Skocz do zawartości
IGNORED

Zaplanowana nieprzydatnosc...

Wojtek76

Rekomendowane odpowiedzi

Ukryta Zawartość

Zaloguj się, aby zobaczyć treść.
Zaloguj się, aby zobaczyć treść (możliwe logowanie za pomocą )

Ukryta Zawartość

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

https://www.audiostereo.pl/topic/92059-zaplanowana-nieprzydatnosc/

Ukryta Zawartość

Ukryta Zawartość

Człowiek może być dobry, uczciwy ale i tak ilość ludzi na jego pogrzebie zależy od pogody...

Ukryta Zawartość

Dziękuję Panie Wojtku za bardzo ciekawy i dający do myślenia film .

Ukryta Zawartość

Piotr

Juz najwyrazniej byl, ale prosze bardzo)

If it measures good and sounds bad, it is bad. If it sounds good and measures bad, you've measured the wrong thing. - Daniel R. von Recklinghausen

Tu akurat jest miejsce do popisu dla ustawodawców. Przymusowe wydłużenie okresu gwarancji do np. 5 -7 lat rozwiązało by sprawę i wyeliminowało z rynku "śmieciowe" marki (wiem że te renomowane nie są wiele lepsze).

Na początku ceny by wzrosły ale potem musiały by się unormować ...

Problem jest nastepujacy: albo rozwijasz technologie i oferujesz ALTERNATYWE na ktora ludzie sie decyduja i masz ciagly doplyw gotowki albo produkujesz jedno i to samo i tworzysz rozwiazania dajace ciagly dochod za jedno i to samo, obecnie szczegolnie duze hamerykanskie korporacje obraly wlasnie ta druga droge, ograniczac trwalosc obnizac jakosc zabezpieczac forsowac acty zamiast TWORZYC alternatywy tworzyc nowe rozwiazania

niestety to kolejny bardzo powazny problem hamerykanskiego kapitalizmu... tego nie bylo dawniej, i mielismy sprzety ktore do dzisiaj uzywamy... tak ja mam z lat `80 audio ale to z lat obecnych juz za 30 lat bedzie w smietniku niestety...

konieczna jest zmiana w polityce, ale najpierw w rzadzie musza zasiasc odpowiednie osoby, nie dajace sie skorumpowac korporacjom, na razie nie czekaja nas zmiany bo nie widac takich ludzi, bedzie tylko coraz mniejsza trwalosc coraz nizsza jakosc i bronienie patentow celem minimalizacji konkurencji i nowych technologii z zewnatrz...

chwilowy brak działalności w audio.

Problem jest nastepujacy: albo rozwijasz technologie i oferujesz ALTERNATYWE na ktora ludzie sie decyduja i masz ciagly doplyw gotowki albo produkujesz jedno i to samo i tworzysz rozwiazania dajace ciagly dochod za jedno i to samo, obecnie szczegolnie duze hamerykanskie korporacje obraly wlasnie ta druga droge, ograniczac trwalosc obnizac jakosc zabezpieczac forsowac acty zamiast TWORZYC alternatywy tworzyc nowe rozwiazania

niestety to kolejny bardzo powazny problem hamerykanskiego kapitalizmu... tego nie bylo dawniej, i mielismy sprzety ktore do dzisiaj uzywamy... tak ja mam z lat `80 audio ale to z lat obecnych juz za 30 lat bedzie w smietniku niestety...

konieczna jest zmiana w polityce, ale najpierw w rzadzie musza zasiasc odpowiednie osoby, nie dajace sie skorumpowac korporacjom, na razie nie czekaja nas zmiany bo nie widac takich ludzi, bedzie tylko coraz mniejsza trwalosc coraz nizsza jakosc i bronienie patentow celem minimalizacji konkurencji i nowych technologii z zewnatrz...

Mam nadzieję ,że mój Luxman (dopiero roczny) wytrzyma ze mną do grobowej deski

Piotr

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

wykrzyknik.png

Wykryto oprogramowanie blokujące typu AdBlock!

Nasza strona utrzymuje się dzięki wyświetlanym reklamom.
Reklamy są związane tematycznie ze stroną i nie są uciążliwe. 

Nie przeszkadzają podczas czytania oraz nie wymagają dodatkowych akcji aby je zamykać.

Prosimy wyłącz rozszerzenie AdBlock lub oprogramowanie blokujące, podczas przeglądania strony.

Zarejestrowani użytkownicy + mogą wyłączyć ten komunikat oraz na ukrycie połowy reklam wyświetlanych na forum.