrocimy do kartek, pustych polek, glodu i anarchii.

albo jeszcze gorzej ale każdy koszmar ma swój koniec

nikt nie obiecywał, że zawsze będzie lekko :)

gorzej, że prawie nikt nie wyobraża sobie, że życie ludzkie może wyglądać odmiennie niż ukształtowała je nasza cywilizacja

Witam!

albo jeszcze gorzej ale każdy koszmar ma swój koniec

nikt nie obiecywał, że zawsze będzie lekko :)

gorzej, że prawie nikt nie wyobraża sobie, że życie ludzkie może wyglądać odmiennie niż ukształtowała je nasza cywilizacja

Ale nasze życie ma wyglądać tak, jak sami ukształtujemy. Jeśli nie zaraz, to po pewnym czasie, w którym rozliczymy te żarłoczne potwory z kieszeniami bez dna: Fundusze Emerytalne,ZUS, Ministerstwa, a na końcu Rząd. Rozliczymy z pieniędzy wywalonych w "błoto" przez błędne inwestycje, zatrudnianie niepotrzebnych urzędników, prace ustawodawcze pełne bubli, oraz poprawek tego samego gatunku. Rząd nie robi nic (gorzej-pozoruje działania) w celu ograniczenia wydatków na swoje potrzeby. Banda urzędników owocnie działa na polu skłócania ze sobą ludzi zależnych od takiego systemu.

Wobec tego mam pytanie: czy następne wybory będą podobne do tych w Moskwie?

Pozdrawiam!

czy następne wybory będą podobne do tych w Moskwie?

pewnie że nie

a żeby nie było to tradycyjne pitolenie, mam pytanie: kogo wybierzemy by przeprowadzić powyższe zmiany?

a może już zaczniemy palić komitety, potem gruba kreska ... i tak co 20 lat :((

to jak ma być z tym kształtowaniem

Wybory to pikuś. Potrzeba jest stworzenia alternatywy. Bo dzisiejsza opozycja to jeszcze wieksze byle co.

Obawiam się, że polityka sama w sobie ma coś co psuje ludzie. Może pojdzie tam jakis z idełami, ale przecież zaraz go urobia, a jak nie to sam zobaczy, ze tak wygodniej.

My społeczeństwo powinniśmy się wziąć za to całe pier**lone partyjne towarzystwo ,stanąć ponad podziałami politycznymi i zacząć walczyć o nasze sprawy a nie zastanawiać się i skakać sobie do gardeł z powodu konformisty Tuska lub psychopaty Kaczyńskiego !

Tak w ogóle, to ja nie wiem po co nam mydlenie oczu ta cala demokracja? Ze niby ja ma czuc, ze "w wolnych demokratycznych wyborach wybieram swojego przedstawiciela do parlamentu"? To kpina jakas.

Normalnym przynoszacym zyski przedsiebiorstwem kieruja zarzadzajacy, dlaczego wiec normalnym panstwem maja rzadzic jacys politycy? Zatrudnic na etat ludzi ktorzy maja troche oleju w glowie, nie dopuszczac ich przypadkiem do wystepowania w telewizji i niech sobie spokojnie rzadza, bedac rozliczani z efektow swojej pracy. To co sie u nas nazywa demokracja to jest jeden wielki cyrk!

El sueño de la razón produce monstruos.

Jak czytam te posty, to nie wiem,czy się śmiać czy płakać? wiekszość was siedzi wieczorem w ciepłych kapciach przed wypasionym kompem, żłopie piwo, rano jedzie do pracy nowym samochodem,mimo ,że droga benzyna, zarabia po parę tysięcy na m-c, kupuje co chwila nowe audiofilskie klocki,panienki, choć drogie w użytkowaniu zmienia co parę miesięcy,co piątek wydaje w pubie kilkaset złotych, ale co tam, trzeba co jakiś czas się wyżalić!jak to kiepsko i bez perspektyw, no zupełny koszmar....

Shane ja zarabiam tylko lub aż średnio ok 2000 zł. i mnie na taki zbytek o którym piszesz powyżej po prostu nie stać , fakt mam tylko średnie wykształcenie , mieszkam w pofabrycznej Łodzi i mój ojciec nie pracował w SB a moja matka w kuchni .Być może w Twoim świecie istnieją i obowiązują inne realia , o których tyle mówią politycy tak po lewej jak i prawej stronie - pozdrawiam serdecznie

Piotr

• Pokaż nowe odpowiedzi
  • Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
    • Biuletyn

Chcesz być na bieżąco ze wszystkimi naszymi najnowszymi wiadomościami i informacjami?
      Zapisz się
    • KONTO PREMIUM

• Ostatnio dodane opinie o sprzęcie

Ostatnio dodane opinie o albumach

• Najnowsze wpisy na blogu

• Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
    Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.